Gecmiş olsun kendini yorma bu kadarYapma canım yapma . Dün saatlerce hatta sabahtan geceye kadar temizlik yaptım tatiliz diye eşimle. Önce belim agridi karnım sertleşti. Bugün de çatı kemiğim agridi . Aşağı baskı yapmaya başladı. Endiselendim ama ikinci çocuk rahatlığı mıdır nedir gitmedim doktora birde misafir ağırladım. Fenayım şuan.
Tecrübeli anneler,benim gibi 13 aylık bebekleri olan anneler,bebeğinize kahvaltı ara öğün akşam öğünü ne veriyorsunuz yardımcı olur musunuz ? Bebeğim pütürlü gıda yemiyor,herşeyi blenderdan geçirmem gerekiyor.zaten herşeyi yemiyor da.saddce alerji maması içiyor.sizler neler veriyorsunuz pütürlü yiyor mu çiğneme alışkanlığı var mı.napıcam bilmiyorum ben.sadece muhallebiyle de olmazken.çorba desen onu da içmiyor,herşeyi yemiyor
Cinsellik mi? O nassssııı bişidi yaaavv..?Ben çok üşeniyorum yahu.. Eşim de hamilelikten ötürü pek yanaşmıyor.. Öpüşüp, koklaşıp, sarılıp sevgili sevgili uyuyoruz biz şahsen ben memnunum hayatımdan.. Banyo beni oldum olası üşendiriyor malesef Neyse aslında ben akıntısı çok olan arkadaşlara natracare diye bir günlük ped önermeye geldim.. Organik, jinekologlar tarafnıdan onaylanmış,zararsız,kokusuz bir günlük ped.. Kotex gibi, orkid gibi değil.. Çok güzel.. Ben kullanıyorsun.. Gazlı bez diyorsunuz ya aynı onun gibi yüzeyi.. Fiyatı biraz yüksek ama napalım..
Benimkide yeni yeni başladı pütürlü gıdalara hala yemesi iyi diyemem ama şunu farkettim özellikle sevmedigi şeylerde bütürüğü yemiyor çok şey denedim deneye deneye sevdiklerini buldum genelde tavuk suyu çorba sebze çorbaları çok haşlanmış çok az makarna bütürüge alıştırmam için en son faklı doktora getirdim oda bana irmikle başla alıştır sonra şehriyeye geç dedi ilk kasıkta bögürdü kustumu vaz geçme oyun oynat 2. Kez dene olmadimi kızdırmadan 3. Dene dedi o sekil alıstı.örneğin bu sabah saat 7 de bir yumurta sarısı bir dilim peynir 1 saat sonra 2 tatlı kasıği pekmez 2 tatli kaşığı kaymak 2 tane cici bebe yesi saat 10.30 havuç suyu öglen 1 de kereviz havuç pirinçli corba bir kase yogurt yedi saat 3de yarım muz üzümle karıstirdim saat 6 da rondodan gectigim tavukla patates yemeği yanında yoğurt saat 9 da 3 tane buŕçak bisküvisi çayla 11 d3 tekrar çorba yogurt verdim uyudu bu arada benim oğlum süt içmiyor sütle tatlı veya sütlü pirinc sütlü sehriye yaptığımda iciyor sadece birde oğlum doğulu değil ama dogu mutfagını seviyor baharatsız hicbir seyi sevmiyor@Baharumut18 canım merhaba,birşey sormak istiyorum sana.oğluna ek gıda neler veriyorsun?? Benim kızımın süt ürünlerine alerjisi var.artı pütürlü gıdayı kabul etmiyor tükürüyor napıcamı bilmiyorum çiğneme alışkanlığı edinemedi
Bizde çocuk istediğimiz zamanda olmadı hiç aklımızda yokken hamile oldugumu öğrendim sonra bulantılar serumla odur budur yok ayrıyız suan zaten ileride ne olur bilmem yanındayken bi talepte bulunmadı hiçBir ben eşim garip galiba bu konuda. Bizde bebeğimiz gelsin diye 1 yıla yakın uğraştık. En son doktora gitmeye karar verince oldu. Ona rağmen o yasaklı dönemde ben sabretcez dedikçe suratı düşüyordu. En son baya sert yapmak zorunda kaldım anlaması için. Şimdi sıkıntı yok ya asla geri durmak istemez. Bazen beni bunaltacak boyutlara ulaşıyor. Bence her şeyin ortası iyi ya.
