2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bende sadece yarım saat hafiflik oldu geçti hiç ağrı çekmedi. Hemşire çok az kişide ağrı sızı olmaz demişti sanırım bu konuda şanslıyım
Canım bende ilk vurdum öğlen hiç sıkıntı yoktu sabahı çok kötü ağrımaya başladı bugün 3. Gün 2 gündür ağrıyor

Ben de şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyorum. Nedense bana saçma geliyor. Açlık tokluk şeker ölçümleri yapılıp risk görülürse bir şey diyemem ama bunlarda sıkıntı yokken insanlara dayatılması garip. Yaptıran arkadaşlarım tamamen sağlıklı giden hamileliklerini bu şeker yüklemesi yüzünden zehir ettiler çünkü hepsinde gebelik şekeri çıktı. Oysa yaptırmadan önce bir sıkıntıları yoktu. Benim zaten normalde de şekerim sınırda o yüzden tedavi aşamasından itibaren şeker kesinlikle yasaklanmıştı hala da devam ediyor. Şeker zaten faydalı bir şey değil hamilelikte de tüketilmemesi gerekiyor buna dikkat ettikten sonra bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Eve şeker ölçüm seti almıştım onunla kontrol ediyorum çok şükür hamile kalmadan öncesinden daha düşük seyrediyor. Doktorum canın bu süreçte tatlı çekerse yat uyu demişti ben de öyle yapıyorum. Meyve yiyorum ama o da pek etki etmiyor şekerim çıkmıyor yani.

Tesekkurler bir arkadas magnorm diye isim verince bakmistim internetten. Burdaki doktorlar nedense magnezyum konusunda cekimser davraniyorlar. ondan epey bi arastirdim. magnezyum oksit kullaniyorum bende 3 gundur.

Buyuk ihtimal burnunuz kanamis genzinizde birikmistir. Kilcal damarlar cok hassaslasiyor dediginiz gibi hamilelikte. Kanama cok normal. ben de hergun yasiyorum burun kanamasi az az.

Bizim iş yerinde peridik muyenelerde vuruluyordu sağolsun iş yeri hekimi hamile falan değilken ol sonra hamilelikte olman gerekir dedi ben de aşıları oldum. Uzun zamandır yaptırmayanlar için 1 ay arayla 2 doz sonra 6 ay sonra bir doz daha 3 doz vuruluyor bu da 10 yıl koruma sağlıyor. 5 yıl önce vurulmuş bir arkadaşıma sadece 2 doz vurdular mesela. Aile Hekimliği de tetanoz olman lazım dedi ben de iş yerinde olduğumu anlattım benden dilekçe aldılar yaptırdım yaptırmak istemiyorum diye. Herhalde bu kadar kritik

Ben Doç dr Mehmet Metin Altay'a gittim valla yorumları okurken 3 saate kadar bebeğin pozisyonuna ve testlerde çıkan riskine göre doktor bey muayene ediyormuş. Bizim kız kalbi için ve beyni için inanilmaz bunaltti doktoru ama inatla adam oradaki damarları tam görmek için bekledi. Üstelik benim mantar sorunum vardı ayrıntılı ultrosonla ilgili olmadığı halde onun için de ilac yazdı. Rahim boyu ve bebeği besleyen damarlarla ilgili de özellikle rica da bulundum ona da dikkatlice baktı. Nakit 550 tlydi kart 600. Sizin profun ücreti ne kadar?

Yani açlık ve tokluk şekeri bir çok şeyi ortaya koyuyor gibi yükleme yapmak bu yüzden mantıksız geliyor bana ama net kafamda bir şey yok . Doktor değişeceğim önümüzdeki hafta bakalım ne diyecek bir de dahiliyeye gideceğim onun da fikrini alacağım. Size de çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Toplam 5 dozmuş canım ilk 3 dozu çok önemliymiş. Ben de sordum sağlık ocağına bu şekilde açıkladılar 3 dozu kesinlikle yaptırman lazım dediler.
Tam manasıyla yılan hikayesi bu tetenoz aşısı her doktor ayrı konuşuyor. Bende ünlü bir tüp bebek doktoru profu dinledim baya 1 doz bile 10 yıl koruyor dedi. Yine aynı şekilde başka doktoru dinledim 5 yıl koruyuculuğu var dedi sonra acilde iğneyi veren doktor ( elim pasli demirle kesildi gebelikten bir buçuk ay önce yatırmıştım) 1 yıl korur dedi. Herkes çok ama çok farklı konuşuyor. Sağlık odağındaki ebe 3 doz tamamlayınca ömür boyu gerekmez diyor falan filan. Ben vurulmadim gebelik bitiminden 20 gün sonra dolacak 1 yıl. Gidip imza atacağım sağlık ocağında bir de

Ayyy keşke bana da deseydi sola yapardım en azından sağ koluma yaptı yemek bile yiyemiyorum kalkmıyor kolum
Sonraki dozu sola yaptır. Ben direkt alışkanlık solu açtım
Aslında aşı beş doz. Gebelikte ilk iki doz yeterli dedi bana hemşire. İki yıl korur bu dedi. Ama beş doza tamamlanirsa on yıl koruyuculugu varmış.

Neden bu kadar sıkı tutuluyor ben de anlamıyorum sonuçta artık doğumlar steril ortamlarda yapılıyor.
Tabi yine de aşılar önemli ama keşke bir de düzgün açıklama yapsalar da kafalar karışık olmasa...

Ne demek ben teşekkur ederim yalnız çoğu doktor seker yüklemesini yaptırma taraftarı istemeyen doktor sayısı az bi kan degeri vardı 3 ay ileri dönük şekerine bakıliyor o normal çıkar ise aclik toklukta normalse bana yaptirmak mantıksiz geliyor ve bunları yaptırdım normal cikiyor ilk gebeliktede normal cıkmıştı ne olduysa yuklemeden sonra oldu arkadasimda suan ayni durumda yuklemeden sikayetçi tabiki bunlar kafanı karıştırmasın bana olan size olacak diye birsey yok en doğru kararı güvendiğiniz bir doktorla almalısınız hakkımızda hayırlısı

Benim 17. Haftda sesi duydu doppler diye bir alet var artık bir çok sağlık ocagindada varmış. Steteskopla mi dinleyecekti de duyulmuyor Muş.

Bugün kontrolüm vardı hissedemiyorum diye vesvese yapıyordum çok şükür sağlıklıymış bebişim baştan beri 1 hafta geriden geliyor 18+1 olması lazımken 17+1 iz yine 185 gr miş tosun ayrıntılı için randevu aldık 2 hafta sonra yaptırın dedi. Herşeyini de gösterdi sağsağlim doğsunlar inşallah

Bende öyleydim hissedemiyorum diye üzülüyordum. 20. haftanın sonlarında çok çok konsantre olursam hissetmeye başladım o da gaz pıtırcığı gibiydi. Salı günü randevum vardı baya büyümüş 400 gr dı anca belirgin hissetmeye başladım bu hafta. Aslında çok hareket ediyor ama daha minnoş oldukları için biz anlayamıyoruz. Azıcık kiloları artınca güçleniyor vuruşları. Darısı başına en kısa zamanda hissedersin inş.

Benim midem ağrımıyor ama iki gündür hafif hafif bir bulantım var anlamadım aslonda bulantılarım geçeli 2 aya yakın oldu acaba üşüttüm mü çözemedim hamilelikte olur mu ki ara ara mide bulantısı ilerleyen haftalarda acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…