Aynen canım benim, bu çok önemli. Yeni doğmuş bebeği ileri geri kafa giderken gördüm mü hop oturup hop kalkıyorum. Hiç mi zeka , beyin olmaz o tasiyanda anlaşılır şey değil. Ne çok arkaya ne çok öne, duyarlı anneler ölçüyü biliyor zaten, sabit tutulmalı boyunBiryerde okumuştum bebeklerin boyunları dikkatsizce one arkaya sallanirsa Yani desteksiz tutulursa boyunda bulunan sinirler zedelenip ileriki yaşlarda sıkıntı olabiliyormus
Evet zor hamilelik zor lohusalik yasadim hic birsey anlamadim ne oglumu beklerken ne buyuturken kendime doktoruma (o da benim yüzümden strese giriyormalefesef yasayabiliyoruz böyle şeyler.ama ilkkez anne olacaklara tavsiyem.yok o kırılmasın Yok bu üzülmesin Aman ayıp olur diye kesinlikle düşünmeyin.lohusaliginizi nekadar rahat geçirirsiniz bebeğiniz okadar rahat eder.siz stres yaratan şeylerden uzak durmaya bakın.gercekten bebek cok etkileniyor ve sıkıntıya girebiliyor.sizin sıkıntınız bebeğe yansıyor.psikolojinizi bozacak herşeyden uzak durun.gormedim duymadım bilmiyorum üçlüsünü uygulayabilirsiniz
Kız mı geliyorKız annesiyim ❤
Kontrolümüz iyi geçti herşey yolunda çok şükür ❤
Ben de sizin bebeginizdeki travmayı atlatamaz bir daha yapmaz diye düşünmüştüm. İnanılır gibi değil, lokumu hatirlatsaydinizUzunca bir süre hatta ciddi anlamda aklı erene kadar oğlumu tek bırakmadım. Kızının çocuğu oldu 3,5 aylık ay çilek somurttu ya geçen gün.
Günaydın canım. Konuyu az önce bende okudum. 6 aydan önce su bile gereksizken hala ağzına bir şey tıkmaya çalışan insanları duydukça sinirleniyorum. Eskiden bebeklerin gözleri parlak olsun diye limon sıkarlarmış ama hala buna inanan insanların olduğunu bilmiyordum. Kim bilir nasıl yakmıştır gözlerini bebeğin.Sana tavsiyem isterse görmemiş desinler,isterse bebeğini bizden sakınıyor desinler kısacası ne derlerse desinler bebeğini asla yalnız bırakma onlarla. Senin isteğin dışında bir şey yapamasınlar. Gerekirse mesafe koy,bir süre görüşme. Bebeğinin sağlığından ve senin psikolojinden önemli değil. Benim arkadaşımın kayınvalidesi de bebeği doğar doğmaz hastanede tuzlamaya kalkmıştı. Daha sonra da 1 aylık bebeği kendisi gripli olduğu halde dudağından öpmüş ki gripli olmasa bile öpülmez asla ve bebekte enfeksiyon ilerleyip solunum durmasıyla acile götürmüşlerdi. O yüzden nolur sadece bebeğinizi ve kendinizi düşünün.
Canım sorun plasentadaysa ekstra dikkat et nolursuncocuk bakımı konusunda yardım edebilecek birisi varsa mutlaka bul. Allah şifa versin dualarım seninle.
