- 29 Ağustos 2019
- 362
- 837
- 18
Kızlar ne kadar zorlansak da yatağa almamaya gayret edelim bebişleri.. İşin tehlike boyutunu geçtim, bir kere alıştı mı ayırması zor. Ablamdan biliyorum, ilkini öyle alıştırdı çocuk şimdi okula başladı ancak kendi yatağına geçti. 2. olunca da bu sefer ikisi de ebeveyn yatağında yatmaya başlamışlardı. Eniştem yere yatak atıyordu yani.. Küçük 3 yaşında hala onlarla yatıyor. Ben anlamıyorum böyle durumlarda karı koca ilişkisi nasıl oluyor. Adamlara yazık gerçekten ya.. Eltim de aynısını yaptı, neymiş çocuk özgüvenli oluyormuş anneye yapışık uyursa gece gündüz.. Şimdi 17 aylık çocuk annesinin saçına yapışık yaşıyor. Ayrı bir birey olduğundan haberi yok. Büyük konuşmayı hiç sevmem ama benim en büyük yasağımdır yani bebeğin anne baba yanında uyuması..
ben bu yüzden yatagımın bitişigine beşik koyucam canım anne yanı gibi birleşik olucak güvenli bağlanma diye bi olay var doğru ten teması cok önemli ama tutupta ortada yatmasına gerek yok ki bi pedagogdan dinledim zaten 2 yaşına kadar güzel bi güvenli bağlanma olursa 2 yaşında sizden ayrılmasıda cok kolay olur diyordu
Doktorumuzun onerisi ile 6. Ayinda ayırdık. Doktorumuzun da uzman olduğunu düşündük.2 seneye kadar aynı odada yatmasını öneriyor uzmanlar.
bu arada kitap önerilerinize paylaşırmısınız kızlar burda bende eğitimciyim ama bebeğimi beklerken genede bir çok pedagogdan faydalanmak istiyorum :)
bu arada kitap önerilerinize paylaşırmısınız kızlar burda bende eğitimciyim ama bebeğimi beklerken genede bir çok pedagogdan faydalanmak istiyorum :)
Siz yazınca baktım ama internette çoğunluk 6 ay demiş uzman görüşü olarak bulamadım dediğiniz bilgiyi2 seneye kadar aynı odada yatmasını öneriyor uzmanlar.
Tüm mesajları okuyorum arada bir arkadaşımız su konusunda biri yazmıştı bizim bebekler yaza geleceği için üç aydan sonra ben su vermeyi düşünüyorum çünkü yeğenimde idrarında kan oldu böbrek susuz kaldığı için.. ve ilk kızımda da ek gıda konusunda biraz anneme uydum bizim kız üç buçuk aylıkken diş çıkartıp etmediği için erken başladık şimdikinde de diş emme vs durumlara bakıcam ek gıda derken tabi ki püreler meyve suları çorba vs öyle çok ağır şeyler değil.. oturtma konusunu da 4 aylıkken destekle 5.5 aylık normal oturdu. 10,5 aylıkken de yürüdü yürütecekler 5.5 aylık gibi koyduk ben biraz anne babaanne dinliyorum sanırım.
Yok artik hassas tarti ve 50 grami ilk defa duydumHerkes kendi çocuğunu yetiştirsin tabi.. Siz öyle yapmışsınız ben de böyle yapacağım de.
Eltimlere hamile olduğumu daha ilk söylediğimde bana dediği, hassas tartı alma bizde var, bebeği her gün tartacaksın 50 gram almak zorunda.. Ben de güldüm, benim öyle saçma şeylerle işim olmaz, komik dedim. Bozuldu, sen bilirsin dedi. Buna izin versem daha neler neler der o ohoooo.. Önünü alamam yani..
