- 14 Haziran 2019
- 2.219
- 7.561
- 158
Aaa hadi bakalım hayırlısı olsun başarırsan örnek olursun bize demisskokulumm gelinine tuvalet eğitimi vermeye başladım, inşallah başarılı oluruz, bugün 3. Gün. Eki Görüntüle 2816584 Bu sefer lazimlikla başladım, klozet zor oldu abisi rahat vermediği için.
Ay sen ne diyorsun ya nasıl korkunçKızlar erva elif tikandi..ekmek bogazinda kaldi.elimi bi attim agzi bos.cocuk cansız gibi kaldi oylece nefes sıfır..tam kapandi..elimi iceri dogru ittim bi baktim ttam kapanmis.vuruyorum vuruyorum cikmiyor aglamiyor morariyor cansiz gibi saldi kendiniesime bagiriyorum 112 ara cocugum ölüyor gidiyor cabuk diye. O da vur vur daha cok vur korkma diyor.bi yandan cikti mi diye elimi agzina sokuyorum bi yandan vuruyorum.. sonra kustu bi nefes aldi gene tıkandı..herhalde bu sefer de kusmuktan bilemiyorum.sonra yeniden vurdum aglamaya baslayinca bıraktin. S Susam_tanesi canim sagolasin aglayinca bi ara verin bakin duruma hemen vurmayin birden daha da kapanabilir demistin.aklima sen geldin.. Allah osman gonulaldan da razi olsun.. izlemesem yapamazdim.. cok kötüyüm cok korktum..gidicek sandim..napardim
İnşallah bakalım şuan için iyi gidiyor. Vallahi yaza bitse çok güzel olacakOyy kuzucum m akıllı, güzel gelinim ne tatlısın ısısırım o popuşu. Maşşallah sana da annene de yaza öğrenir bu gidişle bahar. Ben de klozete oturttum bikaç kere
İnşallah başarılı oluruzda sizleride beklerim
Bezsiz rahat etti oturttugum zaman bacaklarını ,şıp şıp seviyor. Korkutmak için söylemiyorum ama biraz zor. En çok sabır istiyor şuan için sabirliyim bakalım zaman bana ne gösterecekAaa hadi bakalım hayırlısı olsun başarırsan örnek olursun bize dehelal olsun sana
Hep bezsiz mi duruyor peki canım? Yoksa ara ara açıp mı oturtuyorsun?ben sürekli açık bırakmaya cesaret edemem sanırım dediğin gibi çok sabır ister tuvalet işi. Kızmamak, sinirlenmemek lazım hiçİnşallah bakalım şuan için iyi gidiyor. Vallahi yaza bitse çok güzel olacak
Bezsiz rahat etti oturttugum zaman bacaklarını ,şıp şıp seviyor. Korkutmak için söylemiyorum ama biraz zor. En çok sabır istiyor şuan için sabirliyim bakalım zaman bana ne gösterecek
Hazır değil demekki canım sinyallerini verir sanırım hazır olduğunda. Uyku uykunun mayası gerçektenKızlar bu arada ben bugün ipek i tek uykuya yatırmayı denedim. Sabah 10.30 da hiç uyuyacak gibi değildi. 11 de denedim yok uyumadı. Bıraktım kahvaltı falan edelim sonra uyuturum dedim. Saat 12 buçuğa doğru mutfakta fayansın üzerine yatıyorduona rağmen 13.20 gibi zor uyudu. 1 kere uyandı geri uyuttum 15.35 de kalktı. Yani 2 saat 15 dk uyumuş oldu. Akşama doğru biraz huysuzlandı ama 8 gibi uyutmaya çalıştım uyumadı. Ondan sonra da gayet oyun oynadı nasıl tek uykuydu ben anlamadım. 22.30 da ancak uyudu. Bu saate kadar da 2-3 kere uyandı gündüz az uyuyunca gece uykuları da etkileniyordu zaten sanırım ondan oldu.
Bence ipek tek uykuyu çok rahat yapar ama biraz alışma süresi lazım. Bi de bugün sabah normale göre geç kalktı 7.40 gibi falandı. Normalde en geç 7 de uyanıyor.
Bir de hafta sonları bizimle olabilmek için de uyumuyor. Hafta içi saat 9.30 da uykusu geliyor o yüzden tek uyku için sabredemeyebilir.
Dün sabah ben uyuduğum ve babasıyla oynadığı için ben uyanınca da beni özlediği için uyumamış sanırım. Şu an uyuttum mesela 5 dk oldu sabah uykusuna geçtiHazır değil demekki canım sinyallerini verir sanırım hazır olduğunda. Uyku uykunun mayası gerçekten
Yerim seni göktuğ paşaGünaydın annelerr
İyi pazarlar hava da ne güzel. Şu yasaklar kapalı mekanlara olsa bari baharda hastasını yürüyüş yapsak biraz nefes alsak
Bu gece benim oğlan anasına güzellik yaptıpazar gününe özel sanırım 11 gibi yatmıştım bir uyandım saat 6 Ovv hiç uyanmamış emzirdim 7 ye kadar uyuduk kalktık valla süper oldu. Teşekkürler oğlum
Anlar mıyım bilmiyorum ki bakayım uyanınca bi canımBak bakayım parmağınla canım azılar ne durumda şişmişlerse yanak da hafif şişebilir. Arpacıkla nazarım ilişkisi olduğu söylenir evet oku bol bol annesi
O kafa nerelere sıkışacak dahaOyuncağını oraya itip geri alıyordu. Biraz ileri gitmiş oyuncak bu da yan şekilde uzanmış kalmış öyle çıkmadı kafa.