1 yaşinda oğlum var mobilya besik kullanıyorum memnunum ilk günden beri onda yatiriyorum şimdi park yatak alıcam 1yaşı dakini park yataga mobilya olana yeni doganı yatıracağımBen de mobilya beşik almayı düşünüyordum. Bu iyi oldu. Biraz daha arastirayim bu konuyu
Kızı görünce müdahele etti bana gerek kalmadı.Ben de sizin bebeginizdeki travmayı atlatamaz bir daha yapmaz diye düşünmüştüm. İnanılır gibi değil, lokumu hatirlatsaydiniz
Demek ki kişiden kişiye değişiyor. Ben de mobilya alırım, yıllarca yatar diye düşünüyorum bakalım.1 yaşinda oğlum var mobilya besik kullanıyorum memnunum ilk günden beri onda yatiriyorum şimdi park yatak alıcam 1yaşı dakini park yataga mobilya olana yeni doganı yatıracağım
Kız annesiyim ❤
en iyi diye sunulan bez kızımda pişik yaptı. nacizane tavsiyem bez stoğu bence pek iyi bir karar değil. onun yerine aylık bez parası atılabilir kenara.Merhaba Hamisler Guzel Nisan Anneleri Nasiil gidiyor Hamilelik biz 12 +5 olduk cok sukur hersey yolunda sadece grip oldum 2 haftadir cekiyorum... mandalina yemekten icim disim mandalina oldu
Bebisleriniz icin bir hazirliga basladiniz mi bana doktorum bu haftadan itibaren gobegime nemlendirici yada masaj yagi onerdi saf zeytin yagi bile olabilir dedi ilerde karnim buyudukce catlamamasi icin
Bebek odalarina bakmaktan fenalik gecirdim insanin herseyi alasi geliyor
Sonra bebek bezlerini mi stoklasam simdiden diyorum cevremde herkes oyle yapmis fakat ya stok yaptigim bezler bebitosuma yaraamazsa diye dusunuyorum
Acemi anneye fikir verebilir misinizz Usta anneler
insallah sıkıntısız atlatirsiniz lohusalıgi. bebek gözüne limon deyince içim ciz etti. arpacık için sık demişlerdi ben öğrenciyken sıktım da O acı tarif bile edilemez. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.Kızlar günaydın. Az önce bir konu okudum. 2 aylık bebeğin emziğine kayınpeder meyva sürüyormuş kek sürüyormuş annesi olmayınca çocuk meme almayı bile bırakmış.
Size bir derdimi yazacağım görünce duramadım. Ben doğuya gelin geldim. Görümcemin geçenlerde bir kızı oldu. Bizde oturmaya gittik. Orda konu oldu. Dediler ki küçücük bebeğin gözüne limon sıkmışlar evet yanlış duymadınız. Bende nasıl yani olur mi öyle şey dedim. Ordan kayınvalidesi bizim çocuğumuz sanane tarzı bir şey söyledi. Bende dedim ki kusara bakmayın ama benim çocuğum olursa aslaa böyle şeyler yaptırmam dedim. Çocuk nasıl ağlamış garibim. Benim kendi kayınvalidemde çocuğun emziğine ne bulursa sürdü daha 3 4 aylıkken. Ben böyle bir şeye kesinlikle izin vermem. Yani bebeğim doğurduktan sonra bekliyor beni asıl sıkıntılar. Ben diyorum ki 6 aydan önce ek gıda verilmez anne sürme diyorum görümce hanım ben bebeğimi bu kadar sakınmıyorum her şeyden diyor. Yani cahillik mi diyin ne dersiniz artık bu olaya. O kadar uzman doktor yanlış biliyor bunlar doğrusunu biliyor galiba. Allah yardımcım olsun benim.
