20. Hafta daha çok erken ben 23. Haftadayım bazı zamanlar bende hissetmiyorum hareketleriniSlm herkese bugün bebeğin hareketlerini hissetmiyorum agrım da var telaş yaptım önerisi olan var mı normal mi
pozCanım sana bir soru sorcam ben de 22+3 haftalık hamıleyım nerdeyse 18 den beri hissediyorum hareket ama son 2 haftadır daha belirgin ya son 2 gune kadar çok hareketlıydı dun sadece 1 2 kez cok güçsüz bir sekılde oldu döner gibi bugun daha bir hareket olmadı normal mı ya
ilk gebeligimde plesenta önde olmamsina ragmen ben de çok geç hissetmistim... kisa zamanda hissedersiniz minnosu...Ben napayim dahs hic hissedemedim 21 haftalik hamileyim nerdeyse doktorum plesantan onde dedi bu haftalarda hissetmem lazim ama hala hissedemiuorum
Slm herkese bugün bebeğin hareketlerini hissetmiyorum agrım da var telaş yaptım önerisi olan var mı normal mi
ne güzel haberler bunlar... minik kuzuya bir kızkardeş geliyor.. saglikla huzurla gelsin. saglikla huzurla büyüsün insallahAyy çok tatlısınızÇok teşekkür ederim.
Herşey yolunda görünüyor, iyice inceledi ultrasound ile. Yarını bekleyemedim yazayım
Nasipse kızım olacak
Allah hepimize kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin inşallah
Yarın burada çılgın cuma var, gidip kız kıyafetleri reyonlarında çıldırmayı düşünüyorum.ahahaha İnceleyen kadın tebrik ediyor, ben çılgın cuma planı yapıyordum kafamdan, çıkarken teşekkür edebildim
Kendimi durduracak değilimKız bile olsa oğlumun herşeyi temiz duruyor onları giydiririm diyordum bir de yarın kendimden korkuyorum
Çok şükür, sağlıklı olduğunu duydum ya. İkili testin ikinci kısmında da risk azalmış. İki test yaptırdım burada. Ama Fransa'ya gidince haftama göre hakkım olan bir genetik test var, onu da yaptıracağım iki haftaya. Bu güzel sağlık haberlerinin darısı bekleyenlere inşallah
Canım kendini üzme burda bircok kişide oldu Sen dikkatli ol ilacını al bol bol dinlenGünaydın hanımlar. Bugün miniğimizin kalp atışlarını az da olsa duyduk :) ama doktorum içerde az bi kanaman var dedi progestan hap kullanıyordum zaten şimdi birde hafta da bir iğnesini verdi . Eğilip kalkma bebeği sıkıştırma dedi. Korktum kanama diyince böyle bisey yasayan var mı aranızda? Tecrübeli annelerimiz vardır diye buraya yazmak istedim yardımcı olurmusunuz
Ay ne güzel yaBende sadece yarım saat hafiflik oldu geçti hiç ağrı çekmedi. Hemşire çok az kişide ağrı sızı olmaz demişti sanırım bu konuda şanslıyım
İnşallhhhpoz
bebeğiniz pozisyon değiştirmiştir muhtemelen. iyilik durumunu hareketlerden takip etmek için daha çok erken. güzel güzel büyüsünler daha cok hissedeceğiz insallah...
ilk gebeligimde plesenta önde olmamsina ragmen ben de çok geç hissetmistim... kisa zamanda hissedersiniz minnosu...