Etmez mi ne büyük külfet bezİnşallah bakalım şuan için iyi gidiyor. Vallahi yaza bitse çok güzel olacak
Bezsiz rahat etti oturttugum zaman bacaklarını ,şıp şıp seviyor. Korkutmak için söylemiyorum ama biraz zor. En çok sabır istiyor şuan için sabirliyim bakalım zaman bana ne gösterecek
Ah kıyamam özlemiştir tabiDün sabah ben uyuduğum ve babasıyla oynadığı için ben uyanınca da beni özlediği için uyumamış sanırım. Şu an uyuttum mesela 5 dk oldu sabah uykusuna geçti
Ellerine sağlık benim de stoklarım aynı dediğin gibi ama havcu hep taze rendelerim salata olmazsa olmazımdır illaki olacak. Ata da mutlaka bir öğün salata yiyor yemeğinin yanındaAllah razı olsun gerçekten. Ben de ona karşılığında tava böreği yaptım. Çok sever börek çörek tarzı şeyleri
Ayneeen katılıyorum. Genelde eşim mesaiye kaldığında veya yiyip geldiğinde ne varsa yerim en kötü yoğurt falan yer geçerim çocukla ilgilenmek varken ne gerek sonra ipek uyuyunca çayla bişeyler atıyorum daha iyi oluyor
Havuçları rendeleyip kavanoza koyunca 1 hafta dayanıyor. Hiç bişeye gerek yok. Ben de kayınvalidemden öğrendim o da çalışan bir kadın olduğu için öyle yaparmış. Karalahanaları tuzla ovup limon sirke koyup öyle koyuyorum ama havuca bişey gerek yok. Bu arada soğanları ben şu ipli doğrayıcı ile doğruyorum onunla o kadar kötü olmuyor ayrıca olsa da ne olacak midemiz mi beğenmeyecekbenim de gözlerim çok yanar iki gözüm iki çeşme akar hatta robottan çekene kadar bile yanıyor veya yanımda biri soğan kavursun hemen yanar. Tek çare doğrarken doğrama tahtasına sirke sürmek ama o da hafif sirke tadı bırakıyor soğanda
Ben yazdan semizotu yıkadım kuruttum doğradım Ata için hala bazı yemeklerine atıyorum bir kaşık ıspanak pırasa fazlasını da atıyorum bişey olmuyor misssim@sekerpare5939 ıspanağı çiğden dondurucuya mı koyuyorsun canım?
Kıyamam yemek yiyecek vakti olmuyor bebenin peşinden gezerken ama insanın bağışıklığı düşüyor oysa biz iyi olmalıyız ki arkalarında dönebilelim çok geçmiş olsunİyi akşamlar kızlaar
Pek bakamadım foruma bir iki gündür. Çınar bey bu ara coştu. Hele bugün evde bayağı zorlandım ya. Sabah 9da kahvaltı yaptım. Akşam 8.30 a kadar tek lokma yiyemedim. Migren tuttu doğal olarak
Çınar da koltuğun altından oyuncağını almak isterken kafası koltuğun altına sıkışmasın mıömrümden ömür gitti vallahi ya. Neyse ki koltuğu bir hamleyle kaldırıp çektim geri Çınarı. Kaşı kızardı biraz. Sizler nasılsınız?
Yaaa Durumm benim. Maaşallah çok mutlu görünüyor inşallah kolaycacık öğrenirmisskokulumm gelinine tuvalet eğitimi vermeye başladım, inşallah başarılı oluruz, bugün 3. Gün. Eki Görüntüle 2816584 Bu sefer lazimlikla başladım, klozet zor oldu abisi rahat vermediği için.
Aman kuzummm okurken yaşadım adeta çooook geçmiş olsun bir anlık Allahım koruyor. Ne zor büyüyorlar Allahım bizlere bağışlasın tırnaklarına taş değmesinKızlar erva elif tikandi..ekmek bogazinda kaldi.elimi bi attim agzi bos.cocuk cansız gibi kaldi oylece nefes sıfır..tam kapandi..elimi iceri dogru ittim bi baktim ttam kapanmis.vuruyorum vuruyorum cikmiyor aglamiyor morariyor cansiz gibi saldi kendiniesime bagiriyorum 112 ara cocugum ölüyor gidiyor cabuk diye. O da vur vur daha cok vur korkma diyor.bi yandan cikti mi diye elimi agzina sokuyorum bi yandan vuruyorum.. sonra kustu bi nefes aldi gene tıkandı..herhalde bu sefer de kusmuktan bilemiyorum.sonra yeniden vurdum aglamaya baslayinca bıraktin. S Susam_tanesi canim sagolasin aglayinca bi ara verin bakin duruma hemen vurmayin birden daha da kapanabilir demistin.aklima sen geldin.. Allah osman gonulaldan da razi olsun.. izlemesem yapamazdim.. cok kötüyüm cok korktum..gidicek sandim..napardim
Oy gelinciğimmm kıyamam sana annemmTeşekkür ederim canım...
Kizkardesim de hemenn uyutmasaydin falan dedi.. 5 10 sn nefes alamadi diye beyin kanamasi falan olur mi ki niye uyumasin..cok uykusu vardi zaten.babasi gec gelmisti.masadaydik.oyalansin diye ekmek vermis babasi ben arkam dönük mutfak tezgahini topluyordum.. uyutmayayim m i kizlar.. 15 dk bekledik.su icirdik..yurudu güldü sonra uyuttum
Yani o kadar olur kuzum soğukkanlılık yani Allahım hiçbirimize yaşatmasın çok zor iyiki eşinevdeymiş tek başınayken düşünemiyorumBen bisey yapmadim aslidna..vurup vurup elimle ekmek cikmis mi diye baktim.. ne sogukkanliligi umudum.. bas bas bagirdim..aklini da alicam cocuklarin..112 ara gidiyor yavrum diyee...
