2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba geçmiş olsun.Ben yaptırmadım ama ben doktora gittiğimde doktorun asistanı odayı girmişti elinde kağıtlarla bir hastası diş yaptırabilir miyim diye sormuş doktorda asistanına dedi ki diş hekimine söylesin tek seansta bitirsin birden fazla seans yaptırmasın demişti.Endişelenme çok zorunda olup yaptıranlar oluyor.

Eki Görüntüle 2294782
İkili test sonucu anlayan var mı kızlar
Merhaba ben hem ikili hem üçlü test yaptırdım.İkili testim normal çıkmıştı üçlü testim riskli çıktı.Hem özel hem devlet hastanesi ile görüştüm bu konuyu baya bir araştırdım.İkili risk 1:200 cuff değerinin üzerinde yazıyor seninkinde yani risk alanına giriyorsun.Bunun anlamı senin değerlerine sahip her 200 bebekten biri down sendromlu olma ihtimali var demek.Bu senin bebeğinin down sendromlu olduğu anlamına gelmiyor.Bu sadece bir ihtimal.Bunun kesinliğini öğrenmek için doktorun senden amniosentez testi isteyebilir.Bu konu hakkında seni bilgilendirecekler ve karar vermeni isteyecekler amniosentez yaptırıp yaptırmayacağını.Bu konuyu araştırmanı öneririm.Yaptıranların çoğu temiz çıkıyor sonuç.Benim de ense burun normal ikili test normal olunca yaptırmamayı tercih ettim.

Degerlendirme kombine riske bakilarak yapiliyor genelde.. zaten dikey cizgi yesil bolgedeyken gerci burda siyah beyaz ama alt bolumdeyken sorun yok demektir... ama zaten bu bi tani testi degil ihtimal testi bu testin sonucuna gore 1/200 degil risk 1/1032 ayrica zaten asagida trisomy riskide yaziyor ki sanirim o da 1/10000 falan yaziyor. Ama asil olay kombine risk

Merhaba!
Bhcg değerin olması gerekenden yüksek çıktığı için risk grubuna girmişsin.
Ama ense kalınlığı normal, burun kemiği oluşmuş,bi problem olduğunu sanmam, doktorun yönlendirecektir
Teşekkür ederim cevabınız için inşallah

selozy nin dediği gibi benim de bhcg yüksekliğinden girdim risk alanına doktorlar en ufak riskte bile prosedür gereği bu açıklamayı yapıyorlar.En azından doktor bu risk alanından bahsederken tedirgin olmasın diye açıklayayım dedim.Çünkü ben hazırlıksız yakalanınca bu risk alanı için çok kötü olmuştum ama şimdi yeteri bilgi edinince içim rahatladı.Rabbim sağlıklı sıhhatli bebeklerimizi kucağımıza almaya nasip eder inşallah.

Bana Doğuma kadar idare edilecek bir işlem yapılıyor dolgu ve çekimi erteledi doktor . Benim endişem dün bebeğimde bende civaya maruz kalmış olabiliriz . Amalgam dolgum söküldü

Merhaba!
Bhcg değerin olması gerekenden yüksek çıktığı için risk grubuna girmişsin.
Ama ense kalınlığı normal, burun kemiği oluşmuş,bi problem olduğunu sanmam, doktorun yönlendirecektir
Oda aynı şeyi dedi riskli grupta olduğumu söyledi moralim çok bozuldu paralı kan testi yada sıvı alma diye tavsiye etti kesin sonuç için

Oda aynı şeyi dedi riskli grupta olduğumu söyledi moralim çok bozuldu paralı kan testi yada sıvı alma diye tavsiye etti kesin sonuç için
Down sendromda bhcg yükselir papp a düşer.
Senin papp a değerin çok iyi. Ense ölçümü de iyi şuan moralini bozmana gerek yok. Maddi açıdan sorun olmazsa nifty test yaptırabilirsin,pahalı bi test.

Down sendromda bhcg yükselir papp a düşer.
Senin papp a değerin çok iyi. Ense ölçümü de iyi şuan moralini bozmana gerek yok. Maddi açıdan sorun olmazsa nifty test yaptırabilirsin,pahalı bi test.
İnşallah dediğin gibidir canım bunun için canımı sıkıp bebebiğimi üzmek istemiyorum ama insanın aklına herşey geliyor evet 2000 tl dedi doktor

İnşallah dediğin gibidir canım bunun için canımı sıkıp bebebiğimi üzmek istemiyorum ama insanın aklına herşey geliyor evet 2000 tl dedi doktor
İçinin rahatlaması için yaptırabilirsin ikili teste göre çok daha doğru sonuçlar veriyor.
İçini ferah tut . Dediğin gibi stres bebeği etkiler :)

Günaydın canım denedim ve ileri geri gitti galiba erkek oluyor öyle dimi ☺☺benim de 20 ağustosta randevum hayırlısı olsun bakalım
O zaman 20 agustosta ikimizde ogreniriz insallah canim :) benimde ileri geri gitti geldi hatta kizimin kafasina tuttum yuvarlak donmeye basladi cok ilginc geldi bana dururken kendisinin donmesi

Kızlar merhaba hayırlı cumalar herkese. Bugün benim doğum günüm. Seneye inş bebisimle kutlarim
Hayirli cumalar canim , Rabbim saglikli mutlu huzurlu cok cok guzel bir yil gecirmeni kolay dogum ile bebegini kucagina almayi nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…