hayırlı olsun hayırla gelsin minik kızınız...Kız annesiyim
gözünüz aydın olsunKız annesiyim ❤
Çok haklsın bu konuda. Ben de iyiki almamışım mobilya. Park yatakta büyttüm kızımı şimdi de montesori yatak aldm oh rahat rahat yatıyor. Bebeğimi de park yatakta büyütp sonrasına bakacm. Hiiçç boşuna bebek odası masrafı yapmahın kızlar. Hele de büyüyen beşikler tam bir baş ağrısı alan arkadaşlarım nasıl elden çıkarrz diye düşünüyolar. İnsan bi heyecanlanıyo beşiği oksun mobilyası dolabj olsun falan istiyo ama sonra pişman olunugo. En iyisi bebekken park yatak ve sonrasında bebeğin kişiliğine göre yatak seçimi. Benm kızım döne deöne yatmayı çok seviyo. O yüzden montesori aöfım park yataktan sonra çok da memnunum şimdiBende size bebek yatağı konusunda fikir vereyim.nacizane fikrim mobilyadan ziyade park yatak En mantıklısı gibi Geliyor.ben iki oglumda aynı beşiği kullandım.buyuyen tıp beşik takım halinde mobilyaydi.ama okadar pişman oldumki.eni çok dar standart genelde büyüyen besikler. Ve çocuk en fazla 4-5ay yatti.donmeye başladığı zaman sağa sola çarptığı için sürekli uykusu bolunuyordu.. Benim fikrim bu tabi yinede belki daha rahat geciren de vardır mobilya beşikte.ama Ben Hiç rahat bulmadım
Ben meme ucu icin earth mama diye bir krem kullandim organik icerikli yikamaniz ya da silmeniz gerekmiyor. Epey faydasini gordum. Lansinoh hic etki etmedi diyebilirim. Memeden sut sizintisi meme ucunun yapisiyla cok alakaliymis. yani sutunuz cok olsa da sizmayadabilir. Bizim doktorumuz sadece haftada bir sampuan kullanin demisti. Ona ragmen biz cilt kurulugu yasadik. suyun kalitesi cok etkili. bir de bir arkadas evde olacagim pompaya gerek yok demisti ama gogus tikanikligi icin pompa sart gibi geliyor bana. ise yariyor mu bilmiyorum ama en azindan manuel bir tane almak lazim mutlaka.Selam arkadaşlar, size tavsiyem youtube izlemeniz olacak. İnanılmaz bilgiler mevcut. Ne alacağından, bebeğin gazı, banyosu, alt değiştirmesi gibi binlerce bilgi mevcut. Birde kitaplar tavsiye edebilirim. Bu kitapları ister sıfır, ister ikinci el alabilirsiniz. Bazı şeyleri letgo dan almayı düşünüyorum. Örneğin; bebek kamerası/telsizi, oda ısı ölçer, göğüs pompası(sadece çalışan anneler alacak diye düşünmeyin, ayrıca uçlarını satın alabilirsiniz.) buhar makinası gibi yani mantığınıza yatan şeyler. Onun dışında ebebek özellikle bostancı mağazasında yok yok ve fiyatlar çok uygun. Edindiğim araştırmalardan bebek bezi stoklamak mantıklı değilmiş. Hepsi çöp olabilirmiş. Bebek istemeyebilir yada pişik olabilir diye belirtiyorlar. Anne yanı yatak almayı düşünüyordum fakat araştırma sonucunda boğulma ve ölümlere neden olabiliyormuş. Park yatak ile bir süre idare edilebileceğini belirttiler fakat tabi bu durum her bebeğe görede değişebilir. Göğüs kalkanı silikon olanlar çok kötü duruyormuş üstüne bir şey giyince ama gümüş’ün çok tavsiye edenini duydum. Zaten göğüs yaraları 1 haftada geçiyormuş ayrıca birçok krem markası( lansinoh-hpa lanolin, sebamed vs mevcut göğüs yaraları için) var göğüs ucu yaraları için ama çoğu kişi emzirmeden önce yıkayın göğüsünüzü diyor yani gece kalkıp yıkamanız gerekeceğini belirtiyor ama doğal bir şey olsun derseniz e vitamini ve kantaron yağıda aynı işi gördüğünü belirttiler. Göğüs pedinin işe yaradığını çünkü sürekli ıslak tshirt ile karşılaşıyorsunuz ve bu pedlerin emiciliği sayesinde sürekli tshirt değiştirme derdiniz olmuyormuş. Emzirme sütyeninden ziyade, emzirme atleti daha işlevsel olduğunu belirtti bir arkadaşım. Uygun Bebek kıyafetleri için Eminönünde Havuzlu Han’ı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Youtube de Ayşe Öner diye bir ebe’nin kanalı var ve ayrıca kendisinin kitaplarıda mevcut. Dün kendisinin bir videosunu dinledim. Bebekleri her gün yıkamanın uykuya geçiş için iyi olabileceğini belirtiyor fakat bunun içinde haftada üç gün şampuanlı yıkamayı öneriyor. Diğer günler içinde su olan küvet içinde tülbent ile vücudunu silmek gibi düşünebilirsiniz diye belirtiyor. Benim şimdilik araştırma ve doğum geçirmiş çocuğu olan arkadaşlardan aldığım bilgiler bu yönde. Artı bir şeyler olduğunda paylaşmaya çalışırım.
