2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Öncelikle geçmiş olsun babanız adına. Erkekler bizim gibi düşünmüyor bence benim eşimde mesela haftada bir halı sahaya gider haftasonu bazen işi olursa okula gider işlerini halleder akademisyen aslında saat sınırı yok ama geç geldiği de oluyor erken geldiği de ben takılmıyorum bu duruma suanlık. Ama insan ilgi bekliyor orası kesin sizde de aynı şey yaşanıyor anladığım kadarıyla çok sık boğaz etmeyin ama şu anda ilk önceliği siz olmalısınız tartışmak yerine konuşarak bu sorunları aşmayı deneyin. Cinsellik olarak da şöyle söyliyim bizde eşimle cinsellik yaşamıyoruz eşim çok temkinli kendini kötü hissediyorum hamile bi kadınla ilişki yaşama fikri ona tuhaf geliyormuş benim de çok isteğim olmadığı için üstünde durmuyorum onun dışında birbirimize çok yakınız öyle söyliyim Umarım halledersiniz üzülmeyin bebeğiniz hissedebilir

Benim doktorum demir ilacını 1 ay önce başlattı kan değerlerim yüksek olmasına rağmen ama özellikle 20.haftadan sonra yüksekte olsa bebeğin kandaki demiri çok hızlıca emdiğini ve bu nedenle her hamile de 20.haftadan sonra test yapmaksınız demir ilacına başlandığını biliyorum. Bence doktorunuzla konuşun bu durumu ve hoşunuza gitmediğini anlatın zira bi yerde bayılıp kalabilirsiniz 8 değeri baya düşük özellikle hamile bir kadın için. Geçmiş olsun şimdiden

Ben napayim dahs hic hissedemedim 21 haftalik hamileyim nerdeyse doktorum plesantan onde dedi bu haftalarda hissetmem lazim ama hala hissedemiuorum
Canım acaba kiloyla mı alakalı kılon var mı ya da iç karnın falan genıs mı acaba

Doktorunuz sorumsuz tıpkı benim doktorum gibi ben tiroit hastası olduğum için tüp bebek doktorum uyarmıştı bende gidip hep kendi kendime kontrol ettirdim. Sonrada sağlık ocağında baya detaylı tetkit yapıldı doktorunuza gösterin diye verdiler ben götürdüm. Doktor bana " ay canım dahiliyeye git" dedi. Dahiliye doktoru da " sen hamilesin kadın doğum doktoru baksın" dedi. Takip eden doktorun umrunda bile olmadı hiç bir şey, mantarım vardı alttan muayene bile etmedi. Ben değiştirdim hiç pişman değilim. 5 dakika ultroson da bakip ( asla ayrıntılı bilgi vermede yok) 140 tl almak ne kadar kolay valla. İşini hakkıyla yapmayan babam olsa kızarım. Sağlık sektörü de artık hep paraya dayalı hale gelmiş vicdan, işimi hakkıyla yapayım diyen Hekim de çok az kaldı.

Çok sinirim bozuldu canım ya, tahlil istemez mi insan, aile hekimim şok oldu niye yazmadı diye. Ara ara başım döner gibi oluyordu bundan mı oldu bilmiyorum. Allah'ım işinin ehli insanlarla karşılaştırsın, sadece beyaz önlüğü giyenle değil

Canım, bulantılarım döneminde de çok doktor değiştim ben, en son bunu önerdiler buda böyle çıktı. Ben napayım şimdi Allah aşkına

Canım, bulantılarım döneminde de çok doktor değiştim ben, en son bunu önerdiler buda böyle çıktı. Ben napayım şimdi Allah aşkına
Benim de doktoru bir övmüşlerdi internette ha yalan değil çok tatli dilli, güler yüzlü ama iyi bir doktor mu derseniz kesinlikle hayır. Size de kötü denk gelmiş ne diyeyim. Bir dahaki kontrolde bir konuşun böyle böyle çıktı sonuçlar deyin bakalım tepkisi ne olacak.

Bende senin gibiyim bazı günler çok hareket ediyor güçlü güçlü bazı günler hiç olmuyor normal galiba

Arkadaşlar merhaba, Ben henüz üye oldum ve grubu da henüz takibe başladım.

