2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Yarın benim kontrol günüm. tam 5 hafta oldu son kontrolden sonra. insallah cinsiyet ogrenicegim diye heyecanlanırken sürekli devam eden bir bel ağrısı ve kasik ağrısıyla aman sağlıklı olsun bir şey olmasın ona isteğine döndüm.

bir de vajinada yanma hissi var ki hiç yaşamadığım bir şey daha önce. kasıntı vs değil tuhaf bir yanma. afedersiniz ishal olunca anüs yanar ya aynı o yanma. enfeksiyon mu mantar mi idrar yolu enfeksiyonu mu neden oldu bilemiyorum. Yarın onu ve gittikçe sıklaşan rahim sertlesmelerini soracağım. insallah unutmam.

tetanoz aşısı konuşulmuş çok bir fikrim olmadığı için bir şey yazmadım. ben iki gebeligimde de vurdurdum ama hep eksik vurdurdum galiba. iki dedilerse bir gibi. bunu da doktara sorar ona göre bir karar veririm.

çatlak için frei oil aldım ama internetten henüz gelmedi. kendime bir kaç kıyafet aldım. cumartesi yazlık pantolonun içinde titreyince geç kaldığımi anladim. bakalım kargolarım ne zaman gelecek. işte benden haberler böyle. hepinize iyi geceler. ❤❤

Güzel sağlıklı haberlerle inşallah İyi geceler

Bence ilk cocuk rahatlık.asil is ikinci çocuktan sonra başlıyor. İlk cocukta kendini çok kasmadigin sürece, Kendini saatli dakikliklik ve herşey dört dörtlük olsun diye sartlandirmadigin sürece Yani kısacası sen nekadar rahat olursan okadar emin ol rahat geçer bebekli hayat.cayinida Kahvenide gezmenide rahatça yapabilirsin. Nekadar tedirgin yaşarsan okadar herşey eline yüzüne bulasabiliyor ve hicbirseyden zevk alamaz olursun. İlk çocuk herzaman acemiliktir. Eşim bakamaz eşim yapamaz çocukla ilgilenemez diyip tüm yükü kendi üstüne alırsan ozaman çok zorluk çekersin. Eslere bebek bakımı konusunda guvenmeliyiz bence. Biraz fazlaca uzun oldu galiba

Maalesef doğru çoğu zaman. Hele ben ne zaman elime çay kahve alayım desem, kendi kendine oynamakta olan bebe birden uzerime atlamaya başlardı. Başlarda sürekli kucak ve bakım istediği için, sonrasında da çok hareketlendigi için sıcak çay kahve yalan oluyor
Banyomu da yakın zamana kadar kapıda tepine tepine ağlayan bir oğlanın çığlıkları eşliğinde yaptım. Sebep? Yok. Maksat anne sürekli gözünün önünde elinin altında olacak eşim ilgilenmediginden oynamadigindan değil ama sürekli beni isterdi. 3.5 yaşında şimdi ama hala bazen arıza çıkarır bu konuda aslında bunları şimdiden düşünüp kendini üzme bence. Hepsi gelip geçici dönemler, sağlıkları yerinde olsun da yeter. Çay kahve icemesekte , rahatca yemek yiyemesekte ,duşa giremezekte her yaşlarının bir güzelliği var. Şimdinin tadını çıkar , başa gelince zaten yaşayacağız hepsini

Bence ilk birkac ay yine nispeten kolay sonrasinda daha da zorlasiyor. Ilk zamanlar gunun buyuk cogunlugunda uyuyor aslina bakarsaniz. Ama herhalde o zaman ya acemilikten ya da yeni anne olmanin heyecanindan, endisesinden vakit bulamiyorsunuz bircok seye, keyif yapmaya. Bakalim ikinci de nasil olacak

Abartıya gerek yok ama tabi çocuksuz dönem gibi olmuyor. Özellikle uyku ama 2 yaşına kadar büyük sıkıntılar. Yani 1 yıl hamilelik+2 yıl büyümesi 3 yil en sıkıntıli dönem. Tabi sonra ikinci geliyor yeniden bir 3 yıl bende şuan öyle.

Benim de ilk hamileliğimin üzerinden çok zaman geçti yanlış hatırlamıyorsam ben tek doz yaptırmıştım ve 10 yıl koruyor diye biliyorum. Ama şimdi doktor ne der bilemiyorum benim zaten 10 yıl oldu. Bu kez doktorum farklı tek doz mu üç doz mu diyecek hiç mi önermeyecek bilemiyorum.

Bunun içinde hareket eder gibi geldi bana kolları, yumurcak oluyorlar çok. İşte o müslinle sarmanın bir tekniği var ben onu beceremedim
Hareket ettirse de dışarı çıkartıp yüzünü gözünü yolmaz o kadar hareket edemez sanki bana öyle geldi. Müslinle bağlamayı öğrenirsen bana da haber verirsen sevinirim.

İlk kez anne olunca tecrübesizlikle birlikte bir çok şeyi kendini zora sokarak yapıyorsun. Yorulmak, hiçbir şeye vakit bulamamak biraz da bununla artıyor. Biraz da kişinin yapısıyla ilgili. Rahat bir insansan her şey çok daha kolay. Burada püf nokta sadece abartmamak ve iyi niyetine güvendiğin kişilerin tavsiyelerine kulak vermek. Ama öyle ince bir çizgi ki her çocuk da bir diğerine benzemiyor. Birinin çok memnun kaldığı bir şey senin çocuğunda ters tepebiliyor. Yani anlayacağın yaşamadan göremeyiz. Tek tavsiyem sadece rahat ol, kafana takma ve kendine de zaman ayıracak bir yol bul. Her ne kadar yorulsan da geceler boyu uykusuz kalsan da bir bakış, bir dokunuş gerçekten her şeyi unutturuyor. Yoksa kimse inan bana ikinciye cesaret edemezdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…