- 29 Ağustos 2019
- 362
- 837
- 18
Ya bende kizim da o kadar onemsemistim bu olayi. Ozellikle yurtdisinda olunca ayrica dikkat etmek gerekiyormus. Baska dillerde baska anlamalara geliyor mu, dogru telafuz edebiliyorlar mi gibi. gerci kizimin ismini telafuz ettirdik ama ona ragmen problem yasayabiliyoruz. Yazilisini gormeyince soylemek daha zormus. Adi Beren ama ingilizce de barren diye bir kelimeyle hemen hemen ayni soyleniyormus. Beren guclu akilli demek barren verimsiz. Amerikali yasli bir teyze ben olsam ikinci bir ad koyardim demisti canim cok sikilmisti. Allahtan cok bilindik bir kelime degil ama insan yine de cekiniyor. Beren hollandacada da ayilar demekmis onu da yeni ogrendim. Okul cagindaki cocular cok acimasiz olabiliyorlar. okullarda cok fazla dalga gecme olayi oluyormus cocuklar arasinda. O yuzden isim alternatifimiz daha da kisitlaniyor. O yuzden boyle iki dilde de benzer, yada telafuzu kolay olan isim fikirlerinz varsa sevinirim. kizimin adini simdiki aklim olsa melisa ya da melodi koyardim bahsettigim sebeplerden oturu. Deniz ailede oldugu icin malesef o isim iptal. Dini isimleride ilerde ayrimciliga maruz kalmasin diye cok dusunmuyorum Ahmet,Ali, Omer vs gibi. Yoksa isim konusunda ben cok klasik isimlerden hoslanirim. bir de tek isim taraftariyim. Simdi oglusa atlas, ezra ve bera var aklimda ama bu sefer epey bi arastiracagim isimleri. tavsiyelerinizi beklerim.Ay isim düşünen var mı aranızda? Daha çok erken ama benm aklımda uçuşuyo bişeyler
3 saat miiBenim de bu hafta iki kontrolum var ard arda sali ve carsamba. Biri yuksek riskli gebelik uzmaniyla digeri de ilk gittigim jinekologla. ben de sabirsizlikla bekliyorum. Ultrason gerekmedikce yapilmiyor sadece doplerle kalp atisina bakiyorlar. Herhangi bir komplikasyon yoksa toplamda 4 kez giriyorsunuz ultrasona. Ben riskli grupta olunca biraz daha bu konuda sansli oluyorum diyecegim ama olmasa daha iyi olurdu tabiRandevuya 3 saat ayirin dediler sanirim bilgilendirme tarzi birseyler de olacak. Umarim bu 3 saat icinde 1-2 dk ultrasonla da bakarlar
Amiiinn amiiiinnnnn sürekli bu duayı edyrum kızımı her yedrdiğimde. Yemeyen çocuk gerçekten çok zor ya sinirleri yıpranıyo insanınKızlar alın benden de o kadar oğlum doğduğundan beri emmeyen yemeyen bir bebekti hala oyle hep kustu zorla yediklerinide biraz Rabbim bu bebişlerimizi öyle etmesin inşallah
Sizinki daha bi fena zatenAmerikada genetik test yaptirmadiysaniz 20 den once soylemiyorlar malesef cinsiyeti. 16 yine epey erken sayilir ☺
Evet ilk bebeğim olacak nasipse.Güle güle kullanın ilk bebeğinizmi
Canım benim isim konusu sizin oralarda sıkıntılıymış diyorsun ama bebeğinin büyüyüp başarılı olup veya çok isteyip veya veya kader diyelim dünyanın başka bir yerinde yaşamayacağının garantisi olur mu? Ben İzmir'liyim. İstanbul'a master ve iş için geldim, batılı ecnebi ile evlenip bak nerelerde yaşıyorum, aklımın ucundan geçmezdi. Oğlumun adı yabancı, türk kimliği çıkarmadım, Türkiye ile alakamız kalmadı ki mesela niye orada askerlik yapsın. Ana kuzularının zorunlu