Aminkuzum aminnnyavrum, içim nasil kötü oldu. uzaktan uzağa. Rabbim saklasın, korusun Elifcigimi de tüm kuzularimizi da
Ah yaramazımmm tehlikeyi hiç bilmiyorlar gözleri kara heryerdelerOyuncağını oraya itip geri alıyordu. Biraz ileri gitmiş oyuncak bu da yan şekilde uzanmış kalmış öyle çıkmadı kafa.
Sen yaparsın Baharım bizim gece 12 den sabaha kadar bez komple doluyor sanırım bize daha çoook ister bezsiz günlerİnşallah bakalım şuan için iyi gidiyor. Vallahi yaza bitse çok güzel olacak
Ayy sıkışmasın lütfeeeğğğnO kafa nerelere sıkışacak dahabekleyelim görelim kıyamam ya
Ben hala multi vitamin kullanıyorum 2 gğnde 1 falan içiyorum. Bağışıklık çok önemli yaaEllerine sağlık benim de stoklarım aynı dediğin gibi ama havcu hep taze rendelerim salata olmazsa olmazımdır illaki olacak. Ata da mutlaka bir öğün salata yiyor yemeğinin yanında
Ben yazdan semizotu yıkadım kuruttum doğradım Ata için hala bazı yemeklerine atıyorum bir kaşık ıspanak pırasa fazlasını da atıyorum bişey olmuyor misssim
Kıyamam yemek yiyecek vakti olmuyor bebenin peşinden gezerken ama insanın bağışıklığı düşüyor oysa biz iyi olmalıyız ki arkalarında dönebilelim çok geçmiş olsun
Yaaa Durumm benim. Maaşallah çok mutlu görünüyor inşallah kolaycacık öğrenir
Aman kuzummm okurken yaşadım adeta çooook geçmiş olsun bir anlık Allahım koruyor. Ne zor büyüyorlar Allahım bizlere bağışlasın tırnaklarına taş değmesin
Oy gelinciğimmm kıyamam sana annemm
Yani o kadar olur kuzum soğukkanlılık yani Allahım hiçbirimize yaşatmasın çok zor iyiki eşinevdeymiş tek başınayken düşünemiyorum
Aminkuzum aminnn
Ah yaramazımmm tehlikeyi hiç bilmiyorlar gözleri kara heryerdeler
Sen yaparsın Baharım bizim gece 12 den sabaha kadar bez komple doluyor sanırım bize daha çoook ister bezsiz günler
Ahh bu pratik şeylerde olmasa mutfaktan hiç çıkamam sanırım bende yazın doldurdum dondurucuya şimdi kurtarıcı. Bir arkadaşım da haftasonu bütün salata malzemelerini hazırlar karıştırır dolapta öyle muhafaza eder her akşam çıkartır yağını sosunu hazırladı Düdüklü tencerede büyük kolaylık ama ben korkuyorum hala kullanamıyorum onu@BKGK baharcım ben de pratik biri olduğumu düşünürdüm ama burdaki anneleri gördükçe çok elim yavaşmış diyorumkızlar maşallah diyim sizi de hayat şartları böyle yaptı farkındayım
Şimdi belki burdaki çoğuna saçma gelecek aman onlar da konulur muymuş diyecek ama ben mesela soğanı rondoda doğruyorum bolca sonra buzluğa atıyorum. Yazdan sırf ipek e hazırladığım yemekler mevsiminde olsun diye krmızı ve yeşim biber doğrayıp koymuştum. Bunlar hazırken yemek yapması 2 dk falan alıyor. Bi de mesela ıspanağı dondurulmuş alıyorum. Yıkamakla uğraşmıyorum. Nohutu fasülyeyi haşlayıp buzluğa atıyorum. Pazar gününden havucu kara lahanayı rendeleyip doğrayıp kavanozluyorum. Hızlı salata yapmak için. Yeşillikleri yıkıyorum. Yani bir şekilde hayatı kolaylaştırmanın ve hızlı yemek yapmanın yollarını arıyorum. Bu arada ben pek kullanmam yemeklerde ama sarımsağı kıyıp kavanozlayan limonu sıkıp buz kalıplarına koyanlar bile var. Belki sen de bu şekilde biraz daha kolaylarsın
Amin canım saol inşZeyay1420 canim, cok gecmis olsun canim, olmasa iyi ama oluyor maalesef. biz bu eve bakmaya gelirken öyle biri yokuşun basinda geldi çarptı bize. bazen küçük seyler büyük olanlara engelmiş. Rabbim saklasın insallah.
Ahhh yavrum ya ne zaman ne yapacakları belli olmuyor içi gidiyor insanın. geçen de Ayşe ranzanın altına girmiş kaçan topu almaya sıkışmış kalmış çıkamıyor kafayı çarpmaktan çektim aldım bide durmuş ranzaya ehh ehhh diyorOyuncağını oraya itip geri alıyordu. Biraz ileri gitmiş oyuncak bu da yan şekilde uzanmış kalmış öyle çıkmadı kafa.
