İkiliyi yaptırdım temiz çıktı. Yani benim aslında merak ettiğim şu. Önlenebilir bir teşhis falan mı koyuyorlar varsa eğer? Hani onlenemeyecek bir şeyse yaptırmayım diyorum.
Bebegim sürekli bunu düşünerek zehir etme kendine hamileligi bilinçaltın rüyana yansıyor isteKızlar ya bu endişeler ne zaman bitecek bu üçlü test sıkıntılı çıktığından beri rüyalarımda kanamam olduğunu görüyorum çok korkarak uyanıyorum sonra da gün içinde bebek hareket ediyor mu diye beklemeye başlıyorum çok zor ya şu hamilelik gerçekten rahat olmak çok zor siz de böyle rüyalar görüyormusunuz gerçek gibi geliyor ya
Bunu bilmiyordum işte. Hani anne karnında tedaviyle önlenebilir şeyler var ve onları görmek için mi yapılıyor yoksa sadece ikili üçlü gibi oransal veriler mı veriyor sadece?Bence çok gerekli.. Atıyorum Allah korusun kalbinde bir sorun var diyelim bebeğin, doğumda ona göre önlem alınıyor ve bebeğe hemen müdahalede bulunuluyor.
Sen= hepimizEşimle tartışdım kızlar, bana biraz ilgi göstersin istiyorum, zaman ayırsın, bişey yapsın benim için beni mutlu edecek bir şey. Söyledim de ama yok diyorbeni seviyor eminim ama niye beni mutlu edecek bir şey yapmıyor. Sizlerde ilgi bekliyor musunuz, ben mi öyleyim?
Benim embriyom pgtliydi yani genetik olarak incelenmiş %99 saglıkli embriyoydu genetik rahatsızlığı yoktu ama yine de yaptırdım tamam genetik rahatsızlık yoktu ama belki organ gelişiminde, kan akışında, rahimde bir sorun vardı bunu bilemezdik ve önlem almamız gereken bir durum olursa geç kalmaktan korktum ne yalan söyleyeyim. Bana göre çok gerekliydi ama bu benim fikrim maddi durumunuz el veriyorsa gidin en kötü devlette yaptırın bence.Ayrıntılı yaptırmayan ya da yaptırmayı düşünmeyen var mı? Benim ilk gebeligim, bilmiyorum çok gerekli mi sizce?
Bence ayrıntılı usg hamilelikte en gerekli olan tahlil. İç organlarda bir sıkıntı vs varsa hemen doğum sonrası tedavisine başlanabiliyor.kalpteki delikler, böbrek durumu vs herşeyi bu şekilde öğreniliyor.İkiliyi yaptırdım temiz çıktı. Yani benim aslında merak ettiğim şu. Önlenebilir bir teşhis falan mı koyuyorlar varsa eğer? Hani onlenemeyecek bir şeyse yaptırmayım diyorum.
Gerekli ve yapılması önemli canımAyrıntılı yaptırmayan ya da yaptırmayı düşünmeyen var mı? Benim ilk gebeligim, bilmiyorum çok gerekli mi sizce?
Geçmiş olsun canımHastaneden yazıyorum arkadaşlar.. Büyük oğlum hasta oldu.. Karın ağrısı, mide bulantısı.. Doktoru apandisitten şüphelendi.. Usg, kan, idrar ne varsa yaptık.. Usg temiz çok şükür.. Şu an serum alıyor.. Uyuyor.. Dün geceden beri kendimi unuttum yavrum hasta diye.. Ama iyi çok şükür.. Acıktı falan sonunda serumu yiyince.. :) su içse kusuyordu... Ayrıntılı Usg soran bir arkadaş vardı.. 6aralıkta yaptıracağım.. Çok güzel oluyor ya.. İlk kez hamiş olanlara şiddetle tavsiye ederim.. Yaptırın.. :) Her şeyini görüyoruz.. Yüzü belirgin.. Organları her şeyi.. Çok güzel bir duygu.. :)
Benim embriyom pgtliydi yani genetik olarak incelenmiş %99 saglıkli embriyoydu genetik rahatsızlığı yoktu ama yine de yaptırdım tamam genetik rahatsızlık yoktu ama belki organ gelişiminde, kan akışında, rahimde bir sorun vardı bunu bilemezdik ve önlem almamız gereken bir durum olursa geç kalmaktan korktum ne yalan söyleyeyim. Bana göre çok gerekliydi ama bu benim fikrim maddi durumunuz el veriyorsa gidin en kötü devlette yaptırın bence.
Burayı bu yüzden seviyorum işte. Teşekkür ederim ikinize de. Ben tam.olarak neye bakıldığıni bilmiyordum tabii. Şu an mantıklı geldi. Gerekirse şartları zorlayıp yaptiracagim inşallah. Peki öncesinde herhangi bir hazırlık gerektiriyor mu ayrıntılı ultrason?Bence ayrıntılı usg hamilelikte en gerekli olan tahlil. İç organlarda bir sıkıntı vs varsa hemen doğum sonrası tedavisine başlanabiliyor.kalpteki delikler, böbrek durumu vs herşeyi bu şekilde öğreniliyor.
