2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Aminn çok sağol allah razı olsun
Bende takvimi var ordan takip ediyorum testinide 2 3 ay kullandim hep tahmin ettiğim günler çıkıyordu yani o günleride degerlendirirdim ama nasip

Canım brnm kızım 11 aylıkken bile parçalı yiyebiliyordu. Şuanda tamamen bizim gibi besleniyr. Benm anlamadığım 8 aylıkken ek gıdaya başladım demşsin neden o kadar grç başladınki?
Bebeğinin sevdiği şeyleri bul canm. Mesela benm kızım tatlı patatesi çok severdi küçükken. Eline verirdim çok fazla haşlamadan o da kemirirdi. Çorbasını da çok severdi. Hrm de normal patatesten çok çok daha faydalı. Şu an da mevsimi. Bulablrsen dene derim. Hemen vazgeçme boğazına kaçtı diye hemen korkma. Öğürür çıkarır o. Krndi yemesine fırsat tanı özellikle bu çok önemli. Koy önüne yesin hem oynar eğlenir hem yer yiyebldiği kadar. Az da yese böyle böyle alışacak. Kuzjma hep eline verdim ben. Çatal kaşık aldım ona özel küt olan çatallardan. Kendi batrp yemeyi çok severdi hala da sever. Onu oyun sanıyo aslında. Korkma biraz cesaret herşeyi halleder. Artk büyüdüler emin ol çoğu şeyi başarabilirlerböyle konularda birilerine yol göstermeyi önemsiyorum. Bebeğim küçükken ben de çok ihtyaç duymştum tectübeli insanlara. İstediğini sorabilirsin canm yardmcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.

Bellemek çok zor canım yaaa ben hiç bu kadar çaresiz hissetmedim bebişi beklerken hissettiğim gibi

Çok heyecanlı çok farklı bir duygu gerçekten. Bende iki gün zor sabretmiştim. Öyle sık sık test yapmadım ama bir kere yaptım onda da çift çizgiyi gördüm aynı gün hemen gidip kan vermiştim. İnşallah sende göreceksin yaşayacaksın bu güzel duyguyu.

Amin amin inşallah Rabbim senin bebeğini de sana bagislasin[/QUOTE]

Valla beni bıraksalar ohooo bence sen isteğin olduğu zaman yavaştan yavaştan yanaş eşine

günaydın kızlar neler konuşulmuş böyle valla ben de hamileyken coşanlardanım korunma derdi yok ya

Benim kızım 6 aylıktı kayınvalidem bana ağzına küçük küçük ekmek içi ver diyordu. Ben başta korktum ama, ilk torunu 4 yaşına kadar pütürlü yiyememiş onlar da ikincide çok erken başlamışlar yumuşak kolay yutulur şeyler vermeye. İkinci çok çabuk alışmış. Ben de sıkıntı çekmeyeyim diye erkenden başlamıştım.

Çocuk küçükken değişik tatlara açık oluyor. O yüzden ne verirsen ağzına atmaya hevesli oluyor. Gerçekten yemek yemeye başladığında zaten istediğini yediğinden artık çok heveslenmiyor. Bilmiyorum erken başladığım için mi yoksa çocuğun yiyeceği vardı da mı yedi :)

Sen de pütürlüye alıştırmak için hoşuna gideceğini düşündüğün şeyleri azar azar ağzına küçük parçalar halinde ver. Şimdi birçok şeyin tadını bildiğinden değişik bir şeyler dene. Tatlı meyveler olabilir, ağzına aldığında tadından hoşlanıp tüküremeyeceği şeyler mesela. Ya da cici bebe gibi bisküvileri küçücük kır eline ver atsın ağzına öyle öyle alışır belki.

Canım yanlş anlama ama sorun bebeğinde değil sende bence. Çünkü belli ki çok korkuyosun. Özgür bırak bebeğini biraz emin ol sen de rahatlcaksınbu kadar korkmana inan ki gerek yok. Üstelik çoğu şeyi denememişsin bile.şehriye en basit yenen şeylerden biri hala vermemiş olman beni şaşırttı. Merak etme yutamasa da kayar o zaten. Az cesaret biraz cesaret başarabilirsinbebeğinden önce kendine inanmalısın. Bebeğin zaten halleder merak etme.

Canım benim oğlum şu an 3,5 yaşında. ama ek gıdaya geçtiğimiz günden beri hep pütürlü verdim her şeyi. Meyveleri pütürlü bıraktım, çorbayı blenderdan çok geçirmedim pütürlü bıraktım falan. İlk önce sevmedi tabii ama zamanla mecbur alıştı. Ben 5. Ayda başlamıştım ek gidaya. Seninki biraz buyumus artık gözü acilmis ama inatla pütürlü ver. Sonra çok zorluk çekiliyor yoksa. Peki eline bir şeyler veriyor musun, ekmek,simit, kraker, yumuşak meyveler, haşlanmış sebze gibi. Çiğneme güdüsünun gelişmesi lazim

Valla bence iki tarafında istekli olması önemli. Eşim bazen bıkıyor benden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…