2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Biryerde okumuştum bebeklerin boyunları dikkatsizce one arkaya sallanirsa Yani desteksiz tutulursa boyunda bulunan sinirler zedelenip ileriki yaşlarda sıkıntı olabiliyormus
Aynen canım benim, bu çok önemli. Yeni doğmuş bebeği ileri geri kafa giderken gördüm mü hop oturup hop kalkıyorum. Hiç mi zeka , beyin olmaz o tasiyanda anlaşılır şey değil. Ne çok arkaya ne çok öne, duyarlı anneler ölçüyü biliyor zaten, sabit tutulmalı boyun

Evet zor hamilelik zor lohusalik yasadim hic birsey anlamadim ne oglumu beklerken ne buyuturken kendime doktoruma (o da benim yüzümden strese giriyor ) soz verdim cok sakin olacağım diye toksaplasma advite sonucunu beklerken yine bi gerildim ama cok şükür sikinti cikmadi inşallah boyle devam ederim

Uzunca bir süre hatta ciddi anlamda aklı erene kadar oğlumu tek bırakmadım. Kızının çocuğu oldu 3,5 aylık ay çilek somurttu ya geçen gün.
Ben de sizin bebeginizdeki travmayı atlatamaz bir daha yapmaz diye düşünmüştüm. İnanılır gibi değil, lokumu hatirlatsaydiniz

Canım sorun plasentadaysa ekstra dikkat et nolursun cocuk bakımı konusunda yardım edebilecek birisi varsa mutlaka bul. Allah şifa versin dualarım seninle.
Ben de mobilya beşik almayı düşünüyordum. Bu iyi oldu. Biraz daha arastirayim bu konuyu
1 yaşinda oğlum var mobilya besik kullanıyorum memnunum ilk günden beri onda yatiriyorum şimdi park yatak alıcam 1yaşı dakini park yataga mobilya olana yeni doganı yatıracağım

1 yaşinda oğlum var mobilya besik kullanıyorum memnunum ilk günden beri onda yatiriyorum şimdi park yatak alıcam 1yaşı dakini park yataga mobilya olana yeni doganı yatıracağım
Demek ki kişiden kişiye değişiyor. Ben de mobilya alırım, yıllarca yatar diye düşünüyorum bakalım.

en iyi diye sunulan bez kızımda pişik yaptı. nacizane tavsiyem bez stoğu bence pek iyi bir karar değil. onun yerine aylık bez parası atılabilir kenara.
çok çok geçmiş olsun. insallah gribiniz geçer. boğaz ağrınız da varsa tuzlu suyla gargara deneyebilirsiniz
insallah sıkıntısız atlatirsiniz lohusalıgi. bebek gözüne limon deyince içim ciz etti. arpacık için sık demişlerdi ben öğrenciyken sıktım da O acı tarif bile edilemez. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
Kız annesiyim
Kontrolümüz iyi geçti herşey yolunda çok şükür ❤
hayırlı olsun hayırla gelsin minik kızınız...

Çok haklsın bu konuda. Ben de iyiki almamışım mobilya. Park yatakta büyttüm kızımı şimdi de montesori yatak aldm oh rahat rahat yatıyor. Bebeğimi de park yatakta büyütp sonrasına bakacm. Hiiçç boşuna bebek odası masrafı yapmahın kızlar. Hele de büyüyen beşikler tam bir baş ağrısı alan arkadaşlarım nasıl elden çıkarrz diye düşünüyolar. İnsan bi heyecanlanıyo beşiği oksun mobilyası dolabj olsun falan istiyo ama sonra pişman olunugo. En iyisi bebekken park yatak ve sonrasında bebeğin kişiliğine göre yatak seçimi. Benm kızım döne deöne yatmayı çok seviyo. O yüzden montesori aöfım park yataktan sonra çok da memnunum şimdi

Ben meme ucu icin earth mama diye bir krem kullandim organik icerikli yikamaniz ya da silmeniz gerekmiyor. Epey faydasini gordum. Lansinoh hic etki etmedi diyebilirim. Memeden sut sizintisi meme ucunun yapisiyla cok alakaliymis. yani sutunuz cok olsa da sizmayadabilir. Bizim doktorumuz sadece haftada bir sampuan kullanin demisti. Ona ragmen biz cilt kurulugu yasadik. suyun kalitesi cok etkili. bir de bir arkadas evde olacagim pompaya gerek yok demisti ama gogus tikanikligi icin pompa sart gibi geliyor bana. ise yariyor mu bilmiyorum ama en azindan manuel bir tane almak lazim mutlaka.

Onları da diğer yanına alırsın canım o zaman sorun olmaz hepsi ile beraber uyursun

Ben direkt montessori alacağım, mantıklı buluyorum. Belki bir de anne yanı alırım.

Benim de annemler hediye olarak oda takımı yaptirmislardi ogluma o zamanlar. Büyüyen beşik yaptırdık ama normal ölçülerin dışında özel yapım olduğu için. İçinde bir kere bile yatmadı maalesef. Düşer mi sasar mı atlar mı gece gece içinden diye hep erteledim 3,5 yaşına geldi nerdeyse. Park yatakta yattı hep bizim odada. Bu sıralar kendi odasını düzenleyip odasına geçirmek istiyorum bebek doğmadan alışın iyice diye. Ama şimdiki aklım olsa kesinlikle Montessori yatak yaptirirdim ya da oğlumun çok beğendiği arabalı yataklardan alırdım. İş işten gecti artık elindekini kullanacağım. Montessori yatak almakla çok çok iyi yapmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…