- 18 Temmuz 2013
- 1.282
- 1.519
- 333
Siyah turpu yarıya bölüp içini biraz oy, oraya halis bal koy ve turpun içinden suzulmesini bekle. Hemen suzulmez sanırım sabahtan koysan aksama ancak. O balı yememnin öksürüğe iyi geldiği söyleniyor. Ben denemedim ama deneyenler memnun. Bir de toz zencefil bal karışımı var, bir süre iyi geliyor o daKızlar öksürük için bişey önerin ölcem artk ya
Deneyimli annelerden bir tavsiye istiyorum. Ateş ölçer almak istiyoruz bebek için, şu klasik koltukaltından ölçenler en doğru deniyor ama bebekte onubla ölçmek zor olur diye düşünüyorum. Şu tabanca gibi alından ölçenler var ya kullanan var mı aranızda? Doğru ölçüyor mu, kullanışlı mı? Tavsiye eder misiniz? Mümkünse marka da istiyorum.
Bebeğe zararı olmaz mı ilacın? Yarın kadn doğmcuya gtmeyi dşnyrum zaten olmadı ona sorarım.Geçmiş olsunbende de geçen sene olmuştu. Ne denediysem geçmedi. Dr dan iğne istedim öyle geçti. Bebeklere yapılan iğneden vermişti sabah ve akşam üç günde geçti. Bence boşa çekme. O kadar kötüysen geçirmiyor hiçbirşey.
Çok zahmetliymiş yahuSiyah turpu yarıya bölüp içini biraz oy, oraya halis bal koy ve turpun içinden suzulmesini bekle. Hemen suzulmez sanırım sabahtan koysan aksama ancak. O balı yememnin öksürüğe iyi geldiği söyleniyor. Ben denemedim ama deneyenler memnun. Bir de toz zencefil bal karışımı var, bir süre iyi geliyor o da
Herkesin kendine göre yaşadığı ne kadar zorluklar var. Malesef ki bazen karşıdaki kişi dile getrnce anca anlayablyorz. Yükünüz çok ağır gerçkten. Ama yavrularınız var çok şüküronlar büyüdüğünde sana yoldaş arkadaş olacklardr. Eminim o şekilde yetştrmeye çalışıyosndr. Allahım sana da hepimize de kolaylık sabır akıl sağlışı versin mesela ben de annemden müzdaribim. Bu konuyu sürekli önünüze koyuyrum evet üzgünüm ama gerçkten çok üzülykrm. 5 saat ilerimde oturuyo altı üstü. Bırak yanıma gelmeyi bebeği öğrendiğinden beri hala aramadı. Hiç nasılsnz diye sormadı. Kızımı görmek için dahi aramıyo ki kızım ananesine aşıktır o kadar çok sever. Malesef dertlermz var. Ama bunlara bağlı yaşayamayız. Önümüze bakmk güzel olan şeylere odaklanmk zorundayız.
Zencefilli bal yada karabiberli bal falan denediniz mi?Kızlar öksürük için bişey önerin ölcem artk ya
Böyle kabullendim diyorum ama yine de aklıma geliyo üzülyrum malesef ki elimde değil. Annem tabi ki o ayrı. Zaten önemsediğim için sütekli aklımda.Cok uzuldugunuzu anliyorum insallah gecici bir surectirAma sanmayin ki sadece sizin anneniz boyle. Benim annanemim anneme yaptiklarini anlatsam annenizin arayip sormamasina sukredersiniz. Annem bunca senedir yine de annemdir ne yapsa cani sagolsun diyerek hala daha yardimina kosar. Annelerin hakki odenmez kesinlikle ama bence ne anneye, ne ese, ne de evlada cok baglanilmamali. Allah hep en sevdiklerimizle imtihan ediyor. Sizin dediginiz gibi 5 saatlik mesafede de oturmuyor 10 dk. Gidersiniz kapiyi acmaz mesela bayram gunu. sizce normal mi mesela bu davranis. Annem hasta olarak kabul ediyor annesini. Siz de oyle yapin yoksa kendiniz ve aileniz yipraniyorsunuz.
Denedim canm işe yaramıyoZencefilli bal yada karabiberli bal falan denediniz mi?
Bir fincan ıhlamur olabilir ama sen yine de doktordan öneri alsan daha güzel olurDenedim canm işe yaramıyo
Bende aynısını söyleyecektim. Çok iyi geliyor turp bal olayıSiyah turpu yarıya bölüp içini biraz oy, oraya halis bal koy ve turpun içinden suzulmesini bekle. Hemen suzulmez sanırım sabahtan koysan aksama ancak. O balı yememnin öksürüğe iyi geldiği söyleniyor. Ben denemedim ama deneyenler memnun. Bir de toz zencefil bal karışımı var, bir süre iyi geliyor o da
Çok teşekkür ederim güzel dileklerin içininsallah gönlünüze göre mutlulukla oturacaginiz bir ev bulursunuz. taşınmanın en ve belki de tek güzel yani her yerin tertemiz olmasii
Evet öyle değişim her şeyde iyidir. Yeni çevre her zaman mutlu eder insanı.Olsun insanlar gözünde büyütüyor bence drpişik komsular,marketler vs onlar bile mutlu ediyor beni kendini yorma sadece ve strese girme rabbim nasıl güzel yerler çıkarcak karşınıza
Mutlaka vardır gebelikte kullanılanları. Öksürmekte çok zordur hamileyken. Karabiberli ballı limonlu sıcak su iyi geliyor az da olsa. Gargara yapabilirsin ağrıyı ve öksürüğü kesen türleri var.Bebeğe zararı olmaz mı ilacın? Yarın kadn doğmcuya gtmeyi dşnyrum zaten olmadı ona sorarım.
