2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Elma sirkesi herkese iyi gelmiyor bazı doktorlar öneriyor bazıları kesinlikle diyor. Ben kullanmıştım geçen sene dahada kötü yapmıştı

Hadi ya ozaman bende denemeyim daha kötü olabilme ihtimali varsa
Yanlış bilgilendirmek istemem.Bir kadın doğumcu önerdi geçen yıl .Kullandım anlık rahatlattı ama tamamen geçirmedi daha sonra başka bi kadın doğumcuya gittim ,bir kaç aydır enfeksiyonun tekrarladığını ve elma sirkesini seyreltip kullandığımı söyledim. Bana kesinlikle kullanma ph dengesini bozarsın demişti.

Ben de sinirlendigimde alttan baskı oluyor resmen sakinlesmeye çalışıyorum hızlıca. Kasılma biraz farklı rahimde karın bölgesinde hissediliyor. Bu haftalar çok erken aslında. Ne sinirlenelim, ne de durduk yere kasilmalarimiz baslamasin inşallah Sağlıkla, huzurla kucağımiza alalim hepimiz...

2 yildir decavit kullanıyorum, çok büyük insan için yapmamislar sanki haklısınız ilk zamanlar hep takılırdı boğazıma. Ama şimdilerde alıştım, çok bol suyla yutma gibi taktikler geliştirdim.

Ben cinsiyeti doğumda öğreneceğim sanırım Kanadalilar ultrasound bilmiyor steteskop gibi aletleriyle kalp atışı dinletiyorlar, şükür diyorum Türkiye'de her hafta neredeyse görüyordum bebeğimi, şimdi hem özlem hem cinsiyet merakım var.

Kızlar 2 gün önce bileğimden arı soktu herhangi bi şişlik bişey olmadı kaşıntı da yok, doktoruma söylemem gerekir mi sizce? Herhangi bi tehlikesi var mı
Bildiğiniz alerjiniz yoksa ki ne şişmiş ne kasinmis ; demek yokmuş sizi daha çok celiklemis, şifa vermiş. Yani halk arasında öyle derler. Doktorunuza ilk randevunuzda mutlaka bahsedin yine de.

Benim ilkinden hatırladığım kasılmayi tarif edeyim; bir an taş gibi kalma. Karın bölgesinde hissediliyor, içeride rahimde birden birşey çekilip taş gibi kalma hissi. Kısa sürelerle oluyor. Adet sancısı gibi sancı da oluyordu ama o kasılma değil diye hatırlıyorum. Kasilmayi da bu şekilde daha farklı hatırlıyorum. Umarım çok iyi , dikkatli, bilgili bir doktor bulursunuz Bu hislerinizi çok iyi tarif ettiğinizde doğru müdahalelerde bulunan ve öneriler yapan... Dilerim canım

Cok geçmiş olsun, bu kasılmalar hemen geçsin gitsin sizden Doktorunuz titiz ve ilgili anladığım kadarıyla lütfen sözünden çıkmayın

Bende de var malesef kasilma. Doktorum kasilma oldugu zaman bol su icmemi ve dinlenmemi soyledi. Benim kasilmalarim disardan dokunulunca da cok rahatca anlasiliyor. Siz nasil hissediyorsunuz kasilmalari?

Merhaba, çok geçmiş olsun kasılmayla mı ilgili iğne vuruluyorsunuz? Ben de geçen hafta kontroldeydim doktorum çok kasilman var dedi bende normal mi dedim evet 20. Haftaya kadar normal dedi. Size doktor bi yorumda bulundu mu?

Benim doktorum normal demedi ama normal degil de demedi. Bol su ic ve dinlen dedi. Devam ederse hastanenin dogum unitesine basvurmami yazmis direk. Yarin arayip bi sorayim diyorum orayi bende epeydir var kasilma.

D vitamini degerine baktirmismiydin nasil cikti

D vitamini degerine baktirmismiydin nasil cikti
Bakılmadı ama senede 2 defa takviye alıyordum hep düşük olduğu için.. Hamilelikte bakılmadı ama.. Bir de bu ilaçtan sonra kötü kusuyorum ya.. Dün hiç kusmadım diye sevinirken akşam 9da bu ilacı içtim ve 5 defa kustum yatana dek.. İçmemeye karar verdim, kontrolde doktora söyleyeceğim.

Merhaba tatlis annisler:) dun hic bakamadim nerdeyse sayfaya onceki gunler takip ediyordum da pek yazamadim bu surecte bas agrisi olanlar siskinligi olanlar artmis. Ben de ayni durumdayim. Aksamlari ozellikle inanilmaz basim agriyor. Isiklara hassasiyetim oluyor. Esime karanlikta masaj yaptiriyorum ilac gibi geliyor. Sizlerde deneyin mutlaka. Onun disinda siskinlik konusunda ben de cok fenalardayim geceleri uyumadan once ozellikle karnim cok sisiyor. Hatta gece tuvalete falan uyandigimda karnim tas gibi oluyor zorla hareket ediyorum. Sabretmek lazim anne olmak kolay degilmis Bebis hareketlerini hissedenler de olmus Allahim mesajlarinizi okuyunca o kadar mutlu oldum kiii bir yandan da cok sabirsizlandimm ben arada cimcik cimcik biseyler hissediyorum ama ilk hamileligim hep ayni yerlerden hissetmem acaba bebis mi dedirtiyor oyle de dusunmek istiyorum acikcasi cinsiyet ogrenenler de artmis hepinize hayirli ugurlu olsun insallah ogrenemeyenler de en kisa zamanda ogreniler insallah. Bu arada cikolata falan etkilemez demisti doktorum bebegin hareketlenmesini. Ben son gittigimde yemedim. Bacaklariyla kapatmisti ve arasinda da kordon vardi. Bikac kez oksurdum sonra hareketlendi bebis sonrasinda gormus olduk:) oksurmek bebisi hareketlendiriyor siz de deneyin ultrasonda goreceksiniz:):)

Canim ben de bu fazla d vitamini olayini gorunce korkmustum. Hatta birakmayi dusunmustum. Ama d vitamini degerim bayagi dusuk cikmisti dun tekrar tahlil sonucuma bakinca vazgectim dedim ben ne yapiyorum En dusuk 30 cikmasi gereken bende 13 cikti hafta ici sadece gunde 9 damla kullaniyorum. Doktorum o sekilde verdi. Ve tereyagi veya zeytinyagiyla almami tavsiye etti. Ben normalde yagi sade yiyebilen biri degilim hamilelikte hic yiyemezdim zaten. Ekmege tereyagi suruyorum uzerine vitamini damlatiyorum uzerine de az bisey bal recel ne varsa koyup yiyorum. Sen de o sekilde mi alsan acaba. Nasil kullandigini bilmiyorum ama yag ile tuketmek daha faydali oluyormus doktorum demisti. Belki o sekilde alsan miden bulanmaz.

Yahu benim de değerim 11 çıkmıştı gebelikten önce ama bana doktorum haftada 1 kere 80 damla dedi. Şimdi siz böyle 7-8 damla falan diyince şaşırdım bende. Neyse vardır bir bildiği. Ben hamile kalmadan önce kaşığa koyu içiyordum ama hamile kaldıktan sonra içmem gerektiğini bildiğim halde enteresan bir şekilde elim hiç gitmiyor. Sanırım devam etmem lazım yine açılmamış 1 kutum daha var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…