Hayyy maşallah ya merakla bekliyor cesaretin için tebrik ediyorum baharcımİnşallah bakalım şuan için iyi gidiyor. Vallahi yaza bitse çok güzel olacak
Yok canım bezsiz duruyor 3 gündür bez kullanmadım. Kaza olmadimi tabiki oldu, ama o kadar olacak. İlk gün kanguruya taktım umut ta vardı markete gittim. Bianda karnım sıcacık olduHep bezsiz mi duruyor peki canım? Yoksa ara ara açıp mı oturtuyorsun?ben sürekli açık bırakmaya cesaret edemem sanırım dediğin gibi çok sabır ister tuvalet işi. Kızmamak, sinirlenmemek lazım hiç
Tabi canım ufaktan öğretmeye calis, söyleneni anlıyorlarEtmez mi ne büyük külfet bezben hazır değilim ki onu hazır edeyim ama dediğin gibi kaka çiş demeyi öğretmeye çalışayım bende
Sağol canım insallah.Ellerine sağlık benim de stoklarım aynı dediğin gibi ama havcu hep taze rendelerim salata olmazsa olmazımdır illaki olacak. Ata da mutlaka bir öğün salata yiyor yemeğinin yanında
Ben yazdan semizotu yıkadım kuruttum doğradım Ata için hala bazı yemeklerine atıyorum bir kaşık ıspanak pırasa fazlasını da atıyorum bişey olmuyor misssim
Kıyamam yemek yiyecek vakti olmuyor bebenin peşinden gezerken ama insanın bağışıklığı düşüyor oysa biz iyi olmalıyız ki arkalarında dönebilelim çok geçmiş olsun
Yaaa Durumm benim. Maaşallah çok mutlu görünüyor inşallah kolaycacık öğrenir
Aman kuzummm okurken yaşadım adeta çooook geçmiş olsun bir anlık Allahım koruyor. Ne zor büyüyorlar Allahım bizlere bağışlasın tırnaklarına taş değmesin
Oy gelinciğimmm kıyamam sana annemm
Yani o kadar olur kuzum soğukkanlılık yani Allahım hiçbirimize yaşatmasın çok zor iyiki eşinevdeymiş tek başınayken düşünemiyorum
Aminkuzum aminnn
Ah yaramazımmm tehlikeyi hiç bilmiyorlar gözleri kara heryerdeler
Sen yaparsın Baharım bizim gece 12 den sabaha kadar bez komple doluyor sanırım bize daha çoook ister bezsiz günler
Ne yapayım kız benim işim onlar, buldum işte bir uğraş daha. Evde çok kalamiyirum ben, vakit geçmiyor. Esra Erol'dada bu hafta iyice şaşırdılar, eltilere takıldım.Ahh bu pratik şeylerde olmasa mutfaktan hiç çıkamam sanırım bende yazın doldurdum dondurucuya şimdi kurtarıcı. Bir arkadaşım da haftasonu bütün salata malzemelerini hazırlar karıştırır dolapta öyle muhafaza eder her akşam çıkartır yağını sosunu hazırladı Düdüklü tencerede büyük kolaylık ama ben korkuyorum hala kullanamıyorum onu
Amin canım saol inş
Ahhh yavrum ya ne zaman ne yapacakları belli olmuyor içi gidiyor insanın. geçen de Ayşe ranzanın altına girmiş kaçan topu almaya sıkışmış kalmış çıkamıyor kafayı çarpmaktan çektim aldım bide durmuş ranzaya ehh ehhh diyor
Hayyy maşallah ya merakla bekliyor cesaretin için tebrik ediyorum baharcımne iyi olur bezsiz bir yaz
regl dönemin olabilir mi baharım? bende öyleyim tahammülüm yok ara ara gereksiz parliyorum inş regl kaynaklıdır ona bağlıyorumBende cok sinirli oluyorum birde aksilik giydirdim kizi kendim giyindim dezenfektan hersey tamam bir markete gideyim dedim esim arabayi katlamis yarabbim acilmiyor maskeyle kapida uğraşıyorum karyada durmuyor birde su icinde kaldim esimi aryrum açmıyor snra acti bu nasil aciliyor dedim sakin olmadan acamazmisim oylede oldu acamadim kiza ayakkabi giydreyim kapiya indireyim dedim ayakkbiyi elliyor zaten kirliydi gitmiyoruz bir yere dedim eve girdik. Evde toz icinde iste yapamiyorum mutfaktayim karya gelip arkadan sariliyor bacaklarima kizim git içer de oyna yok dolasiyor ayak altinda valla bugun asiri gerginim
ah neler nele4 yapıyorlar bi görsen. civan duvar kağıtlarını tırnaklarıyla asindira asindira yırtıyor arel duvar ve fayans aralarını boyuyor. oyuncaklar oynanmak için değil dağıtmak için. civanin ağzından sürekli birşeyler çıkarıyorum vida poşeti bulmuş gecem. kartona alışmıştım. arel se telefon kılıfının yüzüğü olur ya ama deliksiz yuvarlar onu ağzına al ve ağzı kitlendi nasıl çıkardık bilmiyorum aklımız cıktı vukuat çok sabır azaldıSaol helinimm.
Haklisin telefon olmayinca yazamadim.
Kaynanamda falan zaten gicik ola ola gecti gunlerim hep.
Cocuklar inan hic durmuyor
Ya birbirlerini dovuyorlar ya umut kizo savuruyor ya kiz gidopr umuta sataşıyor.
Kiz zaten hep tehlike pesinde. Mutfaga gitsem bile bir isler beceriyor.
Prizler koltuklar her turlu elektronik alet ne bileyim cok hareketli masallah diyim tabi de gunduz de neredeyse 1 saat uyuyor o da emerek cok zorluorlar beni.
Annemlere insem bu sefer 5 cocuk takibi daha da beter oluyorum.
Telefon baKmak dizi kitap hayal ciisimi yapabilsem sukrediyorum.
Bugun wc gittim bi geldim gunes babasinin sigara pakrtini ye.is agzi yuzu tutun.
Kapali odanin kapisini acik.unutmusum ve orayi kesfe girMis..
Neler neler.
Siz nasilsiniz.
Civan arel neler yapior.
Kirabilir canim tv cok ilgi cekiyor duvarda bizimki umut emziginin zinciifni atip patlatmisti ekrani dikat edin helinim.
