Evet çok güzel açıklamissin. Eskiler daha sağlam daha dinç ve uzun yaşıyorlar. Bizler be bizden sonrakiler tozdan nem kapanlardaniz malesef. Rabbim bilir en iyisini hakkımızdabenim alanım değil o yüzden aşılar yararlı ya da zararlı diye fikir beyan etmekten cekiniyorum. hanimefendinin sayfasını bayağı inceledim. bu gibi dusunenleri de inceledim ama bazi düşünceleri tutarsız geliyor. mesela birinde 1950den önce ani bebek ölümleri azdı demiş ki buna kim inanır? o zamanlarda her kadının en az bir bebeği ölüyormuş neredeyse. anneannem sekiz doğum yapmış beşi hayatta. babannem sekiz doğum yapmış yedisi hayatta ve dokuzuncuya hamileyken hem kendi hem bebeği vefat ediyor. tabi bunlar kayıtlara geçmiyor. çocukların nüfus cüzdanları bile yok, olsa da ölüm ilanı verilmiyor zaten bir iki seneye doğacak bir çocuğa kalıyor nüfus cüzdanı.
buna benzer k vitamini aşısı ile ilgili bir yazı okumuştum. yenidoğan sariliginin sebebi yaziyordu. oysa sarılık cook eskiden beri bilinen bir problem. sarı bez bağla geleneğini nasıl açıklayacağız yoksa. dünden gelen bir şey değil ki anneannemin annesi köy ebesiymis. bebek doğar doğmaz yaptıkları şey sarı tülbentle yüzünü örtmek aman sarılık olmasin. ki büyük nene yas olarak cumhuriyetten büyük. o zamanlarda ne arar k vitamini aşısı.
hanimefendi çocuğunun çok sağlıklı olduğundan bahsetmiş. Allah daim etsin. ama beslenme şekilleri vs ne kadar dikkatli. kendi bile paketli gıda tüketmemiş. sağlığın sebebi bu da olabilir.
şu doğru eski insanlar daha dayanıklı. ben onu da doğal seleksiyona bağlıyorum. zayıf olan birey bebekliğinde ve çocukluğunda zaten vefat ediyor. geriye kalanlar ise zaten güçlü ve güçlükleri yenenler.
günümüz için hangisi doğru tam bilmiyorum. asi mi asisizlik mi? olabildiğince ilaçtan uzak durmak gerçekten önemli. şimdi hepimiz parolun etki etmediğinden sikayetciyiz. sebebi daha önce çok daha kuvvetli ağrı kesicileri kullanmamiz. bünyemiz onlara alışmış. vadisi bizi kesmiyor. bir arkadaşım var çok nadir ilaç alır. parol ona uyku yapıyor. arveles içsen bayılacaksın herhalde diyorum ona.
antibiyotik desek daha fena. büyük kızım doğuştan gelen bir böbrek rahatsızlığıyla dünyaya geldi. 2.5 yaşına kadar koruyucu dozda hergün antibiyotik kullandı. antibiyotik türüne göre üç ay bazen beş ayda ilaç değiştirmek zorunda kaldık. bakteri direnç geliştiriyordu. şimdi çok şükür geçti ama ileri seviyede bir enfeksiyonla karşılaşsak ne kullanır bilmiyorum. ama o zaman doktorlara güvenmek zorundaydım. eğer kullanmasaydık böbreklerin kısa sürede iflas edeceğini söylüyordu kime gitsek. bu riski alamazdım. şimdi de olsa yine alamam. kar zarar hesabı yapılıp biri tercih ediliyor işte
Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim.
