2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bana Ferrum Housmann Fort verdi doktorum onu kullaniyorum gunde bir defa sabah ac ama ikiye cikicak sanirim 10 gun sonra kontrolum var degerlerim dusuk cikti aile hekimi ikiye cikmasi gerektigini doktorumun degistirmesi gerektigini soyledi.
Anladım canım benimde aile hekimi düşük değerim diye beni endişelendirdi biraz doktora gittim hemen sabah akşam aç karınla al dedi

Tesekkur ederim destekleriniz dusuncelerinuz fikirleriniz icin ben 37 yasindayim eşim 34, ilk bebek yeni yeni evlilik yeni tecrube ve eşimin bekarken olan aktif sosyal haysti eve gec girmeleri klasik ailesinin erkek evlattir diyip cokta karismamalari onu evlenince sorumluluk alinca sıkıntiya soktu ama bunu aşmasi lazim bende grafikerim ama şuan ayrildim isten ve hamileyim benimde senelerdir hep aktif iş hayatim ve sosyal hayatim vardi benim icinde zor ev sorumlulugu eş olmak hamilelik ve sorumluluklar buna ragmen sindirmeye calisiyorum ve eşimden ayni cabayi olgunlugu bekliyorum umarim bebegimiz dunyaya gelene kadar biseyleri sindirir ve huzurumuz geri gelir

Günaydın kızçeler.. Bu ara yine o hamileliğin ilk zamanları gibi bir uyku hali geldi bana, akşam 6 buçukta gece uykusuna geçiyorum. Bazen de uyumamak için direniyorum ama çok zor.. Hani kesintisiz mi uyuyorsun derseniz tabi ki hayır 5 kere tuvalete kalkıyorum zaten.. Ve hep uyanıyorum, hamile kaldığımdan beri kesintisiz uykum olmadı daha.. Siz uyuyabiliyor musunuz?

Günaydın birebir noktasina kadar aynı şeyleri yaşıyoruz. Yalnız ben gebeliğin ilk döneminde asla uyumuyordum gece geç yatıp 7 kere uyanıp ( sabaha karşı hep) sabah erken kalkıyordum. Şimdi sabah yataktan kalkmak işkence, hala uykum var

Iste benim kaldiramadigim eşimin lütuf yaparmis gibi her aksam eve geliyorum demesi bu beni sinir etti tabiki geliceksin senin eşin ve yuvan var bunun hem bilincinde ama hemde lutuf yapiyor sanki bunun disinda birde dediginiz gibi iki hafta bir veya ara ara bir haftada bir bulusma olsa yine kabulum ams bu normal bulusmalarini yapip uzerine iş cikislari 10 dk veya 1 saat ugruycam demeleri ve sık yapmaya baslamasi ve bunu gayet dogal bir durum olarak bana kabullendirmeye calismasi benim icin som damla oldu iyice patladim agladim bagirdim aglamalarima bile sen aglama hamilesin demedi umursamadi resmen kendisi bunun ustune bana birde tavir aldi ve hamile halimle kac gundur cok uzuldum bebegimde hissediyor farkindayim agrilarim oluyor ara ara insallah gecer diyorum anlar beni yada dahada arapsacina donucek yipraticaz birbirimizi

Okadar iyi anliyorumki bende hamile kaldigimdan beri deliksiz uyumuyorum 5 defa gece tuvalet icin kalkiuorum gun icindede bendede son gunlerde hafuf uyku hali basladi ama cok uyumuyorum acikcasi .

Lütfen kafayı yemeyelim yıkanabilir bez cesaret işi. Bu arada zeytinyağı da bebeklerin cildinden emildiği için önerilmiyor bilginiz olsun. Ben sudocrem kullanıyordum hala da evde vardır ama onda da zararlı maddeler varmış. Almanya’dan kaldırılmış sanırım. Hametem de güzel. Bizde pişik hiç olmadı. 2 saatte bir birşey olmasa da değiştirdim hep. Sabunda bebek cildine iyi gelmiyor. Şampuan çok az kullanıyorsun zaten sürekli sabun olur mu bilemedim. Temiz içerikli şampuanlardan alabilirsiniz.

Günaydın canım. BurnuM tıkanmazsa uyuyorum ben ama yarın ne olacağımız belli değil

Cok iyi anliyorum sizi,benim eşimin arkadaslarida hep ariyorlar bu adam evli karisi hamile demiuorlar whatsaptan yazismalarida ayri gruplari bile var ay ne diyim konustukca şisiyorum inanin ne olucak bu arkadas sevdalari bu erkeklerin

Lavabo süpermiş İnsan ister istemez ilk bebekte biraz hassas oluyor sanırım. E bende bir de anksiyete var, var düşün gerisini

Kafayı yemeyelim derken? Annelerimiz bezleri kaynata kaynata, ellerinde yikaya yikaya büyüttü bizleri, hazır bez dediğiniz şurada kaç yıldır var sanki? Zeytinyağı emiliyor da binbir çeşit kimyasal içeren kremler emilmiyor mu?

