Benmki planlı değldi. İstemiyodk aslında erken diye ama oldu. Çok şükür diyorm herşeye rağmen. İkisini birlikte büyütr çıkarz mis gibiİnşallahBenim gibi olanları duyunca rahatlıyorum. Demek ki benim gibi peş peşe bebiş isteyen olabiliyormuş diyorum. Çevremin yorumlarindan sonra iyi birşeyler duymak istiyorum
Merhaba bu bebeğiminde Nisan bebeği olması için totem yapıp konuyu açıyorum
Benim gibi hamilelik bekleyen herkese bu ay gerçek bir umut olsun göbüşler bebiş dolsun bir bedende 2 kalp olsun olsun da olsunhaydi bismillah
ve mucize sekilde hamileyim
@
ÜYE ADI YAŞ SAT TARİHİ T . D. TARİHİ CİNSİYET KAÇINCI BEBEK Lepistesb 29 31 Temmuz 30 Nisan 2 @fatma KTL 25 23 Temmuz 28 Nisan 1 @Ebrulipapatya 34 16 Temmuz 21 Nisan Erkek 2 @agacsizkoalaa 26 6 Temmuz 20 Nisan Kız 1 @Svled 23 13 Haziran 1 Nisan 1 @Sevgi22884550 27 16 Temmuz 22 Nisan Erkek 1 @hayalinizle 32 18 Temmuz 28 Nisan 1 @Babybirds 40 1 Temmuz 6 Nisan 2 @cecenn 29 22 Temmuz 27 Nisan 1 @Harrypottersever 26 4 Temmuz 6 Nisan 1 @dilzar 34 6 Temmuz 11 Nisan 3 @zezella 23 1 Temmuz 6 Nisan 1 @Kemirsizdemir 36 25 Temmuz 29 Nisan 1 @Nurmur87 32 11 Haziran 4 Nisan KIZ 2 @ogretmen61 26 2 Temmuz 9 Nisan 1 @Alya86 33 27 Haziran 2 Nisan 1 @hediye murat 23 21 Temmuz 26 Nisan 1 @Sootica90 28 6 Temmuz 11 Nisan 1 T Tbfth 30 6 Temmuz 10 Nisan 2 @rengarenkk 30 27 Haziran(4temmuz) 9 Nisan 1 @sengelen 27 13 Temmuz 18 Nisan 3 @naslimuu 29 27 Haziran 3 Nisan 1 @neverland85 34 6 Temmuz 20 Nisan 2 @Caghla_29 29 19 Temmuz 29 Nisan 1 @lacivert-dnz 36 23 Temmuz 28 Nisan 2 @meyyke 30 23 Temmuz 28 Nisan 1 @Baharumut18 38 8 Temmuz 13 Nisan 2 @asysss 34 13 Temmuz 18 Nisan 3 @ozgekrd 37 25 Temmuz 30 Nisan 2 (ikiz) @Fulyaa82 37 9 Temmuz 22 Nisan 1 @ofpufya 32 9 Temmuz 14 Nisan 2 @yuksekokceler_2016 39 13 Temmuz 23 Nisan 1 @seras 38 4 Temmuz 9 Nisan 2 @Bercestte 26 1 Temmuz 6 Nisan 1 @Polat006 23 19 Haziran 13 Nisan 2 @nesraz 31 16 Temmuz 21 Nisan 3 @Anchoress 30 25 Haziran 1 Nisan 2 @SuRMeLi 32 28 Haziran 3 Nisan KIZ 3 @Kahkahaseremonisi 38 4 Temmuz 9 Nisan 1 @Demirrrrr 35 24 Haziran 30 Mart 1 @sinope_ 33 10 Temmuz 15 Nisan Erkek 2 @KARA mizah 24 2 Temmuz 8 Nisan KIZ 1 @Yepyep 28 30 Haziran 5 Nisan 1 (ikiz) @Nisann19 26 30 Haziran 5 Nisan KIZ 1 @ayse4401 32 17 Temmuz Kız 3 @Vaveyylla 25 5 Temmuz 10 Nisan 1 @sakizlimuhallebi 24 24 Temmuz 29 Nisan 2 @Mcdmlkmry 30 6 Temmuz 15 Nisan 3 @yoladevam 36 9 Temmuz 14 Nisan 3 @Canparcamm 27 29 Haziran 10 Nisan 1(ikiz) @Bdc 32 26 Temmuz 5 Nisan 2 @xiexie 26 22 Temmuz 28 Nisan 3 @Elmothemonster 35 4 Temmuz 10 Nisan Erkek 2 @Umudumnefesimm 22 25 Temmuz 30 Nisan @Yaseminys 31 26 Haziran 3 Nisan 2 @ebru_can_ebru 27 18 Temmuz 23 Nisan 1 @ceremoon 35 13 Temmuz 18 Nisan 3 @ladyessen 24 Temmuz 29 Nisan 3 CocoChanelmademoiselle 30 Nisan 2 @mer_can_ 31 20 Temmuz 25 Nisan 1 @ozgeturken54 31 21 Temmuz 26 Nisan 1 35 24 Temmuz 29 Nisan 3 @aah20 29 24 Temmuz 29 Nisan 1 