- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
ben eşime desemki ağız burun temizletcem asla ailesine diyemez böyle böyle diye daha yeni çıkmıştık hastaneden niye bızımle aynı odada durmuyor bebeği kacırıyorsun dıye ailesi çemkirmişti ondan sonra eşim artık bizimle beraber mı dursa ailemde görse falan orda da beşikte görünmüyor yatınca benım odamda da nıye boşuna aynı havayı soluyoruz ki eşim insanlar gelince bebeği sürekli kucağında tutuyor nıye insanlar görsün istiyormuş sürekli görmese ne olur yatsın yerındeHastaneden çıkınca Doktor normal yenidoğan muamelesi yapabilirsiniz dedi. Biz yine de biraz kafa dinlemek için kimseyi kabul etmemiştik 15-20 gün. Doktor izin vermiyor dedikSonradan gelenlerin kucağına vermedim ilk günlerde ama bir hafta geçmeden kucağa vermeye başladım. Eve gelenlerin hepsinin ellerini yıkatıp ağızlarını çalkalatıp burunlarını temizletiyorum, bakteriler virüsler oralarda oluyormuş. Doktor mutlaka el ağız burun temizliği yaptır dedi. Sonra üstlerine bir müslin örtü verip bebeği kucaklarına veriyorum. Zaten kimse öpmüyor. En fazla kokluyorlar.
Eve 2 kişi bile gelse en fazla 40 dk aynı odada tutuyorum. Ay acıktı, alt değiştirmem lazım filan diye odaya geçiriyorum. Evim küçük, havasız kalıyor, kalabalıkta durmasın. Çocuk odasına kimseyi sokmuyorum, merak edenler kapıdan bakıyor. Gelenlere soruyorum hasta mısınız, kırgınlık hissediyor musunuz diye, arayan olursa da soruyorum. Hasta kimseyi kapıdan sokmadım. Hasta olup gelen olursa da çocukla aynı odada asla tutmam.
yaa cok geçmiş olsun canm inşallah geçer de gerek kalmazBebişimin kafasını çarpmıştım hafifçe, sonradan şişti. 2 haftadır kafası şiş, ilk günler normaldi ama giderek büyüdü. Bugün ultrason çekildi, nörolog gördü. Şişlik geçmezse sondaj yapıcaz dedi. Görümceme anlatıyordum, bir sürü laf söyledi. Bi bebeğe bakamamışız, çocuğu sakat bırakırmışız, ona götürelimmiş o Bakarmış, biz beceremiyormuşuz, cahilmişiz... ay neler neler dedi. Delirdim. Cinnet geçirdim. Tersledim biraz. Ağzından çıkanı kulağın duysun dedim, ben de senin çocuk yetiştirme şeklini beğenmiyorum kötü anne diyor muyum dedim. Hala sinirliyim ya. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor, sakat bırakırmışız... töbe töbe. Biz sanki düşünmüyoruz kendi çocuğumuzu.
Bi de dışarı çıkarıcam yarın kahvaltıya gideceğiz
Diyorum, ben 3 aylıkken çıkarmıştım, sakın çıkarma diyor. Deniz de 2.5 aylık artık. Yaz için ev ayarladım, 1 ay kalıcaz diyorum, çocuk 2 yaşına kadar denize sokulmazmış, boşuna gitmemeymişim tatile. Çüş dedim. 2 yaş diyoroldu olacak ilkokul bitince girsinler. Israrcı bir de, bilmem kim de sokmuyormuş 8 aylık bebesini, denize insanlar işiyormuş, ben bebeğimi o pisliğe nasıl sokarmışım. 10-15 kişinin İşemesiyle koca Denizin kirleneceğini sanıyor. Delirdim delirdim. Hala geçmedi sinirim.