Evet canım maalesef ki bu şekilde devam ediyor.ben ek gıdaya 8 inci aylarda başlamıştım başlangıçta muhallebiler püreler olarak gittik.10 aylıkken falan pütürlülere başlamıştım ama öğürüp duruyordu.doktor ısrarla ver dediği için bir gün yine pütürlü verdim genizine kaçtı çok korkmuştum.sonra bi dönem bıraktım tekrar başladım yine kabul etmedi.bende artık pes ettim ve bulamaç tarzı devam ettim ama nereye kadar böyle devam edebilir kiNeden çiğniyemiyor acaba canım. Her şeyi blendırdan geçmek oldukça zordur. Birde öyle alışırsa uzun süre öyle gitme ihtimali var.
Hemen bakayım çok ihtiyacım var öyle bir pede.
Bizde çocuk istediğimiz zamanda olmadı hiç aklımızda yokken hamile oldugumu öğrendim sonra bulantılar serumla odur budur yok ayrıyız suan zaten ileride ne olur bilmem yanındayken bi talepte bulunmadı hiçgerçekten herseyin ortası karar bencede ama aklıma hiç gelmiyor istek olmadı da lazım biraz
Sizde eline verseniz ısırmıyormu haşlanmış sebze havuç brokoli gibi elinde tutunca belki kıyısından köşesinden ısırır kemirir biraz. Et suyuna patates ezin yedirin tadını sever belki yogurda muz ezin deneyin mutlaka sevdiği bir şeyler bulursunuzEvet canım maalesef ki bu şekilde devam ediyor.ben ek gıdaya 8 inci aylarda başlamıştım başlangıçta muhallebiler püreler olarak gittik.10 aylıkken falan pütürlülere başlamıştım ama öğürüp duruyordu.doktor ısrarla ver dediği için bir gün yine pütürlü verdim genizine kaçtı çok korkmuştum.sonra bi dönem bıraktım tekrar başladım yine kabul etmedi.bende artık pes ettim ve bulamaç tarzı devam ettim ama nereye kadar böyle devam edebilir kiarkadaşımın kızı aynı ay doğum yaptık,onun kızı makarna bile yiyor bildiğmiz burgu makarnayı.eline ne versen yiyor
Benim şikayetim yok sarılıp uyumaya devamBelki yanyana gelince çözülür kendiliğinden. ☺
Maşallah canım,baya bi yiyor demekki benim kız bunları ağzına sürmez.bende bi şehriye çorbası vereyim bakayım.tel şehriyeler büyük gelmez mi ya yutabilir mi acaba.of çok zor işler keşke benim kızımda böyle beslenseBenimkide yeni yeni başladı pütürlü gıdalara hala yemesi iyi diyemem ama şunu farkettim özellikle sevmedigi şeylerde bütürüğü yemiyor çok şey denedim deneye deneye sevdiklerini buldum genelde tavuk suyu çorba sebze çorbaları çok haşlanmış çok az makarna bütürüge alıştırmam için en son faklı doktora getirdim oda bana irmikle başla alıştır sonra şehriyeye geç dedi ilk kasıkta bögürdü kustumu vaz geçme oyun oynat 2. Kez dene olmadimi kızdırmadan 3. Dene dedi o sekil alıstı.örneğin bu sabah saat 7 de bir yumurta sarısı bir dilim peynir 1 saat sonra 2 tatlı kasıği pekmez 2 tatli kaşığı kaymak 2 tane cici bebe yesi saat 10.30 havuç suyu öglen 1 de kereviz havuç pirinçli corba bir kase yogurt yedi saat 3de yarım muz üzümle karıstirdim saat 6 da rondodan gectigim tavukla patates yemeği yanında yoğurt saat 9 da 3 tane buŕçak bisküvisi çayla 11 d3 tekrar çorba yogurt verdim uyudu bu arada benim oğlum süt içmiyor sütle tatlı veya sütlü pirinc sütlü sehriye yaptığımda iciyor sadece birde oğlum doğulu değil ama dogu mutfagını seviyor baharatsız hicbir seyi sevmiyor
Eline meyve sebze vermeye korkuyorum açıkçası genizine ciğerlerine falan kaçar diyeSizde eline verseniz ısırmıyormu haşlanmış sebze havuç brokoli gibi elinde tutunca belki kıyısından köşesinden ısırır kemirir biraz. Et suyuna patates ezin yedirin tadını sever belki yogurda muz ezin deneyin mutlaka sevdiği bir şeyler bulursunuz
