Benim esim balik degil ama cok duygusal. Film izlerken bile ağlar ,Sağolasın bebeğim valla kötüymüş sende eğer hissediyorsan git baktır y ada daha dikkatli ol bebeğim mümkün olmuyor pek a ama beşik derin al koy derken eşim evdeyken o aldı koydu geri kucağında o taşıdı ama bebek bu beni istiyor almak zorunda kalıyorum mesela eşim yok ben aldım emzirdim koydum derken mecbur yine taşıyoruzeşim balık ama öyle duygusal falan değildir 10 yıldır beraberiz ağladığını 2 kere falan duydum duydum diyorum çünkü asla göstermedi kendini birinde de telefon dayadı zaten
Yapma yaaArkadaşım sonucu göstermiş dostlarnur topu gibi bir fıtığım varmış
Canım bol bol okusaydin rahatlatır bence diş.agrisidir kulağına falan vuruyosa ağrısıKabus bir gece ve onu takip eden bir gün geçirdim. Gece ne oldu ayşeye anlayamadık saat 2 ye kadar çılgınlar gibi ağladı kendini ordan oraya atıyor çığlık atıyor ehh ehhh diye vuruyor neyseki 2 den sonra sızdı biraz 5.30 a kadar sonra yine aynı şeyler 8.30da uyudu bir yandan Zeynep okula gidicek bir yandan Ayşe ağlıyor öte taraftan ders saati geldi hooyy Allahım ne geceydi zombi gibi geziyorum
Düzelecek tabi ki canım ateşine dikkat et sadece inşallah toparlıyordur yavrum ne çektiKusması azaldı ama hala birsey yemiyor bulantısı devam ediyor. Doktoru aradim getireyimmi diye ishali cok dedim, reflor al ver dedi. Sabah verdim aksamda vericem. Kurmamız azaldı ishalde kesilse Allahin izni ile iylesecek. İgneler 3 gunden sonra fayda edecek dedi ates olmasi normal crp den kaynaklı dedi. Yarinda ates ishal devam ederse getir yatiricam dedi. Insallah gerek kalmicak. Suan 38.5 ates duzelecek galiba uyuyor.
Aliiiii sana bunları öğreten hayat şartlarının içineKızlar dün bugün hic giremedimbugün ogluşumun doğum günu ama partiyi biraz erteledim.çünku elim değip hazırlanamadım biraz üzgünüm o yüzden dün parka gittik..parka gider gitmez ogluma bir cocuk yanaştı ve arkadas olalim mi dedi.ama yaşı biraz büyüktü.yani 9 yas civarıydı muhtemelen.bizimki korktu ve çocuğa uzak dur pis insan pis pis diye bağırdı. vinüs kapmak istemiyorum uzaak duuurr diye nasil kaçıyor.çocuk da kovalıyor neyse cocuga oglum korktu senden sen başka arkadas bul dedim.neeyse oynadik ettik.bu sefer sardı benim oglan yerdeki coplere alip cope atacakmis.nasil pis cocuklar varmis boyle.heryeri pisletmislermis.dogamizi koruyalim diye kamu spotu yapiyor bir de hep bu trtcocuk da ki su elçileri sayesinde oldu.evde su bitse susuz yasanmaz diye hangır hangir agliyor yaaa dedim oglum ne yapiyorsun yapma.dokunma pis onlar.copculer toplar vs dedim.neyse eve geldik.o da bir yaygara zaten.bagrış çağrış ağlıyor gitmeyecegim diye. ama bir ruzgar cikti..nasil soguk esiyor..oglum kardesin usuyecek dedim.kp yanimdaydi.kizim gel biz yuruyelim nasılsa gelecek dedi.neyse biraz uzaklaşıp bi dondum benimki cikmis kaydiraga..umru degil..park da kalabalikti..kizi babama birakip oglani almaya gittikm.siz gidin diyor.ordan bir kadın da ayy bak gordun mu cocuk nasil annesini uzuyor ama benim oglum hic uzmez boyle annesini diye ogluna nasihat ediyor.bari ben gidince