Canım, benim de bilinçaltımda hep kız çocukları , kadınlar bu dünyada fazlaca eziliyorlar erkek hegamonyasında, bu var. Kızım olursa onu güçlü, ayakları üzerinde durabilmesi için iyi bir mesleği olması gerekliliğini aşılayarak ve bu konuda destek olarak yetiştireceğim ömrüm yettiğinceBiz iki yıla yakın bebek sahibi olmak için uğraştık hiçbir sorun yokken.
Bundan önce bir kimyasal , bir düşük yaşadım.
Herkesin gönlünden geçer bir cinsiyet vardır elbette , ben hep oğlum olsun isterdim mesela. İki gün önce öğrendim kızım olacak. Her iki cinsiyetinde heyecanı çok başka.
Ben düşündüm ki Allah bana gönlümden geçeni vermediyse kız çocuğunu uygun gördüyse vardır bir bildiği demek ki hakkımda hayırlısı buymuş yeterki sağlığı yerinde olsun.
Aklımdan keşke ‘erkek olsaydı’ diye bile geçirmek istemiyorum çünkü bebekler herşeyi hisseder karnımda ki mucizeyi üzmek ,ona istenmediğini hissettirmek istemem asla. En önemlisi de Allah a karşı şükürsüzlük olur.
Çevre baskısı da çok önemli kimi aileler kız, kimileri erkek çocuğa düşkün oluyor.Ablamın iki oğlu var ve o bile erkek çocuğunun kıymetli olduğunu ima ediyor. Eşimin teyzesi, kendi gelininin kızı var , bizim oğlan olacak diye ödü koptu resmen kadın kızım olacağını duyunca rahatladı. Nerden biliyorsun demeyin anlıyorum hal ve hareketlerinden.
Bir de şu var eşimin ailesi eski kafalı kız çocuğuna erkek çocuktan daha farklı davranıyorlar. Sevgi ve değer olarak değil de hani kız çocuğu uzak şehire okumaya gönderilmez vs gibi ,şükür ki eşim böyle bi düşünce yapısına sahip değil. Bütün bunlarla mücadele edip , kızımı etkilemelerine izin vermeden onu en doğru şekilde yetiştirmek , okutmak nasip olur inşallah
Uzun oldu baya kusura bakmayın
Canım benim, menemen bile zor geliyor bana bazen...Yemek yapmaya dermanım yokmenemen yiyelim dedim eşime
Çok üzülüyorum böyle olmak hiç istemiyorum ama aşırı halsizliğim var
Valla at bence canım anlıyorlar çünkü ben dün ultrasonda görür görmez kız dedim ama doktorum yüzde 70 erkek dedi
Ben kullanıyorum hamileliğin en başından beri hatta 3 yıldan beritahlil vereceğim gün ilaç içmiyorum. Geçmiş olsun size de.
Gec olmaz bence sadece insan son aylara doğru agirlasiyor, büyük alışverişe hazırlanıp gitmek mesela bana zor gelmişti. 15 gün erken doğum yaptım. Doğumdan 1 hafta önce puset alışverişi yaptım. Buralarda otomobile annekucagi aparatı yerlestirilmemisse ve hastaneden annekucaksiz çıkarmıyorlar. Resmen bir hemşire arabaya kadar eşlik edip bebeğin yattığı annekucaginin sağlam yerleştirilip yerlestirilmedigini kontrol ediyor. Annekucakli puset almıştık bildiğimiz için. Ağırlaştığım için ben zorlandığımı hatırlıyorum. Sizin en az 2-3 ay öncesi, o nedenle uygun tarih bence
merhaba bende onu bekliyorum bazen çok güzel indirimleri oluyor şubatta
Canım ben livotron 75 kullanıyorum tahlil vereceksen ilacı almadan vermen lazim doğru sonuç icin
Canın dahiliye uzmanın kan testi istiyor yüksekliğe göre ilacın dozunu ayarlıyor benm 3.3 dü gebelikte 2,5 altı olması gerektiği için doktorum 25lik ilaç verdi sabah kahvaltıdan yarım saate once içiyorum