Babymall yok burda ama marka internette vardır herhalde dimiKızlar benim aldığım çanta bu. Farklı modelleride var. Ama bence piyasadaki diğer tüm çantalardan daha kaliteli duruyor. Kullananlarda baya memnun. Babymallda satılıyor İstanbul'da oturup inceleme fırsatı olanlar için söylüyorum.Eki Görüntüle 2557726
Valla ihtimaller dahilinde ben güvenemediğim için almadım. Sonuçta toplu almayı düşünüyorum. Doğum yaklaştıkça alırım dedim.Bizim hiçbirşeyim yoktu valla beğenmezsek iade ederiz diyerek aldık bazılarınııslak mendil kururmu acaba Allah Allah eşimde dedi kuruyabilir diye bende dedim yok bee kurumaz kurursa ben demiştim diyecek simdi çantaya bakıcam simdi iyi oldu tavsiyen teşekkür ederim
Var kuzucum var, sitesi var kendisinin. Bir sürü de farklı modeli var.Babymall yok burda ama marka internette vardır herhalde dimi
açmayın hiç kurumaz. sonuçta üretimden bize gelene kadar da nerelerde nerelerde bekliyor. bugün fabrikadan çıkış yarın evlere geliş yapmıyor ki.Bende hiç birşey almadığım için bezi ve ıslak mendili çok almadım stok yapmadım duruma göre alırım diye prima aldım suan için en iyisi o diye umarım sorun yaşamambeğenmessem iade ederim aldıklarımı bi taraftan almaya başladık işte eninde sonunda alınacak
Bizim hiçbirşeyim yoktu valla beğenmezsek iade ederiz diyerek aldık bazılarınııslak mendil kururmu acaba Allah Allah eşimde dedi kuruyabilir diye bende dedim yok bee kurumaz kurursa ben demiştim diyecek simdi çantaya bakıcam simdi iyi oldu tavsiyen teşekkür ederim
Ben aslında bunların coğunu gördüm aklımda tek soru beşik onuda yoruma bakarak aldım aslında meltem smarttan alıcaktık ama bu da baktığımız aynısı o yüzden alalım kalitesiz birşeyse iade ederiz dedik birde indirimde oluşu cazip geldi meltem beşik suan 1200 lira bu da 790 olunca deneyelim dedik begenmezsek yine meltemden alıcam ay kafamda deli sorular varValla ihtimaller dahilinde ben güvenemediğim için almadım. Sonuçta toplu almayı düşünüyorum. Doğum yaklaştıkça alırım dedim.
Dimi bende öyle düşündüm sonuçta açmassam kurumaz diye zaten havalar da soğuk kışın niye kurusun nerelerden geliyo bizim evimize satıldığı yerlerde de bekliyor dedimaçmayın hiç kurumaz. sonuçta üretimden bize gelene kadar da nerelerde nerelerde bekliyor. bugün fabrikadan çıkış yarın evlere geliş yapmıyor ki.
Amiin inşallah uyuröyleyse tamam. kimisi de gece odasında gündüz oturduğu yerde kullanıyor ya o açıdan söyledim... alırsanız güzel güzel uyusun minik kuş
Bak bakalım ama ben memnun kalmayacağını düşünmüyorum çok dandik çıkmazsa. Neticede önemli olan içindeki yatak. Tabi bebekler için boyasının kullanımına vs uygunluğuna bakmışsındır diye düşünüyorum. Kaç sene kullanacaklar neticede.Ben aslında bunların coğunu gördüm aklımda tek soru beşik onuda yoruma bakarak aldım aslında meltem smarttan alıcaktık ama bu da baktığımız aynısı o yüzden alalım kalitesiz birşeyse iade ederiz dedik birde indirimde oluşu cazip geldi meltem beşik suan 1200 lira bu da 790 olunca deneyelim dedik begenmezsek yine meltemden alıcam ay kafamda deli sorular var
Benimki 95'e falan denk geldi ama şu anda 130 lira. Bence kesinlikle değer. Müzikli bulutun içindeki şarkılar çok güzel. İki modu var. Birinde 10 dakika boyunca diğerinde de 20 dakika boyunca klasik müzik çalıyor. Ses seviyesi de var. Ben diğer ucuz olanlara da baktım. Ama her şeyden önce bebeğin sağlığı için biraz daha fazla verip bunu almaya karar verdim.Yaaa tam istediğim model hatta rengine bayıldım ama pahalı çok ama ne olursa olsun alamyı düşünenlerdenim :)
Evet bu markanın ürünlerine Ben de güveniyorum. Hatta başka modeller de var. İçi falan nasıl geniş mi?Kızlar benim aldığım çanta bu. Farklı modelleride var. Ama bence piyasadaki diğer tüm çantalardan daha kaliteli duruyor. Kullananlarda baya memnun. Babymallda satılıyor İstanbul'da oturup inceleme fırsatı olanlar için söylüyorum.Eki Görüntüle 2557726
Evet boyasına baktım meltemdeki satıcının anlattığı boyayı kullanmışlar yatagıda klasik hepsinde 25 dansite kullanılmış genel olarak bebek yataklarında bu kullanılıyomus zaten yatak önemli olmassa yatak alırım içine. Aslında lake ve ahşap arasında çok gittim geldim suan benim odamda olucak diye beyaz aldım boya kokusu tüm yeni alınan mobilyalarda var ben zaten geldiğinde kurup boş odama bırakcam boya kokusu gitsin diye mobilya kokusuda çıkmış olur bu şekildeBak bakalım ama ben memnun kalmayacağını düşünmüyorum çok dandik çıkmazsa. Neticede önemli olan içindeki yatak. Tabi bebekler için boyasının kullanımına vs uygunluğuna bakmışsındır diye düşünüyorum. Kaç sene kullanacaklar neticede.
