Ay haksız olur musun delirir insan o hiç birşey demiyorsa sen sor hocam ilaç verecek mısınız değerlere bakmak için test isteyecek mısınız falan gibi olmaz miDoktordan yana şansım gülmedi kızlar, işini doğru düzgün yapan bir doktor bulamadım. 2 aydır gittiğim doktor benden ne kan tahlili istedi ne de idrar tahlili. İlk gittiğimde idrar tahlili istemişti enfeksiyon çıktı ilaç yazdı bir sonraki gittiğimde tekrar istemedi noldu enfeksiyon geçti mi diye,kan tahlili de hiç istememişti zaten. Bugün aile hekimliğine gittim aşı olmaya ve tahlil vermeye. Aşımı oldum tahlil yaptırdım sonucunu aldım. Doktor baktı kan değerin 8'e kadar düşmüş dedi (normalde en az 12 olması gerekiyor) kan ilacı kullanıyor musun dedi yok dedim, doktorun yazmadı mı dedi, yok dedim,doğumda kan verirler sana bu değerle gidersen, ayakda duramaz insan dedi. Kolesterolüm yüksek çıktı. Ben bu tahlili aile hekimliğinde yaptırmasam haberim olmayacak, bizim uyuz doktor tahlil istemiyor benden sadece ultrason ile bakıp gönderiyor beni. Allah aşkına kızlar sizlerin doktoru nasıl bunları siz mi takip ediyorsunuz, hocam kan tahlili idrar tahlili yapalım diye yoksa onlar mı istiyor? Bende mi bir gariplik var,şimdi arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum doktora, haksız mıyım?
Guven konusunda sıkıntim yok sadece bekarliktaki ortamindan tam kopamiyor tabiki oda bende arkadaslarimizla gorusucez ama hamilelik donemimde daha artti gorusmeleri ona daha cok ihtiyacim var hic birimiz bekarliktaki gibi cok aktif sosyal hayatimizin icinde olamiyoruz sonucta sorumluluklarimz var benim eşim bekar oldugu donemde hergece 12 den asagi eve girmiyordu cunku babasiyla anlasamiyordu ozaman ona evlenene kadar anlayis gosterdim ama evlendigimizde bu sekilde olmayacagi konusunda anlastik ama yine o ortamlarini ozluyor sık kisa saatlerde olsa kacmak istiyor sıkınti bu aslinda artik evli ve evinde hamile bebek bekleyen bir eşi var bize daha cok vakit ayirmak istemesi ve icinden gelmesi lazim bununBence güven konusunda sıkıntınız yoksa bırakın çıksın hafta da bir hatta siz de çıkın kız arkadaşlarınızla iyi geliyor. Biz eşimle bu sekild yapıyoruz çünkü insanın kız kıza ya da erkek erkeğe paylaşmak istediği şeyler olabiliyor. Hem birbirinizi d bu konu için germemis olursunuz
Benim eşim de aynı evlenmeden önce geç saatlere kadar dışardaydı. Evlendik son bir yıla kadar görüşmüyordu arkadaşlarıyla aralarına soğukluk girmişti. Son bir yılda ne olduysa yine aralarından su sızmaz oldu. Biz haftada bir gün diye anlaştık sadece Pazar günleri çıkıyor. Ama sizin de dediğiniz gibi sürekli kaçamak peşinde yok çarşıdan şunu alıcam arkadaşı görmem lazım diye arada 2-3 saat kaçıyor hep. Geçen bizde tartıştık bu konu yüzünden hep onlarla olmak istiyorsun benimde sana ihtiyacım var vs baya stem ettim. Şimdilik düzeldi ama ilerde yine ne olur bilmem arada tepki vermek gerekiyorGuven konusunda sıkıntim yok sadece bekarliktaki ortamindan tam kopamiyor tabiki oda bende arkadaslarimizla gorusucez ama hamilelik donemimde daha artti gorusmeleri ona daha cok ihtiyacim var hic birimiz bekarliktaki gibi cok aktif sosyal hayatimizin icinde olamiyoruz sonucta sorumluluklarimz var benim eşim bekar oldugu donemde hergece 12 den asagi eve girmiyordu cunku babasiyla anlasamiyordu ozaman ona evlenene kadar anlayis gosterdim ama evlendigimizde bu sekilde olmayacagi konusunda anlastik ama yine o ortamlarini ozluyor sık kisa saatlerde olsa kacmak istiyor sıkınti bu aslinda artik evli ve evinde hamile bebek bekleyen bir eşi var bize daha cok vakit ayirmak istemesi ve icinden gelmesi lazim bunun
