2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Kalppare
Rabbim korumuş sekerparem. Cok kotuymjs ya gerçekten icim gitti okurken canlando gözümde.
Sukurler olsun rabbime.
Ben olsam donar kalirdim herhalde.
Bununla gelmis gecmis olsun kiyamam ben elifime.
Iyi dimi simdi.

Teşekkürler canım kızkardeşime attım hemen bakayım inşallah şartları uyar
Tek şart annenin çalışması ve anane babanne dışında bir bakıcısı olması .
Attığım linkten randevu baksınlar randevu alınabiliyorsa kesin kayıt hakkı vardır bakıcı sertifikası online oluyor 10 gune geliyor sonra banka hesabı ve islem tamam istenilen belge bile yok birde bakıcı iskura kayıtlı ise 18 ay sigortada odemiyorsun. İns olur

S Susam_tanesi yapmanıza çok sevindim paylaşırken aklımda sen vardın çok güzel bir imkan

Umudum-
Hayrolsun canim rüyalar tersine cikar derler oyle olur insallah ruyan icin bu seferlik diyeyim.
Sevindim senayla aranizin iyi olmasina zamam hemen geçiyor unutuluyor bu günler simdi en tatli en guzel en masum zamanlari. Baska neler yapiorsunuz.
Operim koklarim guzel gözlumj
Rabbim benm istahimdan sena kusuma.versim insallah da annesi de rahat etsin gunese de versin tabii

Jadesi
Yazayim ben de dogumh.hikayemi jadem sizlerinkini de okuyayaim insallah gunes uyanmadan.
Abisiyle az harf sayi calisayim dedim de hic orali degil okula gitmeyeckmis ben de yemegi koydum oturdum simdi.

Gozu yine mi basladi asya hanimin.
Nazardir belki dusundugun gibi gecmia olsun jadem.
Asyama bak sen demek agzina bir seyler atti o da cok tehlikeli ya sabah fermuarin tokasi vardi agzinda bi de xignior ki yemegi tukuruor ama.

nzh99

Sagol yesimim iyiyiz col sukur siz nasilsiniz.
Ben de cok geriden geliyorum.
Telefonumu oglum aliyor genelde oyun oynuor gece elime geciyor o zaman da uyuyakaliorum cocuklar cok gec uyuyor cunku.

BKGK

benim de gunes hep bacagimda baharcim.
Ya da ben onun peşindeyim.
Masalalh hic durup oynadigi yok.
Hep bir yerlere girecek, tehlikeli isler yapacak agzina bir sey atacak.

Ama olsun gececek bu zamanlar unutulacak bile mumkun olduğunca sarilip oynamaya onlarla olmaya calisiyorum.
Sen neler yapiorsun esin gitti mi yasakta da çalışıyordu o da dimi

Kalppare çok geçmiş olsun. okurken aklım cıktı. hemlick manevrası videolarını mutlaka izle. ilk yardım çok önemli. benim yeğenimin soluk.borusunu kemik parçası tıkadı cerrahi olarak alındı. müdahale etti o zaman eşim kan kusturesmen ama nefes aldı az az o arada hastaneye yetistirdik

Sen hazır olmadığın sürece çok zorlanırsınız. İlk başta basaramiyacak diyerek, veya istekleri milimumda tutarak olmaz. Kakayi kavileden alistirabilir ama emin ol senle daha kolay öğrenir. Tuvalete oturttuğunda konuş, böyle ıkın bak Arel çiş yaptı de ve hep güler yüzlü ol. Arel çişini yapicak suyla elini yıkayacak de. Hayır demeyi oğren gözlerine bak ve hayır önce yap sonra de, ama bunu tekrar tekrar söyleme. Senin kararlı olduğunu ses tonundan anlar. Arel TV seyretmeyi seviyor, YouTube tuvalete giden çocuklar diyerek aç. Orada küçük çocuklar var tuvalate gittini söylüyor, gördüğünde belki istekli olur. Yada oturduğunda benim ellerimi tut annecim, ben seni tutarım sen böyle böyle yap diyerek konuş. Boşuna ağlıyorsun ağlaman bitince yap ben bekliyorum diyerek gülümse. Ama sakın sinirlenme daha çok ağlar. Ama sen güler ve sakin sakin konuşursan kısa zaman sonra sen ne desen yapacak.

Simdi izledim tekrardan ama oyle gerildim ki tarifsiz helin.. Allahim eminim bir annenin en korktugu olaylardan birisidir bu boğulma olaylari..

Allah bir daha yasatmasin..yavrumlarimizi korusun.. kendime gelemedim hala.ruh gibiim..

Yegenin kac yasindaydi..Allah korumuss..et tavuk vs yerken mi takildi..aman Allahim Allahtan esin.mudahele etmis...

