2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Arkadaslar ben de okudum ama sizin kadar yanlis anlamadim. İfadesi hatali olabilir dediginiz gibi ama sevmeyecegiz yazmamis sonucta. Hatta sevilir herhalde diye de yazmis ki bence o da yanlis anlasilmaktan cekinmis. Birbirimize destek olalim burda. Suizanda bulunmadan once husnizanda bulunalim lutfen

size o kadar cok katılıyorum kiii her harfinize imzamı atarım sizin gibi büyük mücadeleler vermedim ilk gebeliğim ama inanın bir kardeşiniz gibi anlıyorum sizi geçenlerde bi sitede bi annemizin yazısını okudum amacım sizleri üzmek degil hamilelikte her şey cok sağlıklı ilerliyor öyle deniliyor bebiş doğuyor bir iki hafta sonra anlıyorlar ki bıngıldağı kapalı doğmus tabi bununla birlikte beyinle ilgili problemler yaşanılanlar okudukça o kadar ağladımki o günden sonra içimdeki cinsiyet merakı gitti hep dua etmeye başladım yavrum sağlıklı olsunda hiçbirşey önemli değil bu kadar değerli bir emaneti taşıyorken ağızımızdan çıkan herşeye dikkat edelim hepinize sağlık sıhhat mutluluk diliyorum ..

İlk hamilelik miydi? İlkinde insan hemen çıksın istiyoben çok beklemştim çıkmasını niye çıkmıyo diye üzülüyodm. Şimdi de çıkmcak belli. 5.ayda belki
Evet ilk hamilelik ya o yüzden görmek hoşuma gidiyor ben beklemiycem o kadar belli oldu baya baya belirmeye başladı şimdiden benim ufaklık iç karnım mi dar acaba bilemedim siz 5 aya gelince ben 10 Ay lik olacak gibiyim

Olayı çok yanlış anlatmışım siz de üzerine çok fazla tepki vermişsiniz amacım bu değildi hiç de kolay sahip olmadım umarım açıklamam sizi ferahlatır hamile halinizle benim yüzümden sinirlenin istemem .. üzgünüm gerçekten ... birbirimizi tanısaydık bu kadar tepki vermezdiniz İnan’ın benim ki sadece bir acaba idi...

Ben cocugunu sevmeyip sokaga atan, zarar veren, olduren annelerin bile kotu oldugunu soyleyemem. Nasil yapmis vicdansiz diyemem. Allahim sen sifa ver derim. Hic bir saglikli annenin de bunu yapacagini dusunmuyorum. Turlu turlu ne rahatsizliklar var. Allah hem bizlere hem de evlatlarimiza hem beden hem akil sagligi versin insallah.

Ya erkek kız ne farkeder? Kaçıncı yüzyıldayız..? Ben daha yeni paylaştım ikinci bebeğimin de erkek olduğunu... Büyük bir mutluluktu benim için onun sağlıklı olduğunu duymak.. Cinsiyet nedir ya? Evladın cinsiyeti mi olur.. Sevilirmişşş herhaldeyymişşş? E sevme..! Yani mesajı okuyunca böyle gerçekten bebek için üzüldüm ben.. Dünyaya geldiğinde de böyle severiz herhalde diye yaklaşırsanız sorunlu bir birey yetiştirmiş olursunuz... İkinci çocuğunuz olursa ve kızınız olursa erkek çocuğunuzdan onu ayrı tutacağınızı düşündüm şu an... Evlat ayrımı yapabilecek kapasiteniz var sizin bence...Üzgünüm... İçimden geçenler bunlar...

Umarim bunlari arkadasin cevabini gormeden once yazmissinizdir.

Özür dilemeyeceğim... Çünkü ilk atılan mesajı bir daha okudum ve son atılan mesajı tekrar okudum... Dilemeyeceğim... Üzüldüm demiş.. Eşim de çok üzüldü.. Sevinemedik demiş... Kusura bakmayın... Ben hiç çocuk özlemi çekmemiş bir anneyim.. Ne zaman planladıysak o zaman oldu bebeğimiz.. İlk oğlumda da beklemedik.. Allah aratmadı şükürler olsun.. 1.5yıl çocuk bekledim diyen bir anne adayınının kusura bakmayın ama cinsiyeti erkek diye Sevinemedik pek demesini normal karşılayamıyorum ben.. En son mesajında da elbette seveceğiz diyerek kendini izah etmeye çalışması çok ilginç... Hatırlarsanız burda bi anne adayı da aman çok kusuyorum aman şöyle böyle diye bir saçmasapan mesajlar atmıştı.. Yok efendim pişmanmış çocuk yaptığına... Bir daha asssla çocuk yapmazmış.. Nefret etmiş.. Keşke yapmasaymış... Bunlar çok şımarıkça cümleler.. Ve ben ifrit oluyorum... Bu dünyada zaten yeterince sevgisiz büyüyen çocuk var.. Kendini psikolojik olarak anne baba olmaya hazır hissetmeyen kimse çocuk yapmasın arkadaşım...! Ha ben bu arkadaşın çocuğunu sevmeyeceğini düşünmüyorum.. Sadece yeterince sevebileceğine inanamadım malesef.. O yüzden yazdığım mesajdan dolayı özür dilemeyeceğim..

