- 29 Ağustos 2019
- 362
- 837
- 18
size o kadar cok katılıyorum kiii her harfinize imzamı atarım sizin gibi büyük mücadeleler vermedim ilk gebeliğim ama inanın bir kardeşiniz gibi anlıyorum sizi geçenlerde bi sitede bi annemizin yazısını okudum amacım sizleri üzmek degil hamilelikte her şey cok sağlıklı ilerliyor öyle deniliyor bebiş doğuyor bir iki hafta sonra anlıyorlar ki bıngıldağı kapalı doğmus tabi bununla birlikte beyinle ilgili problemler yaşanılanlar okudukça o kadar ağladımki o günden sonra içimdeki cinsiyet merakı gitti hep dua etmeye başladım yavrum sağlıklı olsunda hiçbirşey önemli değil bu kadar değerli bir emaneti taşıyorken ağızımızdan çıkan herşeye dikkat edelim hepinize sağlık sıhhat mutluluk diliyorum ..daha önce hiç evlat kaybettiniz mi?
tam hayal kurmaya başlarken bütün hevesleriniz kursağınızda kaldı mı sizin?
normal yollarla hamile kalamazsın deyip,şehir şehir bulduğunuz tüm doktorun karşısına uzanıp çare aradınız mı?
bu başlık altında @SedaUmut @Albino karnabahar isimli tüp bebek ile uzun süre uğraş vermiş iki anne adayı kadının hiç neler hissedebileceğini biliyor musunuz siz? ne iğneler, ne ilaçlar, bir evladım olsun diye dökebileceği gözyaşını tahmin edebilir misiniz?
sanırım hayır..
eğer bilseydiniz, benim gibi; buradaki tedavi görerek bir mucizeyi karnında taşıdığına hala inanamayan bir çok kadın gibi
"napalım mecbur seveceğiz " diyemezdiniz.
kanımı dondurdunuz.. herşeye kolay erişmek mi veriyor bu rahatlığı insanlara,size?
biz bir kalp atışı, bir mide bulantısı, bir bebek sesi için yıllarını vermiş kadınlarız sevgili arkadaşım. ettiğin o laf çok gücüme gitti.
allah hiçbir kadını evlatsızlıkla sınamasın..
sizi bile..
İnşaAllah inşaAllahYanlız değilsin geçecek bugünler de inşallah canım
Evet ilk hamilelik ya o yüzden görmek hoşuma gidiyor ben beklemiycem o kadar belli oldu baya baya belirmeye başladı şimdiden benim ufaklık iç karnım mi dar acaba bilemedim siz 5 aya gelince ben 10 Ay lik olacak gibiyimİlk hamilelik miydi? İlkinde insan hemen çıksın istiyoben çok beklemştim çıkmasını niye çıkmıyo diye üzülüyodm. Şimdi de çıkmcak belli. 5.ayda belki
Olayı çok yanlış anlatmışım siz de üzerine çok fazla tepki vermişsiniz amacım bu değildi hiç de kolay sahip olmadım umarım açıklamam sizi ferahlatır hamile halinizle benim yüzümden sinirlenin istemem .. üzgünüm gerçekten ... birbirimizi tanısaydık bu kadar tepki vermezdiniz İnan’ın benim ki sadece bir acaba idi...daha önce hiç evlat kaybettiniz mi?
tam hayal kurmaya başlarken bütün hevesleriniz kursağınızda kaldı mı sizin?
normal yollarla hamile kalamazsın deyip,şehir şehir bulduğunuz tüm doktorun karşısına uzanıp çare aradınız mı?
bu başlık altında @SedaUmut @Albino karnabahar isimli tüp bebek ile uzun süre uğraş vermiş iki anne adayı kadının hiç neler hissedebileceğini biliyor musunuz siz? ne iğneler, ne ilaçlar, bir evladım olsun diye dökebileceği gözyaşını tahmin edebilir misiniz?
sanırım hayır..
eğer bilseydiniz, benim gibi; buradaki tedavi görerek bir mucizeyi karnında taşıdığına hala inanamayan bir çok kadın gibi
"napalım mecbur seveceğiz " diyemezdiniz.
kanımı dondurdunuz.. herşeye kolay erişmek mi veriyor bu rahatlığı insanlara,size?
biz bir kalp atışı, bir mide bulantısı, bir bebek sesi için yıllarını vermiş kadınlarız sevgili arkadaşım. ettiğin o laf çok gücüme gitti.
allah hiçbir kadını evlatsızlıkla sınamasın..
sizi bile..