Anlıyorsun canim zamanla şiddeti artıyor zatenYaaa ben de hissetmek istiyorumAma anlayabilecek miyim ki acaba
Hiç öyle beklentilerim yok eşimden. Canım şunu istiyor diyorum gidip alıyor, akşam bulaşıkları halledip benden sonra evden çıktığı günlerde evi toplayıp çıkıyor falan sağolsun bunlar yetiyor banaEşimle tartışdım kızlar, bana biraz ilgi göstersin istiyorum, zaman ayırsın, bişey yapsın benim için beni mutlu edecek bir şey. Söyledim de ama yok diyorbeni seviyor eminim ama niye beni mutlu edecek bir şey yapmıyor. Sizlerde ilgi bekliyor musunuz, ben mi öyleyim?
TeşekkürlerGerekli ve yapılması önemli canım
İlk , ikinci bebek farketmez. Hem anne hem bebek sağlığının en önemli kontrolü diyebiliriz
Gözün aydın kuzusKızlar nasılsınızson mesajları okuyamadım baya birikmiş. Ben de bugün ayrıntılıya grdim herşey yolunda çok şükür cinsiyetimiz de yerinde duruyo erkek
Ben hem devlette hem özelde yaptıracam. Siz de devlette de yaptırabilirsiniz rutin tahlil zaten. Normal usg ye girer gibi gidip baktırıyorsunuz özel bir hazırlık gerektirmiyor.Burayı bu yüzden seviyorum işte. Teşekkür ederim ikinize de. Ben tam.olarak neye bakıldığıni bilmiyordum tabii. Şu an mantıklı geldi. Gerekirse şartları zorlayıp yaptiracagim inşallah. Peki öncesinde herhangi bir hazırlık gerektiriyor mu ayrıntılı ultrason?
Canım benim, sağlıkla, hep iyi haberler dilerimTeşekkürlerSizler sayesinde aydınlandim resmen
Bunların hepsine bende baktırdım pozisyonu da çok önemliArkadaşlar ayrıntılı ultrosona girmiş tecrübe etmiş ve çok memnun kalmıs biri olarak size bazi tavsiyelerde bulunmak istedim. Çünkü rutinde doktorların yapmadığı ama bana göre çok gerekli olan özellikle benim gibi aklında soru işareti olan anne adayları için yazıyorum. Kesinlikle rahim ağzınızı ölçütürün üstten rahat görüyorsa ve kısalma yoksa vajinadan değil karından ama kısalma mevcutsa ya da göremiyorsa vajinadan bakıyor. Dığer bir hususta bebeği besleyen anne de sağda ve solda ana damar var bunun ölçümünü yaptırdım ( benim pıhtılasma faktor 2 ve 5 temiz geldiği halde pa1 değerim homozigot olduğu için doktor kan sulandırıcı kullandırmıştı ) ölçümlerde bebeğe giden bebeği besleyen damarlarda direnç görmedi ve ilacı kesti( ben böyle bir ölçüm olduğunu bilmiyordum doktor bey sağ olsun bakalım dedi ben durumumu anlatınca, burada da kimse bahsetmemisti ya da ben görmedim ama olası ters bir durum varsa zamanında müdahele için yapılması gereken bir ölçüm bana göre) Benim ultrosonum bir buçuk saat sürdü en ince ayrıntısına kadar her şey incelendi ayaklarından, mesanesine, böbregine, kalp damarlarına, beyin damarlarına her şey incelendi cinsiyemizde değişmedi kızım olacak inşAllah. Herkese mutlu, rahat hamilelikler diliyorum
Rica ederim. Bebeğinizin en hareketli olduğu saatte yaptırın benim tek verebileceğim tavsiye bu olur benim kız asla sabahları hareket etmiyordu gittik orada da etmedi doktor amcasını çok bunalttı sonra da uyuduBurayı bu yüzden seviyorum işte. Teşekkür ederim ikinize de. Ben tam.olarak neye bakıldığıni bilmiyordum tabii. Şu an mantıklı geldi. Gerekirse şartları zorlayıp yaptiracagim inşallah. Peki öncesinde herhangi bir hazırlık gerektiriyor mu ayrıntılı ultrason?
Maalesef devlette yaptırma şansım yok. Doktor gittiBen hem devlette hem özelde yaptıracam. Siz de devlette de yaptırabilirsiniz rutin tahlil zaten. Normal usg ye girer gibi gidip baktırıyorsunuz özel bir hazırlık gerektirmiyor.
Çok teşekkür ederimCanım benim, sağlıkla, hep iyi haberler dilerim
Benim kızım doktor kalbini inceleyelim dediği an bacaklarını toplayıp hemen arkasını döndü yarım saat çeviremedik. Pozisyon yüzünden baya zorlandık biz en sonda zaten kızınız çok nazlı dedi doktor.Bunların hepsine bende baktırdım pozisyonu da çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?