2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
İyi çok güzel o zaman canım sevindim ☺ Umarım bebişlerin hepsi emer. Hem çok koruyucu hemde mamalar aşırı pahalı
İnşallah emerler dediğin gibi anne sütünün değeri çok.. Ama kendimi psikolojik olarak emmemesine de hazırlayacağım ki dünyanın sonu değil. Benim ikiz kardeşlerim annemi hiç ememediler, annem doğum sonrası kan kaybedince kan nakli yapıldı ve o kandan da zehirlendi. Aylarca tedavi gördü. Emziremedi. Şimdi ikizler 22 yaşında ve gayet de sağlıklılar maşallah Anne sütüyle de mamayla da büyüyor bebişler, yeter ki sağlıklı olsunlar. Bizim psikolojimiz de onların üzerinde çok etkili, biz de moral bozmamalıyız emziremezsek..

Günaydınlar Protestanı fitil olarak aldım biraz sancı yapıyor ya kullanan var mı deneyimimiz nedir merak ediyorum
Günaydın evet bende fitil olarak aliyorum bendede sancı yapiyor sanırim problemimden dolayı olabilir genelde fitilden şikayetci değiller sanki neden kullaniyorsun

Çok üzücü gerçekten insanların hala bilinçlenememesi kendi yanlışlarında ısrar etmeleri. Gelecek lafları az çok tahmin ediyorum. Görmemiş diyecekler dediğin gibi ama karar verdim ne olursa olsun bu tarz şeyler yapmalarına müsade etmeyeceğim. Zaten en dayanamadığım konulardan biri bebeği dudaktan öpmek Daha küçücük minnacık o öpülmez bile. Güzellikle ya da üzerek anlatacağım artık herkese canım.

Bu gümüş kapakları ben de istiyorum bu sefer. İyi diye duydum hep. Nerede satılır bilginiz var mı hiç araştırmadım daha? İnternetten mı temin edeceğiz?
Muhtemelen internetten sipariş vereceğim ben marka araştırması yapmadim daha ama yapınca buradan yazarım. Genel olarak çok memnun olan var umarım bizde de işe yarar

malesef canım göze limon damlatmalar gözü parlak olsun diye.bebek doğduğu an ağzına bir çay kasigi bildiğimiz maden suyu soda vermeler Evet evet bildiğimiz soda neymiş efendim gazli bebek olmasın diye. Bebeğin gözüne ayrıca capaklanma olduğunda anne sütü damlatmalar.halbuki çapak göz pınarı tikanikligindan oluyor ve ilerlerse operasyon geçirmek zorunda kalıyor bebek.ve bu sut damlatildiginda sut göz pınarınindaha çok tikanmasina sebep oluyor.
Bende Kayinvalidemin büyük oğluma 3aylikken yaptığı birşeyi anlatım sizlere. Kayınvalidem 3aylik bebeğim babasının kucağında be mutfaktalar.bende tesadüf mutfağa gittim.bir baktım bebeğe bildiğimiz nisastali lokum somurtuyor.esim söyleniyor biryandan verme diye.ama Tabi kadın dinlemiyor.bende Napiyorsunuz dedim bak bak lokumu nasılda somuruyor boğazlı bir çocuk olacak bu dedi.tabi bu arada lokumu ağzından bir çekti lokumum yarısı yok.ben resmen şoka girdim.bu arada çocuk nefes alamadı eşim panik oldu kaynana panik.akil edipte elini ağzına sokup lokumu çıkarmadı.ben kendime geldim parmağımı soktum ağzına abartmıyorum boğazına yakın yerde yakaladim lokumu ve çıkarttım.yani demem o ki böyle saçmalıklara tepkisiz kalmamak gerekiyor.