Erkek gibi canımCanımmm geldim şimdi kanama alanı devam ediyormuş progestan yazdı yine onun dışında şükür bi sıkıntı yok 12+3 olmuşuzresimde atıyorum cinsiyet tahminleri varsa alabilirim
Onları da diğer yanına alırsın canımBende şimdi iki erkek varya anne yanıni çok barindirmayabilirler.kucuk oğlum özellikle çok kıskanç.onunla bayağı sorun yaşayacağız.kardesi dogdugunda 4yasina girecek.bizi çok yoracak gibi duruyorbirde kiz olursa vay halimize
Ben direkt montessori alacağım, mantıklı buluyorum. Belki bir de anne yanı alırım.Çok haklsın bu konuda. Ben de iyiki almamışım mobilya. Park yatakta büyttüm kızımı şimdi de montesori yatak aldm oh rahat rahat yatıyor. Bebeğimi de park yatakta büyütp sonrasına bakacm. Hiiçç boşuna bebek odası masrafı yapmahın kızlar. Hele de büyüyen beşikler tam bir baş ağrısı alan arkadaşlarım nasıl elden çıkarrz diye düşünüyolar. İnsan bi heyecanlanıyo beşiği oksun mobilyası dolabj olsun falan istiyo ama sonra pişman olunugo. En iyisi bebekken park yatak ve sonrasında bebeğin kişiliğine göre yatak seçimi. Benm kızım döne deöne yatmayı çok seviyo. O yüzden montesori aöfım park yataktan sonra çok da memnunum şimdi
Nr güzel ya gözünüz aydınKız annesiyim ❤
Benim de annemler hediye olarak oda takımı yaptirmislardi ogluma o zamanlar. Büyüyen beşik yaptırdık ama normal ölçülerin dışında özel yapım olduğu için. İçinde bir kere bile yatmadı maalesef. Düşer mi sasar mı atlar mı gece gece içinden diye hep erteledim 3,5 yaşına geldi nerdeyse. Park yatakta yattı hep bizim odada. Bu sıralar kendi odasını düzenleyip odasına geçirmek istiyorum bebek doğmadan alışın iyice diye. Ama şimdiki aklım olsa kesinlikle Montessori yatak yaptirirdimÇok haklsın bu konuda. Ben de iyiki almamışım mobilya. Park yatakta büyttüm kızımı şimdi de montesori yatak aldm oh rahat rahat yatıyor. Bebeğimi de park yatakta büyütp sonrasına bakacm. Hiiçç boşuna bebek odası masrafı yapmahın kızlar. Hele de büyüyen beşikler tam bir baş ağrısı alan arkadaşlarım nasıl elden çıkarrz diye düşünüyolar. İnsan bi heyecanlanıyo beşiği oksun mobilyası dolabj olsun falan istiyo ama sonra pişman olunugo. En iyisi bebekken park yatak ve sonrasında bebeğin kişiliğine göre yatak seçimi. Benm kızım döne deöne yatmayı çok seviyo. O yüzden montesori aöfım park yataktan sonra çok da memnunum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?