2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Tesekkur ederim canimm insan rahatliyor bir fikir yorum duyunca

Merhabalar bende troid yoktu normalde hatta 0 ile 5.5 arasındaki değerin içindeydim ama 4,5 du . Kadın doom uzmanım bir sıkıntı olmadığı söyledi ama saglık ocagımdaki ebe gebelikte 2,5 altı olması bebek için daha iyi dahiliyeye git kadın doom uzmanları bunu ciddiye almıyor dedi telaşlandım . İki doktor takibi ediyorum ve burada cok tutulan özeldeki bi doktora gidiyorum onada değerimi gösterdim oda sıkıntı yok dedi ama içime sinmedi dahiliyeye gittim tekrar kan verdim 3,3 gibi birsey cıktı. Ama beni ilaca baslattı. Gebelikte 2,5 altı önemli dedi aklında olması için söylüyorum.

Siz yazınca baktım ama internette çoğunluk 6 ay demiş uzman görüşü olarak bulamadım dediğiniz bilgiyi
Bu konuları Asla internetten araştırmam fakat şu an için bu msj üzerine birkaç yazı okudum. 6 aylık bebeğin ayrı bir odada yatmasının çok erken ve yıpratıcı olduğunu çok güzel anlatan yazılar var. Size link kopyalamaya çalışacağım. Ben her olayı okuduğuma göre yapmıyorum. Bana doğru gelen buydu. Size başka bir fikir doğru gelirse ve sorun yaratmazsa yine sorun yaşamayabilirsiniz tabi ki.. ancak şöyle bir gerçek var ki 1 yaşında kendinizi o bebeğin yerine koyduğunuzda annenizin babanızın nefesi ile aynı odada uyumanın çok daha yararlı olduğunu hissediyor musunuz? Gece yarısı uyanan bebeğin ağlaya ağlaya annesine sesini duyurmaya çalışması akabinde annenin sersem bir halde bebeğin yanına yaklaşması çok olağan bir süreç mi? Bunların cevabı ve karar sizde saklı. Çocuk anneye doymalı bence odayı ayırma konusunda. Yapılan araştırmalar da erken odayı ayırmanın çocuğu daha bağımlı hale getirdiği yönde..

Kendine katı kurallar koyma. Bebeğinin o yaşlarını doya doya yaşa. Ben kızımı 1-2 yaş aralığında ayrı odaya aldım. Ve çok seviyor odasını. Beraber de uyuyoruz bazen. Çocuğun yapısına da bağlı. Hiç birşeyden korkmuyor. Bana çok düşkün ama bağımlı değil. Kreşe başladı nadir ağlamayan çocuklardan sınıfta. Özgüven sorunu da yok. Ayrı yerde yatır ama çokda acele etme ayrı odaya. Bende aksine onunla uyumaya bayılıyorum odasında uyuduğunda yanımıza da gelmiyor. Aksine korkunç şeylerden bahsetmek ister zombiler canavarlar falan.

Cüceloğlu'nu çok severim Adem Güneş'ten aynen biraz sıkılırım. Bu güzel listeye, Pamela Druckerman'ın "Bebeğinize Fransız Kalın" diye çevrilen kitabını da eklemek isterim. Keyifle okunuyor ve uyku düzeni konusunda baya yararlandım. Amerikalılar ile Fransızların çocuk yetiştirme konusundaki farklılıklarını da anlatıyor. Fransızlarınki biraz biz Türklere benziyor aslında. Esprili bir kitap.
Biz yatağını bebeklikten itibaren ayırdık. Şimdi uykuya dalıncaya kadar sarılarak odasındaki büyük yatakta yatıyorum onunla. Uykuya dalınca yatağına yatırıyorum. Çok güzel mis kokusuyla uyumak. Benim koca, anneyanı beşiği almadı ne çok istemiştim.

Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Hemen siparis verdim. Hatta amazonda turkcesini buldum direk bu aralar ikinci bebek gelince sanki doya doya ilgilenemeyecegim endisesine kapiliyorum kizimla. Biraz hatta fazla zorluyorum kendimi beraber guzel vakit gecirelim diye. bugun esime de dedim ilgi ikiye bolunecek bol bol sevelim diye. O da iki kat severiz ikisini de dedi zaman o kadar cabuk geciyor ki ikinci trimestere gectik nerdeyse. dogan da hakikaten dedikleri gibi cok hizli buyuyor. Bol bol koklayalim firsat varken ve kuzucuklar izin verirken