Dimi ya kizlari suslemek cok keyifli neyseki sizin var bir tane darisi bize ins. sagliklaPazartesi ikili test sonucu için gidecz inşallah iyi çıkarcinsiyetini de kesin söylerim diğer geldğnzde demşti ay hadi bakalım erkekse gerçkten, iyi ki kızıma çoğu şeyi unisex almışım dicem. Kıyafetlerinde ortak giyilcek olanlar baya var. Elbiseler pembiş renkliler hariç tabi ay kız bebek de başka bşy ya iyi ki ilkim kız olmuş süsle püsle bi toka tak allahım çok şirin oluyolar
Erkek gibi duruyorEki Görüntüle 2543435
Güya en iyi özel hastaneye gdyorm burdaki ultrason fotosu anca böylehadi bakalım ben de alıyim cinsiyet tahminlerini
Bende yarin gidicem bakalim soylicek mi catliyorum meraktan herkes kiz bekliyor psikolojim bozulduYa sana söylemediyse belki banada söylemez yarın dr. Beklemek zor ya
Ozguvenle cok ilgisi oldugunu dusunmuyoeum ben ilk oglumda yaptim o hatayi cok ozguvenli diyemem aksine yalniz yatmaktan korkar oldu halbuki kardesi var oda da ama o yanimda alisti o yuzden gece hep uyanip hala geliyor 7 yasina geldi artik kucuk oglum aksine ayni oda da yattik ama hic yanima almadim emzirip koydum ciddi anlamda ozguveni yuksek karanlikta yalniz oynar o daha rahat buyudu o da 5 yasindaKızlar ne kadar zorlansak da yatağa almamaya gayret edelim bebişleri.. İşin tehlike boyutunu geçtim, bir kere alıştı mı ayırması zor. Ablamdan biliyorum, ilkini öyle alıştırdı çocuk şimdi okula başladı ancak kendi yatağına geçti. 2. olunca da bu sefer ikisi de ebeveyn yatağında yatmaya başlamışlardı. Eniştem yere yatak atıyordu yani.. Küçük 3 yaşında hala onlarla yatıyor. Ben anlamıyorum böyle durumlarda karı koca ilişkisi nasıl oluyor. Adamlara yazık gerçekten ya.. Eltim de aynısını yaptı, neymiş çocuk özgüvenli oluyormuş anneye yapışık uyursa gece gündüz.. Şimdi 17 aylık çocuk annesinin saçına yapışık yaşıyor. Ayrı bir birey olduğundan haberi yok. Büyük konuşmayı hiç sevmem ama benim en büyük yasağımdır yani bebeğin anne baba yanında uyuması..
Teşekkur ederim bilgi içinGenetik testin dogruluk oranina yuzde 99 diyorlar ama ikili test de 90-95 arasi diye biliyorum. Cok da az bir oran degil. İkisinde de hata payi var.
Evet insan sabirsizlaniyor benim haftaya carsamba randevum var insallah ögrenirim ozamanYa sana söylemediyse belki banada söylemez yarın dr. Beklemek zor ya
Amin inşallahÖlçümler iyi çıkmış, yaş riski çıkıyor maalesef. Ben de yaptırmayı düşünmüyorum. Rabbim bu mucizeyi göndermiş, inşallah sağlıkla kucağımıza alırız. İçerde atan bir kalp var. Ve inşallah sağlıkla gelir
Ya evde baska oda mi yok kizlar. Bebek olmadan once de hep yatak odasina mi gidiyorsunuzBu çok doğru. Bizzat annemler benim yüzümden rezil olmuştur bu konuda.3 yaşına kadar annemlerin odasında yatmışım yatağımda. Ben uyuduktan sonra onlarda yakınlaşıyormuş. Ben napmışım peki? Bir gece uyumamışım ertesi gün de annaneme anlatmıştım. Annemle babam yatakta oyun oynuyorlardı gece diye. O gün benim annemlerin odasından çıktığım gün oldu.
Evet hata payida olabiliyor bende cok arada kaldim ama cogu insan ikili test iyi ciktiysa yaşı sıkıntı yapma dedi bilemiyorum genetik test icin bugunku euro uzerinde ortalama 2750 lira dedi doktor ölcumlerde sıkıntı olsa gozum gormez bu parayi ama ölcumler normal olunca vermek dusunduruyorbence bu kişiye göre değişir. yakin cevremden iki kişi tanıdım böyle riskli sonuçları çıkan. biri ablamdı. hiç dert etmedi. hatta ben bile sasirmistim nasıl böyle rahat diye. testi yaptırmadı.
biri arkadaşımdı. o yaptırdı. ama sonuç çıkana kadar bile kötü günler geçirdi.
sonuçta ikisinin bebeği de sağlıklı.
ben ne yapardım bilmiyorum ama bildiğim bu tarama testlerinde yaş geçtikçe hata oranın çok arttığı. o kadar çok kişi duydum ki bebeği sağlıklı olduğu halde risk oranı yüksek çıkan. şu genetik test daha uygun olsa da taramaya uğraşmadan direkt onu yaptırsak diyorum.