Birde yesin yemesin eline sürekki birsey verdim özellikle meyva ve galete verdim biraz oynadı biraz kemirdi o sekil yavaş yavaş alısıyor yani yemegi ile oynamasınada izin verdim ben küçük bir parça atsam ağzına hemen böğürüyordu kendi aldığında yutmaya çalışiyordu biraz özgür bıraktım@Baharumut18 canım merhaba,birşey sormak istiyorum sana.oğluna ek gıda neler veriyorsun?? Benim kızımın süt ürünlerine alerjisi var.artı pütürlü gıdayı kabul etmiyor tükürüyor napıcamı bilmiyorum çiğneme alışkanlığı edinemedi
Çiğnemeyi bilmediği için genizine kaçabilir direk yutmaya alışıksa ilk olarak çiğnemeyi öğrenmeli o yüzden sevdiği şeyleri verin ısırıp çiğnemeyi öğrensin. bazı cocuklara ısırıp çiğnemeyi geç öğreniyor sabredin mutlaka öğrenecek cünkü. sebzelerle başlayabilirsiniz haşlanmış olarak yutması kolay olur sabah yumurta verseniz haşlanmış sarısını öğlen de haşlanmış sebzeler yemeyi denetin aksamda böyle etli tavuklu yemeklerin sularına patates ezin. O ne kadar gheri çevirsede siz o kadar deneyin başarısınız mutlakaEline meyve sebze vermeye korkuyorum açıkçası genizine ciğerlerine falan kaçar diyehaşlanmış brokoli deneyebilirim ama belki yer onu.süt ürünleri yiyemiyoruz maalesef.benim kız Tatlı muhallebi tarzı seviyor.elinde cicibebe bisküvisi kemirmeyi seviyor o kadar bi yerden başlamam çabalamam gerek inşallah başarabilirim
Hayır tel şehriye büyük gelmez sehriye yutmasada kendiliginden kayip giden bir yiyecek ama sanirım sen biraz korkuyorsun tabiki ilk verdiginde bögürecek kusacak istemeyecek ama yavaş yavaş alışıyor sen basında olduktan sonra hiç bir sey olmaz Allahın izniyle cok korkma birde genelde aynı anda yiyin azını göstere göstere gule oynaya yedir bak ben oglumu mama sandalyesine koydugum anda alkışlamaya çığlık atmaya basliyor aç oldugundan degil masada daha çok ilgileniyorum gülüyorum saklabanliķ yapiyorum yemek onun icin keyifli birsey oyun olsun diye açar azını ham yapar oyle boyle derken ben karlı çikıyorum doydugu icin mutlu oluyorum kafamda rahat oluyorMaşallah canım,baya bi yiyor demekki benim kız bunları ağzına sürmez.bende bi şehriye çorbası vereyim bakayım.tel şehriyeler büyük gelmez mi ya yutabilir mi acaba.of çok zor işler keşke benim kızımda böyle beslense
Birde yesin yemesin eline sürekki birsey verdim özellikle meyva ve galete verdim biraz oynadı biraz kemirdi o sekil yavaş yavaş alısıyor yani yemegi ile oynamasınada izin verdim ben küçük bir parça atsam ağzına hemen böğürüyordu kendi aldığında yutmaya çalışiyordu biraz özgür bıraktım
Çok teşekkür ederim.yarın akşamüstü bende şehriyeli domates çorbası yapıp yedirmek istiyorum bebeğime.dediğin gibi bende mama sandalyesinde şirinlikler yapcam oyun oynuycam kızımla,inşallah bende de işe yarar.evet çok korkuyorum ne yalan söyleyeyim genizine kaçarsa o anda kitlenirsem veya genizine kaçan şeyi çıkarmayı beceremezsem çok ama çok korkuyorum.panik atak hastasıyım birde ben elim ayağıma dolanır.o yüzden ilk denemeyi eşim evdeysen yapmak daha mantıklı.şehriyeyi ilk defa deneyeceğim.Allah razı olsun.sen ilk arpa şehriye mi verdin tel şehriyemiHayır tel şehriye büyük gelmez sehriye yutmasada kendiliginden kayip giden bir yiyecek ama sanirım sen biraz korkuyorsun tabiki ilk verdiginde bögürecek kusacak istemeyecek ama yavaş yavaş alışıyor sen basında olduktan sonra hiç bir sey olmaz Allahın izniyle cok korkma birde genelde aynı anda yiyin azını göstere göstere gule oynaya yedir bak ben oglumu mama sandalyesine koydugum anda alkışlamaya çığlık atmaya basliyor aç oldugundan degil masada daha çok ilgileniyorum gülüyorum saklabanliķ yapiyorum yemek onun icin keyifli birsey oyun olsun diye açar azını ham yapar oyle boyle derken ben karlı çikıyorum doydugu icin mutlu oluyorum kafamda rahat oluyor
