- 12 Ekim 2009
- 18.676
- 24.172
- 798
Kalp doktoru bana sırt üstü yatma dedi, ve mümkünse soluna da çok yatma dedi. Ve mutlaka bol su içmemi tembihledi. Benim kalp kapakçığında da şekil bozukluğu varmış ama ondan olduğunu sanmıyorum görevini düzgün yapıyor görünüyor dedi. Sen de holter taktırmıştın galiba? Doktor ne dedi?Evet sendin hatırladım cnm.bende de var Aritmi. Ben de çok kötü oluyorum. Sabahları çok fazla ve gün içinde de sürekli oluyor.
Aritmi yoksa eğer sırf hamilelikte başlayan bir halsizlik durumu varsa sabah kahvaltıdan sonraki halsizliginizi Bir takip edin. Eğer kahvaltıda sekerli şeyler yani bal reçel tuketiyorsaniz Bir kaç gün tuketmeyin.recel Yada bal gebelikte sabah tuketildigi zaman biran da açlık Kan şekerini yükseltiyor ve vücudu halsiz birakiyor.bunu Bir kadın dogumcu söylemişti.Benim öyle bir çarpıntım var ki bende tansiyon aleti var ölçüyorum tansiyon düşük nabız 100 115 falan çıkıyor öyle kötü oluyorum ki özellikle kahvaltıdan sonra bir de merdiven çıkarken evim dubleks mecburen inip çıkıyorum ama nasil zorlanıyorum bu hafta kardiyolojiye mi gitsem diye düşünürken azıcık doktor röportajlarını falan okudum bu durumun çok normal olduğunu söylemisler içim rahatladı.
Çok çok teşekkür ederimCanım doktora görün için rahat edecekse ama nabzın yüksek çıkması ile çarpıntı biraz farklı şeyler.. Misal benim ritim bozukluğum var, kalbim çift atıyor hatta 3lüyor ve nadiren de 4lüyor. Öyle zamanlarda kötü oluyorum. Kalbe holter bağlandı 24 saatlik ve kaydedildi. İlaç veremiyorlar gebelik sebebiyle ama doktor dedi ki ilk 5 ay gebelikte kalbe yükleniyor vücut ama sonrasında azalmasını bekleriz. Benim gebelik öncesinde de vardı zaten, o yüzden hepten arttı. Umarım azalır giderek..
Evet cnm holter takılmıştı. Ölçümlerde gün içinde bozukluklar çıkmıştı. Banada bol su ayran el yapımı meyve suları önermişti. Stres sıkıntı heyecan yapmaman gerekiyor demişti. Ama iki oglumunda masaallah ı var dur durak bilmiyorlar. Stres tavan yaniKalp doktoru bana sırt üstü yatma dedi, ve mümkünse soluna da çok yatma dedi. Ve mutlaka bol su içmemi tembihledi. Benim kalp kapakçığında da şekil bozukluğu varmış ama ondan olduğunu sanmıyorum görevini düzgün yapıyor görünüyor dedi. Sen de holter taktırmıştın galiba? Doktor ne dedi?
Sadece hamilelikte başladı evet yani ozelikle 16. Haftadan sonra öncesinde yoktu. Hiç o dediğiniz şeyleri tuketmesemde oluyor yani şekerli şeyler tüketmem işim gücüm peynirAritmi yoksa eğer sırf hamilelikte başlayan bir halsizlik durumu varsa sabah kahvaltıdan sonraki halsizliginizi Bir takip edin. Eğer kahvaltıda sekerli şeyler yani bal reçel tuketiyorsaniz Bir kaç gün tuketmeyin.recel Yada bal gebelikte sabah tuketildigi zaman biran da açlık Kan şekerini yükseltiyor ve vücudu halsiz birakiyor.bunu Bir kadın dogumcu söylemişti.