İlk çocuğunda da denemiş miydin, bırakabilmiş miydi? Bu kadar küçük öğrenirler mi acaba? eskiden bezsiz bebek diye bir kitap vardı 6. aydan itibaren öğretilebilir diyordu. Ama bana bez daha kolay geldi. O zaman geziyorduk, küçücük çocuk çişim var derse tutamaz da, her yerde tuvalet aramak daha zor geldi. Tembellikten uğraşmadım açıkçası ama şimdi sürekli evdeyiz, deneyebilirim. Kendin mi bir yol buldun yoksa takip ettiğin bir yöntem var mı?

sagolasin canımsın. kendimi bi halledeyim sonra inşallah wc olayını da hallederim. kv hep bizde olsa tamam da 2 gün bizde öyle geldi baslayiverdi bi anda. çok araştırmış o da beni de teşvik etmeye çalıştı güven veriyor ama benim kafam az gitti bu ara. neyse toparlayacam
canim 3 yaşında şu anda arelden 9ay büyük olan yeğenim. ben civana hamileydim o zaman da yeğenim 2 yaşındaydı daha ve tavuk yemiş. şimdi bile annesi çocuk öksürdugunde kotü oluyor 1yili gevmesine ragmen etkisinde. burda mersinde acile gittik film çekiliyor birşey yok akciğer temiz ama oksijen verilmediğine kötü oluyor. cihazları da bozulmuş adanaya sevkettiler. orda da ilk birşey yok denildi ama oksijensiz de olmuyor dr gitti dayanamadı geri geldi sonra baktılar ki minicik bi kemik parçası var. Allah korudu. yengem de olayın olduğunun sabahı sadaka çıkarmış. hep dedik verilmiş sadaka dedikleri bu olsa gerek. akşama çocuğum sunandı resmen. şükür iyi bir şekilde döndüler

İlk çocuğum 2 buçuk yaşında 15 aylıkken öğrendi. Kız şimdi 13 aylık acelem yok 18 aya kadar öğrense bana yetecek. Her yemekten 10 dk sonra oturtuyorum,birde sıvı sonrası, çok sık oturuyor. Gecede 2 veya 3 kere memeye kalktığında oturtuyorum. Vallahi yöntemin felam yok Allah ne verdiyse bodoslama daldık bu işe.

Allahim sadaka cok önemli..eşim de birgun once birkac çocuğa cikolata aldim verdim dedi..ya Rabbi ne büyüksün

Ben balik verirken korkuyorum ya..hadi elife ayikliyorum da ali sabredemiyor..gormeden vericem.diye korkuyorum.genelde buyuk balik aliyoruz bu yuzden.ama onlarda da var..Allahim korusun...

Yengende ki korkuyu tahmin edebiliyorum...Allah korumuş yavruyu..oyy kiyamam büyük gecmis olsun

Ben de öyle düşündüm ama annem panik oldu cok..esimi beni aradi ikna edemeyince kv aramism kisacasi ortaligi kaldirdi..minik parca kalmistir belki anlamazsiniz dedi.biraz gozleyin dedi. Simdi anladim neden olduğunu.baksana helinin yegenini de sonradan anlamislar minik parcayi.
Allah korusun yavrularımızı

Benim buzluk bomboş anam ne jazırladıtsam taşınırken eşim poşeti araya katmış kaldı dışarda çöp oldular emeklerim
Bende seni çok seviyorum şekerparem
Ooo yazık olmuş..ama yaz geldi zaten canım..uzulme bak hersey yavastan çıkmaya basladı.sen yine istedigin gibi doldurursun..evine sagsaglim yerlestin ya gerisi kolay
Allah korusun hepimizin meleklerini jadem.gercekten korkutucu bir durum.esimle bi konu hakkinda biraz gergindik biraz bagrisli konustuk.sonra bu oldu.anneme anlattim. cocuklarin yaninda anlatmayin boyle gergin meseleler..cocuklar gerilir..lokmasini yutamaz panikler..sizin sesinizin tonu onu bile gerer dedi.
Kv de bu hafta facebool a resim atmis kızımla kendini..ehats up a atmisti kaldir dedim.simdi de face atmis.orda ben goremiyorum ya. Cocuk hastalandi pesine bu oldu.nazar var hakikaten var..eskiden guzel cocuga nazar degerdi.simdi her cocuga nazar degiyor.cunku cocuk sayisi azaldi.asyama da nazar degiyor muhtemelen ama gecmezse bir göz doktoruna gidersiniz musait bi zamanda.onun duasi varmis aslinda kv demisti.ama ne bilmiyorum.tipki nazar okur gibi okunuyormus bir sorayim.yasin kitabında görmüştür muhtemelen.