Ayni şekilde dusunuyorum bende ama kendisi yogunluktan bunaldigini ara arada kafasini dagitmak icin arkadaslariyla gorusmek istedigini sosyallesmek istedigini soluyor anlayamiyorum kendini okadar hakli goruyorki benim anlayis gostermedigimi sorun cikardigimi soluyor her aksam evine geliyormus neyim eksikmis ara sirada bu sekilde sosyallesmesine anlayis gostermem gerekiuormus ve tartismamiz sonuclanmiyor bu yuzden malesef
Ben gitmesem de benim her an gidebilecegimi bilmesi yeterYa izlemeye gelen başka kimse yok ki gel dese de gitmem zaten 1 saat boyunca terleyen terleyen koşup bağırarak top oynayan erkekleri izlemektense evde netflix dizilerimi izlemeyi tercih ediyorum
Evet siz daha once yazmistiniz orda sukran gunu oldugundan. Tamamen unutmusumBu arada size de happy thanksgivingAmerika ile Kanada farklı zamanda kutluyor. Burada geçeli çok oldu
Bugün pembe kıyafet ve obje konusunda fazlaca abarttımKendimi rahatlatmak için oğluma da alışveriş yaptım. Herkese tavsiyemdir , büyük konuşmayın "Pembe ne yaaa, kızlara hep pembe hep pembe giydiriyorlar, sanki başka renk yok" bunlar benim çok değil 1 yıl önce söylediğim şeyler. ahahaha yemin ederim 38 parça kıyafet hepsi pembe. çorap , patik, eldiven, şapka, battaniye, müslin hariç onlar da pembe
Dediginiz gibi yas degil ama olgunluk etkileleyebilir. Biz esimle yasitiz evlendigimizde 27, ilk cocuk sahibi oldugumuzda 32 yasindaydik. Simdi de Allah nasip ederse 35 yasinda olacagiz. Tahminimce F Fulyaa82 ve esi bizden cok daha buyukler 82 den yola cikarak:) Fulyanin dedigi gibi daha once esinin babasiyla ilgilli yasadigi sikintilardan kaynaklaniyor olabilir ama destek almak lazim.Elmothemonster@
Fulyaa82@
Canlar, bu konuya şöyle bir açıdan yaklaşmak isterim. Muhtemelen, - diyalogun ikiniz arasında geçtiği bu bölüm üzerinden gideyim- ikinizin eşleri arasında ciddi yaş farkı var. Ayrıca herkesin olgunluk ve doygunluk düzeyi ile beklentisi farklı. Bazı yaşı büyük erkekler olgunlaşıp elini ayağını dışarıdan çekip eşine çocuğuna odaklanırken, bazısı vaktini dışarda geçirmek isteyebiliyor. Fakat 20'li, 30'lu yaş erkeklerde ben çok nadiren eşe, çocuğuna odaklanma gördüm. Yani bu hem yapı, hem yaş olgunluğu meselesi.
Fulyaa82@ canım seni çok iyi anlayabiliyorum, benim eşim yaşça ve yapı olarak eşi ve çocuğu ile vakit geçirip öyle mutlu olan bir tip ama mesela benim erkek kardeşim maalesef o dengeyi kuramadı. Ben gelinimize çok destek oldum, arka çıktım, korudum ama maalesef toparlayamadılar. Bazı erkeklerin öyle bir, eş, "evde kal, çıkma" dedikçe inatlaşması oluyor. Umarım en kısa zamanda çözüme ulaşır.Yani Elmocumun dediği gibi istediğini net ifade eden bir konuşma yapıp sonra bırakıp üzerine düşmezsen acaba değişir mi biraz...
Cinsellik kısmı da arkadaşlar okuduğum kadarıyla çok güzel şeyler yazmışlar. Erkek bebeğe zarar vereceğini düşünüyor. Hem aktif kalmak isteyip hem çekinince dengeleri bozuluyor. Benimki bir konuşmamızda bana ilk gebe kaldığım için kızgın olduğunu söyleyiverdi. Rutinleri bozuluyor ve erkekler bundan hoşlanmıyor. Kimisi ifade ediyor, kimisi kendini çekiyor dengesi bozuluyor, kimisi dışarı gidiyor. Her türlüsü var.
Benim algımı merak edersen onu da yazayım, yaşım 40, çekici ve güzel sayılırım, kendimi salmayı da düşünmüyorum, eğer eşim buna rağmen , bu yaşta sadece iki hamilelik geçirdim diye başka kadına giderse ona "yolun açık olsun" derim. Kendi hayatıma bakarım.