Pantolon ve elbiseler rahat olur ama elbise kıs ayı için çokta iyi olmuyor nekadar da külotlu çorap giyilsede usutebiliriz ki zaten dediğin gibi çorap için eğilip giymekte zulüm oluyor.en rahatı pantolonÖnümüzdeki aylar için kıyafet planı yapan arkadaşlar var mı? Ben kış hamilesi olmadım daha once. Daha önce doğumu Ocak, Subat, Mart, Nisan ayında yapmış olanlar var mı? Pantolon mu giydiniz hep? Eteklerime ve elbiselerime veda edeceğim sanırım. Öne eğilmek, külotlu çorap giymek zorlasmaya başladı. Karnım büyüdü baya benim de
Rica ederim çay kahve içme durumunuz nasıl onlarda fazlasıyla tetikliyor.Sadece hamilelikte başladı evet yani ozelikle 16. Haftadan sonra öncesinde yoktu. Hiç o dediğiniz şeyleri tuketmesemde oluyor yani şekerli şeyler tüketmem işim gücüm peynirpazar günü çay içiyordum kesin o çarpıyor dedim bugün sadece su içtim yine aynı. Size de çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazıyorsunuz♥
Önceden sıkıntı yoksa bence büyük ihtimalle gebeliğe bağlıdır ve azalarak biter. Ama canım sen de sırt üstü yatmamaya ve bol su içmeye gayret et. Ailede kalp rahatsızlığı olduğu için bence de bir ara kardiyolojiye görünürsün.Çok çok teşekkür ederimen iyisi gidip gözükmek galiba benim öncesinde yoktu böyle bir sıkıntım ama ne yazık ki ailemin büyük bölümü kalp hastası zaten genetik testte de kalp hastalığına eğilim çıkmıştı.
Sorma ben de okulda hep sinir stres oluyorum öğrenciler deli edince.. Yaklaşık bir ay kadar önce bir sınıfta bildiğin kriz geçirdim, hayatımda hiç o kadar bağırmamıştım. O sınıf da erkek sınıfı ve erkek hocalar bile baş edemiyor, sanki sen sınıfta yoksun gibi geziniyorlar yanından geçip gidiyorlar otur diyorsun sen yokmuşsun gibi dalga geçiyorlar. Ben ders anlatmaya çalışırken böyle olunca en sonunda patladım ve elimdeki kitabı defalarca masaya çarptım çarptım çarptım durduramıyorum ama kendimi görseniz delirmiş dersiniz. Sonra bir bağırdım çocuklar şoka girdi herkes yerinde oturuyor falanEvet cnm holter takılmıştı. Ölçümlerde gün içinde bozukluklar çıkmıştı. Banada bol su ayran el yapımı meyve suları önermişti. Stres sıkıntı heyecan yapmaman gerekiyor demişti. Ama iki oglumunda masaallah ı var dur durak bilmiyorlar. Stres tavan yani
Ay kötü bir tecrübe olmuş o anki bagirmanizla yaşadığınız kriz. Allah esirgesin.ogretmenlik zor vesselâm. Ben iki çocukla sinirlerim tavan yaparken siz kaç çocukla uğraşıyorsunuz. Hep hormonlar hepÖnceden sıkıntı yoksa bence büyük ihtimalle gebeliğe bağlıdır ve azalarak biter. Ama canım sen de sırt üstü yatmamaya ve bol su içmeye gayret et. Ailede kalp rahatsızlığı olduğu için bence de bir ara kardiyolojiye görünürsün.
Sorma ben de okulda hep sinir stres oluyorum öğrenciler deli edince.. Yaklaşık bir ay kadar önce bir sınıfta bildiğin kriz geçirdim, hayatımda hiç o kadar bağırmamıştım. O sınıf da erkek sınıfı ve erkek hocalar bile baş edemiyor, sanki sen sınıfta yoksun gibi geziniyorlar yanından geçip gidiyorlar otur diyorsun sen yokmuşsun gibi dalga geçiyorlar. Ben ders anlatmaya çalışırken böyle olunca en sonunda patladım ve elimdeki kitabı defalarca masaya çarptım çarptım çarptım durduramıyorum ama kendimi görseniz delirmiş dersiniz. Sonra bir bağırdım çocuklar şoka girdi herkes yerinde oturuyor falanAma ben kalp krizi geçirecek gibi oldum, gözlerim karardı elim ve ayağım titriyor nasıl.. Dersten çıkınca bana bir rahatlama geldi o günden beri çarpıntım olmuyordu O sınıfı da aldılar zaten benden hamileyim diye.. Devam etsem heralde kafayı yerdim, şimdi hepten zıvanadan çıkmışlar çünkü.. Yapı olarak ne yazık ki naif bir yapım var, strese hiç gelemiyorum.
Ben 4. Aya girince doktor ımom omega 3 başladı onu içiyorum hergun 1 tane oğlumda da aynısını kullanmıştım bir zararını gormedim.
Çok teşekkür ederim ikinize de. Başka kullanan görmeyince endişe etmistim. Baslayayim o zaman. Amway balık yağı hakkında bilgisi olan var mı peki?Vitaminimle yanyana kit halinde satılıyor balık yağı. Ben içiyorum. Markayı fotoğraf olarak paylasmistim ama sanırım Türkiye'de yok. Nestle'nin Materna diye bir vitamini.Kanada'dayim şu anda burada doğum kliniği öneriyor direct ilacı başta kendileri verdi, bitince devam ettim kendim alıp...
