- 18 Temmuz 2013
- 1.282
- 1.519
- 333
Ülkemizdeki doğum izni süreleri kesinlikle ideal değil bence. Doğumdan sonraki izin en az 6-8 ay olmalı. 2-3 ayda zaten ne anne kendini biliyor ne bebek doğru düzgün bir düzene giriyor. Lohusaligi daha yeni çıkan anneye hadi sen işinin başına deniyor, tam bir sömürü düzeni . Her kadın farklı olur tabii ama ben bebegim 3,5 aylıkken onu besiginden kaldırmaya gücüm dahi yoktu,çok yorgundum.37.haftada çıksam mesela geriye yasal olarak 13 haftam daha kalıyor. yani 3 ay 1 haftalık oluyor. ilk kez anne olan biri olarak ideal bu diye düşünüyorum ama tecrubeli annelerimize de danışmak lazım tabi :)
İnşallah canımmm Allah razı olsun hepimiz için herşey yolunda olsunÇok geçmis olsun canim Allah ın izniyle hersey yolundadır hayırli haberlerle dönersin insallah ❤
37. Haftan ne zaman doluyor peki bende öğretmenin 37. Haftam 28 Mart da oluyor 32 de ayrılırsam Haziran ayına yetmiyor doğum izni rapor almak gerekiyor ben seneye eylülde rapor almayı düşünüyorum küçük olduğu için acaba ben yanlış mı hesaplıyorum kiGünaydın ben öğretmen olduğum için 32. Haftada ayrılacağım aktardığımız zaman yaz tatiline geliyor zaten iznimiz. Diğer hamilelik lerde 37ye kadar çalışmıştım ekim-kasım ayı olunca doğumlar. Bunda inşallah biraz ev hanımlığı yaşamak istiyorum. Dinlenip doğum ve sonrası için hazırlık, temizlik, düzen, alışveriş işleriyle uğraşacağım nasipse
Ben her ne kadar yatıyorsam da arada balkondan dışarıya bakıp manzaranın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Sevgilerimi gönderiyorum hemşerim anneciğine de hürmetler.Anam memlektlim varmis burdaben de dogma buyume mersinliym. Su anda da annemn yannda mersndeym tam pikniklik hava valla.mis gibii
Tsk ederm saolasnBen her ne kadar yatıyorsam da arada balkondan dışarıya bakıp manzaranın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Sevgilerimi gönderiyorum hemşerim anneciğine de hürmetler.
32 de düşünüyorum 2017 ağustosta doğum yaptım ozaman 37ye kadar çalıştım ama şimdi okadar yormıcam kendimiGünaydın kızlar.Çalışan annelere bir sorum var doğum iznine kaçıncı haftada ayrılmayı düşünüyorsunuz?
Yok aşkım sen teksin olmaz olurmu tabiki biraz dikkat etmek lazım ama malesef sıkma canını iradeli hamileleri saymazsak cok var merak etme hadi senin canin cekiyorda yiyorsun ben bazen keyfi yiyorum birsey olmaz Allah ın izniyle sadece sana fazla kilo olarak döner onuda verirsin ben 55 le hamile kaldim 82 ile doguma girdim saglikli seylerde olmayanda hersey yedim ama oglumunda benimde sagligim yerindeydi 10 aylik olunca tekrar hamile kaldım 58 le suan 62 yim ucani kacanı kacirmiyorum bendeki sıkıntı ne tiksinme ne kusma oyuzden cok yiyorum ama relaks takiliyorum ne yapak bende irade yokYa kızlar bu arada benim canım hep zararlı şeyler çekiyor ne yapacağım ben bu pis boğazımla. Vicdan azabı oluyor valla. Cips, çiğköfte, bisküvi, çikolata diye devam ediyor liste. Benim gibi kaka det pis olan var mı ?
Ben varım ama kendimi frenlemeye çalışıyorum.yapabildigim kadarıylaYa kızlar bu arada benim canım hep zararlı şeyler çekiyor ne yapacağım ben bu pis boğazımla. Vicdan azabı oluyor valla. Cips, çiğköfte, bisküvi, çikolata diye devam ediyor liste. Benim gibi kaka det pis olan var mı ?
İnşallah istediğin gibi ilerler her şey o zamanGünaydın ben öğretmen olduğum için 32. Haftada ayrılacağım aktardığımız zaman yaz tatiline geliyor zaten iznimiz. Diğer hamilelik lerde 37ye kadar çalışmıştım ekim-kasım ayı olunca doğumlar. Bunda inşallah biraz ev hanımlığı yaşamak istiyorum. Dinlenip doğum ve sonrası için hazırlık, temizlik, düzen, alışveriş işleriyle uğraşacağım nasipse
2.çocukla daha zor muhtemelen zaten daha çabuk yorulursunuz. İyi düşünmüşsünüz.32 de düşünüyorum 2017 ağustosta doğum yaptım ozaman 37ye kadar çalıştım ama şimdi okadar yormıcam kendimi
Haftalar geçtikçe iştah açılıyor tabi. Ben mesela meyve yiyorum ama hiç bastırmıyor benim açlığımı. Süt,çikolata,yoğurt bunlar daha çok tok tutuyor beni.Ben maalesef arada sırada de olsa yiyorum bunları. Cips çok değil iki kere falan yemişimdir. Ama çiğköfte en az on kere yedim hamile kaldım kalalı. Birde çikolata onu da biraz abartıyorum gibi. İlk zamanlar çok dikkat ediyordum biraz ipin ucu kaçıyor sanki.