Hayat, karşılıklı paylaşım ve anlayış gerektiriyor. Dilerim geçici bir dönemdir ve çark edip senin isteklerine saygı duyarak hareket eder eşin canım
Temizlik pek yapamıyorum artık, hemen yorgunluk geliyor. Eşimden rica ettim o yapıyor temizliği. Ben üstünden geçiyorum veya ıvır zıvır yapıyorum. Yalnız aldıklarımı yıkayıp ütüleyip seyretmek gibi bir isteğim var. İki büyük vakumlu torba oğlumun 0-18 ay kıyafetleri diğer evde duruyor, onları da eklersem rahatlayacağım.Evet siz daha once yazmistiniz orda sukran gunu oldugundan. Tamamen unutmusumbizde alisverise ciktik bugun esim icin. Bende cikmisken hic ihtiyacim olmadigi halde aldim malesef 2 parca. Bebek kiyafetlerine de baktim ama durdurdum kendimi. Christmas da gecsin daha buyuk indirimler olunca oyle almayi planliyorum. Birde kizimdan kalanlari ayirdim 1 koli kiyafet var hali hazirda. Onlarinda bir listesini yapmam lazim neden ne kadar var diye. Bir de birden bir temizlik, duzenleme, alisveris yapma aski geliyor aniden hamilelikte. Biraz o ruh halinin gelmesini de bekliyorum. gerci yavastan geliyor gibi evde hic olmadik yerleri temizlemeye basladim bile. Burda nesting diyorlar. Turkce karsiligini tam olarak bilemiyorum.
Evet canım, yaşlar o civarlar... Umarım düzelirler.Dediginiz gibi yas degil ama olgunluk etkileleyebilir. Biz esimle yasitiz evlendigimizde 27, ilk cocuk sahibi oldugumuzda 32 yasindaydik. Simdi de Allah nasip ederse 35 yasinda olacagiz. Tahminimce F Fulyaa82 ve esi bizden cok daha buyukler 82 den yola cikarak:) Fulyanin dedigi gibi daha once esinin babasiyla ilgilli yasadigi sikintilardan kaynaklaniyor olabilir ama destek almak lazim.
hamilelik baslangic kiloma göre 1 kilo, 10. haftama göre 5 kilo almışım ben de. 5 kilo da az değil ben de almışım..Bu grupta niye kimse kilo almıyo yaa ben hızla almaya devam ediyorum
Valla çatır çatır kilo alıyorum.Bu grupta niye kimse kilo almıyo yaa ben hızla almaya devam ediyorum
Dikkat et canım son aylar yemesen bıle çok kılo alınıyorValla çatır çatır kilo alıyorum.56 ile hamile kaldım şu an 64'üm. Çok mu bilmiyorum ama sanırım sınırım 70 olmalı.
Ben birazda bebegime gore urun aldim.Hassas cildi. Arada degistirmeye calissamda bez de digerleri hep pisik yapti. Gece ozellikle prima daha uzun omurlu.. İceriginde sıkıntı olabilir ama yapıcak biseyim yok surekli koruyucu da kullanıyorum.Prima için çok kötü şeyler duyuyorum bende ondan almak istiyordum ama sizce güvenilir mi?
Vallahi işin kötüsü yiyorum yani. Mide bulantısı hiç yaşamadım. Ömrümde ilk kez 60'li kilolari gördüm. O yüzden kendime izin verdim dogurana dek, ye gitsin diyorumDikkat et canım son aylar yemesen bıle çok kılo alınıyor
Yazın bana cok diyordu gel sende yürürsün diye ama ben pek hoşlanmıyorum açıkçası başkası izlemeye gelir diye hiç düşünmedim aklıma bile gelmedi. Bir de eşimi tanıyorsam kendisini öyle birine göstermek isteyeceği son an olurdu çünkü eve bir geliyor bi kova su dökülmüş gibi terli ve mor lahana gibi ateşler içinde spor yapıcam diye deli gibi koşturmuşBen gitmesem de benim her an gidebilecegimi bilmesi yeterBaska bir zaman bende geleyim hali saha etrafinda yuruyus yaparim bana da hareket olur derim. ama dediginiz gibi evde oturup netflix izlemeyi tercih ederim tabi bende. Bir de ben sizin kadar kesin konusamazdim izlemeye gelen kimse olup olmadigini bilemeyiz hicbir zaman.
Evet öyle oluyor,acele etmezsen sepetten çalıyorlar.ben de iki emzirme atleti. iki de alt çamaşırı aldim.pijamaya ihtiyacim yok diye düşündüm. siparişten sonra cok ucuz alayim diye düşünürken bir de baktim kiii bedenleri bitmiş. 5 dk geçmemişti üstünden... nasil bitti anlamadim..
İnşallah geçmezsin 70iValla çatır çatır kilo alıyorum.56 ile hamile kaldım şu an 64'üm. Çok mu bilmiyorum ama sanırım sınırım 70 olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?