Bence doktorunuza danışın dulpolac diye bir şurup var dediler bana ama siz yinede danışmadan kullanmayin bol bol su ve kefirde için.Kızlar nolur bana bi çözüm bulun10 gündür tuvalete çıkamıyorum patlamak üzereyim
Doktorumla konusup eşimlede konusup ortak bir karar vericez bakalim.Genetik testi yaptırmanızı öneririm canım. İlla riskli gruptasınız birşey çıkar diye değil, eminim çok sağlıklıstrese girip girmeme meselesi de değil aslında. Genetik testte sonuç güvenilirliği %99 ve birçok genetik anomali aranıyor, %100 cinsiyet belli oluyor.
Ben test yaptırmayıp, her durumda doğurup bakarım, kabulüm diye düşünenleri çok iyi anlıyorum ancak güvenilir test sonucu ile sağlıklı olmayan bebek için hem psikolojik hem de sosyal düzenleme anlamında hazır olmak, hazırlıklı olmak daha sağlıklı bir yaklaşım diye düşünüyorum, Allah bebekleri esirgesin
Onun dışında sağlıklı değilse dünyaya getirmek istemeyen anne adaylarına da hak veriyorum.
Sonuç ne olursa olsun bu özel genetik testi yaptırmak gerekiyor diye düşünüyorum...
Allah bebeklerimizi korusun
Evet haklisinizŞöyle söyleyeyim. 35 yaş üstü bebek sahibi olanların o halde hep sağlıksız olması bebeği olacak anlamı çıkıyor bu testlere göre. Bu sebeple strese girme ama için rahat olsun diye sırf yaptırabilirsin. Zaten burnundan ellerinden kalbinden belli eder sağlıksız bebek kendini.
Aminnn canımmAmin inşallah canım onu iyi görünce bende kendime geldim.. bir haftadır yorgunluktan ölüyordum ki yanmda annem olmasına rağmen. yalnız olsam ne yapardım bilemiyorum. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık versin inşallah❤
Oyle bir arada kaldim kiMerhabalar. Stres olup olmamak sizin yapinizla alakalı biraz. Biz burdan stres yapma desekte illa ki aklına takacak olan takıyor. Benim ilk gebeligimde 3 lu test sonucum riskli çıkmıştı. Tabii ben ağla zirla koşa koşa doktora gittim . Uzman bir prof.ta Genetik test veya amniyosentez önerdi. Profla görüştüm, kan testi sonucu kotu gelirse yine amniyosentez yapılacak en iyisi baştan yapalım dedi. İşinin ehli biriydi güvendim yaptırdım. Sonucum iyi gelmişti çok şükür. Ama yaptirmasaydim hamileliğin geri kalanını kendime zehir ederdim kesin. Kafama takmam diyorsan yaptırma, takarım diyorsan yaptır kurtul bence
İcimi ferahlattiniz tesekkur ederim benim yaş riskim 1/232 cikti ama ultrason ölçumleri bebegin normal cikti, doktor bebeginizi begendim dedi o beni cok sevindirmisti ama testtede sadece yaş riski cikinca genetik test oneriyoruz dediklerin tedirgin ve huzursuz oldum malesefCanım ben kendimden örnek vereyim sana. Yaşım 40 ilk gebeliğim. Ultrason ölçüm değerlerimi güzel bulmasına rağmen İkili tarama testim riskim 1/250 çıktı. Risk çıkınca bizi bir telaş aldı. Şöyle böyle derken yaptırdık. Sonucumuz temiz geldi. Diyeceğim o ki ultrason ölçüleriniz tam ise sadece yaş riskinden kaynaklı bir durumsa bence yaptırma. Bizim için tek avantaj cinsiyetini erken öğrenmiş olduk. :)
Cok tesekkur ederimm burda paylastikca insanlar yorum yaptikca insanin ici aciliyorBişey olmaz canım merak etme . Ben her sabah aç karnına ilaç içiyorum sıkıntı olmuyor . Hem iyi düşmüş değerin bence moralini bozma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?