Günaydın canım. BurnuM tıkanmazsa uyuyorum ben ama yarın ne olacağımız belli değil
He o da var bende, burnum tıkanıyor ağızdan da nefes alamıyorum ben hiç, alışık mı değilim nedir.. Bu gece serum fizyolojik sıktım burnuma bana mısın demedi. Gece kalktım geziyom söylene söylene, eşim de garibim bakıyor bu deli napıyor diye..

Bende 65 ile hamile kaldım boyumda 1,68 orantılı sayılırdı şimdi 74 üm acaba doğumdan sonra gitmiyor mu bu kilolar
1.67 cm boyum. 65kiloyla hamile kalıp 72kiloyla doğurdum. Doğumdan çıktığımda 65 kiloydum. Hemen kilo vermeye başladım, emzirme ve uykusuzluk süreciyle, 59'a düştüm ki normal kilom 57-58 kg. Bu arada hamilelikte süper sağlıkla gürleşen saçlarım da döküldü 16 ay kadar süt sağdım. Sonra birkaç ay içinde 7-8 kilo aldım. Oğlum 21 aylıkken, ben 67 kiloyken bir gün sürpriz bir şekilde ikinci kez hamile olduğumu öğrendim.
Tüm hikayemi şunun için yazdım, herkesin süreci farklı olabilir. Benimki sağlık elverdiği ölçüde çok keyifli bir süreçti kilolara rağmen. Çok nadiren kilo verilemiyor , öyle olursa da keyfini çıkarın. Elbet isterseniz verilir.
Sağlık olsun da herşeyi yapar insan

Pipi konisinden ben 8'li paket almıştım, eşim çok gülmüştü bu ne diye kısa süre kullanabildim Hareketlenince koni bir yana gidiyor çiş çok yapmadı üstüme ama 1-2 kez oldu

Valla çatır çatır kilo alıyorum. 56 ile hamile kaldım şu an 64'üm. Çok mu bilmiyorum ama sanırım sınırım 70 olmalı.
56 kiloya göre iyi olan kilo max 12 kilo ile 68 kg. Ayda 1 kilo hedef koyarsanız şimdiden olurGeçmemeye çalışın naçizane

Reactions: Kuf
Kızlar kilo konusu beni de korkutuyor. Benim şu ana kadar olduğum en fazla kilo 53tü. Onunla da hamile kaldım zaten.. Şu an 51im. 60 kilodan fazla olmayayım diyorum ama zor galiba Ay 60 bile bana çok geliyor hiç hayal edemeyeceğim bir kilo.. Senelerce kilo almaya çalıştım bide

Pipi konisinden ben 8'li paket almıştım, eşim çok gülmüştü bu ne diye kısa süre kullanabildim Hareketlenince koni bir yana gidiyor çiş çok yapmadı üstüme ama 1-2 kez oldu
Çok tatlı değil mi ama Deneyeceğim bakalım, hareketlenene kadar idare eder en azından
56 kiloya göre iyi olan kilo max 12 kilo ile 68 kg. Ayda 1 kilo hedef koyarsanız şimdiden olurGeçmemeye çalışın naçizane
Dileğim o yönde ama aşırı iştahlıyım ya. Diyorum ya kasmamaya karar verdim artık. Bir noktada dur diyorum.kendime tabii ama canım.cekerse de yiyorum ne yapayım. Elbet verilir kilo dediğin

Burun tıkanıklığı bende de uykusuzluk yapıyor. Ağızdan nefes almaya alışık olmadigim icin uykumu kaçırıyor ağız kuruyor midem bulanıyor

Bende ağızdan nefes alamam kesinlikle. Serum fizyolojik İşe yaramıyor maalesef. Arada kızımınkinden sıktım ama dr olmaz dedi

Canım, sanırım bu yazdığınızdan yola çıkarak aklıma şu geldi; ben uzaklarda yapayalnız olduğum için yemek konusunda eşim ne yaptıysa onu yiyebildim doğum sonrası. Sağlık problemleri yaşadığım için ilk 1 ay öyle ayakta yemek yapamadım. Canım da hep bol yeşillikli , limonlu salata istiyordu (nane, dereotu, yeşil soğanlı) yanına 1 dilim kızarmış tereyağlı ekmek ile o hem süt yaptı hem de kilo aldırmadı öyle zannediyorum. Anneler, yakınlar güzel yemek yapıp bebeği iki pışpışlasalardı belki ben de yiyip kilo alırdım bilemiyorum. Tercih edebilirdim vallahi Her süreç kendi içinde çok keyifli bence sağlık olsun da güzel anılar kalsın hep hepimizin hafızasında kilo verilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…