- 9 Eylül 2019
- 7.044
- 20.448
- 298
- 34
Teşekkür ederim canım inşallahAllah korumuş. Büyük geçmiş olsun. Allahım tekrarını göstermesin. Hepimizi korusun inşallah.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teşekkür ederim canım inşallahAllah korumuş. Büyük geçmiş olsun. Allahım tekrarını göstermesin. Hepimizi korusun inşallah.
Benim uyuyakaldım oluyor ama oda rahat etmiyor bende edemiyorum pek beşiğine alıyorum hoş alınca anca yarım saat uyuyor yine yanıma alıyorum delirmelik süreç ya resmenaynen öyle deli olacam. ilk 4 ay ne güzeldi. gündüzde güzel uyumuyor bu ara
ben itiraf edeyim çoğu zaman pandemiyi unutuyorum günün temposunda. hatta çocuğum küçük diye ilk zamanlar evde oldugumu çıkamadığım düşünürdüm. ara ara hatırlıyorum ve evet aynı senin gibi nolacak diyorum geçecek diyorum. gelecek sene için hayaller kuruyorum. umut ediyorum. başka çaremiz yok sanirim. ama şimdi senin durumun daha hassas. dua etmek belki iyi gelir ya da yazmak müzik dinlemek yoga. ruhen dinlenmeye ihtiyacın var.umudunu tazelemek lazım.
bahar valla emerek uyuması işime geliyordu ama artık ne bilim bunu kullanması bu kadar uyanması yıpratıcı oldu
ben uyuyorum valla. yatırıyorum yanima açıyorum memeyi. öyle üşüttüm sanirim. ama dermanim kalmayınca napim.
ya neden aynı şeyleri yaşıyoruz. boğazım ağrıyordu ilk. eşim hasta mısın diye soruyordu inanmıyor mu dedim ya. iki gündür fenayım sırf sigarası için çocuğu bana veriyor sonra alıyor evet. ama ne bilim bazen insan sefkat bekliyor. sen uyu dinlen demesini bekliyorum. hastalıktan kim ölmüş ki gibi davranıyor sanki canim sıkılıyor üzülüyorum. yurtdışı diyorsun ya misal aman dedim bugün kendime sakin yapma öyle bir hata. burda en azından bakanın var desteğe gelen var yaban ellerde kalmim eşimin eline![]()
Teşekkür ederim canım. Çok şükür sevindim, Allah korusun oğlunu sıkıntı sizlerden uzak olsun inşallah. Uykular nasıl büyüdükçe, sende zorlananlar danmısın, yoksa işi kolaylaşanlardanmı. Bu ara benim kızı hiç uyutma neden diye ağlamıyor. Bende biraz olsun uyusun kafa dinliyeyim diyorum malesef. Ama ne zaman uyumasın diye gözünün içine baksam o zaman uyuyor.İyiyim canım sen nasılsın? Evet taş düşmüş ultrason temiz çıktı çok şükür.
Ay canımın içi çocuklar bizleri çocuklastiriyor desene.yardımcı değil desem hakkına girerim yardımcı da diyemiyorum tam anlamıyla. ama ben hasta olunca ekstra sevgi şefkat tatlı dil istiyorum. belki çocuk gibi ams öyle. göremeyince kızıyor kiriliyorum.
çok şükür canim. çok sevindim. Allah tekrar göstermesin. hastalıklar uzak dursun sizden![]()
İnşallah geçer bende çok zorlanmaya başladım.saat başı yanimda yarım saati meme. Uyudugumdan hiçbir şey anlamıyorum.Benim uyuyakaldım oluyor ama oda rahat etmiyor bende edemiyorum pek beşiğine alıyorum hoş alınca anca yarım saat uyuyor yine yanıma alıyorum delirmelik süreç ya resmengeçecek mi ya
Canim paylas rahatlarsin kuzum.. benin kiz napsin bu gece döndü durdu bende uyuyamadim. Ayagimda salliyorum arada mizirdaniyor dis mi sanci veriyor anlamadim ya. Disleride patladi ama sadece elledigimde tirtiklari var görünür hale gelince mi rahatlayacak onuda bilmiyorum. Yada kabiz dun cok az kati yapti bugun yok daha birsey bakalim artik takipteyimAmin kuzum daha fazla paylaşım yapıp etkilemek istemiyorum sizleri deKarya hanım nasıl iyi mi uykular ne alemde
Tabiki önce sen, hem fizikzel, hem ruhsal iyi olacaksın ki verimli olasın. Hem kendi hem bebeğin sağlığı bozulduktan sonra, meme emmiş emmemis ne olacak. 6 ay zaten vermişsin, hic emmemiste olabilir. Belki meme cok önemli diyerek, yorumum begenilmeyecek ama, ben böyle düşünüyorum. Herşey meme değil bana göre. Yalan yok bugün sütüm kesilse hic takilmam, kismet değilmiş der geçerim. Ben sirf oglumu 2 yasina kadar emziremedim diye kesecegim düsün yani. Ben cok takilmiyorum huzur sağlığı getiriyor zaten Allah'ın izniyle.Aynen baharım artık kendimi de düşünmem lazım inşallah sen de istediğin zamana kadar emzirirsin![]()