Canm yanlızlıktan kastım eşim bile bi süre yanımda yoktu yurt dışına çıkmıştı. Ben mastit olmuştum vs. Sonra bebeği ziyarete geldiler arada bir. Ama ben hiçbirinin kucağına vermedim..
Reflu yastığı vardı . Bununla alacaksınız dedm. Kaynanam, kayınpeder reflü yastığı ile sevdiler. Öpmek yasak dedm, doktor öyle söyledi dedm öptürtmedim.. kaynım da reflü yastığı ile bile alamadı kucağına uzaktan sevdi çnkü sigara içiyor . Sen sigara içiyorsun çok yaklaşma dedm.
Valla böyle yapmama rağmen lohusa dediler suyuma gittiler :))
Kusura bakmasın kmse onlar sevmeye geldi sonrası ben çekecektim herşeyi.
İyiki böyle yapmışım
Şükür çocuğum 2 yaşına kadar hiç hasta olmadı..
Anne sütünde de benm ilk 3 gün sütüm gelmedi daha önce de söylemiştm.
Kayınvalidem nasl çaba gösterdiğimi gördü tebrik etti beni.
Uğraştm sürekli emzirmeye çalıştm sütüm olmasa dahi.
Bir damla bile gelmiyordu.
Uçlarım yara olmuş,sırtım ağrıdan kambur kalacaktı.
Asla pes etmedim. İnşallah bu ikinciyi de emzirebilirim
Katı kurallarınız olsun lohusa der geçerler :)
Siz üzülceğinize onlar üzülsün..
Bebeğiniz zarar görceğine bırakın üzülsünler..

Yaa ne güzel uzun uzun yazmışsın ellerine sağlık.
Tüm bilgiler için teşekkürler.. ilk defa anne olanlar için çok güzel bilgiler

Canım ben iyiyim kendi adıma. Şuan tek derdim 20 ekimi beklemek o zaman gidicem doktora çok sabırsızlanıyorum onun dışında Allah a şükür diyelim
Bende 19 ekimi bekliyorm inşallah bebeklerimiz iyidir canım

Günaydın güzel anneler ve adaylar
Günaydın tatlımm :)

O kadr haklısın ki.
Oğluma park yatak alcaktm odaya hiç yakışmaz diye gittm tahta aldm. Nasl pişmanm nasıll.
Büyüdü onda yatıyor ama sürekli cak cuk ötüyor uyanıyor.
İstanbulda annem ve kayınvalidem evine park yatak aldım nasl rahatmış..
İkinci bebeğim için de park yatak alacağm , oğluma da yatak..
Tahta olanı Köye falan yollarm belki nefret ettm ondan..

Günaydın canım. Hiç dert etme. Bebek doğunca sen anne olunca bebeğin için katı kurallar koyacaksın. Gerekirse ikna etmek için doktora böyle böyle demesini isteyeceksin..
Bebeğine zarar gelceğine kırın, üzün . Düzelir sonra herşey. Siz üzülmeyi kaldırabiliyosanız herkes kaldırabilir. Bebeğiniz için değer..
Günaydınlar Protestanı fitil olarak aldım biraz sancı yapıyor ya kullanan var mı deneyimimiz nedir merak ediyorum
Günaydın canım..
Ben oğlumda hep fitil olarak aldm , bi kere ağızdan alınca midem aşırı bulanmıştı.
Fitil olarak öyle ağrım olmadı çok mu kastın kendini acaba ?

İnanmıyorum ya korkunç bir şey bu. Ya sen o çocuğa ne versen özellikle tatlı tabiki emer ne bilsin yavrucak. Birde koparmış kuzum iyiki bir şey olmamış ya Onun travması nasıl atlatılır.

Ben haftalarca kullandım sancı yapar yanma yapar kaşıntı yapar. Belli bir süre sonra kahverengi pütür pütür gelir hiç korkmayın kuru ve temiz tutmaya ozen gösterin. Geçmiş olsun

