2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313

Biz de cok zorladik ama olmayinca olmuyor malesef. Bizimki de 18 ay yanimizda yatti. Ilk 3-4 ay icin araya konulabilecek minicik yataklar var ondan kulllanmistik. Kimse kimsenin hizasina gecemiyor yani. Diger turlu tehlikeli olabilir tabi uyku hali bu sonucta. benim uykum hafiftir diyip tedbiri birakmamak lazim tabi. Diger zamanlarda besigine falan koyduk ama dedigim gibi uyuyamayinca bizim yanimizda aldi solugu hep. Ama ben kizimi hem 18 ayda memeden kestim hem de odasini ayirdim. Ikisi de o kadar sorunsuz olduki anlatamam. Resmen ikisi de korkulu ruyamdi. Yer yataginda yattigi icin kolaylikla inip cikabiliyordu. Bazi geceler yine odamiza geldi tabi. Ama aramizda yatmak istemedi hic. Ya babasini ya beni alip kendi odasina goturuyordu yine uyuyana kadar. Gece gece onu bile secebiliyordu yani. Babasini istiyorsa ben gidemiyordum mesela. Hala da ayni. Gece kimin uyutmasini isterse onunla gider odasina. Hatta ilk zamanlarda bazen uzuluyordum bunun icin. Annelik psikolojisi iste. Ama ikimize de baglanmis demek ki.

bu arada kitap önerilerinize paylaşırmısınız kızlar burda bende eğitimciyim ama bebeğimi beklerken genede bir çok pedagogdan faydalanmak istiyorum :)

Bu what to expect serileri benim cok isime yaradi. Hemde amerikada ki sisteme yonelik de bilgiler oldugu icin cok faydalandim. Tek seferde okuyadabilirsiniz tabi ama tekrar tekrar okunuyor. Turkcesi de var diye biliyorum. Ikinci favorim de Dr. Harvey Karp in happiest baby on the block. Sanirim mahallenin mutlu bebekleri gibi bir adi var turkcesi de. Adem Gunesin kitaplari guzel ama cok tekrar var. ondan sikici olabiliyor bazen. Gozde Erdogan, Dogan Cuceloglu da cok sevdiklerimden. Gozde hanimi youtube dan da takip ediyorum.

Bu oturtma konusu tam bir muamma hala benim icin. Bebekler araba koltuklarinda oturur pozisyonda oluyorlar. Ayni sekilde doktorlarda 1-2 aylikken bile oturur pozisyonda kontrol ediyorlar. Biz bebek bastirilmaz diye gec bastirdik. Gec yurudu bizim ki 15. Ayda. Bastirsak farkedermiydi hic bilmiyorum. Kayinvalidem kizimdan 9 ay buyuk ikizlere bakiyordu gorumcemin. 4 aylikken basla dedi suya sonra sevmiyorlar diye. Onun tavsiyesini dinledim. Zaten 1 cay kasigi falan verdik. Ama sonrasinda su konusunda hic problem yasamadik. Burda bebeklere yogurt verilmiyor mesela ek gidaya gecildiginde. bebekler icin olan pirinc yulaf gevrekleriyle basliyorlar. 1Yas kontrolunden sonra baslayabilirsin artik yogurda demisti doktor bana. Ben baslayali cok oldu demedim tabi ayni sekilde balik dediginde ben 3 aydir veriyordum. Ben ilk eline kuzu pirzola verdim diyebilirim. Doktorada sormadim acikcasi. Etrafimda karisan eden olmayinca kendim arastirdim icime nasil siniyorsa oyle yaptim.

Yok artik hassas tarti ve 50 grami ilk defa duydum
Dimi ya kizlari suslemek cok keyifli neyseki sizin var bir tane darisi bize ins. saglikla
Eki Görüntüle 2543435
Güya en iyi özel hastaneye gdyorm burdaki ultrason fotosu anca böylehadi bakalım ben de alıyim cinsiyet tahminlerini
Erkek gibi duruyor
Ya sana söylemediyse belki banada söylemez yarın dr. Beklemek zor ya
Bende yarin gidicem bakalim soylicek mi catliyorum meraktan herkes kiz bekliyor psikolojim bozuldu
Ozguvenle cok ilgisi oldugunu dusunmuyoeum ben ilk oglumda yaptim o hatayi cok ozguvenli diyemem aksine yalniz yatmaktan korkar oldu halbuki kardesi var oda da ama o yanimda alisti o yuzden gece hep uyanip hala geliyor 7 yasina geldi artik kucuk oglum aksine ayni oda da yattik ama hic yanima almadim emzirip koydum ciddi anlamda ozguveni yuksek karanlikta yalniz oynar o daha rahat buyudu o da 5 yasinda

Ya evde baska oda mi yok kizlar. Bebek olmadan once de hep yatak odasina mi gidiyorsunuz Sozum bebegini yaninda yatirmaya cekinenlere sirf bu sebeple. Ama yanidayken de olmaz tabi

Son düzenleme:
Evet hata payida olabiliyor bende cok arada kaldim ama cogu insan ikili test iyi ciktiysa yaşı sıkıntı yapma dedi bilemiyorum genetik test icin bugunku euro uzerinde ortalama 2750 lira dedi doktor ölcumlerde sıkıntı olsa gozum gormez bu parayi ama ölcumler normal olunca vermek dusunduruyor

Doktorumla konusup eşimlede konusup ortak bir karar vericez bakalim.

Evet haklisiniz

Aminnn canımm çok şükür neyseki geçmiş çocuklar hasta olmasın yaaa

Oyle bir arada kaldim ki

İcimi ferahlattiniz tesekkur ederim benim yaş riskim 1/232 cikti ama ultrason ölçumleri bebegin normal cikti, doktor bebeginizi begendim dedi o beni cok sevindirmisti ama testtede sadece yaş riski cikinca genetik test oneriyoruz dediklerin tedirgin ve huzursuz oldum malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…