2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Boya yaptırmak riskli değil mi canım ya ? Organik falan olur diyorlar ama ben bir türlü güvenemedim, beyazlarım da çıktı dipten sinir oluyorumm : (((
Valla canım baya araştırdım ben kanıtlanmış bilimsel bir zararı yok şu an. İlk üç ay organ oluşumu olduğu için nolur nolmaz diye önermiyorlar ama üç ay bittikten sonra yapılabilir. Benim beyazım falan da yok düşün sırf güzel görünmek için yaptım mümkün olduğunca az solu yeter. Ben burnumu kapattım beklerken.

Boya yaptırmak riskli değil mi canım ya ? Organik falan olur diyorlar ama ben bir türlü güvenemedim, beyazlarım da çıktı dipten sinir oluyorumm : (((
Herkese iyi haftalar olsun Bu hafta roflemi yeniletecegim dip boya ile kırarlar mi rengi bilemiyorum ama niyetliyim yani bu işleme. İlk trimestr bittikten sonra yani 3 aydan sonra solumayip organik biyolojik boya ile boyatabilirsiniz diyorlar, saç dibinden emilen kimyasal çok çok az miktardaymis. İlkinde hiç boyatmamis çok bakımsız bir lohusa olmustum. 2 ay sonra Türkiye'ye koşa koşa kuaförüme gitmiştim. Aynı şey az az emzirip bolca süt sagiyordum.Zarar verecekse sute de geçer... O zaman tüm emzirme boyunca boyatmamak lazım
Aa çok mantıklıı
Benim de şu ısıtıcısınin yanında duruyor canım. Ama ben Türkiye'deki avokadolara gıcığım yerli malı yurdun malı derim hep ama ne onlar öyle Ben de oğlum da çok tüketiyoruz severek. Türkiye'de avokado işini beceremedim. Migros'ta bulmuştum geçen sene olgununu seçtim. Ortadan ikiye kesip çekirdeği ayırıyorum. Bıçakla çentik atıyorum etli kısmına. Zeytinyağı koymam ben çünkü kendi çok yağlı geliyor bana, çok az sarımsak, kekik, tuz, karabiber, kimyon bunlar çok çok az birer çimdik. Limon sıkıp yine kabuğunda kaşıkla karıştırıp o şekilde yiyoruz. Oğlum canı hiçbir şey yemek istemediğinde bu kurtarıcı oluyor bir tek bunu yiyor bazen...

doğsun bebeğin Sen ozaman bak gör seyret.hastanede doğduğu an baslicaklar Sen doğumdan çıktığın an hastane odasında sancı çekerken onlar ayy aynı babasına benziyor kopyası.hih demiş burnundan düşmüş falan filan. Babasda dogdugunda aynı bunun gibiydi falan filan. Sonra tlfnla tebrik için arayanlara direk ayy aynı babasına benziyor kopyası diye sizin yanınızda bastıra bastıra anlayacaklar herkese. Bunlar hep yaşanacak malesef. Benim büyük oğlum dogdugunda aynı Evet babasıydı Ama sonra sonuç 10-11 aylıkken bana döndü.kucuk oglumda dogdugunda aynı benim kopyamdi. Şuan ikiside aynı ben. O yuzden cok takılmayın bunlara Her halükarda sizin damariniza basacak şeyler bulacaklar.onemli olan Hatice değil netice

Yapilabiliyor. Benim tecrubem yok ama etrafimdaki arkadaslardan, burdaki doktorlarin soylediklerinden anladiklarim bu yonde. Ozellikle zaten normal doguma yonlendiriyorlar. VBAC diyorlar hatta. (vaginal birth after c section) Ancak kisa sure araliklarla dogum soz konusu ise o zaman zorlamiyorlar.

doğsun bebeğin Sen ozaman bak gör seyret.hastanede doğduğu an baslicaklar Sen doğumdan çıktığın an hastane odasında sancı çekerken onlar ayy aynı babasına benziyor kopyası.hih demiş burnundan düşmüş falan filan. Babasda dogdugunda aynı bunun gibiydi falan filan. Sonra tlfnla tebrik için arayanlara direk ayy aynı babasına benziyor kopyası diye sizin yanınızda bastıra bastıra anlayacaklar herkese. Bunlar hep yaşanacak malesef. Benim büyük oğlum dogdugunda aynı Evet babasıydı Ama sonra sonuç 10-11 aylıkken bana döndü.kucuk oglumda dogdugunda aynı benim kopyamdi. Şuan ikiside aynı ben. O yuzden cok takılmayın bunlara Her halükarda sizin damariniza basacak şeyler bulacaklar.onemli olan Hatice değil netice

Yapilabiliyor. Benim tecrubem yok ama etrafimdaki arkadaslardan, burdaki doktorlarin soylediklerinden anladiklarim bu yonde. Ozellikle zaten normal doguma yonlendiriyorlar. VBAC diyorlar hatta. (vaginal birth after c section) Ancak kisa sure araliklarla dogum soz konusu ise o zaman zorlamiyorlar.