Canımmm senle fikirlerimiz her konuda aynı bende Doğu geliniyim ve senin canını sıkmak istemem ama oğlumdan sonra çok sıkıntı çektim bu yüzden ben 6 aya kadar sadece emzirme taraftarıydım ve eşimle kavga etmeyi göze alarak nitekim öylede yaptım benim kayınvalidem doğduğu ilk günden 1 yaşına kadar bu çocuk aç doymuyor mama ver diye diye emzirmemem için ne varsa yaptı tabi ben dinledim mi hayırrrrr!! Benim oğlum ne emzik ne biberon almadı gözümün önünde emziği reçel bal tabağına daldırıp veriyodu eşimlede bu yüzden çok ters düştük ama ben direndim şimdi ise eşime söylüyorum peşinen bak böyle şeyler istemiyorum diye sende eşinle güzelce konuş anlat canım bi problem olduğunda da ona bırakırsınama dilerim inşallah yaşamazsın böyle şeyler

Sleepy den memnundum ben

ya hayalim resmen

İnanmıyorum ya korkunç bir şey bu. Ya sen o çocuğa ne versen özellikle tatlı tabiki emer ne bilsin yavrucak. Birde koparmış kuzum iyiki bir şey olmamış ya Onun travması nasıl atlatılır.
Uzunca bir süre hatta ciddi anlamda aklı erene kadar oğlumu tek bırakmadım. Kızının çocuğu oldu 3,5 aylık ay çilek somurttu ya geçen gün.

Pek anne sütü emmemiş bir bebekte benim sağlığımda yerinde çevre korkutur ya hep yok boyu uzamaz bebegin yok hasta olur hepsi efsane boyum uzun hiç bir hastalığıma yok tabi anne sütünün yerini hiç bir sey tutmaz umarım benim kurabiye bana benzemez ama benzersede ne yapalım dünyanın sonu değil

Ayyy aynılarını yaşadım ve şimdiden eşimi tembihliyorum sakın böyle şeyler istemiyorum

Aaaa süper fikir
Nereden topluyor kuponları peki, biz nasıl edinebiliriz.

aynen bende o iki uygulamayı kullanıyorum :)
Ben sanırım 40 gündür fitil olarak kullanıyorum ama sancı yapmadı bende..
Günaydın evet bende fitil olarak aliyorum bendede sancı yapiyor sanırim problemimden dolayı olabilir genelde fitilden şikayetci değiller sanki neden kullaniyorsun
Ben haftalarca kullandım sancı yapar yanma yapar kaşıntı yapar. Belli bir süre sonra kahverengi pütür pütür gelir hiç korkmayın kuru ve temiz tutmaya ozen gösterin. Geçmiş olsun♥
Çok teşekkür ederim herkese kasmıyorum aslında ama geçici bir sancı oluyor sadece lekelenmem olduğu için verdi doktor ağızdan aldığımda uyku hali yaptı vajinal al dedi aynı kapsülü vajen alıyorum dün akşam da sabah da oldu öyle işte

Ayyy aynılarını yaşadım ve şimdiden eşimi tembihliyorum sakın böyle şeyler istemiyorum
malefesef yasayabiliyoruz böyle şeyler.ama ilkkez anne olacaklara tavsiyem.yok o kırılmasın Yok bu üzülmesin Aman ayıp olur diye kesinlikle düşünmeyin.lohusaliginizi nekadar rahat geçirirsiniz bebeğiniz okadar rahat eder.siz stres yaratan şeylerden uzak durmaya bakın.gercekten bebek cok etkileniyor ve sıkıntıya girebiliyor.sizin sıkıntınız bebeğe yansıyor.psikolojinizi bozacak herşeyden uzak durun.gormedim duymadım bilmiyorum üçlüsünü uygulayabilirsiniz

Ben anlamıyorum niye anneye bırakmıyorlar bebeğini. İlla karışacaklar. Saçma sapan müdaheleleri olacak. Sende iyi sabretmişsin canım. Gerektiği yerde eşi devreye sokmakta mantıklı. Birde şey var bunlarda 2 3 aylık bebeği tutuş şekli. Ne boynunu ne belini destekleme yok. Öyle bir alışları var ki çocuğun boynu bir ileri bir geri geliyor. Benim içim gidiyor. Şimdi düşündükçe sinir oluyorum. Vakti zamanı geldiğinde baya savaş vereceğim bunun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…