Ben yanlış anlaşıldım sanırım ben tabi ki orada gülerek doktorumla olan muhabbete binaen mecburen seveceğiz dedim öncesi ve sonrası vardı muhabbetin burada benim hatam sanırım doğru aksederdim bu cümlem birilerini kurdu ise özür dilerim ama kalbimde yatan üzerine konuşmuştuk dağa öncesinde doktor ile diyalog öyle gelişti... erkek yeğenim var onu da acaba kız gibi sever miymiş diyordum tabi ki çok seviliyor burada birbirimizin ifadelerini görememek ve sanırım mimik vs bilmemek ve tanımamak yanlış anlamaya sebep oluyor ki ben de öyle pat diye bulmadım bu bebeği yaklaşık 1,5 senedir bekliyorum... önce sağlıklı olsun sonra kız isterdim bu doğru ama kimse çocuğunu mecburen sevmez ki sevmeyip sokağa atan bir sürü insan var kendimi bu kadar yanlış anlattığım için üzüldüm
Ya erkek kız ne farkeder? Kaçıncı yüzyıldayız..? Ben daha yeni paylaştım ikinci bebeğimin de erkek olduğunu... Büyük bir mutluluktu benim için onun sağlıklı olduğunu duymak.. Cinsiyet nedir ya? Evladın cinsiyeti mi olur.. Sevilirmişşş herhaldeyymişşş? E sevme..! Yani mesajı okuyunca böyle gerçekten bebek için üzüldüm ben.. Dünyaya geldiğinde de böyle severiz herhalde diye yaklaşırsanız sorunlu bir birey yetiştirmiş olursunuz... İkinci çocuğunuz olursa ve kızınız olursa erkek çocuğunuzdan onu ayrı tutacağınızı düşündüm şu an... Evlat ayrımı yapabilecek kapasiteniz var sizin bence...Üzgünüm... İçimden geçenler bunlar...
Görmedim.. Ne yazdı? Okuyayım.. Tatmin olursam özür dileyeceğim.. Olmazsam dilemeyeceğim..Umarim bunlari arkadasin cevabini gormeyerek yazmissinizdir.
Geçti gibi ara ara hafif şekilde oluyor. Takipteyim artarsa hemen doktorumu arayacağım teşekkür ederimGeçer nemlendirinceEğer birkaç gün nemlendirme ile kaşıntı gecmezse ve ilk randevu çok uzak değilse doktor mutlaka bilgilendirilmeli canım, bazı kaşıntı hiçbir şey demek değil, bazısı ise önemli Seninki zannetmiyorum onemli degil kuruyup gerginlesmektendir ama devam ederse ayak tabanı kaşıntısi da eklenirse dedigim gibi doktora mutlaka soylenmeli. Geçmiş olsun , sağlıkla inşallah
bence çok fazla geriliyorsun arkadaşım.evet kabul edilir bir yazı değil. Karakter olarak farklı bir arkadaş olabilir. Benimde kabul edebileceğim bir konu değil.ama düşünce özgürlüğü dediğimiz olay herzaman malesef bizim düşüncemize değerlerimize uymayabiliyor.bebegini düşün benceÖzür dilemeyeceğim... Çünkü ilk atılan mesajı bir daha okudum ve son atılan mesajı tekrar okudum... Dilemeyeceğim... Üzüldüm demiş.. Eşim de çok üzüldü.. Sevinemedik demiş... Kusura bakmayın... Ben hiç çocuk özlemi çekmemiş bir anneyim.. Ne zaman planladıysak o zaman oldu bebeğimiz.. İlk oğlumda da beklemedik.. Allah aratmadı şükürler olsun.. 