Çok teşekkür ederim,yarın şehriye çorbasını,ondan sonraki gün de dediğiniz gibi tavuk suyuna patates haşlayıp ezeyim inşallah tadını beğenip yer.Allah razı olsunÇiğnemeyi bilmediği için genizine kaçabilir direk yutmaya alışıksa ilk olarak çiğnemeyi öğrenmeli o yüzden sevdiği şeyleri verin ısırıp çiğnemeyi öğrensin. bazı cocuklara ısırıp çiğnemeyi geç öğreniyor sabredin mutlaka öğrenecek cünkü. sebzelerle başlayabilirsiniz haşlanmış olarak yutması kolay olur sabah yumurta verseniz haşlanmış sarısını öğlen de haşlanmış sebzeler yemeyi denetin aksamda böyle etli tavuklu yemeklerin sularına patates ezin. O ne kadar gheri çevirsede siz o kadar deneyin başarısınız mutlaka
Rica ederim inşallah yer oyunla müzikle ver yesin alışacak elbet moralini bozma devam et bizede haber verÇok teşekkür ederim,yarın şehriye çorbasını,ondan sonraki gün de dediğiniz gibi tavuk suyuna patates haşlayıp ezeyim inşallah tadını beğenip yer.Allah razı olsun
Seni cok iyi anliyorum benim basımada cok geldi doktor cok buýuk parça vermedigin sürece korkma iç güdüsel ya yutacak yada kusacak dedi dedigi gibi oldu ama sen cok küçuk tut loklamalarını acmaz azini yemezse babasına ver kendin ye mutlu ola ola heveslendir patates haşlayıp eline çubuk cubuk kesip verebilirsin genzine kacmaz oglum patatesle alıstı cignemeye ama bizim patatesimiz biraz baharatlı en fazla damagına yapısıyordu onu cikarabilmek icin ister istemez gevelendi emdi ezdi o sekil alıstiÇok teşekkür ederim.yarın akşamüstü bende şehriyeli domates çorbası yapıp yedirmek istiyorum bebeğime.dediğin gibi bende mama sandalyesinde şirinlikler yapcam oyun oynuycam kızımla,inşallah bende de işe yarar.evet çok korkuyorum ne yalan söyleyeyim genizine kaçarsa o anda kitlenirsem veya genizine kaçan şeyi çıkarmayı beceremezsem çok ama çok korkuyorum.panik atak hastasıyım birde ben elim ayağıma dolanır.o yüzden ilk denemeyi eşim evdeysen yapmak daha mantıklı.şehriyeyi ilk defa deneyeceğim.Allah razı olsun.sen ilk arpa şehriye mi verdin tel şehriyemi
Benim kızım 15 aylık canım. İştahsız bi bebek oldu her zaman. Bana çok çektrdi. Ama çok şükür pütürlü yiyor hatta biz nasıl yiyosak o da öyle yiyr. Ben ilk ek gıdaya başladığımda 6 aylıkkrn bile blendırdan geçrmedim yemeklerini. Çatalla ezdim. Bu ezme işini her ay azallttm en sonunda tamamen bıraktım. Şimdi kendi ısırarak yiyr. Tıplamda 8 tane dişi var çok da sayılmaz ayına göre ama o da yetiyo bebeklere. Sana tavsiyem bebeğinde dil bağı yoksa dilini döndürebilip yutabiliyosa yiyecekleri yani sağlık problemi yoksa blendırı bırakman. Eline elma armut dilimi ver ısırsın kemirsin. Havuç brokoli karnabaharı haşla önüne parçalar yap koy kendi yesin. Merak etme o kendini korur hemencevik boğazına kaçıp bkğlmaz yani. İlk zamanlar hrp yanında ol gözlemle yerken. Alışana kadar hep gözlemle hatta. Ne kadar Isırdığına yutup yutmadığına hep bak. Zamanla alışacaktr.Tecrübeli anneler,benim gibi 13 aylık bebekleri olan anneler,bebeğinize kahvaltı ara öğün akşam öğünü ne veriyorsunuz yardımcı olur musunuz ? Bebeğim pütürlü gıda yemiyor,herşeyi blenderdan geçirmem gerekiyor.zaten herşeyi yemiyor da.saddce alerji maması içiyor.sizler neler veriyorsunuz pütürlü yiyor mu çiğneme alışkanlığı var mı.napıcam bilmiyorum ben.sadece muhallebiyle de olmazken.çorba desen onu da içmiyor,herşeyi yemiyor
Yordum pişman oldum ama ne çare. Bugün doktora gideceğim kendimi iyi hissetmiyorum şimdilerde çatı kemiği ağrımamalı endişeliyimGecmiş olsun kendini yorma bu kadar
Bizim tüp bebek olduğu için önce yasaktı şimdi de korkuyoruz bişey olur diye. Benim eşim de kuruyacak yazık.Bayılıyorum istekli kadınlara ne bileyim evliliğin dinamiği temeli erkeğin mutlu olmasını sağlayan şey derler hep . Ben sıfır istek . Hamile olduğumu ogrendigimden beridir red ediyorum . Kuruycak adam tövbe tövbe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?