Jadesi 29 4 Temmuz 9 Nisan Kız 1 @Bukobuko35 23 22 Temmuz 26 Nisan 1 @Yaren007 30 1 Temmuz 6 Nisan 2 @lahinihal 34 25Temmuz 30 Nisan 1 @nzh99 40 24 Temmuz 29 Nisan 1 @Tikkabilla 30 1 Ağustos 30 Nisan 1 @Ilgaznaz 39 14 Temmuz 19 Nisan 1 @BlupBlupBlup 29 3 Temmuz 4 Nisan @Sciencee 23 11 Temmuz 16 Nisan 1 @Zezemeze 24 1 Temmuz 6 Nisan KIZ 1 @swanlakee 31 31 Temmuz 27 Nisan 3 @Cherrygum 29 17 Temmuz 22 Nisan 1 @LiveYourLifeee 35 1 Agustos 30 Nisan 2 @Ceren4444 25 1 Ağustos 30 Nisan 2 @Nooneknows 34 25 Temmuz 30 Nisan 2 @elanur84 35 6 Temmuz 20 Nisan KIZ 1 @hansela 38 7 Temmuz 12 Nisan Erkek 2 @Bakbideburdan 25 25 Temmuz 30 Nisan 2 @SedaUmut 27 5 Nisan KIZ
Çok teşekkür ederim canımCanım o zaman canı gönülden dua ediyorum bu duyguyu tadarsın insallah tedavi mi görüyorsun
Ben seni etiketleyim hergun burayaAradan zaman geçer ben yine kendimi deli gibi temizlik yaparken bulurum ama annem bana diyor yemin ettircem sana bir daha yapma diye diyor güldük baya
İnşallah sıkıntısız geçirirsin . Ben de 3,5 aydan sonra okuluma veda ettimSelam kızlar yarın 3,5 Aydan sonra işbaşı yapacağım. Dairede herkes beni bekliyor. Umarım sorunsuz bir şekilde çalışabilirim. Tek korkum WC. Dairede alafranga yok dr diğerini kullanmamı istemiyor, evim yakın arada eve gelmeyi deneyeceğim. Bakalım hayırlısı kızımla ilk mesai günümüz olacak. Hepinize iyi geceler
13 haftalik olnca gitmistm yan yatiodu bebgm. Bi sknti yoktuAcaba senin bebiştemi baş aşağı durumda doktora gittin mi yakın zamanda
Çok sevindim sağlık versin Rabbim size be bebeğinizeYa çok güzel bende bugün idrar testi yaptım evde öğrendim bebişim olacağını 4 yıldır bekliyorduk yarın kan tahlili vereceğim inşallah olur rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıkli evlat nasip etsin❤
Çok kötü değil anneye biraz zorluk bide herşeyin normali güzeldir13 haftalik olnca gitmistm yan yatiodu bebgm. Bi sknti yoktubu hafta tekrr gitmyi dusunuorm. Cok mu kotu bisey asagi durmasi
Teşekkür ederim canım dikkat ederim artıkİnşallah sıkıntısız geçirirsin . Ben de 3,5 aydan sonra okuluma veda ettiminşallah hepimiz sıkıntısız geçiririz bu süreci . @Lepistesb canım dikkat et kendine , işi de şurda dursun sağlığınızdan daha önemli değil . Çok geçmiş olsun
Yaa çok iyisinBen seni etiketleyim hergun burayahatırlatayım
HaklisinÇok kötü değil anneye biraz zorluk bide herşeyin normali güzeldir
Valla ilk hareketini hissedeceğim anı bekliyorum dört gözle ama kıpırtı seyirme bile yok16yim cnm.sat 17temmuz. Hafif hafif küçük kısa saniyeli segermeler gibi var ama tam anlamıyla hareket yok cnm
Ama benim kızımı öyle herkese vermem ben bakarım öyle iyi huylu mu değilmi falan hem zor bulmuşum erken vermek istememKendime gelin ariodum ben deeehayrli olsn cnm. ben de bu hafta giderm belki yine. Bize de %70 erkk denmisti . Degismezse kizlarina bi goz gezdrcem haberinz olsn
hayırlı olsun. sağlıkla gelsin minik kızınız.