Ay neden böyle yaptı ki yaKızlar ya kafayı yicem moralsiz moralsiz geziyorum evde ya bu cocuk emmiyo emmiyo deli olcam öncelikle hiç emzirmemiş olanlardan veya az emzirebilmis olanlardan özür diliyorum yeter iste ilk 6 ay sadece anne sutu almis diyebilirsiniz ama meme reddinin aylarca sürmesi beni o kadar yıprattı ki üç beş günden bahsetmiyorum bakın nerdeyse 3 aydır ya bugün artık ağladım o memeyi tutturana kadar ettigim dansın yaptığım squatin haddi hesabi yok mahmut tuncer bile benim kadar halay çekmemiştirgece sık sık uyaniyo millet alıp emzirir kucağında ben o uyku haliyle kalkıp yaylaniyorum oynuyorum zipliyorum sırf memeyi tutsun diye ama artık bugün patlama noktasıydı sanırım eşime dedim benim icin anne sutu devri bitmiştir diye vicdan yapa yapa bu zamana kadar emzirdim artık yok dedim zaten ek gıdaya geçti tabi geceleri sikinti mama aldırdım onu da sevmedi bugün haydomla karsilikli aglaştik komşularım canlarım onlara anlatırken bi daha ağladım gogsum süt doldu taştı aktı ona ayrı ağladım neden böyle oldu ki ya uzun yazdım kusuruma bakmayın emzirmicem mamayı yesin beşiğe koyup emzikle uyutcam dedim sonuç; az önce gerdan kiriyodum diğer emzirme faslında da harmandalı düşünüyorum sabaha karşı da afrika yerli kabile dansı
![]()
Ah kuzum ya sana kıyamam bide kusma çıktı başına@asli emre o Haline de şükret be canım . Öyle emiyorsa gerekiyorsa amuda kalk. O kadar mücadele ettim emsin diye . Ben de hoplaya zıplaya emzirdim. Yavrum emsin diye kırk takla attım ama en son yaşadığımız sıkıntılardan sonra sütüm çekildi resmen . Sağmaya çalıştım sağdıkça sütün gelmediğini görünce daha da tükendim. Şimdi çocuk arada bir geliyor göğsüme boş boş çekiyor . Keşke sağma konusunda kararlı olabilsem . Belki damla dmla olan süt çoğalır ne bilim . Olur mu bilemiyorum ki . Odaklanamıyorım, yavrum un kusma durumu beni benden aldı artık çöküyorum resmen o o şekilde kustugunda . Düşünüyorum düşünüyorum ondan mı bundan mı acaba şundan mı .ağzına lokma koymaya korkuyorum , mamayı bile kaç gündür ben veremiyorum . Klasik koşullanma yaşıyorum ha kustu ha kusacak diye . Sabah ben vereyim dedim iki kere kustu üst Üste . Hiç abartmıyorum bildiğiniz hortumdan tazyikli su akar gibi kusuyor. Şimdi yine kustu hem de üç kez üst üste . Bütün mideyi boşalttı . Kusana kadar da hep ağlamaklı . Kustu yine mızmız ama en azından daha rahatlamış gibi oluyor . Bu neyin nesiydi bilemedim ki .şu bebeler hiç hasta olmasın . Kolay kolay emsin güzel güzel beslenip büyüsünler . Saçlarının teline zarar gelmesin . Haydoma bak sen . Hoşuna gidiyor herhalde anasının göbek atmasıbir biskolata erkeği kolay yetişmiyor tabi
![]()
Ne tatlısın yok bebeğim kırılmadım kırılır mıyım bu kadar düşünceli olmanız bile nezaketinizin örneğiEk gıda ve emmenin azalmasıyla adet olmuş olabilirsin. Bazı anneler 40ı çıkar çıkmaz adet oluyor mesela. 7 ay gayet iyi bir süregece 1 kere uyanması da harika tabi
Ay iyi rahatladım canım dün okudum yazamadım çok yoğundum. Beni alıntılamayınca falan dedim küstürdüm mü jademi![]()
Kalppare canim yok zorlamiyorum yerken agliyordu sinirle sanirim uykusu vardi hemen uyudu cunku. Gecede huzursuzdu disten mi kabiz mi anlamadim bugun kaka bekliyorum bakalim..
Bizim iyi gidiyor 4. haftaya girdik bugün, yatırma saatlerine uymazsam çok ağlıyo ama uyarsam daha rahat geçiyor uykuyaUyku eğitimi vereni bi arkadaş vardı ya hatırlayamadım. Nasıl gidiyor acaba
Nazar ettim kıza ya 1 kere uyanırdı geceİnşallah geçer bende çok zorlanmaya başladım.saat başı yanimda yarım saati meme. Uyudugumdan hiçbir şey anlamıyorum.
