2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Biryerde okumuştum bebeklerin boyunları dikkatsizce one arkaya sallanirsa Yani desteksiz tutulursa boyunda bulunan sinirler zedelenip ileriki yaşlarda sıkıntı olabiliyormus

Biryerde okumuştum bebeklerin boyunları dikkatsizce one arkaya sallanirsa Yani desteksiz tutulursa boyunda bulunan sinirler zedelenip ileriki yaşlarda sıkıntı olabiliyormus

Hiç umurlarında değil. Ben bekarken abimin kızı olmuştu. 2 ay bizde kaldılar. Çocuğu birbirimize verirken aman boynuna dikkat et aman belini iyi tut diye verirdik. Herkes buna aşırı özen gösterirdi. Buraya geldim bildiğim her şeyi unuttum. Buradakiler resmen kural tanımıyorlar. Çocuğu çok sakınmak iyi değil diye bir şey ezberlemişler. Ben sakınıcam çocuğumu kolay mğ yaptım kolay mı dünyaya gelecek niye sakınmayayım ? Diyeceğim gerekirse.

Aynenn canım kesinlikle katılıyorum sanaUmarım kimse yaşamaz böyle şeyler

Boşver dediğim gibi gelecek lafları. Sen kendine ve bebişine odaklan.

Canım bizde çocuk 5 aya kadar çok oturtma pozisyonunda tutulmaz ama burda 2 günlük bebeği kucaklarında oturtarak tutuyorlar 1 günlük bebeği ayaklarının üstüne bastırmaya çalışıyorlar hatta benim k.v oğluma sakat bu çocuk demişti ayy ne üzülmüştüm neyse allahım tekrar yaşatmasın

Amin amin canım. Eşlerimizle konuşalım bol bol şimdiden yanımızda olsunlar bu konularda. İnşallah tekrarı olmaz. Hepimiz istediğimiz gibi büyütürüz yavrularımızı

Amin amin canım. Eşlerimizle konuşalım bol bol şimdiden yanımızda olsunlar bu konularda. İnşallah tekrarı olmaz. Hepimiz istediğimiz gibi büyütürüz yavrularımızı
Aminnn canımm inşallah sağlıkla kucağımıza alalım sağlıkla istediğimiz şekilde büyütelim tabiki yardımcı olsunlar ama karışmasınlar

Tabi ki öyle emmeyen de yaşamıyor değil. Ben bebekken hastalanmadıklarını söylemeye çalıştım. Emince çabuk iyileşiyorlar. Dünyanın sonu değil elbette. Hayırlı evlat olsunlar da gerisini hallederiz

Haklısın aslında bebeğim için öyle yapmam lazım. İstediklerini düşünsünler bende çocuğumu kendi bildiğim gibi yetiştirmek isterim sonuçta.
İlk üç ay emzirme bahanesiyle ki bahane değil zaten öyle, odaya girip kilitle kendini bebekle, çok ciddiyim. Uzağa taşınmak mümkün değilse odaya kilit herkesi bi kendine getiriyor Sakın ama sakın kimseyi karistirtma bu işe. 9 ay karnimizda her tür mutasyona uğrayıp inşallah sağlıkla BEN doguracagim ve gelip emzigine şekerli su sürecek öyle mi, benden habersiz ahahaha acımasız gelin ben (benim bebeğim emziği ağzına denemek için soktuğum an çıkardı ve hiç kullanmadi) Lohusayim anlasinlar de eşinle de bozusmamak için eğer seni haksız görmeye başlarsa. Eğer karışmaya ve senden habersiz bebeğe müdahale etmeye başlarlarsa psikolojin alt üst olur gerçekten zor toparliyor insan. Ben aileden yaşamadım uzakta ve yalnız olduğum için fakat bendeki koca 10 kv ye bedel. Kendisi doktor ve yürüyen ego. Herşeyi ben bilirim edalarinda dolaşan bir tip. (Bu boşanma sebebi değil ve çok da iyi bir insandır ama böyle bir yapısı var maalesef ) Zaten ben arızaya bağlayıp, 7-8 ay lohusayim diye dolaştım. Geri püskürttüm. Pişmanlığım yok. İster doktor olsun ister bebek uzmanı eğer bana mantıklı gelmiyorsa uygulamam o öneriyi. Çünkü ben akıl sağlığı yerinde bir insan ve anneyim. Ciddi danisacagim konuda tabii ki yardımını istedim, aşılar ve etkileri mesela veya diğer sağlık konuları... Ama anne-bebek arasındaki bağ ile ilgili olan bebeğin beslenmesi, uykusu çok özel. Sadece cahil kvlerde ve çevrede emzirme , emzige bal şeker konusu olsa keşke, uykusu var, banyosu var , var da var... Bu, anne-bebegin beraber geçireceği anlar o kadar özel ki, ben kimsenin ama kimsenin karışmasını doğru bulmuyorum. Strese girildiği an süt kesiliyor buna izin verilmemeli. Allah iyilerle karsilastirsin ve insanların içine ego yerine mütevazilik ve iyilik koysun

Haklısın aslında bebeğim için öyle yapmam lazım. İstediklerini düşünsünler bende çocuğumu kendi bildiğim gibi yetiştirmek isterim sonuçta.
Şöyle yap böyle yap gibi olmuş yazım dilim ama umarım anlaşılmıştır 2 aydan sonra emziremedim ben küçük bir meme ucu yarası bebeği o süt dolu memeden soğuttu. Emmedi. Hep sagdim. O nedenle biberonlarla dost olduk. Anne sütü alsın diye çok uğraştım. Meme almayinca, süt olmayınca, mama da dünyanın sonu değil. Tikkabilla'nin dediği gibi süt olmayabilir, sağlık durumu olabilir annede, mamayla da Sağlıkla büyür bebek. Hepimizin hayalindeki güzel istekleri olsun bebek ile ilgili ama olmasa da sağlık olsun yeter

Sana katılıyorum atkadasim Ben de oglumu mama ile büyüttüm 4 yasini gecti masallahi var mama verme anne ile bag kuramaz falan neler neler mamayi hep öcü gosterdiler ama sütü olmayan annelerin en buyuk dostu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…