askerlik mevzusuna çok karşıyım ben, 19-20 yasında eline silah verip savaşa sokan zihniyet bakın yavaş yavaş nasıl son buluyor... Binlerce gencecik çocuk öldü. Hepsi gariban aileler, zengin yok içlerinde. Ben çocuğumu el bebek gül bebek yetiştireyim en iyi okul hangisi , organic biyolojik gıda ile besleyeyim türk kimliği var diye zorla eline silah doğuda kudurmuşların arasına gitsin ha, olacak iş değil... Ha kader bakın onun önüne geçilmez , ben korurum herşeyden kendi içinde vardır, gider türk kimliği alır asker olmak ister o ayrı, veya kimse sonumuzu bilemez başka bir sebep... Allah öncelikle tüm çocuklarımıza iyi yazılar yazsın, sağlıkla , başarılarla dolu uzun ömürleri olsun3 saat mii
İnşaAllah usg ilede bakarlar minnosunu görürsün canım ❤
Bu arada cidden isim konusu sıkıntılıymış sizin oralarda yazını okudumda
İnşaAllah gönlüne göre bi isim bulursun ❤
sağlıklı kucağina almayı doya doya büyütmeyi nasip etsin inşallah Allah ımEvet ilk bebeğim olacak nasipse.
İsimde "S" harfi tekrarı çok iyiymiş, çocuğu yukarılara çektiği söyleniyor. Hele soyadda varsa erkekte isimle beraber daha iyi oluyor. Ben de içinde S olan (yabancı) erkek ismi araştırıyorum. Oğlumun adı da yabancı ve tek sadece isimde S yok. Umarım herkes gönlüne göre bir isim bulurYa bende kizim da o kadar onemsemistim bu olayi. Ozellikle yurtdisinda olunca ayrica dikkat etmek gerekiyormus. Baska dillerde baska anlamalara geliyor mu, dogru telafuz edebiliyorlar mi gibi. gerci kizimin ismini telafuz ettirdik ama ona ragmen problem yasayabiliyoruz. Yazilisini gormeyince soylemek daha zormus. Adi Beren ama ingilizce de barren diye bir kelimeyle hemen hemen ayni soyleniyormus. Beren guclu akilli demek barren verimsiz. Amerikali yasli bir teyze ben olsam ikinci bir ad koyardim demisti canim cok sikilmisti. Allahtan cok bilindik bir kelime degil ama insan yine de cekiniyor. Beren hollandacada da ayilar demekmis onu da yeni ogrendim. Okul cagindaki cocular cok acimasiz olabiliyorlar. okullarda cok fazla dalga gecme olayi oluyormus cocuklar arasinda. O yuzden isim alternatifimiz daha da kisitlaniyor. O yuzden boyle iki dilde de benzer, yada telafuzu kolay olan isim fikirlerinz varsa sevinirim. kizimin adini simdiki aklim olsa melisa ya da melodi koyardim bahsettigim sebeplerden oturu. Deniz ailede oldugu icin malesef o isim iptal. Dini isimleride ilerde ayrimciliga maruz kalmasin diye cok dusunmuyorum Ahmet,Ali, Omer vs gibi. Yoksa isim konusunda ben cok klasik isimlerden hoslanirim. bir de tek isim taraftariyim. Simdi oglusa atlas, ezra ve bera var aklimda ama bu sefer epey bi arastiracagim isimleri. tavsiyelerinizi beklerim.
İlla eksik olduğu için değil genelde duymuşsundur cogu hamile soda iciyor ama bende hic fayda etmedi ilk hamileligimde o bacak ağrısindan hic uyuyamiyor sirekli germek istiyordum bundada erken başladı doktor magnezyuma baslattı inan cok rahatladim elime bile uyusma giriyordu
Bende öyle valla ; üstüme alınmıyorum : )))Ben hep katılıyorum
Benim tutmadı arkadaşlar ; bilginiz olsun :)Çok güzel soru.