Çok haklısınız bence ücretli izin süresi 1 sene olmalı. İsteyende 1 sene daha ücretsiz izin alabilmeli. 2 yaşına kadar emzirmek bağışıklık güçlendirir, ilk 2 yaş gelişim açısından çok önemli diye bas bas bağırıyorlar ama 3,5 aylıkken anne ve bebeği ayırıyorlar. Çalışmak zorunda olan kadınlarımızda, bebekleri de perişan oluyor. Birbirlerine doyamıyorlar. Yabancı bir dizi izliyorum çalışan anneler hakkında orda bir adam iş arkadaşına 'Bebeğin daha bakıcıya anne demeye başlamadı mı?' diye bir soru sormuştu. Üstüne düşününce çok kötü bir durum bence. İnşallah hepimiz sıkıntısız atlatırız dönemi ya.Ülkemizdeki doğum izni süreleri kesinlikle ideal değil bence. Doğumdan sonraki izin en az 6-8 ay olmalı. 2-3 ayda zaten ne anne kendini biliyor ne bebek doğru düzgün bir düzene giriyor. Lohusaligi daha yeni çıkan anneye hadi sen işinin başına deniyor, tam bir sömürü düzeni . Her kadın farklı olur tabii ama ben bebegim 3,5 aylıkken onu besiginden kaldırmaya gücüm dahi yoktu,çok yorgundum.Şartları zorlayıp ucretsiz izin aldım ama maddi anlamda çok yıpratıcı bu da, ve zaten özel sektörün neredeyse böyle bir şansı bile yok☹ Allah yardımcımız olsun, bu doğumda naparim henüz karar vermedim.
inşallah sonra atarlarda diyorum yoksa ben çıkmak istiyorum işten bi 3 4 sene çalışmayı düşünmüyorum2.çocukla daha zor muhtemelen zaten daha çabuk yorulursunuz. İyi düşünmüşsünüz.
Ben tatlıdan çok tuzluyu abartıyorum ya. Neyse ki bulunduğum yerde fast food restoranları bulunmuyor. Yoksa cheeseburgere dadanırdım kesinBende böyleyim. Gerçi çok yememeye çalışıyorum ama. Cips hiç yemedim ama geçen markette görünce canım çekti aldım evde duruyor daha. 2 kere çiğköfte yedim ama en son yediğimde mideme oturdu daha da yemem herhalde. Çikolatayı abartmadığın sürece sıkıntı yok. Bende kaç kere burger yedim.Seviyorum ne yapayım. Bu aralar kırmızı etle hiç aram yok o yüzden tavuklu menüleri tercih ediyorum.
Benim gibi düşünen ne çok kadın varmış. 3 sene ara verme olayı. Bizi buna iten sistem utansın.inşallah sonra atarlarda diyorum yoksa ben çıkmak istiyorum işten bi 3 4 sene çalışmayı düşünmüyorum
Ben de çiğköfteyi abarttım ya. Dün akşam 10 buçukta yedim. Tabi mideme oturdu rahatsız etti o saatte. İşte can çekince gözün görmiyorBen maalesef arada sırada de olsa yiyorum bunları. Cips çok değil iki kere falan yemişimdir. Ama çiğköfte en az on kere yedim hamile kaldım kalalı. Birde çikolata onu da biraz abartıyorum gibi. İlk zamanlar çok dikkat ediyordum biraz ipin ucu kaçıyor sanki.
ah keşke kuzum kızımda ayrı kaldım çok zorlandım o yüzden şimdi istemiyorumBenim gibi düşünen ne çok kadın varmış. 3 sene ara verme olayı. Bizi buna iten sistem utansın.Yeterince ücretli izin ve ücretsiz izinle destekleseler keşke.
Bende hep tatlı şeyler istiyorum. Kız olcağını duyunca sevinmiştim tatlı yemem kilo almam fazla diye ama benim kızda benim gibi tatlı canavarı çıktı.Ben tatlıdan çok tuzluyu abartıyorum ya. Neyse ki bulunduğum yerde fast food restoranları bulunmuyor. Yoksa cheeseburgere dadanırdım kesinAğzımın tadı bozuk hep. Geçiren şeyler de cips tarzı şeyler oluyor. Bana doktorum tavuğu yasakladığı için hiç tavuk yemiyorum. Hormon olayları yüzünden sanırım. Bakalım napcaz
ne kadar doğru bir analizÜlkemizdeki doğum izni süreleri kesinlikle ideal değil bence. Doğumdan sonraki izin en az 6-8 ay olmalı. 2-3 ayda zaten ne anne kendini biliyor ne bebek doğru düzgün bir düzene giriyor. Lohusaligi daha yeni çıkan anneye hadi sen işinin başına deniyor, tam bir sömürü düzeni . Her kadın farklı olur tabii ama ben bebegim 3,5 aylıkken onu besiginden kaldırmaya gücüm dahi yoktu,çok yorgundum.Şartları zorlayıp ucretsiz izin aldım ama maddi anlamda çok yıpratıcı bu da, ve zaten özel sektörün neredeyse böyle bir şansı bile yok☹ Allah yardımcımız olsun, bu doğumda naparim henüz karar vermedim.
Haklısın tabi, benimde arkadaşım annesine bırakıyordu ama yine bırakıp gitmek çok zor geliyor her sabah onunla bende ağlıyorum diyordu. Bu yüzden bende 3 sene ara vermek istiyorum. Her gün 'Allahım maddi açıdan zorlanmayalım da kızıma ben bakayım.' diye dua eder oldum.ah keşke kuzum kızımda ayrı kaldım çok zorlandım o yüzden şimdi istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?