Kayisi tuket bol bol yani iyi geliyor diye biliyorum zira bana 1 tanesi bile direk etki ediyorKızlar nolur bana bi çözüm bulun10 gündür tuvalete çıkamıyorum patlamak üzereyim
Tesekkur ederim canimm insan rahatliyor bir fikir yorum duyuncaResmen bebişler Allah a emanet. Israrla inatla yapılan bu davranışlar hiç hoş değil.
Ama kesin kararlıyım canım karşı durucam asla izin vermicem böyle şeylere.
Moralini hiç bozma çünkü genellikle hamilelikte yükselen bir hormonmuş. Yükselmediği çok nadirmiş. İlaç verip dengede tutuyorlar canını sıkma hiç.
Aynen canım elimden geleni yapacağım. Burada örnekleride okuduk. Çoğu arkadaşın başına gelmiş ve verilen şey hep boğaza kaçmış Allah korusun. Allah saklasın yavrularımızı
Merhabalar bende troid yoktu normalde hatta 0 ile 5.5 arasındaki değerin içindeydim ama 4,5 du . Kadın doom uzmanım bir sıkıntı olmadığı söyledi ama saglık ocagımdaki ebe gebelikte 2,5 altı olması bebek için daha iyi dahiliyeye git kadın doom uzmanları bunu ciddiye almıyor dedi telaşlandım . İki doktor takibi ediyorum ve burada cok tutulan özeldeki bi doktora gidiyorum onada değerimi gösterdim oda sıkıntı yok dedi ama içime sinmedi dahiliyeye gittim tekrar kan verdim 3,3 gibi birsey cıktı. Ama beni ilaca baslattı. Gebelikte 2,5 altı önemli dedi aklında olması için söylüyorum.Bebitoslarinin cinsiyetini simdiden ogrenen anneler tebrikk ederim Allahin izniyle hepimiz saglikla kucagimiza alalim ins.
Ben yarin ikili testi yapitiricam TSH degerim eylulde 5.43 cikti doktor yeniden istedi bugun verdim 3.33 cikti Endokrin doktoruna yonlendirdi en erken pazartesiye randevu alabildim ins tiroid denen illet bebegime zarar vermez gebelik oncesi yoktu gebelikle beraber artti moralim cok bozuk
Bu konuları Asla internetten araştırmam fakat şu an için bu msj üzerine birkaç yazı okudum. 6 aylık bebeğin ayrı bir odada yatmasının çok erken ve yıpratıcı olduğunu çok güzel anlatan yazılar var. Size link kopyalamaya çalışacağım. Ben her olayı okuduğuma göre yapmıyorum. Bana doğru gelen buydu. Size başka bir fikir doğru gelirse ve sorun yaratmazsa yine sorun yaşamayabilirsiniz tabi ki.. ancak şöyle bir gerçek var ki 1 yaşında kendinizi o bebeğin yerine koyduğunuzda annenizin babanızın nefesi ile aynı odada uyumanın çok daha yararlı olduğunu hissediyor musunuz? Gece yarısı uyanan bebeğin ağlaya ağlaya annesine sesini duyurmaya çalışması akabinde annenin sersem bir halde bebeğin yanına yaklaşması çok olağan bir süreç mi? Bunların cevabı ve karar sizde saklı. Çocuk anneye doymalı bence odayı ayırma konusunda. Yapılan araştırmalar da erken odayı ayırmanın çocuğu daha bağımlı hale getirdiği yönde..Siz yazınca baktım ama internette çoğunluk 6 ay demiş uzman görüşü olarak bulamadım dediğiniz bilgiyi
Kendine katı kurallar koyma. Bebeğinin o yaşlarını doya doya yaşa. Ben kızımı 1-2 yaş aralığında ayrı odaya aldım. Ve çok seviyor odasını. Beraber de uyuyoruz bazen. Çocuğun yapısına da bağlı. Hiç birşeyden korkmuyor. Bana çok düşkün ama bağımlı değil. Kreşe başladı nadir ağlamayan çocuklardan sınıfta. Özgüven sorunu da yok. Ayrı yerde yatır ama çokda acele etme ayrı odaya. Bende aksine onunla uyumaya bayılıyorumKızlar ne kadar zorlansak da yatağa almamaya gayret edelim bebişleri.. İşin tehlike boyutunu geçtim, bir kere alıştı mı ayırması zor. Ablamdan biliyorum, ilkini öyle alıştırdı çocuk şimdi okula başladı ancak kendi yatağına geçti. 2. olunca da bu sefer ikisi de ebeveyn yatağında yatmaya başlamışlardı. Eniştem yere yatak atıyordu yani.. Küçük 3 yaşında hala onlarla yatıyor. Ben anlamıyorum böyle durumlarda karı koca ilişkisi nasıl oluyor. Adamlara yazık gerçekten ya.. Eltim de aynısını yaptı, neymiş çocuk özgüvenli oluyormuş anneye yapışık uyursa gece gündüz.. Şimdi 17 aylık çocuk annesinin saçına yapışık yaşıyor. Ayrı bir birey olduğundan haberi yok. Büyük konuşmayı hiç sevmem ama benim en büyük yasağımdır yani bebeğin anne baba yanında uyuması..