Semizotu attigini hatirliyorum canım.hatta bravo demistim.icimden.. cok sifalidir çok severim.ama yaz boyu alerjiden dolayi hep yesillik yedom.ozellikle de semizotu o yuzden koymamistim.
Gelincigin iyi yesim annesi.
Ahh ne korktum ama geçti..Allah bir daha yasatmasin o korkuyu
Kalppare
Rabbim korumuş sekerparem. Cok kotuymjs ya gerçekten icim gitti okurken canlando gözümde.
Sukurler olsun rabbime.
Ben olsam donar kalirdim herhalde.
Bununla gelmis gecmis olsun kiyamam ben elifime.
Iyi dimi simdi.
Sagol canım.. Allah yasatmasın o korkuyu..bugun dizimin dibinden ayiramiyorum.is yapamadim hic.uyumadi da

Hanselacım eğer erken öğrenirse bundan almayı planlıyorum.gezmek yol icin vs.
Cocuk kakasimi yapacagi zaman posete yapiyor.ozel poşeti var.arabasi olanalr icin idealmis.bizim arabamiz yok ama alma niyetimiz var insAllah hayırlısı ile aliriz
Katlanabilirmiş ve minikmiş. Dusunulebilir.. piknikte vs olabilir

Sağ ol şükürüm eşimin beli incinmişti bir haftadır evdeydim yoruldum ama yine de ev güzeldi şimdi de komşularımız kovşt oldu Tüm ev beş kişi onlara yemek yetiştiriyorum kapılarını bırakıyoruz en azından evdeyken bir faydam olsun diye 2:30 yaşında küçük çocukları var dün akşam onun ateşi çok muş Allah’ım korusun yarabbim şu bela bir an önce defolup gideydi dünyamızdan Bir yandan da doğum günü hazırlıkları var işte biz de çarşamba günü kısmetse yapacağım dip kıyı evi temizledim eşim balon şişirdi işte yapacaklarımı tasarladım yarın iş var çünkü hayırlısı bakalım güneşimi umutumu öpüyorum
Korkmaz mısın kuzum burada hepimizin aklı çıktı vallahi güzel gelinciğim öperim ben de damadını gönderdim babasıyla gezmeye bahçede arabayla dolandırıyor ben de komşulara yemek yapıyorum
Benimki gece çok cıs yapıyor evde olsam gene deneyebilirim de belki yazın Samsun’da olabilir izinde

Bu arada sadakadan konuşulmuşken ben Allah nasip ederse şöyle bir karar aldım atanın her yaşında giydirebildiğim kadar çocuk giydirip sevindir ecem dedim geçen hafta Doğum günü hediyesi birkaç çocuğuçocuğu hem giydirdik Hem de sevindirdik bunu adet haline getireceğim büyüdüğünde de kendisinin yapmasını hem de sevindirdik bunu adet haline getireceğim büyüdüğünde de kendisinin yapmasını sağlık vereceğim isteyeceğim Ben paylaşmayı öğrenecek bir de başka çocuklar mutlu olmuş olacak Aslında söylenmez de belki örnek olur amacıyla sizle paylaşmak istedim

Allah kabul etsin dünürüm ne hoş bir komsusun sen Mersine tasinasim geldi
Canim dünürümm gene cok güzel düşünmüşsün Ata da alışkanlık haline getirir hem..ama Ata buyuyup okula basladiginda tanımadığı çocuklara verse cok güzel olur.eger okul arkadaşlarına verirse cocuklar bazen cok hassas bazen cok acımasız oluyorlar.birbirlerini incitmesinler.
Allah yardimcin olsun dünürüm kolaylıklar diliyorum

Ayy nasıl güzel bir düşünce çok beğendim
Bizde doğum gününde gelenlere kızım için mektup yazdiricaz 7 yaşındaki doğum gününde kızımin açıp bize okumasi hayalini kurduk

Aaa düdüklü tenceresiz bir hayat düşünemiyorum. Daha bugün enginar pişirdim 2 gün önce de nohut. Düdüklü olmasa biz et yemezdik sanırım

Bende büyük temizlik yaptım. Bir sürü de yemek. Perdeleri yarın akşama bıraktım. Yıkanacak. Ata da formunda maaşallah eşime dedim bir alfonso alamadık şu Eve. O işleri yapar ben çocuğumla oynardım.
Vallahi gel kuzum. Zaten dünürlük baki olursa sen gelmesen ben taşınırım Tekirdağ a en azından yavrumuzdan ayrı kalmamış oluruz
Ayy nasıl güzel bir düşünce çok beğendim
Bizde doğum gününde gelenlere kızım için mektup yazdiricaz 7 yaşındaki doğum gününde kızımin açıp bize okumasi hayalini kurduk
Çok güzel düşünmüşsünüz sizde ne güzel bir anı olacak prensese

Ay hepsi aynı bu cibilerin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…