- 15 Nisan 2019
- 5.109
- 13.965
- 168
- 32
Ben şöyle yapıyorum. Kendim çok savurgan olduğum için maaşımdan biraz kendime ayırarak gerisini eşime yolluyorum. Kendime ayırdığımdan da genelde 50-100 kalıyor en kötü onu kumbaraya atıyorum. Eskiden her ay kıyafet alırdım onu bıraktım. Daha çok dışarı çıkıp gezer,yer içerdik. Onu azalttık biraz. Makyaj malzemeleri çok alırdım ihtiyacım olmasa bile alırdım. Artık mağazaya girmiyorum bile, 5 sene yetecek kadar makyaj malzemem var çünkü.Harikasın çok sevindim.
Peki tasarruf yapıyor musun, yani bir şeylerden kısarak mı atıyorsun kenara ? Varsa önerilerin paylaşırsan çok sevinirim
Bu arada ben de sahici kumbara ile başlayacağım : ))) mümkünse açılmayanlardan.
Bir ev alın direk hiçbirşey yapamıyorsunuzBen şöyle yapıyorum. Kendim çok savurgan olduğum için maaşımdan biraz kendime ayırarak gerisini eşime yolluyorum. Kendime ayırdığımdan da genelde 50-100 kalıyor en kötü onu kumbaraya atıyorum. Eskiden her ay kıyafet alırdım onu bıraktım. Daha çok dışarı çıkıp gezer,yer içerdik. Onu azalttık biraz. Makyaj malzemeleri çok alırdım ihtiyacım olmasa bile alırdım. Artık mağazaya girmiyorum bile, 5 sene yetecek kadar makyaj malzemem var çünkü.Başka bir şey yapmıyorum pek aslında. Kıyafetle makyajı çıkınca baya fark ediyor benim. Bu arada benim kumbaramda açılmayanlardan yoksa çoktan içini açıp almıştım ihtiyacım olduğunda.
Bir ev alın direk hiçbirşey yapamıyorsunuzBen şöyle yapıyorum. Kendim çok savurgan olduğum için maaşımdan biraz kendime ayırarak gerisini eşime yolluyorum. Kendime ayırdığımdan da genelde 50-100 kalıyor en kötü onu kumbaraya atıyorum. Eskiden her ay kıyafet alırdım onu bıraktım. Daha çok dışarı çıkıp gezer,yer içerdik. Onu azalttık biraz. Makyaj malzemeleri çok alırdım ihtiyacım olmasa bile alırdım. Artık mağazaya girmiyorum bile, 5 sene yetecek kadar makyaj malzemem var çünkü.Başka bir şey yapmıyorum pek aslında. Kıyafetle makyajı çıkınca baya fark ediyor benim. Bu arada benim kumbaramda açılmayanlardan yoksa çoktan içini açıp almıştım ihtiyacım olduğunda.
Aslinda bana degil herkese hitap etmis. Su an siz Turkiyede olsaniz da ileride cocuklarimizin nerelerde ne yapacaklari bilemiyoruz demek istemis.Elmothemonster sana yazmış canım alontıyı yanlış yapmış
Aminnn canım cümlemize inşallahhayırlı olsun... dinlenin bol bol...
hayırlı olsun. maşallah kuzuya. hiç anlamıyorum. Allah gönlünüzdeki hayırla sağlıkla versin.
Aminnn canımm hayırlısı olsun bi oğlum var bu da ikinci olur Allah’ın izniyleHiç canınızı sıkmayın belki de daha iyi doktora rastlayacaksınızdır. Her işte bir hayır vardır. Ben de Ümraniye taraflarında güvenilir doktor arayışındayım. Var ise tavsiyeni alabilir miyim,
tsekkurler.
Maşallah subhanallah. Analı babalı büyüsün.
Bebeğin başı erken şekillenince erkekmiş diye skull teorisini okumuştum. Allah hayırlısıyla kucağınızaa aldırsınn.
Çok sevindim adınıza. Bir daha olmasın inşallah. Dinlenin tabii minikle biraz
daha çok erken bir dönem yeni bir doktor bulursun hiç üzülme bence sen araştırmalara başlateşekkür ederim kuzummm
Kızlar moralim bozuk, doktorum istifa etmiş hastaneden..Her şeyimi biliyordu not ediyordu. Dosyamı alabilir miyim sizce oradan? Aynı şeyleri şimdi yeni bi doktora anlatmak çok zor..
Öğretmenlerin kaderi sanırım bu kanama alanları kahverengi akıntılar sürekli ayakta olunca tabiKızlar haftasonu kahverengi lekelenmem olmuştu doktora gittim progestan verdi bi sorun gözükmüyo dedi ve daha önce çıkıntı gören doktor şimdi büyül ihtimal kız dedi ben şok
Ben de öyle düşünüyorum, inşallah hayırlısı olur. Ben Medicanaya gidiyordum. Yine Medicana Çamlıcada Hüseyin bey var, sanırım ona giderim. Hakkında olumsuz yorum duymadım. Kadınlar kulübünde memnun olan çoktu. Dosyamda orada hem, iyi olur benim için..Hiç canınızı sıkmayın belki de daha iyi doktora rastlayacaksınızdır. Her işte bir hayır vardır. Ben de Ümraniye taraflarında güvenilir doktor arayışındayım. Var ise tavsiyeni alabilir miyim,
tsekkurler.