Geçti gibi ara ara hafif şekilde oluyor. Takipteyim artarsa hemen doktorumu arayacağım teşekkür ederim

bence çok fazla geriliyorsun arkadaşım.evet kabul edilir bir yazı değil. Karakter olarak farklı bir arkadaş olabilir. Benimde kabul edebileceğim bir konu değil.ama düşünce özgürlüğü dediğimiz olay herzaman malesef bizim düşüncemize değerlerimize uymayabiliyor.bebegini düşün bence

İnsanların neye ne kadar hassasiyeti olduğunu bilemeyiz. Burası özgür bir platfrom elbette ki. Ama hassas konularda ne yazdığımıza kimi nasıl etkilediğimize dikkat etmeliyiz bence. Tüp bebek için uğraşanlar azospermi sorunu yaşayanlar hiç anne olamayacaklar bu forumu okuyor ve inciniyor. Bence onları incitmeye hakkımız yok. Ben hamilelik cetvelini bile çok buluyorum. Arkadaşın özür mesajından sonra onu anladım. Belki ilk tepkiydi illaki bebeğini sevecek saracak inşallah am verilen tepkileride bir o kadar haklı buluyorum. Kimin nasıs sınandığını bilemeyiz. Ve çocuk konusunda hassas olmak kimsenin suçu değil. Herkebs yazdığı mesajda özgür olduğu kadar verdiği tepkide de özgür. Sadece benim de burada istediğim kimse birbirini kırmasın içimizdeki canlara haksızlık etmeyelim. Bize yakışanda bu.

Biz iki yıla yakın bebek sahibi olmak için uğraştık hiçbir sorun yokken.
Bundan önce bir kimyasal , bir düşük yaşadım.
Herkesin gönlünden geçer bir cinsiyet vardır elbette , ben hep oğlum olsun isterdim mesela. İki gün önce öğrendim kızım olacak. Her iki cinsiyetinde heyecanı çok başka.
Ben düşündüm ki Allah bana gönlümden geçeni vermediyse kız çocuğunu uygun gördüyse vardır bir bildiği demek ki hakkımda hayırlısı buymuş yeterki sağlığı yerinde olsun.
Aklımdan keşke ‘erkek olsaydı’ diye bile geçirmek istemiyorum çünkü bebekler herşeyi hisseder karnımda ki mucizeyi üzmek ,ona istenmediğini hissettirmek istemem asla. En önemlisi de Allah a karşı şükürsüzlük olur.
Çevre baskısı da çok önemli kimi aileler kız, kimileri erkek çocuğa düşkün oluyor.Ablamın iki oğlu var ve o bile erkek çocuğunun kıymetli olduğunu ima ediyor. Eşimin teyzesi, kendi gelininin kızı var , bizim oğlan olacak diye ödü koptu resmen kadın kızım olacağını duyunca rahatladı. Nerden biliyorsun demeyin anlıyorum hal ve hareketlerinden.
Bir de şu var eşimin ailesi eski kafalı kız çocuğuna erkek çocuktan daha farklı davranıyorlar. Sevgi ve değer olarak değil de hani kız çocuğu uzak şehire okumaya gönderilmez vs gibi ,şükür ki eşim böyle bi düşünce yapısına sahip değil. Bütün bunlarla mücadele edip , kızımı etkilemelerine izin vermeden onu en doğru şekilde yetiştirmek , okutmak nasip olur inşallah
Uzun oldu baya kusura bakmayın

Aynı durumdayım seninle
Bende birkac gundur iyi hissetmiyorum halsizlik sersemlik ve göğsümde daralma var, sırtım ve belim cok agiriyor sabahlari yataktan agrilarla hic dinlenmemis kalkiuorum bitkinim ve ruhen duygusal olarakta iyi hissetmiyorum hamileligimdeki en tatsiz gunlerim Allah beterinden saklasin

Umarım bi an önce geçer . Çok zor gerçekten çok iyi anlıyorum

Bence bu kadar büyütülecek ve gerginlesilecek bir durum değil. beğenmezseniz okur geçersiniz. hepimiz zaten yeteri kadar hassas bir süreçten geçiyoruz. olayı daha da hassas hale getirmeye gerek yok. ilk okuduğumda ben espri olduğunu zannetmiştim, aklıma bile gelmedi tepki göstermek.

mesaj sahibi direkt size yazmadığı halde bu kadar gerginlestiyseniz sizin mesajlarınızla da onun gerginlestigini unutmayın.

ayrıca bu mesajlarin kimseye bir faydası da yok. gerçekten cinsiyet konusunda böyle düşünse bile ( ki ben öyle olduğunu düşünmüyorum) bu mesajları okuyunca değişecek mi düşünceleri. sertlikle yargilamayla hiç bir şey degismez. tatlı dil lazım hepimize.

Yanlis anlasilmak istemiyorum. ozur dileyin, dilemeyin diye de yazmamistim. Amacim daha fazla uzatilmasindi mevzu. Herkesin hatasi kendine. İstemeden bizler de yanlis ifade edebilirz. Ben yazdiklarimi kac kez duzeltiyorum yanlis anlasilmamak, kimseyi kirmamak icin. Ama belli bi sure siniri var sanirim duzeltme icin. Sonrasinda malesef duzeltemiyorsunuz da. Benim demek istedigim olumsuz yargilarda bulunmadan once iyi dusunelim iyi olsundu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…