netimde sorun oldu çooook teşekkür ederimSubatta hergun farklı bi üründe %28 indirim oluyor bende subatı bekliyorum bebek arabası mamas papas istiyorum indirimli alabilirsem cok iyi
Bu haftalarda oluyor, geçecek merak etmeyin. Birden farklı hissedip düzeliyor insan. Tamamen hormonlarla alâkalı, Allah eşleri anlayışlı kılsın bu dönemdeBende birkac gundur iyi hissetmiyorum halsizlik sersemlik ve göğsümde daralma var, sırtım ve belim cok agiriyor sabahlari yataktan agrilarla hic dinlenmemis kalkiuorum bitkinim ve ruhen duygusal olarakta iyi hissetmiyorum hamileligimdeki en tatsiz gunlerim Allah beterinden saklasin
Bu döngüyü kıracak olan da biz kadınlarız zaten. Erkek çocuklarını yetiştirirken kadına değer vermeyi öğretmek, ev işlerinde yardımcı olmanın kötü birşey olmadığını vs anlatmak gerekiyor ,ilerde olursa ben de böyle yetiştirmeyi düşünüyorum.Canım, benim de bilinçaltımda hep kız çocukları , kadınlar bu dünyada fazlaca eziliyorlar erkek hegamonyasında, bu var. Kızım olursa onu güçlü, ayakları üzerinde durabilmesi için iyi bir mesleği olması gerekliliğini aşılayarak ve bu konuda destek olarak yetiştireceğim ömrüm yettiğinceOğlumu da kadınlara karşı merhametli, kendini ezdirmeden kadınlara karşı her zaman saygılı bir birey olmayı aşılamaya başladım bile. İnanın sadece Türkiye ve diğer geri kalmış toplumlarda değil, dünyanın her yerinde kadın eziliyor bu yıllarda, iş kulelerinde mobing uygulanıyor, maaşları daha aşağı çekiliyor ne kadar başarılı olurlarsa olsunlar, evlilikte koca kendini üstün görüp psikolojik, ekonomik ya da fiziksel şiddet uygulayabiliyor. Bu insanlık sorunu haline gelmiş bence. Yine de kızlarımızı güçlü, sağlıklı (psikolojik anlamda da), iyi bir meslekleri ve gelirleri olacak şekilde yetiştirmeliyiz ki ezilmesinler, ezilemesinler...
Ayy kızım olursa diye heyecanlandım ben de birden
Ben de aynıyım ya... Sırtım belim kopuyor sanki.. Sırtımın ortası hele.. Ve ben her seferinde acaba kalp krizi mi diyorum... Eşim bana çok gülüyor... Yıllardır sırtın her ağrıdığında kalp der durursun diye güler bana.. :)Bende birkac gundur iyi hissetmiyorum halsizlik sersemlik ve göğsümde daralma var, sırtım ve belim cok agiriyor sabahlari yataktan agrilarla hic dinlenmemis kalkiuorum bitkinim ve ruhen duygusal olarakta iyi hissetmiyorum hamileligimdeki en tatsiz gunlerim Allah beterinden saklasin
Olsun hayatım menemende çok güzel sen mutlu ol huzurlu ol yediginin içtiginin hicbir önemi yok o halsizlikler geçecek
Çok huzursuz oluyorum böyle olunca ev 56 heryer kızımın oyuncağı daralıyorum bazen oturup ağlamak istiyorumCanım benim, menemen bile zor geliyor bana bazen...
Ben de aynıyım ya... Sırtım belim kopuyor sanki.. Sırtımın ortası hele.. Ve ben her seferinde acaba kalp krizi mi diyorum... Eşim bana çok gülüyor... Yıllardır sırtın her ağrıdığında kalp der durursun diye güler bana.. :)
Kız erkek ikisi de çok heyecanlandırıyor şu anda beni, (meraktan öleceğim Vaveyyllacım) sağlıkla, huzurla gelsin tüm bebeklerimiz canımmm.Bu döngüyü kıracak olan da biz kadınlarız zaten. Erkek çocuklarını yetiştirirken kadına değer vermeyi öğretmek, ev işlerinde yardımcı olmanın kötü birşey olmadığını vs anlatmak gerekiyor ,ilerde olursa ben de böyle yetiştirmeyi düşünüyorum.