çok minik belki posizyon degistirmistir. içeride keyfi yerindedir insallah kuzunun
Yok 20 deyim ama hergün ufak da olsa bir hareketini hissediyorum uzun süre hareket ermeyince biraz telaş ediyorum bazen de çok hareket edince rahatsız mı diye telaş ediyorum aman be ne zor bu hamilelik doğup gözümün önüne gelse diye bakıyorum vallaHeralde normal canım sende mı 22 haftalıksın
Amerika icin soyleyebilirim ki siz eger bir sikayetiniz oldugunu soylemezseniz genel prosedur neyse ona gore devam ediyorlar. Benim de basta bir kez oldu kan tahlili ve idrar tahlili. Kan degerimde sinirdaydi. Tahminimce birde dogumdan once bakarlar bir sikayetim olmadikca. bir de lohusaliktan sonra diye hatirliyorum. Surekli takip gerektirecek bir durum olmadikca surekli tahlile ultrasona vs ihtiyac yok aslinda. bu tahliller biliyorsunuz devlete de epey buyuk bir maliyet. Prof. Ahmet Rasim Kucukusta nin soyle bir konusmasini dinlemistim. istesek cok saglikli bir kiside bile en az 5 hastalik buluruz diyordu. fazla tahlil vs sonucunda belki de vucudunuz ihtiyac duymadigi bir tedaviye maruz kalacak. Fazla tani fazla tedavi demek ki aslinda iyi birsey degil.Doktordan yana şansım gülmedi kızlar, işini doğru düzgün yapan bir doktor bulamadım. 2 aydır gittiğim doktor benden ne kan tahlili istedi ne de idrar tahlili. İlk gittiğimde idrar tahlili istemişti enfeksiyon çıktı ilaç yazdı bir sonraki gittiğimde tekrar istemedi noldu enfeksiyon geçti mi diye,kan tahlili de hiç istememişti zaten. Bugün aile hekimliğine gittim aşı olmaya ve tahlil vermeye. Aşımı oldum tahlil yaptırdım sonucunu aldım. Doktor baktı kan değerin 8'e kadar düşmüş dedi (normalde en az 12 olması gerekiyor) kan ilacı kullanıyor musun dedi yok dedim, doktorun yazmadı mı dedi, yok dedim,doğumda kan verirler sana bu değerle gidersen, ayakda duramaz insan dedi. Kolesterolüm yüksek çıktı. Ben bu tahlili aile hekimliğinde yaptırmasam haberim olmayacak, bizim uyuz doktor tahlil istemiyor benden sadece ultrason ile bakıp gönderiyor beni. Allah aşkına kızlar sizlerin doktoru nasıl bunları siz mi takip ediyorsunuz, hocam kan tahlili idrar tahlili yapalım diye yoksa onlar mı istiyor? Bende mi bir gariplik var,şimdi arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum doktora, haksız mıyım?
Yok öyle fazla kilom diyetisyene bile gidiuorum kontrollu kilo alabilmek icin, gecen ay kilo verdim bu ay sadece 500 gr almisim doktorum bu durumdan memnun karnimda asiri cikmadi cevrem oyle soluyor bana gorede epey cikti gibi belkide ic karnim genis bilemiuorumCanım acaba kiloyla mı alakalı kılon var mı ya da iç karnın falan genıs mı acaba
Tavsiyeleriniz icin ve yorumlariniz icin tesekkur ederimÖncelikle geçmiş olsun babanız adına. Erkekler bizim gibi düşünmüyor bence benim eşimde mesela haftada bir halı sahaya gider haftasonu bazen işi olursa okula gider işlerini halleder akademisyen aslında saat sınırı yok ama geç geldiği de oluyor erken geldiği de ben takılmıyorum bu duruma suanlık. Ama insan ilgi bekliyor orası kesin sizde de aynı şey yaşanıyor anladığım kadarıyla çok sık boğaz etmeyin ama şu anda ilk önceliği siz olmalısınız tartışmak yerine konuşarak bu sorunları aşmayı deneyin. Cinsellik olarak da şöyle söyliyim bizde eşimle cinsellik yaşamıyoruz eşim çok temkinli kendini kötü hissediyorum hamile bi kadınla ilişki yaşama fikri ona tuhaf geliyormuşbenim de çok isteğim olmadığı için üstünde durmuyorum onun dışında birbirimize çok yakınız öyle söyliyim Umarım halledersiniz üzülmeyin bebeğiniz hissedebilir
Yok 20 deyim ama hergün ufak da olsa bir hareketini hissediyorum uzun süre hareket ermeyince biraz telaş ediyorum bazen de çok hareket edince rahatsız mı diye telaş ediyorum aman be ne zor bu hamilelik doğup gözümün önüne gelse diye bakıyorum valla
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin umarim hersey duzelirF Fulyaa82 Baban için çok üzüldüm canım böyle hassas olduğun bir dönemde her şey üst üste gelmiş bence ondan kaynaklı duygu durumun. Hormonlarımız bizi çok değiştiriyor ben de hiç duygusal biri değilim ama bu ara saçma saçma şeylere ağlamak istiyorum. Biz de eşimle cinselliğe ara verme kararı aldık daha doğrusu eşim böyle bir karar aldı ben de saygı gösterdim. Hamile olduğum için kırılacak eşya muamelesi görüyorum o sebeple bana dokunmaktan korkuyormuş. Gerçi biz 7 yıllık evliyiz çok uzun zaman uğraştık o yüzden bu duruma takılmıyorum ama siz çok tazesiniz bu şekilde düşünmen çok normal. Yine de kafana takmamaya çalış, çocuk doğduktan sonra düzelecektir eminim eşin de çocuğa zarar verme korkusu yaşıyor bu sebeple kendini çekiyordur. Sakın seninle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünme. Onları da anlamak lazım tamamen yabancı oldukları bir durum sonuçta ne yapacaklarını bilemiyorlar.