Sağol canım çok teşekkür ederim var ama bacak arası yok cadının sürekli hareket içindeydi ya dönüp durdu 15 dkka falan baktı hoca elleri ayakları yüzü belirginleşmişti iyce . Ama ilkem beri sürekli kuz demiştim ben çünkü bacak arası yanları vardı erkekte çıkıntı oluyor .sizinki neydi ?gözün aydın sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşaallah Rabbim. Ultrason resmi varmi bacak arası ben halen benimki geri erkeğe donmusmudur diye merak içindeyim.
Amin amin hepimzn ki insllh.Ama benim kızımı öyle herkese vermem ben bakarım öyle iyi huylu mu değilmi falan hem zor bulmuşum erken vermek istememcanım gözün aydın olsun allah analı babalı büyütsün inşallah bebeklerimizi
Seni çok iyi anlıyorum bende damara kullandım çatlama iğnesi falan 2. Ayda kaldım çok şükürÇok teşekkür ederim canımKlomen kullandım bu ay . Doktorum ultrasonda çatlamayı da gördü herşeyi yolunda gitti. ilişkiden birkaç gün sonra da devamlı karnımda ağrılar oldu bu yüzden umutluyum inşallah olmuştur bir yıllık evliyim anne olmak istiyorum artık
Rica ederim inşallah yer oyunla müzikle ver yesin alışacak elbet moralini bozma devam et bizede haber ver
Seni cok iyi anliyorum benim basımada cok geldi doktor cok buýuk parça vermedigin sürece korkma iç güdüsel ya yutacak yada kusacak dedi dedigi gibi oldu ama sen cok küçuk tut loklamalarını acmaz azini yemezse babasına ver kendin ye mutlu ola ola heveslendir patates haşlayıp eline çubuk cubuk kesip verebilirsin genzine kacmaz oglum patatesle alıstı cignemeye ama bizim patatesimiz biraz baharatlı en fazla damagına yapısıyordu onu cikarabilmek icin ister istemez gevelendi emdi ezdi o sekil alısti
Benim kızım 15 aylık canım. İştahsız bi bebek oldu her zaman. Bana çok çektrdi. Ama çok şükür pütürlü yiyor hatta biz nasıl yiyosak o da öyle yiyr. Ben ilk ek gıdaya başladığımda 6 aylıkkrn bile blendırdan geçrmedim yemeklerini. Çatalla ezdim. Bu ezme işini her ay azallttm en sonunda tamamen bıraktım. Şimdi kendi ısırarak yiyr. Tıplamda 8 tane dişi var çok da sayılmaz ayına göre ama o da yetiyo bebeklere. Sana tavsiyem bebeğinde dil bağı yoksa dilini döndürebilip yutabiliyosa yiyecekleri yani sağlık problemi yoksa blendırı bırakman. Eline elma armut dilimi ver ısırsın kemirsin. Havuç brokoli karnabaharı haşla önüne parçalar yap koy kendi yesin. Merak etme o kendini korur hemencevik boğazına kaçıp bkğlmaz yani. İlk zamanlar hrp yanında ol gözlemle yerken. Alışana kadar hep gözlemle hatta. Ne kadar Isırdığına yutup yutmadığına hep bak. Zamanla alışacaktr.
Canım brnm kızım 11 aylıkken bile parçalı yiyebiliyordu. Şuanda tamamen bizim gibi besleniyr. Benm anlamadığım 8 aylıkken ek gıdaya başladım demşsin neden o kadar grç başladınki?