Canım benim isim konusu sizin oralarda sıkıntılıymış diyorsun ama bebeğinin büyüyüp başarılı olup veya çok isteyip veya veya kader diyelim dünyanın başka bir yerinde yaşamayacağının garantisi olur mu? Ben İzmir'liyim. İstanbul'a master ve iş için geldim, batılı ecnebi ile evlenip bak nerelerde yaşıyorum, aklımın ucundan geçmezdi. Oğlumun adı yabancı, türk kimliği çıkarmadım, Türkiye ile alakamız kalmadı ki mesela niye orada askerlik yapsın. Ana kuzularının zorunlu askerlik mevzusuna çok karşıyım ben, 19-20 yasında eline silah verip savaşa sokan zihniyet bakın yavaş yavaş nasıl son buluyor... Binlerce gencecik çocuk öldü. Hepsi gariban aileler, zengin yok içlerinde. Ben çocuğumu el bebek gül bebek yetiştireyim en iyi okul hangisi , organic biyolojik gıda ile besleyeyim türk kimliği var diye zorla eline silah doğuda kudurmuşların arasına gitsin ha, olacak iş değil... Ha kader bakın onun önüne geçilmez , ben korurum herşeyden kendi içinde vardır, gider türk kimliği alır asker olmak ister o ayrı, veya kimse sonumuzu bilemez başka bir sebep... Allah öncelikle tüm çocuklarımıza iyi yazılar yazsın, sağlıkla , başarılarla dolu uzun ömürleri olsunKız olsa da aynı şeyler geçerli. Benim ismim hem unisex hem de yurtdışında çok çabuk kavranan yabancı isme benzer bir isim. Ben tipimden dolayı da herhangi bir ayrımcılık görmedim hatta türk olduğuma şaşıranlar çok oluyor. Ama dünyanın her yerinde bariz yabancı düşmanlığı var. Mısırlılar, Fas'lar, Cezayirliler, Tunus'lular Avrupa'da Türklere en çok ayrım yapanlar ve onları aralarında kabul etmeyenler. Benim anne adaylarına naçizane tavsiyem dünyaya getireceğimiz çocuğu nasılsa kaderi Türkiye'dedir diye düşünmeden vizyonu geniş düşünülerek isim verilmesi. En basitinden e-posta hesabı alırken- okursa alınmasın ama çağla şıkel kardeşimizi örnek vereyim, caglasikel diye geçiyor- çocuk sıkıntı yaşamasın, türklerin aralarında daha çok var ben yapım gereği hiçbir zaman dalga geçmedim böyle durumlarla ama başkalarınca da dalga geçilmesin isterdim. Bu bebeler 2020 doğumlu olacak. 2100 yılını görecekler, hatta uzun yaşam bulunacağı için daha çok yaşayacaklar dilerim, bizlerin göremeyeceği, hayal edemeyeceği bilimsel ve teknolojik gelişmeleri bizzat yaşayacaklar.
Şu konuyu da eleştirmem aile İslami çerçevede yaşıyordur türk olmasına rağmen arap isimlerine hayranlığı ve yakınlığı vardır o beni ilgilendirmez. Ben tercih etmem. 7kuşak önceme kadar gittim atalarımda araplık yok, yakınlığım yok. O kültürü sevmiyor ve benimsemiyorum da. Geldiğimiz en doğu yer İzmir olmuş. Batı ecnebi ismini tercih ediyorum ben. Erkek kardeşim tam türkçe isimlerle türklüğümüzü devam ettiriyor. Ben böyle batı ecnebisi oldum.Başka birileri arap kültürüne yönelir, toplumlar böyle evriliyor demek tarih içinde. Size yönelik değil canım benim yazım, sadece sizin oralarda dediğiniz için "buralar bizim buralar değil, hepimizin olabilir dikkat " demek istedim yavrularımız için.
Günaydın herkeseeBu ara canım kahvaltıda hiç domates,salatalık,peynir falan istemiyor.Hep simit,poğaça falan. Böyle giderse kilo alacağımmm.