Kısmetse 23 nisanda kızımıza kavuşacağız. Ancak doktorumuzdan pek memnun değiliz, değiştirme kararı aldım. Medikal Park Göztepe hastanesinde Dr. Aslı Aytan hastası olan var mı? Bilgi verebilir misiniz? Ya da bu hastanede önerebileceğiniz doktor var mı? Biraz ilgili, sevecen, sıcak bir tutum bekliyorum. Malesef biz bunu bulamadık şimdiki doktor ile.
Cevap için teşekkürler.

F Fulyaa82 Baban için çok üzüldüm canım böyle hassas olduğun bir dönemde her şey üst üste gelmiş bence ondan kaynaklı duygu durumun. Hormonlarımız bizi çok değiştiriyor ben de hiç duygusal biri değilim ama bu ara saçma saçma şeylere ağlamak istiyorum. Biz de eşimle cinselliğe ara verme kararı aldık daha doğrusu eşim böyle bir karar aldı ben de saygı gösterdim. Hamile olduğum için kırılacak eşya muamelesi görüyorum o sebeple bana dokunmaktan korkuyormuş. Gerçi biz 7 yıllık evliyiz çok uzun zaman uğraştık o yüzden bu duruma takılmıyorum ama siz çok tazesiniz bu şekilde düşünmen çok normal. Yine de kafana takmamaya çalış, çocuk doğduktan sonra düzelecektir eminim eşin de çocuğa zarar verme korkusu yaşıyor bu sebeple kendini çekiyordur. Sakın seninle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünme. Onları da anlamak lazım tamamen yabancı oldukları bir durum sonuçta ne yapacaklarını bilemiyorlar.

Doktordan yana şansım gülmedi kızlar, işini doğru düzgün yapan bir doktor bulamadım. 2 aydır gittiğim doktor benden ne kan tahlili istedi ne de idrar tahlili. İlk gittiğimde idrar tahlili istemişti enfeksiyon çıktı ilaç yazdı bir sonraki gittiğimde tekrar istemedi noldu enfeksiyon geçti mi diye,kan tahlili de hiç istememişti zaten. Bugün aile hekimliğine gittim aşı olmaya ve tahlil vermeye. Aşımı oldum tahlil yaptırdım sonucunu aldım. Doktor baktı kan değerin 8'e kadar düşmüş dedi (normalde en az 12 olması gerekiyor) kan ilacı kullanıyor musun dedi yok dedim, doktorun yazmadı mı dedi, yok dedim,doğumda kan verirler sana bu değerle gidersen, ayakda duramaz insan dedi. Kolesterolüm yüksek çıktı. Ben bu tahlili aile hekimliğinde yaptırmasam haberim olmayacak, bizim uyuz doktor tahlil istemiyor benden sadece ultrason ile bakıp gönderiyor beni. Allah aşkına kızlar sizlerin doktoru nasıl bunları siz mi takip ediyorsunuz, hocam kan tahlili idrar tahlili yapalım diye yoksa onlar mı istiyor? Bende mi bir gariplik var,şimdi arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum doktora, haksız mıyım?
[/QUOTE]
Tüm tetkikleri hamilelik başında yaptırmıştı Dr um bana. sağlık ocağında yapılmayan 2 testi ve bir de tam batın usg istemişti k da da safra kesemde taş olduğunu öğrenmiştim 14. Hafta gibi kan idrar istedi tekrar down sendromu testi ile birlikte onları da yaptırmıştım.kanım başta 14 Dü 11 küsüre düşmüştü kan ilacını verdi o hafta. Diğer gebeliklerimde bakılmadan veriliyordu direk 3 ay bitince demir. Bu dr.önem veriyor gerçekten memnunum. Siz hangi ildesiniz belli burdan bir Dr . Tavsiyesi alırsınız kafanız rahat eder

Çok teşekkürler ben de ancak görebildim cevabınızı
Mutlaka bakacağım, zira şu anda hiçbir montum kapanmıyor : (