Bebeğinin sevdiği şeyleri bul canm. Mesela benm kızım tatlı patatesi çok severdi küçükken. Eline verirdim çok fazla haşlamadan o da kemirirdi. Çorbasını da çok severdi. Hrm de normal patatesten çok çok daha faydalı. Şu an da mevsimi. Bulablrsen dene derim. Hemen vazgeçme boğazına kaçtı diye hemen korkma. Öğürür çıkarır o. Krndi yemesine fırsat tanı özellikle bu çok önemli. Koy önüne yesin hem oynar eğlenir hem yer yiyebldiği kadar. Az da yese böyle böyle alışacak. Kuzjma hep eline verdim ben. Çatal kaşık aldım ona özel küt olan çatallardan. Kendi batrp yemeyi çok severdi hala da sever. Onu oyun sanıyo aslında. Korkma biraz cesaret herşeyi halleder. Artk büyüdüler emin ol çoğu şeyi başarabilirlerböyle konularda birilerine yol göstermeyi önemsiyorum. Bebeğim küçükken ben de çok ihtyaç duymştum tectübeli insanlara. İstediğini sorabilirsin canm yardmcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.
Benim kızım 6 aylıktı kayınvalidem bana ağzına küçük küçük ekmek içi ver diyordu. Ben başta korktum ama, ilk torunu 4 yaşına kadar pütürlü yiyememiş onlar da ikincide çok erken başlamışlar yumuşak kolay yutulur şeyler vermeye. İkinci çok çabuk alışmış. Ben de sıkıntı çekmeyeyim diye erkenden başlamıştım.
Çocuk küçükken değişik tatlara açık oluyor. O yüzden ne verirsen ağzına atmaya hevesli oluyor. Gerçekten yemek yemeye başladığında zaten istediğini yediğinden artık çok heveslenmiyor. Bilmiyorum erken başladığım için mi yoksa çocuğun yiyeceği vardı da mı yedi :)
Sen de pütürlüye alıştırmak için hoşuna gideceğini düşündüğün şeyleri azar azar ağzına küçük parçalar halinde ver. Şimdi birçok şeyin tadını bildiğinden değişik bir şeyler dene. Tatlı meyveler olabilir, ağzına aldığında tadından hoşlanıp tüküremeyeceği şeyler mesela. Ya da cici bebe gibi bisküvileri küçücük kır eline ver atsın ağzına öyle öyle alışır belki.
Canım yanlş anlama ama sorun bebeğinde değil sende bence. Çünkü belli ki çok korkuyosun. Özgür bırak bebeğini biraz emin ol sen de rahatlcaksınbu kadar korkmana inan ki gerek yok. Üstelik çoğu şeyi denememişsin bile.şehriye en basit yenen şeylerden biri hala vermemiş olman beni şaşırttı. Merak etme yutamasa da kayar o zaten. Az cesaret biraz cesaret başarabilirsin bebeğinden önce kendine inanmalısın. Bebeğin zaten halleder merak etme.
Canım benim oğlum şu an 3,5 yaşında. ama ek gıdaya geçtiğimiz günden beri hep pütürlü verdim her şeyi. Meyveleri pütürlü bıraktım, çorbayı blenderdan çok geçirmedim pütürlü bıraktım falan. İlk önce sevmedi tabii ama zamanla mecbur alıştı. Ben 5. Ayda başlamıştım ek gidaya. Seninki biraz buyumus artık gözü acilmis ama inatla pütürlü ver. Sonra çok zorluk çekiliyor yoksa. Peki eline bir şeyler veriyor musun, ekmek,simit, kraker, yumuşak meyveler, haşlanmış sebze gibi. Çiğneme güdüsünun gelişmesi lazim
kızınız için değil de bebek için bir tavsiye olabilir belki. büyük kızımın doktoru bana baştan beri hep pütürlü ver demişti. havuç ve patates puresiyle başlamıştık zaten onları da delikli makarna süzgecinden geçir demişti. blender hiç kullanma dedi. muzu çatalla ezdim. elmayı elma rendesiyle. ikisi de yutma problemi yaşamadı. hiç bir zaman çok iştahlı olmadılar ama hep normal yemek tarzında yediler.
siz de yavaş yavaş başlayın isterseniz. yarı pure yarı süzgeçten geçmiş deneyin. ama bunun için mutlu olduğu zamanları seçin. diş sıkıntısı ya da hastalık mizmizligi olursa hepten yemeğe kusebilir de. insalah zamanla alışır.
kaç aylık ki kızınız? şehriye yumuşak bence yutar ama çocuğunuzu siz daha iyi tanirsiniz. bir de sizin korkunuz varsa yutamaz diye çocuğa da yansır rahat olmaya gayret edin. 6.5 yedi aylıkken kıymalı patates yediriyordum ben. öyle çok değil tabi ama iki üç kasik kadar önemli olan yutmayı öğrenebilmesi.