Benşm kızda diş peşinde sanırım her şeyi dişe yoruyorum aylardır patlamadı da yeri falan hep şiş patlatamadı amaCanim paylas rahatlarsin kuzum.. benin kiz napsin bu gece döndü durdu bende uyuyamadim. Ayagimda salliyorum arada mizirdaniyor dis mi sanci veriyor anlamadim ya. Disleride patladi ama sadece elledigimde tirtiklari var görünür hale gelince mi rahatlayacak onuda bilmiyorum. Yada kabiz dun cok az kati yapti bugun yok daha birsey bakalim artik takipteyimesim haftasonu da calisti pestilim cikti diyebilirim. Senin guzel kizin napiyor bakayim
![]()
Canim benimkide az once yapti yine sert bir parca birsey bakalim.bugun ek gida vermicem sabah kahvalti vermistim ama 1 2 gun duzelsin sonra devam ederim. Baya huzursuz cunkuBenim.kiz da kabiz oldu ya..3 gündür az az yapıyor.zeytinyagi ılık duş hicbiri yaramadi.bugun elma kaynaticam bakalım.gecmis olsun baharim ❤
Distir o dis :)Benşm kızda diş peşinde sanırım her şeyi dişe yoruyorum aylardır patlamadı da yeri falan hep şiş patlatamadı amaben her huzursuzluğa diş diyorum 2 aydır ortada diş yok
![]()
Canımmm sizi çok merak ettim. İnşallah Melisa düzelecek geçip gidecek eğitimlerle. Allahım yardımcın olsun.Tüm bebelerimize sağlık versin. Hiçbir anneyi babayı çaresiz bırakmasın inşallah. Dualarımdasın canım benimSelam arkadaşlar nasılsınız umarım herkes iyidir..
Merak eden arkadaşlar için son durumumuz için bilgilendirmek istedim.uzun zamandır telefonla çok haşır neşir olamıyorum kızımın telefon tv tablet vs görmemesi lazım.Biz şuan için iyiyiz çok şükür.kızıma bu tanı konulduğu günden beri yoğun bi araştırma içine girmiştik.Siirt’te özel eğitim alan mezunu bi öğretmen bulamamıştık.Isparta’ya gittik apar topar orda bi rehabilitasyon merkeziyle görüştük bi öğretmen bulduk fakat haftalık 4 saat eğitim verebiliyordu sadece bu da benim kızım için yetersizdi.bazı konularda da anlaşamadık.üstelik eşimin tayininin çıkmasına da 8 ay gibi bi süre olduğu için babasından ayrı kalmasının kızım için daha yıpratıcı olacağını düşündüm.Siirte tekrar geri döndük ve burda MEB a bağlı özel eğitim uygulama okulunda çalışan bi özel eğitim öğretmeni bulduk.hergün kızıma 2 saat eğitim veriyor.kızımın bazı taklit becerileri gelişmeye başladı bu süreçte.mesela kardeşine mama yedirirken oda kaşığı alıp yedirmeye çalışıyor,ağzını ıslak mendille siliyor.bizden ne görürse yavaş yavaş uygulamaya başlıyor.bu bile bizim için çok büyük bi adım.önümüzde uzun bi zaman var katedeceğimiz çok yol var.ama başlangıçta şuan için iyiyiz.çok üstüne düşmemiz gerekiyor.hocanın öğrettiklerini evde kendim de tekrar ettirmeye çalışıyorum.biraz zor oluyor bebeğim de olunca ama Allahtan annemi getirdim yanımda o destek oluyor bana sağolsun.kızıma rapor çıkartmadık.farklı farklı psikiyatristlere götürdük,kimi ağır otizm dedi,kimi atipik otizm dedi,kimi sadece uyaran eksikliği dedi..özel eğitim öğretmenleri ise otizm var ama ağır değil ve yaşı küçük düzelir dedi.kendi imkanlarımızla eğitim verdiriyoruz.ayrıca çocuk nörolojiside emar eeg çekti orda da bi sorun yok çok şükür.bu derdin tek çaresi eğitim başka yolu yok
oğlumda ise 5 buçuk aylıkken başladık ek gıdaya.sorun yok çok şükür onda da.bulamaç şeklinde kahvaltı yemiyor sevdirmedim bi türlü.sabahları çay veya ıhlamur ekmek batırıp veriyorum.üstüne bi parça peynir bi parça yumurta sarısı bi küçük parça domates kahvaltıda ne varsa veriyorum.çok özenemiyorum Melisa’yı boş bırakmamam gerekiyor.öğlenleri çorbaya ekmek içi katıyorum tok tutsun diye.akşamları da annem ne pişirdiyse işte.pilav patates yemeği nohut falan ne varsa onu yediriyorum.bazen makarna patates kızartması yapıyorum mama sandalyesine koyuyorum önüne kendi yiyor.eline ekmek veriyorum.biraz kendi yemeye kendi alışsın istiyorum açıkcası günler çok yorucu geçiyor çünkü.sağlık durumları da iyi çok şükür bi defa memleketten geldikten sonra hastalandılar geçti.bizde son durumlar böyle Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin çok AMİNİnşallah sizlerde bebişlerinizde iyidir canlarım
![]()