2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
İnstadan sayfana gozattim cnm masaallah nekadar güzel babetler yapıyorsun.cok hoş hepsi eline emeğine sağlık

Biraz önce İstanbul'da (Türkiye'de) kameralı kreş araştırması yaptım ki Türkiye genelinde artık kreş ve anaokullarinda kamera ile izleme sisteminin kaldırıldığını okudum. Gerekçe ise cocuk hakları ihlali , velilerin bakıcı ve öğretmenlere müdahalesi vs gösterilmiş. Bir de kötü niyetli suistimal yapılmış internet üzerinden. Kk da birçok konu açılmış, kreste çocuğu defalarca ısırılan, parmağı demir kapıya sıkıştırılan anneler tarafından. Ben bu konuda ne diyeceğimi bilemedim. Oğlumu 7 saat boyunca (2,5 saati öğlen uyuyor, alt açma yeri kamera dışında bırakılmış) aktivite salonlarında izliyorum. İzlemek isteyen ebeveyn birkaç aşamalı güvenlik etabı atlıyor nette girene kadar şifreli, e postali. Ayrıca çocukların yüzleri belli belirsiz uzaktan ayarlandığı için korkmaya gerek kalmıyor benim gibi pimpirikli anne için. Kreş fotoğrafları ebeveyne soruluyor, sosyal medyada çocuğunuzun fotoğrafı yayinlansin mi yayinlanmasin mi diye. Yani bu kadar onlem almak varken Türkiye'de "çocuk hakları ihlali" yapılmasın ! diye kameraya son vermek çok manasız geldi. Çalışmak zorunda olan her anne bakıcı tutamaz ki ha deyince. Sana ne Türkiye'deki kresten diyeceksiniz de, yazları iki ay geldiğimde aktivite saati için bırakırım diye düşünüyordum. Üzüldüm açıkçası...Zaman su gibi geçiyor, anne adayiyken birden kreş araştırırken bulacağız kendimizi...

Günaydın kızlar. Acil bi sorum var bilenler varsa yazablr mi.? Doktor kızıma prednol iğne verdi ama ağızdan yarım ber dedi meyve suyuna katarak. Prospektüsü okudum baya ağır kortizonlu bi ilaç. Çekincelerim var kullanma konusunda. Böyle bi durum yaşayan oldu mu? Kullanmalı mıyım acaba?

Bir kere kulak iltihabı başlangıcı olmuştu, ciddi birşey bebeklerde ilerlese duyma kaybına gidebilir biliyorsunuzdur, o zaman ilk kez böyle bir ilaç kullandım canım. Max.7 gün kullanın demisti emin değilim ama harfiyen hatta dozajı saati ve tarihi not ederek kullanmıştım,siz de doktor nasıl onerdiyse o kadar süreyi gecirmeyin. Yavrucagin neyi vardı ben kacirmisim Benimki gibi ciddi durumlarda veriliyor bu tip bir ilaç. (Not:kulak iltihabı olmaması için ve yattiginda akıntı ciğere dolmasın diye, çocukta geniz , burun akıntısı başlayınca, mutlaka serum fizyolojik pompa ile burun deliklerinden akıntı tamamen temizlenmeli. Aglamali oluyor ama sağlık için yapılmalı, ben çok dikkat etmeme rağmen sadece iki gün bıraktım çok ağladı diye. O zaman oldu. Halbuki canı hiç acimiyor bebenin, ılık suya serum fizyolojik tuz karıştırılıp yapılmalı, normal su can yakar)

Teşekkrler canm cevabın için. Kızımda öksürük ve boğaz iltihabı var. 10 gün antibiyotik ve vrntolin tedavisi gördü iyileşmedi. Doktr tekrar başka bi antibiyotk ve bu iğneyi verdi ama ağızdan dedi. Ben de bi endişelendim okuyunca. Baya ağır bi ilaç. 3 gün yarımşar doz kullan dedi.

İltihap ciğerlere inmeye başlamş dedi o yüzden de korkuyrum kullanmazsam ilerler bronşit faln olur diye.

Çok çok geçmiş olsun. Oksuruk akintidan oluyor. Kulağa ve ciğere zarar vermesin diye vermiş olacak, not et naçizane tavsiyem. Zira süre ve dozaj çok önemli. Yapabiliyorsan serum fizyolojik ile de rahatlar. İlerlememesi için yapılması çok önemli aslında. Ben artık 5-6aydir düzenli serum fiz. yapıyorum akıntısı başlayınca aglasa bile Doktora sorarsın canım. Tekrar hastalanabiyor bebekler her seferinde bu raddeye gelip bu kortizonlu ilacı (ağır bir ilaç) kullanmamak için, benim üstüne basarak serum fizyolojik kullanımını söylemem bu nedenle

Ben de kullanyrum serum fizyolojik. Zaten diğer türlü burnunu temzlemek çok zor küçük olduğu için sümküremiyr. Üç gün diyorm en azndan ve yarımşar doz. İnşallah hemn geçer de kurtlruz ya. Hastalığı azck nüksednce hemn doktordaym halbuki. Ama iyileşmedi kuzum bitürlü

İnstadan sayfana gozattim cnm masaallah nekadar güzel babetler yapıyorsun.cok hoş hepsi eline emeğine sağlık
Teşekkür ederim canım 3 senedir yapıyorum kendi çabımda Bi şeyler.
Aaa Ben de onu soracaktım, takip edeceğimiz bir yer varsa ederim
Örgücüyüm canım onu diyor arkadaş.
Bizde çok kullandık canım faydasını da gördük elhm. Çok geçmiş olsun.
Bu arada burada saat gece yarısı Oglumun biraz gaz sıkıntısı vardı, şimdi daha iyi. Uyuyayım bari. Herkese günaydın , bana iyi geceler
İy geceler canım.
Koalacığım benim de taşınma işim çıkacak gibi. Kolay gelsin sana. Benim daha 1 ayım var. Kışın ortasında çok zor olacak.

Koalacığım benim de taşınma işim çıkacak gibi. Kolay gelsin sana. Benim daha 1 ayım var. Kışın ortasında çok zor olacak.
Canım bende kışa kalmasın diye uğraşıyorum. Ev piyasası da acayip kötü. Kısmetimizdeki bir an önce çıkar karşımıza inşallah.

Baya küçük canım benimde buna benzer var şuan tek kızıma bile yetmiyor 2sine asla yetmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…