yap be kadin.ben zaten orda perisanim neyse bi baktim babam kizi parkin en ucunda birakmis bana geliyor kosa kosa kizi almaya gittim.bi baktim bütün kadınlar baslarini dikmis elifin arabasina bakiyorlar.biri almasin diye..anne yuregi heryerde ayni ❤ neyse babama soylendim baba naptin olur mu oyle vs dedim.dusunemedi herhalde hala bisey olmaz diyor.ya olmaz olur mu..o kadar kalabalik Allh korudu.sonra kosarak alinin yanina geldim.yok ne yaptiysam olmadi en sonunda babam.kucakladi tasidi ordan.sonra markete girdik.orayi da bi guzel katip karistirdik sonra yol boyu susmadı.ya siz boyle durumlarda ne yapiyorsunuz..benim carem kalmadi.dikkati de dagitamiyorum.adeta krizie komaya giriyor.aglamaktan kendinden geçiyor sonra babaanneye ugradik.bi baktim ali almis ekmek poşetini yemek masasindan mutfaga tasiyor bir de babaannesine soyleniyor.bu ne boyle her yerde pislik var heryer daginik diyor oglum saçmalama ekmek o tabi masada duracak dedim.ev de normal evdi pis falan degildi.Ali beni rezil etti dun yani ya bu koronanin da etkisiyle cocuk titizlikte zirve oldu bunu nasil duzeltecegim.ayy evde oyle olsa bir de ev de heryeri heryere katıyor.disarda temizlik gorevlisi gibi ☺ay ne cok yazdim..icim.sismiss..okuyana okumaya selam olsun..10 sayfa birikmis..daha okuyamadim.insAllah hepiniz iyisinizdir.❤❤
Aslinda görsel hafızama güvenirim ama nedense boyle oluyor yaGörsel hafıza zayıf demekkibende baya eksik var ya burdaki kişileri kafama oturtana kadar kaç ay geçti instagrama ilk eklediğimizde kim kimdi diye bayya düşündüm sürekli sonra oturdu
Amin olsun canim..hakkinizda hayırlısını afiyetlisini versin Allah.❤ elif cok yoruyor misssGeldim geldim yettim gayrikızkardeşim geldi canım yazmıştım. Dün bana çağırdım akşama kadar. Bugün de ev, yemek, 2 kere de canlı dersler arası annemlere gittim geldim yine göreyim diye. Şükür bir sıkıntı yok tempo yoğun okudum like ladım hep ama cevaplara yetişemedim. Oğlan da hiç durmuyor canı saolsun bugün çok zor geçti sabahtan akşama kadar ağladı mıy mıyy diyebilirim. Sürekli işaret parmağı havada bişeyler istiyor hep hepp talepkar ne yapsak mutlu edemedik. Üst dişler yaramadı eti sadece derisi kalmış onun sıkıntısı mı huyu mu böyle bilemiyorum yoruyor insanı işte öyle canım Kalppare sen de sormuşsun canım bana da güzel hayırlı bir ev diye dua et bebeğim
Canım benim bakıcı bulup kamera tak eve sık sık da gelirsin daha zamanı var zaten tam açılmanın. Ara bakalım belki iyi birilerini buluverirsin şıp diye dualarım sizinle
Oyyy çok erken oldu ya haftaya kalsaydı bari sen nasıl yapacaksın peki kime bıracaksın denizi?
Ben de çok sevindim valla ne yalan söyleyim iyi ki yüksek riskliyiz diyeAllah iyi insanlar çıkarsın karşınıza canım
Ya normalde böyle aşırı tepkileri olmazdı..ama dün öyle davrandi.ben de şaşırdım doğrusu..hergun yeni bir huy çıkıyorİnşallah düzelir canım çok zor süreç ben de yaşadım..
Oyy neler olmuş öyle şekerparem. Bu corona büyük küçük herkesin psikolojini bozdu yaa( çocuk da haklı bişey diyemiyorum biz yaptık onları böyle. Sen böyle tıkandıysan biz ne diyebiliriz ki..