Ben 3.aydan itibaren doktorum kan ilacina baslatti gecen haftada saglik ocaginda kan testi yapildi kanim ona ragmen dusuk cikti saglik ocagindaki doktor kan ilacini ikiye cikarmasi gerekiyor doktorunuz dedi benim kanim 11 de ciktigi halde dusuk buldular sizinki cok dusmus dikkat edin lutfen.Çok sinirim bozuldu canım ya, tahlil istemez mi insan, aile hekimim şok oldu niye yazmadı diye. Ara ara başım döner gibi oluyordu bundan mı oldu bilmiyorum. Allah'ım işinin ehli insanlarla karşılaştırsın, sadece beyaz önlüğü giyenle değil
Bende mi bir tuhaflik var bilmiyorum ama ben esime hep sunu soyluyorum. Cok calisip cok para kazanip evine ailesine vakit ayiramayacaksa ben oyle bir iste calismasini bile istemiyorum. Ben de 8 senelik evliyim. Eve is getirmesi gerektiginde bile oncesinde soyler ve sonrasinda mutlaka kaybettigimiz zamani telafi etmeye calisiriz. Ozellikle cocuktan sonra daha da katiyim bu konuda. Gerekiyorsa biz uyurken calissin diye dusunuyorum. Butun gun babasiyla vakit gecirmek icin bekleyen bir cocuk varken kimse kusura bakmasin ama arkadaslar ikinci planda kalmali. Herkes arkadaslariyla vakit gecirmek ister. siz de istersiniz. Ama onceligi hep siz ve cocugunuz olmali. Ama yanlis anlasilmasin tabi. Bunu severek ve isteyerek yapmali. Zorla guzellik olmaz tabiki. Ama zaten cocuklar mutlu olunca hemen gosteriyorlar tepkilerini. yorgun bile olsaniz butun yorgunlugunuz gidiyor gelip bi sarilmalarina bir tatli sozlerine. Tartisarak cok cozume ulasir mi bilmiyorum ama kafa dagitmak icin beraber birseyler yapmaya calissaniz yada siz de ona ve arkadaslarina katilin. Sizin de kafaniz dagilirKızlar merhaba,bugünlerde ruh halim pek iyi degil babam rahatsizlandi yogun bakims slindi sukur taburcu oldu uzuldum kasik agrilarim oldu doktora gittim sukur bebek iyi birde uzerine eşimle kac gundur gerginlik yasiyoruz iş cikis ara ara 1 saatte arkadaslarinin yanina ugramak istiyor son gunlerde cok sıklasti bu yuzden tartisiyoruz benim.ona bu donemde daha cok ihtiyacim varken o disarda takilmak istiyor ona sorsan yoruluyormus ara ara kafa dagitmak istiyormus ama bu son dönemde cok siklasti ve cozume ulasmiyor tartismalarimiz son gunlerde cok uzuluyorum ve agliyorum bebegim icin endise ediyorum hep hissediyor diye ama elimde degilbir eşim cinsel olarakta uzaklasti hamile kaldigimdan beri ilk 3 ay doktor yasakladi ama ondan sonrada cok seyrek birlikte oluyoruz ve afedersiniz bazen o orgazm olamiyor doktora gitti testler yaptirdi hersey normal cikti doktor psikolojik dedi ben anlamiuorum nasil bir ruh halindeler tum sıkıntilari biz cekiyoruz onlarin psikolojisi bozuluyor bu cinsel olarakta uzaklasmasi beni cok etkiliyor napicam sasirdim daha 1.5 yillik yeni evliyiz hersey okadar yeni ve tazeki niye boyle oluyor hamile halimle kaldiramiyorum benim durumumu yasayanlar varmi aranizda yada ben tekmiyim
arada bende de oluyor doktorum cok yorulma kokusuz sa sıkıntı olmaz su içmene dikkat et demiştiKızlar benım gebelıgın başından beri cok akıntım olmadı bugun bıraz önce hanı yumurtlma zamanında uzayan akıntı var ya az bır sey ondan geldı ama su an akıntım falan yok bunun olması normal mı