Deneycm bütn dedklerinizi artk öksürmkten içim dışıma çıktı. Doktora da söylvem zatn yarınMutlaka vardır gebelikte kullanılanları. Öksürmekte çok zordur hamileyken. Karabiberli ballı limonlu sıcak su iyi geliyor az da olsa. Gargara yapabilirsin ağrıyı ve öksürüğü kesen türleri var.
Evlendğmden bu yana 4 kez taşındım. Üstelik bikeresinde 9 aylık hamileydim. Zaten eşyalarımız giderken de doğurdumÇok teşekkür ederim güzel dileklerin içinevet bende bir an önce taşınıp kullanmadığım eşyaları atıp, hafifleyip temizlenmek istiyorum
Merak etme herşey geçip gidyo bi bakcksın yeni tertemz evinde ayaklarını uzatmış dinlenyosunEvet öyle değişim her şeyde iyidir. Yeni çevre her zaman mutlu eder insanı.Sağol canım benim, inşallah dediğin gibi olur.
Canımmm çok üzüldüm herşeyle ayrı ayrı uğraşıp bu denli yorulmana. Rabbim yardımcın olsun. Mesajını okuduktan sonra eşimi çağırıp alnından öptüm. Sağolsun yardımcı bana. Annem kayınvalidem yok Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin. Başta kanamam oldu, üstüne idrar yolu enfeksiyonu. Yaşım var. Bebeğime çok zor ulaştım, tüp bebek yöntemiyle. Dr iki aydır rapor veriyor fırsat buldukça mesajları okuyorum hepinize hasta bebeklere hep dualar ediyorum. Lütfen kendine dikkat et arkadaşım madem çevredekiler sana yardımcı değil, bulaşmasınlar da. Sevgilerimi gönderiyorum hepimiz sağlıkla alalım inşallah bebelerimizi kucağımıza.Gerekli rahat ortamı sağlamayıp bir bebekle gez , yürüyüş yap demek nasıl bir bencilliktir... Ben seni çok iyi anlıyorum bugünler de gelip geçecek, sık dişinioğlum kreşe gittiği için birkaç saat dinlenebiliyorum çünkü yapayalnızım, istisnasız eğilmeli kalkmalı, gerilmeli ardınmalı her işi ben yapıyorum ve kendisi çoğunlukla uyuyor , erkekler bazen gerçekten çok bencil ve düşüncesiz ve işlerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar. Tek ortak düşüncemiz çocuğun daha iyi aktivite yapması ve sosyalleşmesi için kreşe de ihtiyacı olduğu oldu. Bana yardımı bu oldu yani. Ben küçük daha diye ağlıyordum ilk başlarda şimdi daha kabul edilebilir bir yaşta. Ağlıyordum ama uykusuzluktan, yorgunluktan zombi gibi dolaşıyordum. Şu anda da mesela en basitinden yatak çarşafları her hafta değişmeli değil mi, değiştirse ya, ne kadar zor benim için o gerilme, koca yatağın kenarını kaldır çarşafı gerdir. Yapamadım iki hafta değiştirmedi öyle yattı. Geçen gün yapınca diyor ki utanmadan her hafta değişmesi lazım. Yastıkla boğmayı düşündüm. Anlık değil bu mutsuzluklar, hemen hemen her konuda böyle. Yorgunluktan ve hasta hissetmekten karşıma alıp sakin ve güzel bir konuşma yapmayı istemiyorum bile. Çoğumuz mutlu değiliz, sorunları çözmeden yardımcı olmadan yürüyüş yap, kendini saldı derler çünkü benciller, boş konuşuyorlar ve işlerine öyle geliyor. Sabah kreşe 2.2 km yürüyüp bırakıyorum, puseti iterek. Geri pusetsiz 2.2 km dönüyorum. Akşam tekrar 2.2 km gidip alıyorum ve geri 2.2 km dönüyorum. 15 haftalık hamileyim ve henüz buraya kış gelmedi diye hergün 8.8km yürüyorum. Neden mecburiyetten. Kendimi, egzersiz yapıyorum diye telkin ediyorum. Koca kişisi ne yapıyor bu sırada , uyuyor veya bilg.başında işi evden çalışıyor. Eve gelince, mutfak , bulaşık ordusu, kahvaltı hazırla, kaldır, çamaşır mutlaka her gün çıkıyor benim, bunlar zorunlu,etraf topla, oyuncak topla asla yapamıyorum her gün, bir bakıyorum saat yavruyu alma saati...Başka sorunlar da var olmaz olur mu... Yalnız değilsin canım ama dileğim en sağlık dolu, en güzellik dolu, mutluluk dolu, huzur dolu konularda yalnız olmayalım. Ben de ben de diyelim inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?