Aynen.. Benim memiktolar tombiktooo... Vücuduma göre eccük iri.. E bir de hamişlik geldi üzerine.. Ben ondan biraz arttı diyorum bu aralar.. :)
Aynen onu yazacaktım, benim sırt ağrısı derdim tamamen bu nedenleküçük olanlarda sırt ağrısı olabilir zira bütün iç organlar bebeğe yer açmak için yer değiştirmeye hazırlanıyorlar...
Benimde ikinci hamileliğim de böyle olmamıştım ilkinde . Sizi de 15. Haftada hala böyle görünce moralim bozuldu valla. Kızımda çok az bulantı olmuştu 12. Haftada geçmişti 5 ay çokmuş resmen psikolojik rahatsızlık gibi. Depresyondayım sanki.14. haftadayım ve arada pik yaparak geri dönüyor bulantı ve halsizlik. Yeni doğum yapan arkadaşımın 5. aya kadar sürdü, halsizlik, bulantı, kusma...
Canım, Fransa'da(Normandie) her ay düzenli olarak toxoplazma için kan ve idrar tahlili veriliyor. Ayda 1 veya şikayet varsa (benim ilk haftalar kahverengi lekelenmem oluyordu sürekli acilden gittim) daha sık , kontrol oluyor ilk zamanlar devlet hastanelerinin çok güzel ultrasound aletleri var, orada hem görüntü hem kalp atışı konusunda çok tatlı doktorlar. Gelmeden önce de ebe kadın randevum vardı o da iyice inceledi bebeği. Kanada'da (Quebec) bir klinik aracılığıyla devlet hastanesinde ikili test için bu ay sonu ikinci kez kan vermeye gideceğim. 10 gün sonra da doktoru göreceğim. Hep "tahlillerinizde sorun olursa biz sizi ararız" tadında klinik. Onlar takip ediyor. Takriben 1,5 ayda bir görmüş olacağım burada doktoru. İlk görüşümde ki 2 hafta önceydi klinikte, stetoskop gibi bir aletle kalp atışı dinletti , küçük bir myom aldı, ultrasound aleti yok doktorun. Hastanede suratsız bir kadın ikili test ve ultrasound günü fotoğraf bile vermedi, bilmem nerede oradan alın dedi. Yavrucuğun o fotoğrafları yok yani bende. Sistem eyaletine göre bile değişiyorken ülkeden ülkeye çok fark ediyor anlayacağın... Sağlıkla geçsin süreçlerimizKizlar ben de daha once bahsettigim gibi iki kontrolu de atlattim ve ultrasonla bakmadi iki doktor da malesef. 3 hafta sonra tekrar bir kontrolum olacak. Ama 2. gorusumuz 20. Haftada olacakmis. 20 den once goremeyecegiz malesef. Benim ilk hamileligimde her kontrolde idrar testi yapiliyordu enfeksiyon ya da keton var mi.Eyaletten eyalete sistem cok degisiyor burda. Buraya tasinali 5 ay oldu o yuzden hastane sistemini falan yeni cozuyorum. Doktora sordum artik tansiyon problemi olmadikca yapmadiklarini belirtti. Sizin isleyis nasil?
Canım benim, zaten moral bozmamak için daha önce yazmadım, çok soran olunca atladım. Arkadaşım da çok zorlandı 3 yaşında kızı var, Allahtan çok sevdiği bir kv var ve beraber yaşıyorlar , o yardımcı oldu çok. Normal bu süreçte ama kendinizi şartlamayın daha erken biter sizinki dilerimBenimde ikinci hamileliğim de böyle olmamıştım ilkinde . Sizi de 15. Haftada hala böyle görünce moralim bozuldu valla. Kızımda çok az bulantı olmuştu 12. Haftada geçmişti 5 ay çokmuş resmen psikolojik rahatsızlık gibi. Depresyondayım sanki.
İnşaAllah inşaAllah canım Sana salonumun fotoğrafını göndermek isterdim. Çok utanırım. Neyseki eş dostla dışarda buluşuyoruz.Her şeyi unutup benim için ağlarsın. Oğlan kreşte, ben kafamı döndürüp yatacağım şimdi öğlen uykusuna. Hiç takılma, umursama canım eminim çok temiz ve tertipli 4/4lük bir evhanımısın ama bu aylar böyle... Geçecek sağlıkla inşallah...
Insan hamile olunca daha evhamlı oluyor malesef, erkekler bunu anlayamiyor malesef..Ben de aynıyım ya... Sırtım belim kopuyor sanki.. Sırtımın ortası hele.. Ve ben her seferinde acaba kalp krizi mi diyorum... Eşim bana çok gülüyor... Yıllardır sırtın her ağrıdığında kalp der durursun diye güler bana.. :)
AminBu haftalarda oluyor, geçecek merak etmeyin. Birden farklı hissedip düzeliyor insan. Tamamen hormonlarla alâkalı, Allah eşleri anlayışlı kılsın bu dönemde
Evet ya.. Ama ben hep böyle piimpirikli bir insan olduğumdan mütevellit adam da bunaldı benden.. GülüyorInsan hamile olunca daha evhamlı oluyor malesef, erkekler bunu anlayamiyor malesef..