Baya geniş bence çok yeterli. Baya bölmesi var içinde de. Dediğim videoyu izlersen içinden bir sürü şey çıkıyor zaten.Evet bu markanın ürünlerine Ben de güveniyorum. Hatta başka modeller de var. İçi falan nasıl geniş mi?
İyi düşünmüşsün canım benim. Dediğim gibi ben memnun kalacağını düşünüyorum.Evet boyasına baktım meltemdeki satıcının anlattığı boyayı kullanmışlar yatagıda klasik hepsinde 25 dansite kullanılmış genel olarak bebek yataklarında bu kullanılıyomus zaten yatak önemli olmassa yatak alırım içine. Aslında lake ve ahşap arasında çok gittim geldim suan benim odamda olucak diye beyaz aldım boya kokusu tüm yeni alınan mobilyalarda var ben zaten geldiğinde kurup boş odama bırakcam boya kokusu gitsin diye mobilya kokusuda çıkmış olur bu şekildeaman dedim ya sanki ne kadar yatacak alırız gene anne babası niye çalışıyo bu bebeğin
Beşik çok uyguna geldi. N11'in 11.11 kampanyasindan aldım çoğu şeyi ve beşik 670'e geldi. Anne bebek çantası Kraft almıştım ama fermuari problemli diye değişime yolladım, para iadesi yapmışlar. Aslında model çok güzeldi ama işte fermuari zor kapaniyordu. Kısmet değilmiş. Şimdi ben de yenisine bakiyorum. Sizin düşündüğünüz model nedir ona da bakayımTeşekkür ederim bu arada
21'deyim. Bence değilSonuçta alınacak yani. Ayrıca şu ara acayip indirim var. 800 liralık beşiği 670'e aldım az bir indirim değil. Şimdi kara cuma indirimleri de başladı. Kaçırmamak lazım.
Kokoş renkleri?Resim ekleyemedim maalesef. İntsagramda bebekcantaları adlı sayfada var. Orada kullanımı tam gösteren bir video da var. Fiyatı 70tl kargo ücreti de var sanırım. Birde patentli ürün diyor. Kullanan yakınım çok memnundu. Kokoş renkleri de mevcut.
Kokoş renkleri?
Bu arada mesajını okudum çok geçmiş olsun umarım ilaçlar iyi gelir ve sağlınıza kavuşursunuz@Lepistesbagacsizkoalaa @Fulyaa82 @ebru_can_ebru @Elmothemonster @Tikkabilla A ayse4401 @Ebrulipapatya @Babybirds @Nooneknows @Tikkabilla kızlar kusura bakmayın hepinizden tek tek özür dilerim sizlere cvp veremedim ben rahtsizlandim tasımdan dolayi idrar yolu enfeksiyonu oldum ondada ureme cıktı sağ böbregime iltihap sıçramış şismis 3 antibiyotige dirençli ciktı tedavi gormezsem dogum baslar dendi tedavi gorebilecegim antibiyotiklere alerjim cikti alerjim olmayan antibiyotiklerde kullandigimda bebegimi kaybedecegimi soyledi ve sonuc ilac kullanmazsam dogum basliyor 20 haftalik bebek yasamaz dendi anne cani bizim icin daha onemli oldugu icin bebege zarari olan antibiyotigi vereyim dedi kadın doğumcu Ben de kabul etmedim Bakırköy Devlet Hastanesi'ne enfeksiyon bölümüne gittim tahlillerimi gösterdim ve Muayene oldum Bakırköy'de daha önce hiç kullanmadım alerji yapıp yapmayacağı belli olmayan ama Bebeğime zararı olmayan bir antibiyotik yazdı iki kutu Normalde damar yolu antibiyotik almam gerekiyor ama alerji yaparsa ölümcül olduğu için hap olarak verdi alerji yapar ise hastaneye Yetiş'e bileceğim bir hap verdi ama bu ilaç bebeğime zarar vermeyecek kadın doğum Cuma kalsa bebeğe zarar veren ilacı verip beni iyileştirmek de Devlet Hastanesi O da Can biz elimizden geleni yapalım bebeği riske atmayalım Sen hemen hastaneye gelirsin bir şey olursa ikinizi de atmayalım riske dedi ve tedavime basladi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?