Kız çocuğu bu sebeplerden dolayı daha zor bence yetiştirmek ama elimden geleni yapıcam güçlü bi kadın olması için
Bu arada Allah gönlüne göre versin inşallah bu bebiş kızdır ❤
Sana salonumun fotoğrafını göndermek isterdim. Çok utanırım. Neyseki eş dostla dışarda buluşuyoruz.Çok huzursuz oluyorum böyle olunca ev 56 heryer kızımın oyuncağı daralıyorum bazen oturup ağlamak istiyorum
Çok çabuk geçsin bu haller inşaAllah
Aynen.. Benim memiktolar tombiktooo... Vücuduma göre eccük iri.. E bir de hamişlik geldi üzerine.. Ben ondan biraz arttı diyorum bu aralar.. :)Bu sırt ağrısı bende de var. Tam sütyenin kopçasının denk geldiği kısım var ya (mecbur bu şekilde anlattım) oraya bir ağrı saplanmış sanki geçmiyor asla. 1 aydır var neredeyse.
Bizim evde ayniSana salonumun fotoğrafını göndermek isterdim. Çok utanırım. Neyseki eş dostla dışarda buluşuyoruz.Her şeyi unutup benim için ağlarsın. Oğlan kreşte, ben kafamı döndürüp yatacağım şimdi öğlen uykusuna. Hiç takılma, umursama canım eminim çok temiz ve tertipli 4/4lük bir evhanımısın ama bu aylar böyle... Geçecek sağlıkla inşallah...
Aynen onu yazacaktım, benim sırt ağrısı derdim tamamen bu nedenleAynen.. Benim memiktolar tombiktooo... Vücuduma göre eccük iri.. E bir de hamişlik geldi üzerine.. Ben ondan biraz arttı diyorum bu aralar.. :)
Koltukların hepsi araba pisti , sürekli her yerime sticker yapışıyor popom, paçam hep renkli balık ya da araba stickeriBizim evde ayniesimle nereye oturacagiz diye dusunup duruyoruz.
Bu halin bu kadar uzun sürmesi normal mi acaba dr a danıştınız mı? Ben 11. Haftaya yeni başladım epey azalma hissediyorum. Yoksa bir azalıp bir artıyor mu? Tamamen bitsin Artık. Resmen mutfağımı düzenlemeyi özlemişim. Demin mutfak havlularımı nasıl düzenli koydum mutlu oldum ilk defaCanım benim, menemen bile zor geliyor bana bazen...
idrara ilk kontrolde baktılar sonra bakmadılar. 4 kez kontrole gittim ben de ama biri doktor değiştirdigim için oldu. ayni doktorla devam etseydim 3 kez olurdu. bu ara bel.agrim vs oluyor bir ay sonra gel demişti doktor ya ona gidince isteyeyim diyorum ya da sağlık ocağında yaptırayım.Kizlar ben de daha once bahsettigim gibi iki kontrolu de atlattim ve ultrasonla bakmadi iki doktor da malesef. 3 hafta sonra tekrar bir kontrolum olacak. Ama 2. gorusumuz 20. Haftada olacakmis. 20 den once goremeyecegiz malesef. Benim ilk hamileligimde her kontrolde idrar testi yapiliyordu enfeksiyon ya da keton var mi.Eyaletten eyalete sistem cok degisiyor burda. Buraya tasinali 5 ay oldu o yuzden hastane sistemini falan yeni cozuyorum. Doktora sordum artik tansiyon problemi olmadikca yapmadiklarini belirtti. Sizin isleyis nasil?
Burada istediğin zaman gidip görebiliyorsunKizlar ben de daha once bahsettigim gibi iki kontrolu de atlattim ve ultrasonla bakmadi iki doktor da malesef. 3 hafta sonra tekrar bir kontrolum olacak. Ama 2. gorusumuz 20. Haftada olacakmis. 20 den once goremeyecegiz malesef. Benim ilk hamileligimde her kontrolde idrar testi yapiliyordu enfeksiyon ya da keton var mi.Eyaletten eyalete sistem cok degisiyor burda. Buraya tasinali 5 ay oldu o yuzden hastane sistemini falan yeni cozuyorum. Doktora sordum artik tansiyon problemi olmadikca yapmadiklarini belirtti. Sizin isleyis nasil?
14. haftadayım ve arada pik yaparak geri dönüyor bulantı ve halsizlik. Yeni doğum yapan arkadaşımın 5. aya kadar sürdü, halsizlik, bulantı, kusma...Bu halin bu kadar uzun sürmesi normal mi acaba dr a danıştınız mı? Ben 11. Haftaya yeni başladım epey azalma hissediyorum. Yoksa bir azalıp bir artıyor mu? Tamamen bitsin Artık. Resmen mutfağımı düzenlemeyi özlemişim. Demin mutfak havlularımı nasıl düzenli koydum mutlu oldum ilk defa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?