çok geçmiş olsun. üzerinizde terslik olmasın. sadaka cikariver canim. bu mevsim gecişi mi ne bilmiyorum bende cok olumlu hisler içerisinde olamiyorum ama inşallah geçicidir.Kızlar üzerimizde bi terslik var ama Allah beterinden korusun eşim aracıyla kaza yapmış bugün büyük bişey değil çok şükür karşı tarafta sıkıntı zaten kamera kayıtları da var ama insanın canı sıkılıyor işte baya stres yapmış ki kolay kolay ilaç almaz ama baş ağrısından duramıyor ilaç alıp yattı
ya herkes bir değil ve herkesin bakış açısı yaşantıları tecrübesi farklı. çok da kasmamak lazım anneye eziyet oluyor . mutlu anne mutlu çocuk ✌Benim bakış açım biraz farklı kuzum sorumsuuzluktan ziyade o yüzden veriyorum. Bünye sonradan gelen şeyi kolay kabullenemiyor alışkanlıklar kolay değişmiyor böyle bakıyorum birazda alerjik ve hassas bünyeler böyle oluyor gibi geliyor bana tabi benim görüşüm bu yönde . Bir de hepimiz az çok yasak olan şeylerle büyüdük ve çok şükür hiçbir şey yok bizde. Hastalık alerji olmadıkça gerek yok. Kötü örnek benooo kızım pasta bile yedi bugün minicik ee bazı kızlar 1 yaşında büyüdü artık
ah mis neler neler yaşamışsınız hiç bilmiyordum. anne oğul çok güçlümuysunuz . Allahım tekrar sınamasın sizi böyle. şükür bugünlereHadi bakalım benim minnoş nasıl katılmış aramıza ben de anlatayım
Eşim yıllardır hep erkek evlat merakındaydı bende de hafiften bir de oğlum olsa nasıl olur ki kime benzer vs düşünceler başlayınca dedim yaş daha geçmeden bir deneyelim olursa olur olmazsa Rabbim vermedi der kapatırız bu konuyu dedim.Bir yanım rahatımı bozuyorum kaç sene oldu ne gerek var, kim bakacak bunu da anneme bak diyemem, bakıcıyla mı uğracam vs derken bir yanım da işte evlat kötü mü olur falan derkene baktım ki olan olmuş. Betüş geç olmuştu biraz da ondan yaşım da geçti zor olur diye düşündüm sanıırm. Neyse yaptık bir cengaverlikhamilelik hafif bulantılar, kasık ağrıları hariç çok güzeldi.kızlarla çete olmuştuk canımız ne istese gece gündüz yolluyorduk adamı koşup getiriyordu ayy neyse şimdi doğum zamanına gelelim
32.haftaya kadar çalıştım tıslaya tıslaya zor bela. İzne ayrıldım ki bir hevesli yim ilk defa evde yatacağım çocukları okula yollayıp tek başıma kalacağım ne hayaller ne planlar vuuu. Allah daha farklı planlar yapmış meğerneyse hemen giriştim ben önce bebeğin eşyalarını hazır ettim hurçladım. Sonra da evi gün gün temizledim 2 haftayı öyle geçirdim ki bende hafif hafif kaşıntılar başladı geceleri araştırma yapıyorum netten nedeni ne olabilir diye. Kolestaz yazıyor heryerde. İdrarm da iyice kahverengi ye dönünce gittim sağlık ocapına test yaptırdım dedim şu şu değerlerine baktıracam. Neyse ben halen mutfak temizliyorum ertesi gün sabah 8 de aile hekimi aradı benim elim ayağım boşaldı. Hemen gelmen ve dahiliyeye gitmen lazm çok yüksek değerlerin bir sorun var diye. Apar topar eşimle gittik. Ben başladım ağlamaya. Bir yandan doktor araştırıyorum bir yandan ağlıyorum. Gittik yapıldı tüm testler baştan Kolestaz kesin tanı kondu. Safra kesesinde taş var ama o sebep değil sebebi yok tedavisi de yok. Uzman doktor bebek de küçük ama alınması lazım üniversite hastanesine git dedi. Oyy oyyy ben bir yandan salya sümük napacaz bir umut bir ilaç tavsiye etti onu bulduk kendi doktoruma gittim pazartesi alalım gel dedi adam küvezde kalır bir süre dedi. Vayy dedim benim betüş de 1 ay kalmıştı o günleri tekrar mı yaşıycam ne rahat konuşuyor bu adam dedim küfür ede ede çıktım tabi içimden
