2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben de yüzük testi yaptim ileri geri hareket cizdi . ikinci oglus mu geliyor yani

kizlar benim de ultrasonda normal cikti ama kani yarin gostericez. bhcg=177
papp=857 çıkmış hic bisey anlamadım. ondalik degil benimkisi. hay allah ya neyse yarın elbette bisey der ama icim icimi yiyor

Oda aynı şeyi dedi riskli grupta olduğumu söyledi moralim çok bozuldu paralı kan testi yada sıvı alma diye tavsiye etti kesin sonuç için
Morelini bozma seni çok çok iyi anlıyorum ben de aynı şeyleri yaşadım ama şimdi içim rahat.Bu testler sadece ihtimalini gösteriyor kesin bir şey yok.Benim etrafımda çok kişi bunu yaşamış ve sonuç sağlıklı bebişleri var.Bizim de bebişlerimiz sağlıklıdır iyi düşünelim.Doktorlar dedi ki bana tüm testleri temiz çıkıp down sendromlu bebekleri olan oldu yüzde 90 down sendromlu dediğimiz bebişler sağlam doğdu.Bu tarama testlerin kesin sonuç verdiği söylenemez denildi.Sadece tüm hamilelere bu test yapılmaması için risk alanına girenlere devlet yapılma hakkı tanınıyor o da annenin isteğine bağlı.Yoksa herkesde az ya da çok risk var.Amniosentez de düşük riski olduğu için ben de yaşayan bir canlıyı riske atmamak için yaptırmayacağım.Senin kararın ne yönde peki eğer test yaptırırsan bana da haber verir misin sonucunu ? İyi düşünelim iyi olsun

İçinin rahatlaması için yaptırabilirsin ikili teste göre çok daha doğru sonuçlar veriyor.
İçini ferah tut . Dediğin gibi stres bebeği etkiler :)
Başka bir kan testi daha vermeyi düşünüyorum bu hafta başka bir hastane farkeder mi acaba

merhabalar.. marastasiniz sanirim .hangi dr a basladiniz acaba ogrenebilir miyim. ?
Tip fakultesinde doc dr alev ozer
Saat 3ten sonra ozel muayenesi var ona gidiyorum
Oldukc tatli sicakkanli ilgili bi doktor
En onemlisi kati bi normal dogumcu gereklilik olmadan sezaryene cok karsi
Tek eksisi dogum mesai saati disinda olursa doguma gelmiyor

Allah yardımcımız olsun canım seninde mi riskli grupta?

Doktor bana risk var ama 1/1000 dedi yani böyle hiç önemsemedi riski öyle konuştu. Siz başka doktora gitmeyi bir daha kan vermeyi düşündünüz mü hiç ? Ben bir daha kan vermek istiyorum belki sonuç değişir başka bir işlem birde 3 lü test var daha güvenilirmiş 16-18 arası yapılıyormuş .Belki onu yaptırırım.

Evet doktorumda sonuçta down olma ihtimali %1 dedi 1/200 sonucum bu 199 olmama ihtimalin var yani %99 dedi bu bir ihtimal Bile insanın canını sıkıyor keşke bende yaptırmasaydım .

AllAh hakkımızda hayırlısını versin inşallah

Daha önceki sayfada sana cevap yazmıştım canım sanırım görmedin.Benim ikili iyi çıktı üçlü riskli grupta çıktı.Hem ikili iyi çıkınca hem ense kalınlığı iyi hem burun kemiği olunca ben daha fazla üstüne düşmek istemedim.İkilisi iyi çıkınca çoğu doktor üçlüyü yaptırmıyormuş benim üçlüyü yaptılar bilsem yaptırmazdım insanı strese sokuyor.Ben başka yerde kan vermedim ama hem özel hem devlet hastanesi ile bu konuyu görüştüm.Hepsi de ikili iyi ama işte üçlü de olunca bunu baza almak zorundayız dedi.Çok kafa karıştırıyor evet ben de ilk öğrendiğimde çok üzüldüm.Ayrıntılı ultrasonu bekliyorum o da iyi çıkarsa kafama hiç takmayacağım.20. Haftaya kadar bekleyebilirsin amniosentez kararın için çünkü devlet kürtajı 24. Haftaya kadar izin veriyormuş bilgin olsun.Ben düşünmediğim için devlet hastanesi imzamı aldı.Vazgeçme süremi de söyledi.

Canım valla kafa gitti bana doktor üçlü test falan demedi direk ya yurt dışı kan testi yada amniyosentez dedi 15 gün boyunca düşünün sonra gelin dedi ne yaptırmak istiyorsanız .

Çok güzel bilgilendirmişsin Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin sana bana hepimize çok teşekkür ederim .

Doktorum bile bu kadar detay vermedi ayak üstü baktı . Prof bulabilirsem Prof a sorarım .

Sonucu yazarım burdan . Güzel haberlerimizi yazalım hep inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…