Jadem nedense alinti eksik cikmis.ama ben dedigini uygulayacagim...normalde uyguladigim bir yöntem ama aklima gelmemsti.insan soz konusu yavrusu olunca kafasi duruyor
Açıkçası bugun birkac kelime ettim ama fırsat bulup detayli konuşamadım..yarın konuşayım..ya virus korkusu cok fazla.babasi eve gelince cabuk banyoya bana yaklasma diye bagiriyor.sonra banyo kapisinda kedi gibi bekliyor. ya cocuk da hakli bi anlamda dilzar birden ruzgar çıkınca erken kalktik biz.Doyamadı.ya aslinda ben de parkta cok gergin oluyorum dilzar.calisirken 25 cocugu parka goturdugumde de boyle olurdum.kazasiz belasiz bitse diye gerilirdim.hepsi emanet sonucta.simdi bir cocukla daha da gerginim.bu sefer ki benim cocuk diye herhaldeKalppare şekerimparem zorlu bir park macerası olmus. benim kizlarda yöntemim evden çıkmadan tüm planı söylemekti. yani söyle, önce parka gideceğiz, 1 saat parkta kalacağız. sonra markete uğrarız. evin ihtiyaçlarını alacağız. burada hemen söze girip abur cuburr alabilir miyiz derlerdi? evet bir tane alabilirsiniz derim çoğunlukla. cok nadir hayir bugun yediniz vs. sonra parkta bir saatin bitmesine 10 dk kala haber veririm, sonra 5 dk kala haber veririm. ve çıkardık. şimdi büyüdüler zaten problem olmuyor ama daha küçüklerken oyle yapardım.
her çocuk farklıdır tabi, Asim da ise yarayacak mı bilmiyorum.
bunun dışında virüs korkusunu nasil yenebilirsiniz bilmiyorum. küçük kizimin saç teline takıntısı vardi. pasaklı anasi sayesinde gecti. yüzmeye giderdi, deli ederdi beni girmezdi yıkanma kabinlerine, tatilde keza öyle. şükür gecti. bence aliyle bu konuyu sakince konuşabilirsin. o arkadasa neden böyle yaptın, ne düşündün gibi? cocuklar olay anında durtusel davranıyorlar ama sonradan konuşmak daha etkili oluyor. bu konuşmayı yaparken de etkili dinlemedeki yansıtma cümlelerini kullanırsan daha iyi ipuçları alabilirsin. bugün hakkında biraz konuşalım mı? seninle oynamak isteyen abiden uzaklaşmak istedin. Ali de işte evet ondan korktum virüs var vs dedi diyelim. sana virüs bulaşmasından endilselenmis olmalısın gibi gibi onun daha fazla konuşmasını sağlayacak cümlelerle destekleyebilirisin. yoksa benim içimdeki anne otoritesi direkt yaklasmadan oynayabilirsin, mesafeye dikkat edersen virüs hemen bulaşmaz, demek istiyor ama o zaman da konuşamıyor zuzular
Ya ben de böyle basladım..ama is ileri gitti..baksana asosyal oldu..simdi düzeltme derdine dustuk.ama mecburuz bebekelri korumaya.oglumu bebekken bir kadin ayaklarini aniden yakalayip öpmüştü.sonra cok yara oldu tırnakları.opme diye cektim diye bir de kızmıştı.ayagini optum sadece diye.ya insan sormadan yakalar mi..sanki ortalık mali.kangurudaydi esimdeydi. Esim de anlamamıs.ben gormemle kizmistim.yasliydi kadin.bak gene sinirlendimKalppare ayy canim Ali iyi yapmis virus var yaklasmasinlar kiz 2 cocuk olunca hangi birine kosacagini sasirmissin canim valla Allah kolaylik versin.