O his bende de var, daha uzun vakit geçirmeye çalışıyorum. Bu ara babaya düşkün. Biraz bozuluyorum bu duruma, gebelikten herhalde kıskançlığım... Yoksa o da babası sevecek tabii ki Kitap esprili ve akıcı. Güle güle okuyun Yarilamaya az kaldı süreci sizin gibi düşünüyorum ne çabuk geçti ... Hepimiz sağlıkla tamamlayalim ve kavusalim dilerim canım

Bugunku 3 saatlik randevum 2 saat surdu ve tahmin ettigim uzere sadece kalp atisina bakildi. Hatta ben duymadim bile. ona bile uzun bakmiyorlar. Ama doktor 140 dedi. Ben de cok sukur kalbi atiyor hala dedim Daha cok benim hasta gecmisime yonelik konustuk. Bu Amerikalilarda oyle bir cene var ki sormayin. Kadin erkek yasli genc farketmiyor. bir ara adamin nisanlisindan bile bahsettik bir de gitmisken grip asisi oldum. Cunku etrafta cocuklarin sumukleri akmaya basladi Havalarda soguyor malum. Kapali yerlere daha sık gitmeye basladik. Normalde asi olan biri degildim ilk hamileligime kadar. Doktorumun tavsiyesiyle ondan sonra hep vurulmaya basladim. Hatta doktorumuz bebekle ilgilenecek olan herkesin vurulmasin tavsiye ettigi icin esim de vuruluyor o zamandan beri. Kizim da ayni sekilde dogumundan itibaren her grip mevsiminde vuruluyor. cok sukur hasta olmadik hic asinin etkisi mi degil mi bilemiyorum ama oyle cok sakınan bir anne de degilim. Biraz mikroba da alissin derim. Bebekliginde kutuphanenin yerlerini az silip supurmemistir. Kalin da giydirmiyorum soguga alissin diye. Atlet giymiyor mesela. Doktoruna bu cocukta bir sorunmu var acaba cok terliyor demistim. Tek kat giydir demisti klasik. yani zaten kalin giydirmiyordum atleti de cikardik. Anneme kalsa ustune hirka giydir der. O gun bugundur atlet giymiyor. Ben ceketle, o tshirtle dolasiyor. Biz yorganla, o ortunmeden yatiyor. ustune bir de demir eksikligi var ama usumuyor cocuk.

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederimm burda paylastikca insanlar yorum yaptikca insanin ici aciliyor
Benim ilk çocukta troid çıkmıştı hasimato dediler ve çok korkuttu doktorlar çocuğu etkiler falan diye ilaç içtim gebelik boyunca . İkinciye hamile kaldım işte sonra yine testler istedi doktor yine çıktı hemen ilaca başladım doktor da rahat konuştu annelerimiz TSH mi bilirdi sen ilacını iç kotu düşünme diye öyle yapıyorum ben de şimdi . Sen de rahat tut içini .

Bu konuda ben çok araştırmadım açıkcası ilk bebeğim olacağı içinde nasıl şekilleneceğini bilmiyorum. Sadece benim yüzümden annemlerin başından geçen olaydan örnek verdim.

Ya evde baska oda mi yok kizlar. Bebek olmadan once de hep yatak odasina mi gidiyorsunuz ☺ Sozum bebegini yaninda yatirmaya cekinenlere sirf bu sebeple. Ama yanidayken de olmaz tabi
Valla ben sanırım bebek doğduktan sonra bu aynı oda işine karar vericem. Çünkü bunun bebeğe de çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Amann hele bir doğsun da sonrasını düşünürüz.

Günaydın herkese Yarın sabah 9'da ikili testim var. Çok heyecanlıyım inşallah her şey normal çıkar. Bir de cinsiyeti hakkında fikir sahibi olsak değmeyin keyfime. Gideceğim doktor 4 boyutlu resmini de veriyormuş onu da çok merak ediyorum. Hiç aranızda alan oldu mu 4 boyutlu resmini? Olsuyda net mi yani her şeyi baya baya yüz hatları falan belli oluyor mu?

Bize geçen hafta verdi doktor 4 boyutlu ama daha çok küçük olduğu için hiçbir şey belli olmuyordu

Günaydın canımm İnşallah güzel haberlerini bekliyoruz.

Kızlarr günaydın herkese. Şu yatak konusunu bir kez daha konuşabilir miyiz. Mobilya yatak görünüm olarak daha şık durduğu için onu düşündüm içi derin olanlarıda var. Birde anne yanı alıcam. Diyelim ki yanımda 7,8 ay yattı. Mobilya yatağında ne kadar yatabilir? Yoksa görüntüden vazgeçip park yatak mı almalı. Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…