Cok sevindim saglikla gelsin insallah minik prenses Happy Thanksgiving ❣
Canım çok sevindim sonunda öğrenebilmene Sağlıkla gelsin minik kızın Dikkat et çok kaybetme kendini, insanın aldıkça alası geliyor ama temkinli olmak lazım.
B Babybirds te cinsiyeti öğrendi başka öğrenmeyen var mı ya.
Oooo ne kadar güzel bir haber bu. Öncelikle sağlıklı olmasına sonra da hem kız hem oğlan evladını tatmanıza çok sevindim. Sağlıkla gelsin minik hanım çok sevindim ya♥♥
Gözünüz aydın sağlıkla gelsin bebeğiniz ❤
Hadi gözün aydın cnm sağlıkla gelsin kuzucuk. Kızlar kervanına bir kızımız daha katıldı bakalım
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Sağolun varolun
Benim bir tatlış oğlum var 25 aylık. Açıkçası onun erkek olmasından çok ama çok mutluydum. His olarak kız çocuğuna çok uzaktım.(hem de 2014 doğumlu dünya tatlısı kız yeğenime aşırı düşkünken, herşeyiyle buralardan bile ilgilenirken)
İkinciyi de sanki kız çocuğu seçeneği yokmuş gibi erkek gibi şartlamıştım kendimi (isterken ve ilk tahlille öğrendiğim dönemde)
Burada bir arkadaşımız için üzüldüm, kız çocuğu istiyordu erkek olduğunu öğrenince "sevebilecek miyiz acaba" diye yazdığı için bizlerden aldığı tepki nedeniyle kendini yanlış ifade ettiğini söyleyip bir daha asla katılmadı aramıza Ben orada onun bebek için yazdığı şeye üzülmüştüm, aslında kendim bu konuda hassas olduğum için kendime üzülmüştüm. Günah çıkarmak denen şeyi yapıyorum şu anda İslami terimi var mı bilmiyorum... Keşke o arkadaşımızla yüz yüze kendimi ifade edebilseydim, eminim o da isterdi. Umarım iyidir, sağlıkla bebeğini bekliyordur
Şimdi alışveriş konusunda, nasipse doğduğunda ilgi, alaka, özen, süsleme ve yetiştirme, ne isterse yapma konusunda (yanlış bile olsa anne sevgisi doygunluğuna ulaşması çerçevesinde oğlum da ne isterse yapıyorum) kendimi kaybedip fazlasını yapacağımı biliyorum.
Şükür çok şükür, bin şükür ki sağlıklı
Tavsanannesi@ canım, tam genetik test haftamda fr dan Kanada'ya geldik, burada bazı aksilikler oldu yaptıramadım bahsettiğin genetik testi o nedenle cinsiyet de bu zamana kaldı canım. İlkini 11. Hafta sonunda öğrenmiştim Aynıyız seninle, tüm yavrularımız analı babalı büyüsün canım

Evet canım aynen ben de zayıflayıp hamile kaldım birde tüp bebek tedavisi ile kaldım ama naturel olduğu için ilk zamanlar çok dikkat ettim .o yüzden 18 haftadan itaberen hissetmek süper bişey :)aaa keşke izinli olmasaymış zaten dururlar dururlar son anda haber verirler .Bizde yarın gidicez hayırlısı inşallah

Slm herkese bugün bebeğin hareketlerini hissetmiyorum agrım da var telaş yaptım önerisi olan var mı normal mi

Ben 1 tane kısa kollu pijama takımı aldım hastanede giymek için, 1 tane tayt ve sweat aldım yürüyüşe çıkarken kullanmak için.
ben de iki emzirme atleti. iki de alt çamaşırı aldim. pijamaya ihtiyacim yok diye düşündüm. siparişten sonra cok ucuz alayim diye düşünürken bir de baktim kiii bedenleri bitmiş. 5 dk geçmemişti üstünden... nasil bitti anlamadim..

Benden 6. Hafta kan tahlilerim yapılmıştı. 10. Haftada başka vi Dr a gittim o da tekrardan kan istedi verdim. 17. Haftada sağlık ocağında verdim. Gebeliginiz boyunca ilk kez kana bakilmasi enteresan. Çünkü ona göre kan hapı feln başlanıyor

Kızlar bugünde ölçüm için gittim benim bebeğim gelişmiyor galiba napabilirim ben 3 haftaya çıkarsa bebeği alıyolarmış
Lütfen panik yaptırmayın ve pıhtılaşma için test yaptırın. Bi arkadaşımın 3 hafta geriye düştü pıhtılaşma bozukluğu varmış kan sulandırıcı iğneyle düzeldi bebek ve 38. Haftada doğum yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…