2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bnde yapiorum valla nasil olcak bilmiyorum 36 haftada yapcz dedi 34tyz korkuyorm
Hic muayene olmadiniz mi ? Bizim burda( yurtdisindayim) 4.aya kadar gebeliklerde karindan bakmiyorlar ve her gittigimde mikrop var mi acilma var mi diye bakiyor. Ama ilk hamileligimde turkiyedeydim 42. Haftamda doktor kontrol edeyim dedi ve o ara birsey yapti sadece o acitmisti ama bunu yapmasaydim ilac verip seni oyalayacaklardi simdi direk serum taksinlar demisti suni sanci icin.gercekten de serumdan sonra dogum cok gecmeden olmustu. Insallah sizin kontrollerde kolay gecer acima hic olmaz

Benim ilki 42 haftada doğdu o yüzden çok muayene olmak zorunda kaldım . Dogumum muayeneden daha kolay geçti .
Açılma mı olmadı çok mu muayene ettiler yani..Benim gittiğimde baktilar 5cm açılmıştı sonra dr gelince bidaha baktı 9 olmuştu sancim çöktü bi kaç dk sonra zaten kesi vurup çıkardılar..galiba 2 yada 3kez baktı ebe

Benim ilki 42 haftada doğdu o yüzden çok muayene olmak zorunda kaldım . Dogumum muayeneden daha kolay geçti .
Benimde birincide oyleydi birde stajere gosteriyordu boyle bakacaksin diye oda tirnagini batirmisti tam sancim gelmis , sen bakma dedigimi hatirliyorum normalde hic soyleyemem insallah hepimiz suni sancisiz kolay dogum yasariz

Cok ilgincmis yaa 4aya kadar alttan mı muayene oluyorsunuz..

Cok ilgincmis yaa 4aya kadar alttan mı muayene oluyorsunuz..
Evet aynen oyle bende ilk basta cok sasirmistim. Ama bebegi daha iyi ve daha net gorduklerini soyledi doktor. Bende merak etmistim neden burda boyle diye , maket uzerinden anlatmisti.

Bu sefer karın çevresi bacak ve baş ölçümünden sadece 3 gün geri çıktı. Yani gayet uyumlu. Ama haftadan haftaya ölçümler çok değişiyo,doktora göre normalmiş. Başı ve bacağı bi hafta ilerideydi, sanki onlar aynı kalmış da bi haftada sırf karın çevresi genişlemiş gibi oldu. Hareketleri iyi kafama takmamaya çalışıyorum. Göbek kordonundaki akım da çok iyiymiş öyle dedi.
Alfametle düzene girdi. Ama tansiyonum önceden de iyiydi. Bi sefer yükseldi ve hemen ilaç başlandı zaten.
Sen o zaman tansiyon aletini görünce heyecanlanıyosun :)
Her şey yolunda gözüküyo

Son düzenleme:
Hic cati muaynesi olmadm bi onceki gebelikte alttan baktulr ama ulturosnla onda bile cok kasiyodum kendimi ki kurtaj olcagm gun hemsire yada ebe fitil koymam.gerek dedi acilma icin kadinla kavga ettik parmaklari sıksms cikaramadi smdi o yuzdn cok tedirgnm

Bnde yapiorum valla nasil olcak bilmiyorum 36 haftada yapcz dedi 34tyz korkuyorm
Kizlar cati muayenesi dedikleri acaba acilma var mi diye baktiklari mi ? Topiklere baktim da herkes cok stres yapiyor bu konuda

Muayene esnasında ne kadar rahat olursanız kendinizi kasmazsanız o kadar iyi kızlar.korkup stres yapıcak bi şey değil sonuçta ordan bebiş gelicek açılma var mı kemik yapısı bebeğin gelişine uygun mu diye kısa sürede bakılıyo rahat olunca daha çabuk bitiyo

Aaa nasil sıkıstirmis parmaklarini oraya , bazi kisiler yuzunden iste insanlarda dogum korkusu filan oluyor . Rabbim iyi insanlar ile karsilastirsin hepimizi

Muayenelerde rahat okun kizlar. Birakin oyle yada boyle yapicaklar kasmak size zarar.. valla her turlu doktor muaynesinde gayet rahatim. Bak simdi dis hastanesinde bi hastayla ugrasiyoruz genel anestezi yapilacak dislerine kanal tedavisi falan ama genel anestezi icin igne yaptirmiyor hungur hungur agliyor. Ama diside agriyor. Yani ya bu deveyi guducez yada guducez o bebekler cikicak bisekilde.

Aaa nasil sıkıstirmis parmaklarini oraya , bazi kisiler yuzunden iste insanlarda dogum korkusu filan oluyor . Rabbim iyi insanlar ile karsilastirsin hepimizi
Ben kendimi kastim oda cekemedi 1 zaten bebegmi.kaybettgm icin agliodm o stresle.kasilmsm oda cekemiom.die soylenio fln orda oyle olmustu

Aynem oyler mecbur olcak bi sekilde cikicak

Kızlar bugün kontrolüm vardi 32+3 olduk kg 1800 boyu 41 cm dedi ama 31 hafta ile uyumlu dedi sizce zayıf mi normal mi
Ağırlığı normal gözüküyo 31 haftalık bebek ortalama 1600 gram civarı oluyo. Sizinki 1800müş. Niye öyle dedi bilemiyorum. Son muayenede nasıldı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…