Eve vardık ertesi güne randevu aldım fakülteden. Ben halen temizlik yapıyorum bir yandan ağlıyorum amapazara gittim temizlikçi ayarladım yarına. Cuma günüydü kadın geldi anneme dedim sen de başında dur ben randevuya gideyim gittim tahliller yenilendi aynı sonuç. Yatış yapacaz bu şekilde gidemezsin eve dedi. Valizimi apar topar hazırlamıştım zaten bir hüzünlü çıkmıştım. Temizlikçi abla bile sen doğuma mı gidiyorsun şimdi demişti bilmem ki hayırlısı demiştim gözlerim dolu dolu. Bir kan tahlili daha istediler o Ankarada yapılıyor muş. Kan oraya yollandı 3 güne çıkar dediler. O yüksek çıkarsa alacaz yoksa biraz daha bekletiriz.Ben yatıyorum hastanede sürekli kan, tansiyon, nst, usg bakılıyor. Gün oldu pazartesi akşam saat 5 de mesaj geldi eşimden sonuç çıkmış max. 5 olması gereken değer 176 çıkmıştı halen hatırlıyorum.koştum Mesajı doktora gösterdim. Bu doğru mu olamaz böyle bir değer diyor bir yandan bir yandan ameliyathaneyi ayarlıyor. Koş odana nst ye bağlanacaksın dedi. Ciğer geliştirici tekrar vuruldu. Hemen hoca ayardık istediğim bir hoca vardı o da tamam deyince saat 5 de apar topar girdim ameliyata. Maske yok maske bekledik bir 15 dk boyum uzun anesteziyi ayarlayamadı mı doktor genç bir delikanlı yattık yine masaya ama ben nasıl korkuyorum korkudan titriyorum resmen. Neyse başladık ben acı duymaya başladım sanki panik yapınca sakinleştirici verdiler o an pembe değil mor bulutlara çıktığımı hatırlıyorum neden mor onu bilmem artık hoplıyırum zıplıyorum aklımda kızlar var hep ben ölürsem burda onlara nolacak diye tedirginim ama bulutlar da pek tatlı derken bir cıyaklama sesi ayyy kedi gibi kesik kesik gösterelim mi dediler bakıyım dedim benim kafa gidik ama o kadar da değil baktım ayyy Allah affetsin bu ne çirkin n dedim yüzümü döndüm çocuğum küçücük 34.haftası bitmemiş daha 2450 gr.. Yavaş yavaş kendime geldim doktorlar konuşuyor biri hamileyim ben hocam diyor hoca da neden acele ettin bitirseydin doçentliğini alsaydın diyor orda da laf dinledim iyi mi. Çıkarken çok şükrettim o kadar korkmuştum ki çoook dua ettim doktorlara Allah razı olsun diye diye çıktım. Uyandırma odası varmış orda da oraya aldılar mı beni sıcak bir battaniye örtüler üzerime titreme durdu. Kadın var görevli onunla sohbet ettik biraz içim içimi yiyor bebek yoğun bakıma girdi mi diye. Yarım saat de orda bekledim ayağımı hareket ettirmeye başlayınca çıktık yukarı. Annem koridorda,bebek dedim burda dedi ayyy ben bir sevindim artık ne olsa yıkılmam tamam hiç bir şey umurumda değil büyütürüm ben onu diyorum sonrası çabucak tuttu memeyi önce emzirdim sonra mama verdik ki küçük bebek verin dedi orda da doktor çabuk toparlasın diye şırıngayla besledik.ilk kalkışım çok kolay oldu kızlarda baya zorlanmıştım. Önlem amaçlı benim değerleri takip etmek için 2 gün daha yatırdılar baktılar düşüyor değerler taburcu olduk şükür düşmese karaciğer yetmezliği oluşacakmış meğer. Sardık sarmaladık asansöre de binmiyoruz hastalık var ya 5 katı bebek kucağımda indim bomboş bir hastane, yollar kar yağıyor bir yandan eve geldik ki kızlar evi süslemiş balonlar mektuplar öpüştü koklaştık
Ama küçük bebek bakımı çok daha zordu beslenmesi, uyandırması velakin beceremedim ilk bir hafta fena değşldi aslında beslenmesi sonra sarılığı bir türlü düzelmedi 2 gün sarılıktan 5 gün de meğer idrar yolu enfeksiyonu varmış kuzuma ondan yattı. Ne ağladım yine. Bir de kendimi suçladı tabi bakamadım bir bebeğe ne hale geldi yavru diye. Sonra prematüre kontrolleri, göz muayeneleri hep tek başıma giriyorum hastaneye eşimi almıyorlar covid önlemleri var nasıl zorlandım. 40 ı çıktı bitti artık bizim hastane işleri çok şükür dedik yarabbim evimizde sıcacık büyütelim artıkmeme reddi, eşimle bakamadın tartışmaları, emzirme bırak deyişleri ayy ne bunalmıştım. 40 ından sonra da 4.aya kadar mum tutturdu bize akşam ağlamaları gaz sancıları aman hatırlamak istemiyorum o günleri çok zorlandım.
Göktuğ umuz böyle katıldı işte hayatımızao da ne olduğunu şaşırdı yavrum
sagol canimAhh canım seni cok iyi anlıyorum..anne yüregi iste kim bilir nasıl endiselendin..bazen kp alip gidiyor böyle gelmek bilmiyor..bi defa çıkıp sokak sokak aramıştım telefon da kullanmaz..hep evde bırakır gider
Hayatta her zaman herşey yolunda gitmiyor ki helinim.. bazen öyle bir nokta oluyor hic bitmeyecekmis gibi..ama bi anda güneş açıyor.. sabır bazen çok acı..ama meyvesi tatlı.. neyse sıkıntılarınız inşAllah çözülürüzme kendini..
sagolasin dünürümHelinnnnn Allah işlerinizi rast getirsin inşallah . İnsan bazen düşüyor olumsuz duyguların içine , hep mi böyle olur diye . İyi düşünelim iyiyi çekelim , inşallah her şey yoluna girer sizin adınıza .