Samimi aciklarimiz icin tesekkur ederim benim icinde para ikinci planda basta huzurumuz olsun guzel vakit gecirelim ve benim bu dönemde ona cok daha ihtiyacim var biz zaten yeni evliyiz ilk bebegimiz herseyi birlikte tadiyoruz kesfediyoruz,biz cift olarak arkadaslarimizla birliktede vakit geciriuorz ama onu basbasa bulustugunda arkadaslariyla muhabbeti alkollu ortamda erkek erkege oluyor bun sık olmasi beni rahatsiz ediyor o ortama benidr gotur nasil diyebilirsin yani artik bekar degil ve sorumluluklari var kisitlamasi lazim ara sira tabi gorusucek ama bu cok sık degil ve benden caldigi zamanla hic degilBende mi bir tuhaflik var bilmiyorum ama ben esime hep sunu soyluyorum. Cok calisip cok para kazanip evine ailesine vakit ayiramayacaksa ben oyle bir iste calismasini bile istemiyorum. Ben de 8 senelik evliyim. Eve is getirmesi gerektiginde bile oncesinde soyler ve sonrasinda mutlaka kaybettigimiz zamani telafi etmeye calisiriz. Ozellikle cocuktan sonra daha da katiyim bu konuda. Gerekiyorsa biz uyurken calissin diye dusunuyorum. Butun gun babasiyla vakit gecirmek icin bekleyen bir cocuk varken kimse kusura bakmasin ama arkadaslar ikinci planda kalmali. Herkes arkadaslariyla vakit gecirmek ister. siz de istersiniz. Ama onceligi hep siz ve cocugunuz olmali. Ama yanlis anlasilmasin tabi. Bunu severek ve isteyerek yapmali. Zorla guzellik olmaz tabiki. Ama zaten cocuklar mutlu olunca hemen gosteriyorlar tepkilerini. yorgun bile olsaniz butun yorgunlugunuz gidiyor gelip bi sarilmalarina bir tatli sozlerine. Tartisarak cok cozume ulasir mi bilmiyorum ama kafa dagitmak icin beraber birseyler yapmaya calissaniz yada siz de ona ve arkadaslarina katilin. Sizin de kafaniz dagilirBiraz sakayla karisik ben de geleyim seninle benim de kafam dagilir diyebilirsiniz. Zaten belki oyle derseniz otomatik vazgecedebilir esime bazen cocugu da gotur diyorum mesela giderken. Hatta arkadaslarinin eslerine de soyluyorum siz de cocuklari yollayin diye ☺ Baba olmak da oyle kolay olmamali bence.
Dediginiz gibi artik bekar degil. beni goturemeyecegi bir ortamsa sahsen ben kendisinin de girmeseni uygun bulmuyorum esimin nacizane.Samimi aciklarimiz icin tesekkur ederim benim icinde para ikinci planda basta huzurumuz olsun guzel vakit gecirelim ve benim bu dönemde ona cok daha ihtiyacim var biz zaten yeni evliyiz ilk bebegimiz herseyi birlikte tadiyoruz kesfediyoruz,biz cift olarak arkadaslarimizla birliktede vakit geciriuorz ama onu basbasa bulustugunda arkadaslariyla muhabbeti alkollu ortamda erkek erkege oluyor bun sık olmasi beni rahatsiz ediyor o ortama benidr gotur nasil diyebilirsin yani artik bekar degil ve sorumluluklari var kisitlamasi lazim ara sira tabi gorusucek ama bu cok sık degil ve benden caldigi zamanla hic degil
Dün bir kere geldı bır daha gelmedı canım su an akıntım yok gunde en az 2 bucuk 3 litre su da içiyorum herlade oyle bır kerelik geldıarada bende de oluyor doktorum cok yorulma kokusuz sa sıkıntı olmaz su içmene dikkat et demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?