Avakadoyu nasıl tüketiyorsunuz ezip sarımsaklı zeytinyağlı falan mı ben bir denedim yiyemedim başka nasıl yapılıyor acaba.

Ben direk ikiye bolup kasikla oya oya yemesni cok seviyorum sade bir sekilde. Ozellikle tavuk yemeklerinin yanina cok yakistiriyorum. ama olmus olmasi onemli tabi. Parmaginizla bastirdiginizda hafif ezilebilir olmasi lazim. ezip icine sarimsak, sogan, limon, kisnis, domates te ekleyebilirsiniz. Klasik meksikalilarin cips sosu Guacamole deniliyor. Ben bu sosu biraz yogurt ekleyip kabak spagetti yaptigimda sos olarakta kullaniyorum. Tatli olarakta muz avokado eritilmis bitter cikolatayi blenderdan geciriyorum. Muz olgunsa hic bala gerek kalmiyor ama damak tadiniza gore ilave edebilirsiniz. Ayni cikolatali mus oluyor. Hatta dilerseniz bunu pasta kremasi olarak bile kullanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim canım amin inşallah Allah herkesin mutluluğunu daim etsin Ya sorma gün geçtik çe karnım daha belirginleşti birde bişler içimde birşeyler oluyor ama ne olduğunu anlamıyorum Hepimiz hamileliğe alışmaya çalışıyoruz aslında özelikle benimde belim .Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah rabbim bu mutluluğunuz katlanarak artsın

Günaydınn canımm. 3 gündür süren boyun ağrımı saymazsak iyi sayılırım. Sen nasılsın iyisindir inşallah?
Zeytinyağı ile masaj da çok iyi geliyor. Eşinize yaptırın ya da boynunuzun iki yanını dairesel hareketler ovarken başınızı öne arkaya hareket ettirin. Çok çabuk geçirir.

Ben ilk doğumumu sezaryenle yaptım. Şimdi normal düşünüyorum. Doktorum da destekliyor ama bunu şimdiden konuşamıyoruz çünkü şartlar ne gösterecek belli değil. İlk doğumumda da normal olacak diye yola çıkmıştık ama son anda sezaryene dönmek zorunda kaldık. İnşallah bu doğumum gönlüme göre olur ve burada SSVD hikayemi paylaşırım. Sonunda sağlıkla doğsun da tabi önemlisi bu.

Rabbim sağlıcakla kucağınıza aldırsın. Bebek bunca yıllık yoldan geliyor kolay değil. Ben 3 aydır evdeyim. 10 gün sonra iş başı yapacağım . Hafiften karnım belirdi. Çok mutluyum. Hala inanamıyorum içimde bir can’ın varoluşuna. Daha alışveriş yapmadık bebeğe ama kendime hamile kıyafetleri aldım. Zaten duygusaldım. Şimdi ultrason resmine bakarken bile gözlerim doluyor. Eminim hayat bebeğimizle çok çok çok anlamlı olacak. Hamdolsun rabbime

Mrb dr un ssvd yapabiliyorsa olur 4-5 yıl geçtiyse doğumun üzerinden. Ben düşünmüyorum. Sezaryen de zorluğu Birgün birşey değişmiyor. zaten yine önden gidiyor asla denemem

Hayırlısı neyse hakkında o olsun cnm

Mrb dr un ssvd yapabiliyorsa olur 4-5 yıl geçtiyse doğumun üzerinden. Ben düşünmüyorum. Sezaryen de zorluğu Birgün birşey değişmiyor. zaten yine önden gidiyor asla denemem
henüz dr.la görüşmedim kasım 15de kontrolum.ozaman sormayı düşünüyorum.doguma kadar bir önceki doğumumla arası 4yil olmuş olacak.

Kesinlikle kadın doğumcu insanın içine sinecek. Şüphelerin varsa etrafında da başka doktor seçme şansın varsa mutlaka araştır. Bir doktor daha görünce aradaki farkı anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…