bende istiyorum cocuk dehil ha yardımcıEvet ya okudum. Kadın maşallahı var kaç tane yardımcısı vardır onun şimdi yapsın tabi
valla insan istiyor bazen oyle herşeyi unutsun mor pembe yeşil bulutlarSavaş gibiydi valla canım dopumuydu sonrasıydı halen harp ediyoruz gerçi sağolsun oğlanla
Seruma sarı bir sıvı enjekte etti benim kafa bi milyon oldu kız bu uyuşturucu kullananlar da haklıymış be ya dedim o sıra o kadar garip ki nerde olduğunu biliyorsun ama bilmiyorsun gibi de rüyayla gerçeklik arası. Bulutlar sünger gibiydi bir de mor rengi çok tatlıydı
ah ne guzel çok sevindim ❤Kızlaar günaydın. Bugün enerji dolu uyandım çünkü sabah 7.30 da uyanan kızı 8 e kadar emzirerek ederek yatakta tuttum sonra da babası aldı götürdü. Saat 9 gibi geldi yumurtadan başka ne yediriyim diye ayy kahvaltısını da mı yaptırıyorsun sağol dedimPeynir ve salatalık dedim. Gittiler saat 10 gibi baktım ipek in uyku saati geldi bunlardan hala ses yok getirmedi bana. Uyku müziğini açmış dinletiyor. Dedim kendi uyutacak herhalde ben de çıkmiyim beni görmesin uyumaz yoksa. Geri yattım hiçç işime geldiğinden değil sırf çocuk uyusun diye baktım saat 10.30 ipektoşun hala sesi geliyor. Kalktım artık. Gerçekten uyuyacak gibi değildi. Şimdi daha uyutmaya çalışıyorum. Eşim de mutfakta bize çayı koymuş ipek in kahvaltı bulaşıklarını ve gece bi biberonlarını yıkıyor bugün premses günümde miyim neyim yaa
bizde de kışlık hazırlığı dışında maydanoz soğan yesil sogan dereotu nane sarimsak avakado hibi gibi seyler olir buzlukta. ama diyim sogan mi artti azcik ya da patates havuc hic araya vermem buzluga koyarim.@BKGK baharcım ben de pratik biri olduğumu düşünürdüm ama burdaki anneleri gördükçe çok elim yavaşmış diyorumkızlar maşallah diyim sizi de hayat şartları böyle yaptı farkındayım
Şimdi belki burdaki çoğuna saçma gelecek aman onlar da konulur muymuş diyecek ama ben mesela soğanı rondoda doğruyorum bolca sonra buzluğa atıyorum. Yazdan sırf ipek e hazırladığım yemekler mevsiminde olsun diye krmızı ve yeşim biber doğrayıp koymuştum. Bunlar hazırken yemek yapması 2 dk falan alıyor. Bi de mesela ıspanağı dondurulmuş alıyorum. Yıkamakla uğraşmıyorum. Nohutu fasülyeyi haşlayıp buzluğa atıyorum. Pazar gününden havucu kara lahanayı rendeleyip doğrayıp kavanozluyorum. Hızlı salata yapmak için. Yeşillikleri yıkıyorum. Yani bir şekilde hayatı kolaylaştırmanın ve hızlı yemek yapmanın yollarını arıyorum. Bu arada ben pek kullanmam yemeklerde ama sarımsağı kıyıp kavanozlayan limonu sıkıp buz kalıplarına koyanlar bile var. Belki sen de bu şekilde biraz daha kolaylarsın
ohhh hakkindir ya❤Ay bizde de 2 gün önceoldu gece Asya uyumadı konuştu dedim ya eşim sabah aldı gitti ben 11 e kadar uyudum asyayı uyutmulş evde kokular var dedim kahvaltıyı hazırladın heralde güveç yaptım dedisonraasya hanım uyandı ben onu emziriyorum kahvaltı hazırladı cidden prenses gibi oluyor insan Ahhh Allah razı olsun eşe destek olan eşten
amin sagolasin komsumBen de yanyana sarılarak uyuyacamız günlerin özlemini duymuyor değilim nuriyecim ama sanırım ona daha çok ister
Aynen ne temizlik yapılmıştı hastane odasında maskeyle doğum maskeyle emzirme eşim maskeyi bir dakka çıkarttıtmamıştı bana üstelik doğumda üşütmeden kaynaklı bir öksürük kaptım 40 gün öksürdüm sürekli evde de maskeyle dolaşmıştım çocuğa bir şey olmasın diye o Allah’ım ne günlerdi ne zor günlerdi bu günümüze çok şükür
Gece uyanıp oyun oynamak istiyorlar aslında nasıl bir bünyeleri var o kadar az uykuyla nasıl dayanıyorlar onu da anlamış değilim hoş
Yine geriden gelerek tünaydın diyeyim Susamcım
Nasıl oldu gelinciğim kayınçomuz üşüttüler sanırım kuzular kıyamam canlarıma
Atacık sadece uyurken mama içiyor önce emiyor sonra açlık derecesine göre 150 cc mama içiyor şu sıralar günde bir kere uyuduğu için gündüz bir kere mama içmiş oluyor gece 10 gibi yatarken içiyor Şu sıralar saat 1:00 gibi uyanmadan mama veriyorum sabaha karşı tekrar mama içiyor uyanmadan verebilirsem kendimi Şanslı hissediyorum
Taktılar mı takıyorlar şu sıralar bizimkisinin de perde takıntısı var unutmuyorlar da değişik bir hafızaları var Allah’ım esirgesin öperim gülen suratımı
Ben bir yıl daha devam sütü vermeyi düşünüyorum içinde bir sürü besleyici vitamin var ne kadar ekli daha yeselerde Mamadan aldıkları vitamin başka üstelikte seviyor benimkisi mamayı duru gibi
El öpeni bol olsun Asya kuşumun keçi Meci bayılıyorum onlara ben
Baharım zor şeyler yaşamışsın kar ya da zorluyor seni Allah’ım güzel günlerini göstersin inşallah böyle böyle büyüyorlar işte bak bir yaşları oldu Allah bizlere de sabır versin kızmadan bağırmadan öpe koklaya büyütmeyi nasip etsin