Bende gecen parka goturmustum ufak bir kiz kosarak geldi karya yi elleyecek dur dur dedim uzaktan sev dedim tamam dedi zavallim durdu oylece bir anda dur deyince üzüldüm sonra ama napayim insan tedirgin oluyor buyuk kucuk korona mahfetti bizi
Valla ben de diyorum..ic dunyasinda kimbilir ne zannediyorYapma yaane diyim Allah bagislamasin gitsin yok olsun dikkat et dünür ağır kaldırma eğilirken bile temkinli olmak lazım fıtık varsa tabi bebesi olan birine ağır kaldırma demek de pek abes neyse geçmiş olsun bebeğim
Canım bol bol okusaydin rahatlatır bence diş.agrisidir kulağına falan vuruyosa ağrısı
Düzelecek tabi ki canım ateşine dikkat et sadece inşallah toparlıyordur yavrum ne çekti
Aliiiii sana bunları öğreten hayat şartlarının içineel kadar sabileri ne hale soktu nalet virüs yaa yavrum çok etkilenmiş demek ki içinde nasıl buyutuyorsa bu virüs olayını
Evet derse girmiyor oluşum avantaj yoksa o kargaşa çok çok riskli bakalım nolacakOlmaz inşallah canım odan vardır muhakkak önlemini alır uzaktan görüşürsün en azından sürekli sınıflara gir çık yapmıyorsun havalar da düzelirse kapı pencere açık durulur. Annen bakıyorsa süpermiş
Benim eşimde balık değil kova ama o da ağlar hatta ben ağlayınca ağlar bende o ağlamasın diye susarım sen ağlama hakkımı alıyorsun derimJadesi
Hele filme hayatta ağlamaz ya duygusuz musun diyorum şu sahneye nasıl ağlamazsınBenim esim balik degil ama cok duygusal. Film izlerken bile ağlar ,
Düzelir canım bir dönem bu bence Esila da 2 yaşlarındayken beni delirtmisti bı ara hem kendi yipranmisti hem ben napiyordu bak yemek yediriyorum ya yedigi her kasıkta ağzını silerdi en son sileriz desem de yok illa her kasıkta o ağız temizlenecek bir damla üstüne su bile dökülse komple donuna kadar üst değiştirmek isterdi kirlendi bu pis oldu derdi kir değil kızım kuruyacak geçecek diyodum ama cadı asla kabul etmezdi çok zordu ama tek iyi yanı tuvalet eğitimimiz çok kolay olduValla ben de diyorum..ic dunyasinda kimbilir ne zannediyor
Mecbur ogrenmesi de lazm bi yandanokula baslayinca duzelir insAllah ❤❤
Sağol baharcımJadesi canimm gecmis olsun bu arada insallah ilerlemeden çözülür bir sekilde
Sağol dünürcan ağır bişey değil ya 10 kilocukYapma yaane diyim Allah bagislamasin gitsin yok olsun dikkat et dünür ağır kaldırma eğilirken bile temkinli olmak lazım fıtık varsa tabi bebesi olan birine ağır kaldırma demek de pek abes neyse geçmiş olsun bebeğim
Canım bol bol okusaydin rahatlatır bence diş.agrisidir kulağına falan vuruyosa ağrısı
Düzelecek tabi ki canım ateşine dikkat et sadece inşallah toparlıyordur yavrum ne çekti
Aliiiii sana bunları öğreten hayat şartlarının içineel kadar sabileri ne hale soktu nalet virüs yaa yavrum çok etkilenmiş demek ki içinde nasıl buyutuyorsa bu virüs olayını
Bi uygula bakalım sen daha detaylı Eğitim aldın tabi en iyisi sende ani ağlama krizlerin dikkat dağıtmaya çalışıyoruz ama elif varken ne kadar mümkün olur bilmiyorum tamam hadi 5 dakika ağlama molası verelim de durun orda bi sıkılacaktır zaten yürürken durunca ağlamamız bitince yürüyelim de belki kısa sürer. Tabş bunlar beylik laflar kuzum teori pratikte uygulamadım henüzAslinda görsel hafızama güvenirim ama nedense boyle oluyor ya☺ galiba insanlarin yüzlerine cok odaklanmiyorum ben