Geçen bende yazdım bunu patlicam siskinlikten bugün hamile pantolonu giydim bir tık daha rahattım sanki ama göbeğim o pantolon için Küçük olduğundan belimden düşüyorduben yemek yedikten sonra çok şişiyorum yahele akşam çok fenayım . Akşam çok hafif geçirmeye çalıştığım halde çok kötü oluyorum mesela dün akşam çorba ve salata yedim sadece öldüm öldüm şişkinlikten karnım patlayacak gibi oluyor
Çok huzursuz oluyorum böyle olunca ev 56 heryer kızımın oyuncağı daralıyorum bazen oturup ağlamak istiyorum
Çok çabuk geçsin bu haller inşaAllah
Bilmişlik yapmıyım ama bence normal uyku uykuyu çeker sürekli kusma kusma getirir halsizlik hissettikçe insan dahada yata yata halsizlesiyor kendinizi iyi hissettiniz dönemi hatirlayın bir iş yaptığınızda hızını alamaz ne kadar cok iş yaptığınıza kendimiz bile inanamayız halsizlikte ruh haline göre değisıyor bence14. haftadayım ve arada pik yaparak geri dönüyor bulantı ve halsizlik. Yeni doğum yapan arkadaşımın 5. aya kadar sürdü, halsizlik, bulantı, kusma...
Yok canım bu öyle birşey değil.. kesinlikle yapamazsın o durumda olsan. Annemde psikolojik rahatsızlanmıştı. Depresyon başlangıcı denmişti. Ve yerinden kalkamıyordu canım istemiyor diyordu. O kadar gezen tozan insan evde hiç durmayan biri. Ve dr u da mutlaka birşeylerle ilgilen ama o kadar kötü olduğunda yat diyordu. Bende ona hadi kalk gidelim diyordum ama şu an onu çok iyi anladım. Bu ara iyi gibiyim ama o ilk başlarda kesinlikle bana kimse iş vs yaptıramazdı. Gezmek bile istemiyorsun.Bilmişlik yapmıyım ama bence normal uyku uykuyu çeker sürekli kusma kusma getirir halsizlik hissettikçe insan dahada yata yata halsizlesiyor kendinizi iyi hissettiniz dönemi hatirlayın bir iş yaptığınızda hızını alamaz ne kadar cok iş yaptığınıza kendimiz bile inanamayız halsizlikte ruh haline göre değisıyor bence
Katılıyorum yazdığına aslında ama hayat rutin olunca çıkmak istesem de çıkamıyorum o modadanBilmişlik yapmıyım ama bence normal uyku uykuyu çeker sürekli kusma kusma getirir halsizlik hissettikçe insan dahada yata yata halsizlesiyor kendinizi iyi hissettiniz dönemi hatirlayın bir iş yaptığınızda hızını alamaz ne kadar cok iş yaptığınıza kendimiz bile inanamayız halsizlikte ruh haline göre değisıyor bence
Aynı ben de öyleyim akşam karnım cok sert oluyo şiş Bi şekilde. Cok rahatsız oluyorum. 11+2yim. Ben de mi Bi sıkıntı var diye evham yapıodum. Normalmiş demekkiben yemek yedikten sonra çok şişiyorum yahele akşam çok fenayım . Akşam çok hafif geçirmeye çalıştığım halde çok kötü oluyorum mesela dün akşam çorba ve salata yedim sadece öldüm öldüm şişkinlikten karnım patlayacak gibi oluyor
Ne yapıcan ozaman yapaacak birşey yok al kumandayı eline tadını çıkar uzanarak vakit gecir sendeKatılıyorum yazdığına aslında ama hayat rutin olunca çıkmak istesem de çıkamıyorum o modadan
Ama bi gezmeye oturmaya vs gittiğimde böyle olmuyorum olsam da bukadar olmuyor
Ama evde çok sıkılıyorum ister istemez salıyorum halsizlik çöküyor vs vs
Çok değişik bişeNe yapıcan ozaman yapaacak birşey yok al kumandayı eline tadını çıkar uzanarak vakit gecir sende
Üzüldüm annen adına seninde biraz daha iyi olmadada ayrıca sevindim ne yapalım oyle böyle gececek zamanYok canım bu öyle birşey değil.. kesinlikle yapamazsın o durumda olsan. Annemde psikolojik rahatsızlanmıştı. Depresyon başlangıcı denmişti. Ve yerinden kalkamıyordu canım istemiyor diyordu. O kadar gezen tozan insan evde hiç durmayan biri. Ve dr u da mutlaka birşeylerle ilgilen ama o kadar kötü olduğunda yat diyordu. Bende ona hadi kalk gidelim diyordum ama şu an onu çok iyi anladım. Bu ara iyi gibiyim ama o ilk başlarda kesinlikle bana kimse iş vs yaptıramazdı. Gezmek bile istemiyorsun.
Ay canım oda sıkılıyordur anlasa sana yardımcı olmazmı herséy zamanla düzelir inşallahÇok değişik bişebu halimden Memnun da değilm ama çıkamıyorum da
2 yaşında kızım var oda biraz bunaltıyor çok fırsat vermiyor
İnşallah İnşaAllah canımAy canım oda sıkılıyordur anlasa sana yardımcı olmazmı herséy zamanla düzelir inşallah
Sağ ol arkadaşım. Annemde ara ara aynı oluyor öyle idare ediyor. Umarım kısa sürede geçecektir. Ki ben çok hareketliyimdir. Spor bile yapamıyorum canım istemiyor. Sanki o yapan ben değildim gibi geliyordu. Ayrıca vitaminlerimde iyidir. Sağlam bünyem var yani kısacası. Nasıl böyle ters köşe yaptı beni anlayamadımÜzüldüm annen adına seninde biraz daha iyi olmadada ayrıca sevindim ne yapalım oyle böyle gececek zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?