1.5yıl çocuk bekledim diyen bir anne adayınının kusura bakmayın ama cinsiyeti erkek diye Sevinemedik pek demesini normal karşılayamıyorum ben.. En son mesajında da elbette seveceğiz diyerek kendini izah etmeye çalışması çok ilginç... Hatırlarsanız burda bi anne adayı da aman çok kusuyorum aman şöyle böyle diye bir saçmasapan mesajlar atmıştı.. Yok efendim pişmanmış çocuk yaptığına... Bir daha asssla çocuk yapmazmış.. Nefret etmiş.. Keşke yapmasaymış... Bunlar çok şımarıkça cümleler.. Ve ben ifrit oluyorum... Bu dünyada zaten yeterince sevgisiz büyüyen çocuk var.. Kendini psikolojik olarak anne baba olmaya hazır hissetmeyen kimse çocuk yapmasın arkadaşım...! Ha ben bu arkadaşın çocuğunu sevmeyeceğini düşünmüyorum.. Sadece yeterince sevebileceğine inanamadım malesef.. O yüzden yazdığım mesajdan dolayı özür dilemeyeceğim..
Bende birkac gundur iyi hissetmiyorum halsizlik sersemlik ve göğsümde daralma var, sırtım ve belim cok agiriyor sabahlari yataktan agrilarla hic dinlenmemis kalkiuorum bitkinim ve ruhen duygusal olarakta iyi hissetmiyorum hamileligimdeki en tatsiz gunlerim Allah beterinden saklasinAynı durumdayım seninle
Umarım bi an önce geçer . Çok zor gerçekten çok iyi anlıyorumBende birkac gundur iyi hissetmiyorum halsizlik sersemlik ve göğsümde daralma var, sırtım ve belim cok agiriyor sabahlari yataktan agrilarla hic dinlenmemis kalkiuorum bitkinim ve ruhen duygusal olarakta iyi hissetmiyorum hamileligimdeki en tatsiz gunlerim Allah beterinden saklasin
Özür dilemeyeceğim... Çünkü ilk atılan mesajı bir daha okudum ve son atılan mesajı tekrar okudum... Dilemeyeceğim... Üzüldüm demiş.. Eşim de çok üzüldü.. Sevinemedik demiş... Kusura bakmayın... Ben hiç çocuk özlemi çekmemiş bir anneyim.. Ne zaman planladıysak o zaman oldu bebeğimiz.. İlk oğlumda da beklemedik.. Allah aratmadı şükürler olsun.. 1.5yıl çocuk bekledim diyen bir anne adayınının kusura bakmayın ama cinsiyeti erkek diye Sevinemedik pek demesini normal karşılayamıyorum ben.. En son mesajında da elbette seveceğiz diyerek kendini izah etmeye çalışması çok ilginç... Hatırlarsanız burda bi anne adayı da aman çok kusuyorum aman şöyle böyle diye bir saçmasapan mesajlar atmıştı.. Yok efendim pişmanmış çocuk yaptığına... Bir daha asssla çocuk yapmazmış.. Nefret etmiş.. Keşke yapmasaymış... Bunlar çok şımarıkça cümleler.. Ve ben ifrit oluyorum... Bu dünyada zaten yeterince sevgisiz büyüyen çocuk var.. Kendini psikolojik olarak anne baba olmaya hazır hissetmeyen kimse çocuk yapmasın arkadaşım...! Ha ben bu arkadaşın çocuğunu sevmeyeceğini düşünmüyorum.. Sadece yeterince sevebileceğine inanamadım malesef.. O yüzden yazdığım mesajdan dolayı özür dilemeyeceğim..
Olsun hayatım menemende çok güzel sen mutlu ol huzurlu ol yediginin içtiginin hicbir önemi yok o halsizlikler geçecekYemek yapmaya dermanım yokmenemen yiyelim dedim eşime
Çok üzülüyorum böyle olmak hiç istemiyorum ama aşırı halsizliğim var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?