Sevgili Nisan Anneleri,
Sizlere bir önerim var, burada her şeyi paylaşıyor dertleşiyor planlar yapıyoruz bebişlerimiz için.
Benim son dönem biraz evham yaptığım bir konuda birlikte bir planlama yapıp birbirimizi hareketlendirelim diyorum.
Düğün ardından hemen hamile kalan biri olarak ekonomik anlamda herşeyi rayına oturtamamış durumdayız, borçlar ve sürpriz harcamalarla zorlandık. Ve biliyorum ki bebişin birsürü masrafı olacak. Önümüzde neredeyse 6 ay var
Hele ki çalışan anneler doğum iznine ayrılıp tek maaşlı döneme geçmek zorunda kalacağımızdan işler zorlaşacak.
Bu nedenle diyorum ki bu ay itibariyle bir bebek kumbarası yapalım, gereksiz harcamalarımızı kontrol altında tutarak birbirimizi de bu yönde bilinçlendirelim. Herkes her ay bir hedef koysun, Mart 2020 de herkes bebeğinin kumbarasını açsın ilan etsin , tabi kumbara mantığı herkesin bütçesine göre şekillensin.
Ben bu ay başlıyorum, ve 500 TL kenara atıyorum. ( Aslında bu rakam biraz fazla şu andaki durumuma göre ama kendimi zorlayacağım )
Var mı bana katılan ? Ne dersiniz
İnsallah Allah gonlunuze gore versin. Sık idrara cikma belirtisi icin cok erken bir donem sanirim. Yumurtlama zamani da dediginiz gibi agrilarin olmasi cok normal. Ben de hamile kalmadan onceki ay acayip gogus agri olmustu. İlk hamileligimde de oyle olunca kesin hamileyim diye dusundum. Ama o ay olmadi ertesi ay hamile kaldim. O yuzden cok dusunup strese sokmayin kendiniz.Arkadaşlar merhaba ben 7 yıldır evliyim Aralık ayının ilk günü 7 yılına gireceğim evliligimin 7 ayında ben hamilelik geçirdim 1 buçuk aylıkken düştü ertesi ay tekrar hemile kaldım onuda daha ilk haftalarında düştü ve ben kimyasal bir gebelik geçirdim ve bir daha hamile kalamadım eşim o zamanlar kargocuydu ve geçen aralık ayında uzman çavuş oldu ben senelerdir evlat hasreti ile yanıp duruyorum araştırma Hastanesi'nde tedavi için başvurmuştur 3 sene evvel hastane bana genetik problemim olduğunu söyledi ama hamile kalırsın düşer dedi genetik tüp bebek yaptir dedi ben durumum yok diye yapamadım ve eşim sırf çocuk yapmak için asker oldu ve ben eşim 3 ayda bir izne geliyor ben geçen ay doktora gittim doktor takvime dikkat et sorun yok olabilir dedi bende eşimin izni hastalığımın bitimine denk geldi bende yumurtlama günlerimi degerlendirdim ilk defa yumurtlama hastalanma 10 gün kala sol kasığımda öyle bir ağrılar olduki hala devam ediyor göğsümde elimi atınca ağrı da oluyor 1 saat içinde 2 3 kere idrara cikiyorum normalde bu kadar çıkmam ve ben en son bunları ilk gebelihimde çektim acaba sizce ben hamile miyim yoksa kuruntumu lütfen bana yardım edin
Kanama alanı yakın zamanda geçer inşallh canımCanımmm geldim şimdi kanama alanı devam ediyormuş progestan yazdı yine onun dışında şükür bi sıkıntı yok 12+3 olmuşuzresimde atıyorum cinsiyet tahminleri varsa alabilirim ☺
Demekki ben anlamyrum bu cinsiyet işindenAminnn canım inşallah doktor da yüzde yetmiş erkek dedi
Evet genetik testle biz de 12. Haftada ogrendik bu sefer. Benim dedigim genetik test yaptirmadiginiz durumlarda.Görümcem geçen ay LA de doğumyaptı. Orada yaşıyor. 12. Haftada cinsiyeti öğrendi hatta amerikada erken öğreniyor diye belirtti. 10-12 hafta arası Inheritest Carrier Screening(genetik test) ve Kromozon testi yapılıyor. Ny de 10-12hafta arası bu testler yapılıyor ve 10 iş günü içinde sonuçlar açıklanıyor. 100% cinsiyet çıkmış oluyor. Eyalete göre değişiyor galiba.
Doktor yüzde yetmiş erkek dedi ben hala koz hissediyorum diyorumDemekki ben anlamyrum bu cinsiyet işindenkendiminkini de kıza benzetmiştim doktr erkek dedi kesin değl tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?