gerçekten eskiden ne cisler ne kakalari boca etti üstüme bu oglan. daha yapmıyor mesala. gerçi bu durumdan memnunum doğrusu.Ben bunu hamileyken yazmıştım gruba. O zaman düşünüyordum da sonradan gerçek dışı oldu sabahları evde kaos oluyor zaten bir de wc ye tut falan hiç uğraşamam dedimface de bezsiz bebek grubu var doğduğundan beri hiç bezlemeyenler mi ararsın neler neler var. Bu kadın demiş ya Türkçede nasıl deniyor işte yok Türkiye bilmem ne diye. Gayet de var adı da tuvalet iletişimi. Üzerine kitaplar da var yazılmış özellikle kabızlığı olan bebeklere tavsiye ediliyor zaten. Grupta okuduklarım göre bebekleri biz beze alıştırıp sonra da bıraktırma için çaba harcıyoruz. Zaten bebek reflex olarak çıplak olunca çiş kaka yapmak ister. İlk zamanlar altını açtığımızda yapardı mesela benim oğlan sonra sonra unuttu artık yapmıyor. Yavaştan otursak belki olur da yüreğim yok şuan bir de o işle uğraşmaya.
Kv çok istiyorsa öğretmek gelsin 1 hafta gündüz sürekli açsın oturtsun çıkarsın giydirsin.Herşeye de karışmasınlar yav. Ben kızlara yazı geçirmemek için 2 yaşı bitirmeden 20 aylıkken öğrettim. Göktuğ 2 yaşını geçmiş olacak diğer yasa inşallah gidip babannesinde öğretem
Aman nemize bizim 3 çocukla iletişim miletişim dilzarımgerçekten eskiden ne cisler ne kakalari boca etti üstüme bu oglan. daha yapmıyor mesala. gerçi bu durumdan memnunum doğrusu.
iki yas sonrasi uğraşırım. simdi kafam kaldırmaz herhalde. eski usul devam
Ama göktuğ da uzundu hatırlıyorum. Bizim kız ince uzun her şeyde problem oluyor ayakta bile bebekliğinden beri doğru düzgün çorap bulamıyorum hepsi ayaktan çıkıyor hani böyle bezelyeli ayak olur ya öyle hiç olmadı işteBenim koca ayağa 22 numara aldım bentam oldu. Çift çorapla işi çözersin sen de yaza zaten tam olur.
Zaten öğrendiği şeylerin ingilizcelerini de söylemeye başlasam kafası karışır mı acaba? Benimki de önce karşı çıktı ama şimdi daha sıcak gibi sanki. Zor canım orası kesin.Evet canım İngilizce ve eşim de ingilizceci. İlk 3 ay konuştum Göktuğ la şimdi çok popüler ya çift dilli yetiştirmek. Sonra azalttım acaba kafası mı karışıyor diye. Eşim de destek yerine köstek oldu ne gerek var daha çocuk ana dilini konuşsun vs vs. Ama ben söylüyorum ingilizcelerini de hayvanların falan günlük dilde kullanıyorum öyle eğitici olarak ders gibi değil tabi. İnstagramda çok sayfa var çift dilli çocuk yetiştiren ayrı bir özveri istiyor tabi. Ben kızlarla da konuşuyorum büyük anlıyıp cevap veriyor küçük henüz yeni yeni bakalım. Ben konuşman taraftarıyım. Basit yönergeleri, nesneleri falan söyleyebilirsin. Bir de eşim kendi konuşmadığı gibi beni eleştiriyor öyle mi telaffuz edilir bilmem ne sonra iş iddiaya biniyor sözlükler açılıyor dinleme yapılıyor genelde ben haklı çıkıyorum ama modumu düşürüyor adam
kizzz ikinci tutmasında musluğun içine mi yaptirdi onuuu? anaaam hep cis sıçrar oralara. dis fırçaları da var hemen yakında. benim gibi çok titiz olmayan biri için bile fazla. ayyyy şekerim kizz kaka da yapti musluğun içine.Merhaba kızlar öyle bir videoya denk geldim ki izlemenizi tavsiye ederimbayağı etkilendim açıkçası... ben de mi yapsam acaba diye düşünüyorum gec kalmisim biraz ama
Kv de öğret artık diye sıkıştırıyor
Cisde değil ama kakada 5 buçuk aydan beri uyguluyoruz tek çocuk olunca zor gelmiyor bana ve kabızlığı geçti şükürMerhaba kızlar öyle bir videoya denk geldim ki izlemenizi tavsiye ederimbayağı etkilendim açıkçası... ben de mi yapsam acaba diye düşünüyorum gec kalmisim biraz ama
Kv de öğret artık diye sıkıştırıyor
Aynen cnm eskiden toprakla bagliyorlarmis bende duydum. 1 yastan sonrada ogreniyorlarmis.kizzz ikinci tutmasında musluğun içine mi yaptirdi onuuu? anaaam hep cis sıçrar oralara. dis fırçaları da var hemen yakında. benim gibi çok titiz olmayan biri için bile fazla. ayyyy şekerim kizz kaka da yapti musluğun içine.