Günaydınnnn güzel annişler öğleden sonra kontrolüm var heyecanlıyımmmm
Canım benim isim konusu sizin oralarda sıkıntılıymış diyorsun ama bebeğinin büyüyüp başarılı olup veya çok isteyip veya veya kader diyelim dünyanın başka bir yerinde yaşamayacağının garantisi olur mu? Ben İzmir'liyim. İstanbul'a master ve iş için geldim, batılı ecnebi ile evlenip bak nerelerde yaşıyorum, aklımın ucundan geçmezdi. Oğlumun adı yabancı, türk kimliği çıkarmadım, Türkiye ile alakamız kalmadı ki mesela niye orada askerlik yapsın. Ana kuzularının zorunlu askerlik mevzusuna çok karşıyım ben, 19-20 yasında eline silah verip savaşa sokan zihniyet bakın yavaş yavaş nasıl son buluyor... Binlerce gencecik çocuk öldü. Hepsi gariban aileler, zengin yok içlerinde. Ben çocuğumu el bebek gül bebek yetiştireyim en iyi okul hangisi , organic biyolojik gıda ile besleyeyim türk kimliği var diye zorla eline silah doğuda kudurmuşların arasına gitsin ha, olacak iş değil... Ha kader bakın onun önüne geçilmez , ben korurum herşeyden kendi içinde vardır, gider türk kimliği alır asker olmak ister o ayrı, veya kimse sonumuzu bilemez başka bir sebep... Allah öncelikle tüm çocuklarımıza iyi yazılar yazsın, sağlıkla , başarılarla dolu uzun ömürleri olsunKız olsa da aynı şeyler geçerli. Benim ismim hem unisex hem de yurtdışında çok çabuk kavranan yabancı isme benzer bir isim. Ben tipimden dolayı da herhangi bir ayrımcılık görmedim hatta türk olduğuma şaşıranlar çok oluyor. Ama dünyanın her yerinde bariz yabancı düşmanlığı var. Mısırlılar, Fas'lar, Cezayirliler, Tunus'lular Avrupa'da Türklere en çok ayrım yapanlar ve onları aralarında kabul etmeyenler. Benim anne adaylarına naçizane tavsiyem dünyaya getireceğimiz çocuğu nasılsa kaderi Türkiye'dedir diye düşünmeden vizyonu geniş düşünülerek isim verilmesi. En basitinden e-posta hesabı alırken- okursa alınmasın ama çağla şıkel kardeşimizi örnek vereyim, caglasikel diye geçiyor- çocuk sıkıntı yaşamasın, türklerin aralarında daha çok var ben yapım gereği hiçbir zaman dalga geçmedim böyle durumlarla ama başkalarınca da dalga geçilmesin isterdim. Bu bebeler 2020 doğumlu olacak. 2100 yılını görecekler, hatta uzun yaşam bulunacağı için daha çok yaşayacaklar dilerim, bizlerin göremeyeceği, hayal edemeyeceği bilimsel ve teknolojik gelişmeleri bizzat yaşayacaklar.
Şu konuyu da eleştirmem aile İslami çerçevede yaşıyordur türk olmasına rağmen arap isimlerine hayranlığı ve yakınlığı vardır o beni ilgilendirmez. Ben tercih etmem. 7kuşak önceme kadar gittim atalarımda araplık yok, yakınlığım yok. O kültürü sevmiyor ve benimsemiyorum da. Geldiğimiz en doğu yer İzmir olmuş. Batı ecnebi ismini tercih ediyorum ben. Erkek kardeşim tam türkçe isimlerle türklüğümüzü devam ettiriyor. Ben böyle batı ecnebisi oldum.Başka birileri arap kültürüne yönelir, toplumlar böyle evriliyor demek tarih içinde. Size yönelik değil canım benim yazım, sadece sizin oralarda dediğiniz için "buralar bizim buralar değil, hepimizin olabilir dikkat " demek istedim yavrularımız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?