2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Gogus kalkani dedigin sey nedir tam olarak
Ben de denemedim bu gogus kalkanini. Merak ediyordum ise yariyor mu pratik mi diye? Emerken takilmiyor yani anladigim kadariyla. Ben emerken takilacak birsey zannediyordum nedense. Hani parmaga yusuk takilir ya igne batmasin diye onun gibi birsey diye dusundum nedense adindan

Yarıyor canım benim yaram onla geçmişti kızımda

Gümüş düşünüyorum ben de ama acaba gümüş olması fayda eder mi gerçekten?
Çok çok fiyat farkı Yoksa denemekte fayda var. Kv şeker hastası ve yarası olduğunda gümüş bantlarla yaralarını tedavi ediyor. Birazda bebeğinizin iyi ve doğru emmesine bağlı. Doğru emen bebek de çok çok az yara yapar. Bebeği memenize direk tutmaya çalışın. Umarım iyi ebelere denk gelirsiniz. Doğuma kadar emzirme ile ilgili okumanızı tavsiye ederim. Bence pijamadan kıyafetlerden herşeyden önemli. Emzirirken doğru pozisyon hayat kurtarır. Fiyatları çok yüksekse sonraya da bırakabilirsin. Genelde beyaz tenlilerde ve ucu az olanlarda da yara olma kapasitesi yüksek olabiliyor. Aklınıza geldikçe sorun kızlar çekinmeyin

He onlardan tamamm ben de gumus kapaklari cok duydum. Almaya niyetim var benim de

Ben geceleri kullandım. Göğüs ucu pedi ilk başta iyi olmuyor. Yapışıp yara yapıyor. Kalkan’ın içine süt akıyordu onu da yüzüme sürüyordum gündüzleri temiz bezler koyuyordum ıslanmasın diye mecbur sonra sonra pede başladım o dönem bitince..

Merhaba Hamisler Guzel Nisan Anneleri Nasiil gidiyor Hamilelik biz 12 +5 olduk cok sukur hersey yolunda sadece grip oldum 2 haftadir cekiyorum... mandalina yemekten icim disim mandalina oldu
Bebisleriniz icin bir hazirliga basladiniz mi bana doktorum bu haftadan itibaren gobegime nemlendirici yada masaj yagi onerdi saf zeytin yagi bile olabilir dedi ilerde karnim buyudukce catlamamasi icin
Bebek odalarina bakmaktan fenalik gecirdim insanin herseyi alasi geliyor
Sonra bebek bezlerini mi stoklasam simdiden diyorum cevremde herkes oyle yapmis fakat ya stok yaptigim bezler bebitosuma yaraamazsa diye dusunuyorum
Acemi anneye fikir verebilir misinizz Usta anneler

Sen aldıkça bize de fikir olur gaza geliriz başlarız bizde muhakkak masrafı çok olacak ama sonucuna değer sonuna kadar2

Çok çok geçmiş olsun. Allah bebeğine sağ salim kavuştursun dualarım seninle.
Bu riskli dönemleri atlatana kadar en azından eve yardımcı birini bulsan nasıl olur? Çocukla ilgilenip biraz da ev işi yapabilecek biri? Eş dost tanıdık var mı öyle bu durumunu bilen belki onlar yardımcı olur yine bı ücret veririsin falan?

Bir şey olmaz için ferah olsun. Aynı şey maydanoz için de geçerli düşüğe sebep olduğu söyleniyor, tavsiye edilmiyor ama birkaç dal maydanozun anne karnındaki sapasağlam bebeği dusurebilmesi bana saçma geldi hep. Dediğin gibi oturup bir demet maydanoz tere yemiyoruz, kaynatıp kaynatıp suyunu icmiyoruz sonuçta. İçine sinmezse daha az kullanırsın tereyi.

Bu gümüş kapakları ben de istiyorum bu sefer. İyi diye duydum hep. Nerede satılır bilginiz var mı hiç araştırmadım daha? İnternetten mı temin edeceğiz?

Canım sorun plasentadaysa ekstra dikkat et nolursun cocuk bakımı konusunda yardım edebilecek birisi varsa mutlaka bul. Allah şifa versin dualarım seninle.

Selam arkadaşlar, size tavsiyem youtube izlemeniz olacak. İnanılmaz bilgiler mevcut. Ne alacağından, bebeğin gazı, banyosu, alt değiştirmesi gibi binlerce bilgi mevcut. Birde kitaplar tavsiye edebilirim. Bu kitapları ister sıfır, ister ikinci el alabilirsiniz. Bazı şeyleri letgo dan almayı düşünüyorum. Örneğin; bebek kamerası/telsizi, oda ısı ölçer, göğüs pompası(sadece çalışan anneler alacak diye düşünmeyin, ayrıca uçlarını satın alabilirsiniz.) buhar makinası gibi yani mantığınıza yatan şeyler. Onun dışında ebebek özellikle bostancı mağazasında yok yok ve fiyatlar çok uygun. Edindiğim araştırmalardan bebek bezi stoklamak mantıklı değilmiş. Hepsi çöp olabilirmiş. Bebek istemeyebilir yada pişik olabilir diye belirtiyorlar. Anne yanı yatak almayı düşünüyordum fakat araştırma sonucunda boğulma ve ölümlere neden olabiliyormuş. Park yatak ile bir süre idare edilebileceğini belirttiler fakat tabi bu durum her bebeğe görede değişebilir. Göğüs kalkanı silikon olanlar çok kötü duruyormuş üstüne bir şey giyince ama gümüş’ün çok tavsiye edenini duydum. Zaten göğüs yaraları 1 haftada geçiyormuş ayrıca birçok krem markası( lansinoh-hpa lanolin, sebamed vs mevcut göğüs yaraları için) var göğüs ucu yaraları için ama çoğu kişi emzirmeden önce yıkayın göğüsünüzü diyor yani gece kalkıp yıkamanız gerekeceğini belirtiyor ama doğal bir şey olsun derseniz e vitamini ve kantaron yağıda aynı işi gördüğünü belirttiler. Göğüs pedinin işe yaradığını çünkü sürekli ıslak tshirt ile karşılaşıyorsunuz ve bu pedlerin emiciliği sayesinde sürekli tshirt değiştirme derdiniz olmuyormuş. Emzirme sütyeninden ziyade, emzirme atleti daha işlevsel olduğunu belirtti bir arkadaşım. Uygun Bebek kıyafetleri için Eminönünde Havuzlu Han’ı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Youtube de Ayşe Öner diye bir ebe’nin kanalı var ve ayrıca kendisinin kitaplarıda mevcut. Dün kendisinin bir videosunu dinledim. Bebekleri her gün yıkamanın uykuya geçiş için iyi olabileceğini belirtiyor fakat bunun içinde haftada üç gün şampuanlı yıkamayı öneriyor. Diğer günler içinde su olan küvet içinde tülbent ile vücudunu silmek gibi düşünebilirsiniz diye belirtiyor. Benim şimdilik araştırma ve doğum geçirmiş çocuğu olan arkadaşlardan aldığım bilgiler bu yönde. Artı bir şeyler olduğunda paylaşmaya çalışırım.

Neredeyse durumlarımız aynı
O kadar gereksiz alışveriş yaptım ki senelerce dur durak bilmeden. Makyaj malzemesi, kıyafet, takı ve evlenince üstüne eklenen ev dekorasyon ürünlerinden mutfak malzemelerine yığınla seçenek : ))) İşte küçük mucizem bana durmam gerektiğini şimdiden hatırlattı. İnşallah benzer metodu izleyip kumbaramı dolduracağım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…