şekerim parem bir dene bakalım olursa ben de deneyeyim. eskiden daha erken öğretiyorlarmis annem de söyler de hep. ama bu kadar erken değil galiba. oturmaya başlayınca lazimliga oturturmus annem. daha eskiden anneannemler de toprağa neyim beliyorlarmis. kim bekleyecek saatlerce bebenin çişini. köyde tarla tapan isi, şehirde baska isler.
Kaç kilo ki şimdi yani en doğal yöntem bu zaten yemeklerine koyuyoruz bence vermelisin kabızlık daha zorebru_can_ebru esimde bana kiziyor zeytinyagi hergun ver diye bende vermiyorum israrla bagirsaklari alissin diye. Birde kilo yapmaz mi hergun 2 cay kasik zeytnyagi ver diyor kiza
Çok büyük değil tatlım bş çevreniz bende aksatmıyorum bizimde 47Bizimki hala açık , baş çevresi de 48,5, büyük . Bakalım takipteyiz şu an . D vitaminini de hiç aksatmıyoruz , değerleri de iyiydi zaten .
Evet alıştı aslında . Uyandığında ağlar da duymazsam kendini terkedilmiş gibi hisseder diye endişeleniyorum .
Ufak tefek mıkırdanmalar kısa ağlamalar oluyor . Ama hemen müdahale etmedim ben hiç . Gece uyanınca çoğunlukla kendi uyuyor . Bu gece tam buraya yazdıktan bir saat sonra çığlık kıyamet uyandıgündüz düşmüştü herhalde ya ondan ya da üst yan dişlerimiz patlamış ondan sıkıntılandı. Az sakinleştirip geri koydum .
Senin kız gibi bizimkinin de çekim öncesi yanağı morardı . 24 üne kadar geçer herhalde.
Yerim onun o kibarcık ayaklarınıAma göktuğ da uzundu hatırlıyorum. Bizim kız ince uzun her şeyde problem oluyor ayakta bile bebekliğinden beri doğru düzgün çorap bulamıyorum hepsi ayaktan çıkıyor hani böyle bezelyeli ayak olur ya öyle hiç olmadı işte
Ayakkabı da uzunluğu iyi aslında ama yanlardan bol ayarlamalı aslında ama yetmiyor daha da daralabilirmiş. Şöyle oldu bakın
Eki Görüntüle 2804818
Zaten öğrendiği şeylerin ingilizcelerini de söylemeye başlasam kafası karışır mı acaba? Benimki de önce karşı çıktı ama şimdi daha sıcak gibi sanki. Zor canım orası kesin.
Oyy geçmiş olsun kuzuma onun boncuk gözleri yeter Heidi gibi olmuş kızarınca yanak daS Susam_tanesi geçer herhalde haftaya bu zamana kadar inşallah
Yedin mi baharrrS Susam_tanesi bende bakayim ayakkabiya.
Canim esim o cikolatayi tatbaktan almis hemde 50 tl gayet guzeldi tavsiye ederim:)
Bizde iyiyiz tatlım iyi olmanıza sevindimSelam kızlar
Nabersiniz
Biz iyiyiz cok sukur
Geçer geçer ama sen yine de hirudoid jel al sür. Geçmiş olsun boncuk gözlü kuzumaS Susam_tanesi geçer herhalde haftaya bu zamana kadar inşallah
Kız o güneşin hali neSelam kızlar
Nabersiniz
Biz iyiyiz cok sukur
Canım benim bende farkındayım ama işte doğru bulmuyorum bebek yaşta kafa karışıklığı oluyor o düzeyde okul bulmak gerekiyor sıkılıyor zamanla da unutuluyor benceEvet canım İngilizce ve eşim de ingilizceci. İlk 3 ay konuştum Göktuğ la şimdi çok popüler ya çift dilli yetiştirmek. Sonra azalttım acaba kafası mı karışıyor diye. Eşim de destek yerine köstek oldu ne gerek var daha çocuk ana dilini konuşsun vs vs. Ama ben söylüyorum ingilizcelerini de hayvanların falan günlük dilde kullanıyorum öyle eğitici olarak ders gibi değil tabi. İnstagramda çok sayfa var çift dilli çocuk yetiştiren ayrı bir özveri istiyor tabi. Ben kızlarla da konuşuyorum büyük anlıyıp cevap veriyor küçük henüz yeni yeni bakalım. Ben konuşman taraftarıyım. Basit yönergeleri, nesneleri falan söyleyebilirsin. Bir de eşim kendi konuşmadığı gibi beni eleştiriyor öyle mi telaffuz edilir bilmem ne sonra iş iddiaya biniyor sözlükler açılıyor dinleme yapılıyor genelde ben haklı çıkıyorum ama modumu düşürüyor adam
Tamam canım sağol baktım online sipariş de var ben kendi kendime edem kötülüğüS Susam_tanesi bende bakayim ayakkabiya.
Canim esim o cikolatayi tatbaktan almis hemde 50 tl gayet guzeldi tavsiye ederim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?