Canım muhallebi ve püreleri bir kenara atmanı tavsiye ederim. Muhallebi zaten çok önemli bir besin değil. Onu yediği zaman da iştahı kapanır. Ben 5,5 aylık ilk tadımlara başladım. (sen biraz geç mi başladın sanki?) önce tabi ki kaymaklı yumurtalar yoğurtlarla. yumurta kayısı kıvamı olmalı. Sebzelerden haşlayıp minik minik kaşıkla verdim. Bir süre sonra herşeyi önüne koydum. Pirzola çorbasını bile düşün. Çorbayı döke saça ağzından aşağı indirir kemikleri kemirirdi yağlarına kadarayrıca bardaklara su koyup boşaltma oyunu oynardık. Masal anlatan oyuncağı vardı şarkılı çok işimize yaradı. blw yöntemini bir araştır istersen. Ve biraz rahat ol. Çocuk kendini kusturuyor resmen birşey olduğunda. Boğazına takılırsa ters çevirip sırtına aşağıdan yukarı masaj hareketi var. İlkyardım videoları izlemek gerekiyor. Senin miniğin büyümüş zaten birşey olmaz kolayına. Ayrıca bebe bisküvisi verdiğini yazmışsın. O boğazına kaçmıyor da şehriye nasıl kaçacak ki? Şekerli gıdalardan önce tüm yemeklere alıştırırsan yemesi daha kolay. Şekerli birşey vermemelisin. Onu yedikçe diğerlerinin tadı iyi gelmeyebiliyor miniklere. Sağlıkla büyüsün inşallah.
İyi geceler arkadaşlar,kusura bakmayın anca siteye girebildim.bütün gün ağrım vardı akşamüstüne doğru çoğaldı doktora falan gittik iyiyiz çok şükür.2 çocuğum var 11-7 yaşları. Hiç yeme sorunu yaşamadık. Çevremde yeme sorunu yaşayanlardan gözlemlediğim kadarıyla anneler geç başlıyor taneli, pütürlü vermeye,boğazında kalır diye panik yapıyorlar falan. Ben kızlarım oturmaya başladığında verdim ellerine salatalık, kabuksuz elma vs. Tatlıya başlamadım hiç yoğurt çorbası, Tarhana çorbası içirdim. Bebe bisküvisi, kek vs. hiç vermedim. Önüne küp doğranmış patates, enginar, havuç pişirip koymuşum videoya çekmişim küçük kızım 8 aylıkken mama sandalyesinde elleriyle nasıl yiyorben kirlenecek paniği de yapmadım hiç. Bir makale okumuştum ek gıdaya geçerken ilk çocukta.besin boğazına kaçmasından boğulan bebek sayısı çok azdır ama anneler bunun korkusundan bebeklerine çiğnemeyi öğretemezler bir türlü diye. İlk başta bir iki öksürürken sonra onu çevirmeyi de öğrenirler. Ben blender asla kullanmadım. Siz de artık hiç bir şeyi blender yapmayın. Anasınıfına kadar çiğnemeyi reddeden çocuk biliyorum ben arkadaşlarımın. Çene kasları kuvvetlenmiyor çocukların. Cesaretli olun çatal, kaşık veririm ben 1 yaşına gelmeden
Hayırlı olsun canım.inşallah sorunsuz atlatırsınız meleğinle.doktor alaturka kullanmanı neden yasakladı acaba? Bende ilk gebeliğimde klozet kullanmıştım hep.ama bu gebeliğimde rahatsızlığımdan ötürü mecburen alaturka kullanmak zorundayım ve kullanıyorum.üstelik kanamam olduğunda da kullandım mecburum.squat pozisyonunda duruyorum.düşük veya erken Doğum yaptırır mı diye korkmuyor değilim aslında.sonra da bi taraftan diyorum eskiden klozet mi varmış diye kendimi rahatlatmaya çalışıyorumSelam kızlar yarın 3,5 Aydan sonra işbaşı yapacağım. Dairede herkes beni bekliyor. Umarım sorunsuz bir şekilde çalışabilirim. Tek korkum WC. Dairede alafranga yok dr diğerini kullanmamı istemiyor, evim yakın arada eve gelmeyi deneyeceğim. Bakalım hayırlısı kızımla ilk mesai günümüz olacak. Hepinize iyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?