Normalde hiç ama hiç çay içen ve seven biri değilim bi ara kahve bağımlısıydım ama onu da bıraktım gebelikten sonra haftada 1 ya da 2 kez kahve içiyorum geçen hafta hiç içmedim mesela. Amma özellikle birkaç haftadır resmen çay diye meliyorumRica ederim çay kahve içme durumunuz nasıl onlarda fazlasıyla tetikliyor.
Bencede ihmale gelmez. En azından kontrolleriniz yapılırsa kafanızda rahat eder. Benimde ailem çoğunluğu kalp tansiyon hastası malesef. Vefat edenlerimizin çoğunluğu kalp krizi yaşlı genç Hiç farketmiyor. Rabbim sağlık sıhhat versin hepimize inşaallahÇok çok teşekkür ederim♥♥ ♥ en iyisi gidip gözükmek galiba benim öncesinde yoktu böyle bir sıkıntım ama ne yazık ki ailemin büyük bölümü kalp hastası zaten genetik testte de kalp hastalığına eğilim çıkmıştı.
Benim kuzenim kullanıyordu amwayi az çok biliyorum diger kuzenin de eşi satıyordu. Piyasada ondan çok daha iyi markalar olduğu konusunda size refarans olabilirim.Çok teşekkür ederim ikinize de. Başka kullanan görmeyince endişe etmistim. Baslayayim o zaman. Amway balık yağı hakkında bilgisi olan var mı peki?
Onerebileceginiz marka var mı peki?Benim kuzenim kullanıyordu amwayi az çok biliyorum diger kuzenin de eşi satıyordu. Piyasada ondan çok daha iyi markalar olduğu konusunda size refarans olabilirim.
Ben de aşırı derece kahve içiyordum isyerinde. Hamileliği duyduğum an çay kahve isteğim biranda kesildi.sadece şuan tek kokusunu özlediğim kahve. Doğumdan sonra bol bol içersiniz inşaallah sizdeNormalde hiç ama hiç çay içen ve seven biri değilim bi ara kahve bağımlısıydım ama onu da bıraktım gebelikten sonra haftada 1 ya da 2 kez kahve içiyorum geçen hafta hiç içmedim mesela. Amma özellikle birkaç haftadır resmen çay diye meliyorumen fazla haftanın 3 günü 3 çay bardağı içiyorum kendimi tanıyamıyorum gercekten ama yine de evde çay falan demlemiyorum aksam çay içme gibi bi alışkanlıkta yok ama şuan bile size yazarken canım çekiyor kendimi zor tuuyorum
Benm cildim kuru illa ki çatlayacak ama dikkatli olsam daha iyi o zamançatlayacak bir cilt yapınız varsa ilkinde çatlar zaten. ikinci ve üçüncüde fazlalasir. zaten cildiniz esnekse çatlama ya hiç olmaz ya da çok az olur. benim iki gebelikte göbek deliği etrafında bir iki santim uzunluğunda çok ince iki üç çatlağım var. normal zamanda belli bile olmuyor ama gebelikte karin şişip göbek deliği dışarı çıkınca görünüyor. bunda nasıl olacak bilmiyorum.
benim minik kızım ocak doğumlu. pantolon tunik giymiştim. bunda daha bir şey almadım ama almam lazım en az iki pantolon. şimdilik beli lastikli yazlık bol paça pantolonla idare ediyorum.
Ilac degil takviye olduğu için marka vereyim ama siz doktorunuza danışmadan içmeyin isterseniz eşimde bende solgar markasını kullandık ve çok memnunduk ama dediğim gibi gebelikte kullanılir mı bilmiyorum iyi bir marka ben güveniyorum.Onerebileceginiz marka var mı peki?
TeşekkürlerIlac degil takviye olduğu için marka vereyim ama siz doktorunuza danışmadan içmeyin isterseniz eşimde bende solgar markasını kullandık ve çok memnunduk ama dediğim gibi gebelikte kullanılir mı bilmiyorum iyi bir marka ben güveniyorum.
Benim doktorum 12. haftamda başlattı, Krilom diye bir balık yağı.. Hiçbir şekilde balık tadı, kokusu falan gelmiyor.Kızlar günaydın. Ben balık yiyemiyorum. Olmuyor yani kendimi bildim bileli yemedim. Bebek için geçen ay zorladım, öğüre öğüre bir hal oldum. Şimdi doktora sordum balık yağı almam gerekir mi diye. Dördüncü ayda başla dedi. Artık başlamam lazım yani. Ama bir zararı olur mu sizce? Bilgisi, deneyimi olan yardim eder mi bana? Ayrıca hangi markayı önerirsiniz? Kullanan var mı aranizda gebelikte balık yağı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?