10 gun muu ciddi anlamda mi 10 gun?? Neden doktora gitmiyorsun ki 10 gun birak hamileyi normal bir insan icin bile normal olamaz. Kesinlikle doktora git bu sekilde care arama derim.Kızlar nolur bana bi çözüm bulun10 gündür tuvalete çıkamıyorum patlamak üzereyim
Cüceloğlu'nu çok severimBu what to expect serileri benim cok isime yaradi. Hemde amerikada ki sisteme yonelik de bilgiler oldugu icin cok faydalandim. Tek seferde okuyadabilirsiniz tabi ama tekrar tekrar okunuyor. Turkcesi de var diye biliyorum. Ikinci favorim de Dr. Harvey Karp in happiest baby on the block. Sanirim mahallenin mutlu bebekleri gibi bir adi var turkcesi de. Adem Gunesin kitaplari guzel ama cok tekrar var. ondan sikici olabiliyor bazen. Gozde Erdogan, Dogan Cuceloglu da cok sevdiklerimden. Gozde hanimi youtube dan da takip ediyorum.
Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Hemen siparis verdim. Hatta amazonda turkcesini buldum direkCüceloğlu'nu çok severimAdem Güneş'ten aynen biraz sıkılırım. Bu güzel listeye, Pamela Druckerman'ın "Bebeğinize Fransız Kalın" diye çevrilen kitabını da eklemek isterim. Keyifle okunuyor ve uyku düzeni konusunda baya yararlandım. Amerikalılar ile Fransızların çocuk yetiştirme konusundaki farklılıklarını da anlatıyor. Fransızlarınki biraz biz Türklere benziyor aslında. Esprili bir kitap.
Biz yatağını bebeklikten itibaren ayırdık. Şimdi uykuya dalıncaya kadar sarılarak odasındaki büyük yatakta yatıyorum onunla. Uykuya dalınca yatağına yatırıyorum. Çok güzel mis kokusuyla uyumak. Benim koca, anneyanı beşiği almadı ne çok istemiştim.
O his bende de var, daha uzun vakit geçirmeye çalışıyorum. Bu ara babaya düşkün. Biraz bozuluyorum bu duruma, gebelikten herhalde kıskançlığım... Yoksa o da babası sevecek tabii kiCok tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Hemen siparis verdim. Hatta amazonda turkcesini buldum direkbu aralar ikinci bebek gelince sanki doya doya ilgilenemeyecegim endisesine kapiliyorum kizimla. Biraz hatta fazla zorluyorum kendimi beraber guzel vakit gecirelim diye. bugun esime de dedim ilgi ikiye bolunecek bol bol sevelim diye. O da iki kat severiz ikisini de dedi zaman o kadar cabuk geciyor ki ikinci trimestere gectik nerdeyse. dogan da hakikaten dedikleri gibi cok hizli buyuyor. Bol bol koklayalim firsat varken ve kuzucuklar izin verirken ☺
Benim ilk çocukta troid çıkmıştı hasimato dediler ve çok korkuttu doktorlar çocuğu etkiler falan diye ilaç içtim gebelik boyunca . İkinciye hamile kaldım işte sonra yine testler istedi doktor yine çıktı hemen ilaca başladım doktor da rahat konuştu annelerimiz TSH mi bilirdi sen ilacını iç kotu düşünme diye öyle yapıyorum ben de şimdi . Sen de rahat tut içini .Cok tesekkur ederimm burda paylastikca insanlar yorum yaptikca insanin ici aciliyor
Bu konuda ben çok araştırmadım açıkcası ilk bebeğim olacağı içinde nasıl şekilleneceğini bilmiyorum. Sadece benim yüzümden annemlerin başından geçen olaydan örnek verdim.Bence bu aynı odada yatma işini çocuk doğunca kendisi ve siz sekillendireceksiniz yani çocuk doğmadan her şey kolay geliyor insana ama doğunca farklı olabiliyor . Benim oğlum 1.5 yaşında hala aynı odadayiz ve bende bunu istiyorum şu an da .anne baba icin çocuk odada uyurken dikkatli olması gereken durumlar var zaten bu bebeklikten itibaren dikkat edilmesi gereken durum . Bende ten tene temasın olması gerektiğini düşünüyorum ve bu en çok annenin işine geliyor
Valla ben sanırım bebek doğduktan sonra bu aynı oda işine karar vericem. Çünkü bunun bebeğe de çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Amann hele bir doğsun da sonrasını düşünürüz.Ya evde baska oda mi yok kizlar. Bebek olmadan once de hep yatak odasina mi gidiyorsunuz ☺ Sozum bebegini yaninda yatirmaya cekinenlere sirf bu sebeple. Ama yanidayken de olmaz tabi
Aynen bence deValla ben sanırım bebek doğduktan sonra bu aynı oda işine karar vericem. Çünkü bunun bebeğe de çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Amann hele bir doğsun da sonrasını düşünürüz.
Bize geçen hafta verdi doktor 4 boyutlu ama daha çok küçük olduğu için hiçbir şey belli olmuyorduGünaydın herkeseYarın sabah 9'da ikili testim var. Çok heyecanlıyım inşallah her şey normal çıkar. Bir de cinsiyeti hakkında fikir sahibi olsak değmeyin keyfime. Gideceğim doktor 4 boyutlu resmini de veriyormuş onu da çok merak ediyorum. Hiç aranızda alan oldu mu 4 boyutlu resmini? Olsuyda net mi yani her şeyi baya baya yüz hatları falan belli oluyor mu?
Günaydın herkeseYarın sabah 9'da ikili testim var. Çok heyecanlıyım inşallah her şey normal çıkar. Bir de cinsiyeti hakkında fikir sahibi olsak değmeyin keyfime. Gideceğim doktor 4 boyutlu resmini de veriyormuş onu da çok merak ediyorum. Hiç aranızda alan oldu mu 4 boyutlu resmini? Olsuyda net mi yani her şeyi baya baya yüz hatları falan belli oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?