Ah kuzum ne zor olmuş sonrası ama kanamanın çok olmasını ben kan sulandırıcı iğneye bağlıyorum aslında benim doğumdan bir gün önce kesilecekti fakat ben o bir gün önce bekleyemediğim için iğnenin etkisi henüz geçmemişti ama sen artık 40 haftaya girerken neden kesmediler onu anlamadım yani o yoğun kanamanıncanız çok sıvı akması ile alakalı olduğuna bağladım ben çok şükür ki hanım ayağayı sağlıkla kucağına aldın Sağlıkla güle güle mutlulukla büyüt güzel günlerini görün inşallah
Ah canım ne diyim bir atasözü var aslında bazen işler ters gitti mi hep onu düşünürüm “BAZEN BÖYLE OLUR KİŞİ, MUHALLEBİ YERKEN KIRILIR DİŞİ” Bir çok muhallebi de çok diş kırmışlığım vardır ama yine de senin güzel kalbin iyi düşüncelerinle Sonunun güzel olacağını mutlulukla sonuçlanacağını inanıyorum sadece hayat bir çoğumuz da sen de dahil gümüş tepsiyle sunulmuyor o kadar bizlerin daha fazla mücadele etmesi daha fazla kırmalaması gerekiyor demekki Allah’ım yardımcınız olsun inşallah o iki güzel kuzunun yüzüne baksın işleriniz rast gitsin
Şükürm seni çok merak ettim ben de hep geriden geliyorum çok takip edemiyorum okumaya çalışıyorum oku oku bitmiyor alıntılıyorum sana sevgilerimi gönderiyorum güneşi ve Umut’u öpüyorum her şey güzel gönlünce olsun canım benim
Canım Allah kavuştursun ne yapacaksın artık evin yuvan eşinin yanı sen de üzgün olunca ister istemez Almilaya yansır onu hissediyordur daha bir huysuz oluyordur yine gidersiniz onlarda gelirler Allah canlarınıza sağlık versin de tek biz de idare ediyoruz çok şükür doğum günümüze az kaldı hafta sonu onun hazırlıklarıyla koşturmaca her zamanki gibi
Canım çok geçmiş olsun trafikte acayip kontrolsüz güçler var sen istediğin kadar dikkatli ol sağdan soldan geleni Kontrol edemiyorsun canımıza bir şey olmasın Allah’ım korusun
Benim ayağımda dördüncü günde şişmişti Allah’ım davul olmuştu çoraplara sığmamıştı çok şey yaşamışız ya şimdi söyleyince hatırlıyorum Rabbimin bu gününe hamdolsun yavrularımızın canları sağ olsun
Ah kuzum ne kadar çok iyi yapmışsın göktuğumuzu getirmişsin Anneli babla ablalarıyla musmutlu güzel günleri olsun yarınları olsun doğum zamanınızda çok iyi hatırlıyorum benim de kaşıntılarım yeni başlamıştı sen de çok çekmiştim biliyorum hastane süreçlerini hiç unutmuyorum şimdi diyorum krallık günlerimiz verene hamdü sena ağlar olsun
İnşallah görürsün kuzum yakışıklı bir erkek kardeş getir Sena’ya
Vallahi mis mis gibi bakar Duru’ya da göktu ya da Allah’ın bebelerimizi İyi kalpli merhametli insanlarla akraba etsin biz de görelim inşallah
Geçecek kuzum oda geçecek ama en güzeli bebelerin her anını doya doya hissede hissede anı yaşamak çünkü bir yılda inanılmaz büyüdüler çok hızlı büyüyorlar geriye baktığımızda onlarda ne kadar kaliteli zaman geçirdiğimiz nasıl anılar biriktirdiğimiz kalacak ev temiz olmuş pisi olmuş çocuğun umrunda bile değil çünkü çocuk için önemli olan onunla nasıl vakit geçirdin onu nasıl eylediğin nasıl oynattığın kalacak.
Ben de öyle diyecektim de ev dağınıkken öyle de yapsam kendimi rahat hissedemiyorum diyor ne diyelim Bugünlerde geçecek işte öyle ya da böyle
Ya ben saç çekmesine de bayılıyorum adaşım yatarken bir eli benim saçımda bir eli babasına saçında adam zevkten dört köşe nasıl mutlu oluyor nedendir oturup biz de gülüyoruz onunla
sagolasin dilzarimHelinnnnn , ne zamandır alıntı yaptım unutuyorum. Allah önünüzdeki tüm zorlukları kaldırsın, canim. hersey gönlünüzce olsun.
inşallah canim inşallahHelinnnnn ben yazdım mı sana canım üzme kendini su akar yolunu bulur inşallah işleriniz gönlünüzdeki gibi gider
ah şu migrenİyi akşamlar kızlaar
Pek bakamadım foruma bir iki gündür. Çınar bey bu ara coştu. Hele bugün evde bayağı zorlandım ya. Sabah 9da kahvaltı yaptım. Akşam 8.30 a kadar tek lokma yiyemedim. Migren tuttu doğal olarak
Çınar da koltuğun altından oyuncağını almak isterken kafası koltuğun altına sıkışmasın mıömrümden ömür gitti vallahi ya. Neyse ki koltuğu bir hamleyle kaldırıp çektim geri Çınarı. Kaşı kızardı biraz. Sizler nasılsınız?
takdir ediyorum seni kadınmisskokulumm gelinine tuvalet eğitimi vermeye başladım, inşallah başarılı oluruz, bugün 3. Gün. Eki Görüntüle 2816584 Bu sefer lazimlikla başladım, klozet zor oldu abisi rahat vermediği için.
baharım arel de kv perşembe baslayiverdi gün icin de de en azından kamayı öğrensin ilk dedi. ama ben hazır değilim sanirim. çok ağlıyor direniyor. sadece suyla oynamak istiyor. ne diyim bakalım kısmetinizde ne varYok canım üşümez ev sıcak, banyoda genelde kurutma çalışıyor orasida sıcak. Sıcaklarda bezsiz olsun pişmesin istiyorum, birde küçük olduğu için hevesli. Bu durumundan faydalanmam lazım. Her yemek sonrası, birde her sıvı sonrası oturruyorum. Birde gece yatmadan oturtuyorum 3 gecedir bezsiz yattı, vukaatimiz yok. Ben yapacağı zamanı anlıyorum kakasını. Genelde yemekten 10 dk sonra yapar. Çiş için daha çok oturtuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?