Amin olsun canim..hakkinizda hayırlısını afiyetlisini versin Allah.❤ elif cok yoruyor misssdur sana azcık dertleneyim. talepkar demissin yaa..ayni biz de oyle..hic yakami birakmiyor..dönemsel mi acaba ya..heep bisiler istiyor ne versek olmaz diyor.mama yerken mama istiyor daha nasil anlatayim.bu sefer ay begenmedi herhalde deyip baska bisi veriyorum..istahta az az sık sık yemeye döndü.cabucak doyuyor atak mi diş mi bilmiyorum ama var bir sıkıntısı
Ya normalde böyle aşırı tepkileri olmazdı..ama dün öyle davrandi.ben de şaşırdım doğrusu..hergun yeni bir huy çıkıyor
Jadem nedense alinti eksik cikmis.ama ben dedigini uygulayacagim...normalde uyguladigim bir yöntem ama aklima gelmemsti.insan soz konusu yavrusu olunca kafasi duruyorcok teşekkür ederim canim .yarin uygulayip sana diyalogu yazacagim gül gül ben de yer yer güldüm yer yer üzüldüm..o zaman daha komigini anlatayım.yanimizdan minibus gecti.dedesi de sakadan ayy minibusu kacirdik ali dedi.hadi yakalayalim daha hizli yuruyrlim deyince ali sustu.hadi dede hadi minibusu kacirdik diye kostu unuttu jade peki o anda ne yapmaliyim? Ani aglama krizlerinde cozumsuz kaliyorum.annesi oldugim icin naz orani cooook fazla..mesela ogretmenken bu olaylari hemen çözüyor insan.ama anneyim ve isin icinde kalakaldim.el at jadee
Açıkçası bugun birkac kelime ettim ama fırsat bulup detayli konuşamadım..yarın konuşayım..ya virus korkusu cok fazla.babasi eve gelince cabuk banyoya bana yaklasma diye bagiriyor.sonra banyo kapisinda kedi gibi bekliyor. ya cocuk da hakli bi anlamda dilzar birden ruzgar çıkınca erken kalktik biz.Doyamadı.ya aslinda ben de parkta cok gergin oluyorum dilzar.calisirken 25 cocugu parka goturdugumde de boyle olurdum.kazasiz belasiz bitse diye gerilirdim.hepsi emanet sonucta.simdi bir cocukla daha da gerginim.bu sefer ki benim cocuk diye herhalde
Cocuk benim gerginligimi aliyor diye tahmin ediyorum ama.
Süre kavramını anlayamıyor daha ya..ne kadar anlatsam da..evde alarm kuruyorum.sure bitti diyorum.bari parkta da oyle yapayimiiyi fikir..tesekkur ederim canımm
alim ne etkilenmiş ya geçecek bugünlerde inşallah sakin ve sabır bu arada Ali’yle aynı gün DOĞMUŞUZ musmutlu yaşları olsun hassas naif kuzumun
nzh99 doğum günün kutlu olsun dünürüm ❤❤❤ beraber nice guzel yillariniz olsun evladin ve eşinle insAllah ❤
Ya ben de böyle basladım..ama is ileri gitti..baksana asosyal oldu..simdi düzeltme derdine dustuk.ama mecburuz bebekelri korumaya.oglumu bebekken bir kadin ayaklarini aniden yakalayip öpmüştü.sonra cok yara oldu tırnakları.opme diye cektim diye bir de kızmıştı.ayagini optum sadece diye.ya insan sormadan yakalar mi..sanki ortalık mali.kangurudaydi esimdeydi. Esim de anlamamıs.ben gormemle kizmistim.yasliydi kadin.bak gene sinirlendim
Ya bahar cocukalri yaklastirmiyor ama yere atilan copleri toplmaya kalkiyor buna ne dersin
Daha detaylı gitmedim doktora canım bugün inşallah bakalımKizlar hala birikmis sayfalari okuyamadim ama N Nehir8077 ates falan demissin ..kim hasta canim? Geçmiş olsun ❤
Jadesi fitik mi dedi doktor canım? Gecmis olsun.magnezyumi sordunmu? Bende de fitik var merak etme arada yokluyor.dikkat edince bsiey olmaz insAlalh.egzersiz verdi mi? Ay bunları karambole yaziyorum.daha okuyamadim.ama biri fitik mi siye sormustu galiba ordan tahminen yazdim.kim sorduydu onu da unuttum
Karşıt savunma geliştirmiş eşin bak sen susuyorsun işe yarıyorBenim eşimde balık değil kova ama o da ağlar hatta ben ağlayınca ağlar bende o ağlamasın diye susarım sen ağlama hakkımı alıyorsun derimJadesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?