Doktorun söylemesi lazım el ağız burun temizliğini. Eşin ancak o zaman ses etmez. Bize doktor söyledi kimse ses etmiyor, geçen gelen bir arkadaşım biraz söyleniyordu. Doktor söyledi deyince ses etmedi. Sonra kucağına verdim, mıncıkladı. Bebeği öpenlere sinir oluyorum. Deniz’i babası bile öpmedi daha, başkası öperse kızarım. Dedenin ninenin öpeceği zaman da gelecek tabi ama biraz daha büyümeleri lazım, bi 6 aylık olsunlar bari. Ama işte bunları eşine doktorun söylemesi lazım.ben eşime desemki ağız burun temizletcem asla ailesine diyemez böyle böyle diye daha yeni çıkmıştık hastaneden niye bızımle aynı odada durmuyor bebeği kacırıyorsun dıye ailesi çemkirmişti ondan sonra eşim artık bizimle beraber mı dursa ailemde görse falan orda da beşikte görünmüyor yatınca benım odamda da nıye boşuna aynı havayı soluyoruz ki eşim insanlar gelince bebeği sürekli kucağında tutuyor nıye insanlar görsün istiyormuş sürekli görmese ne olur yatsın yerındebenım en buyuk korkum kv min şap şup derler ya öyle öpmesi genetik herhalde parmakları tükürük tükürük öpüp tabiri caizse yalar gıbı sevıyorlar nefret ediyorum yanaklae ısırır gibi dişlerle falan ıyy inşallah öyle bir girişimde bulunmaz kendı yeğenının cocugunu 4 aylık falandı kıpkırmızı yaptı yanagını ısırdıdıa nasıl süreç gececek bılemıyorum bende öyle yapıyorum sakınleyince odama beşiğine götürüyorum uyuyorsa vs yada emzirmek için sessiz yerde uyusun gibi bahane uydurcm eşim hemen olsn burdw yatsın veya emziriyorm peşime geliyor bittiyse getir falan ailesi laf edecek diye ödü patlıyor bıraz da rahat davranıyor uyuz oluyorum çocuğu düşünmeyip onlar ne der diye düşünüyor
senın eşin bile öpmemiş bızımki milyon kere söylememe rağmen hergun mıç mıç ben 24 saat görüp okadar öpmüyorken eşim 6 saatte tamamlıyor öpmeyiDoktorun söylemesi lazım el ağız burun temizliğini. Eşin ancak o zaman ses etmez. Bize doktor söyledi kimse ses etmiyor, geçen gelen bir arkadaşım biraz söyleniyordu. Doktor söyledi deyince ses etmedi. Sonra kucağına verdim, mıncıkladı. Bebeği öpenlere sinir oluyorum. Deniz’i babası bile öpmedi daha, başkası öperse kızarım. Dedenin ninenin öpeceği zaman da gelecek tabi ama biraz daha büyümeleri lazım, bi 6 aylık olsunlar bari. Ama işte bunları eşine doktorun söylemesi lazım.
Deniz’i denize atmayı düşünüyorum kısmetsebizim oralarda su tertemiz, annem benim kırkım çıkmadan denize bırakmış, yüzmüşüm ne zaman ne şekilde yüzme öğrendim hiç bilmiyorum. İnş Benim denizim de yüzmeyi çok sever, yarışırız
benim annem tıtızdır o konuda cok söylüyor ama onlara fazla abartı gelıyor öpme dıyorum mesela eşime bana verdıgı cevap ağzım temız yemek yıyorum ben2 yasina kadar denize girmez ne ya. Beni tekneden atip arkamdan atliyolarmis. Ben hazirana rezervasyon yaptirdimayrica kismet olursa martada kayaga gidicem. :) onumuzdeki bu marttan bahsediyorum..
Gorumcen canina susamis olabilir mi????
Cok yuksek ihtimal havuza bile sokarim ben.
Aaa bak insanlarin denize isemesiyle ilgili bgesel niteliginde bi bilimsel arastirma yazisi vardi. Dogal ortam icin yararlarindan bahsediyodu. Bir insan cisinden sadece bir damla kadari deniz icin zararli olabilir geri kalani yararli atik diyodu.
Ya bi kactane rus videosumu izletsen buzlu gole bebeleri sokarken olanlardan
N narantikibi senin icinde halinden anlayan birini orgutlemeni tavsiye ederim en azindan esinin yaninda "aman soyle boyle yapmiyosunuz dimi sundan tehlikeli bundan boyle" falan desin.. hatta geldiginde elini yuzunu agzini yikasin ben oyle dokunamam desin... ben zorda kalan arkadaslarim olursa yapiyorum boyle showlar
Canım bende de şişlik oluyo. Eğer artma yoksa korkma. Geçiyor birkaç güne. Biz de çok uykususuz. Memeden ayrılmak istemiyo.Selamlar hanımlar nasılsınız iyisiniz inşallah benim dikişlerden ip sarkıyor böyle mi atılıyor bu dikiş eriyen değil mi acaba birde dikişin üstünde şişlik olmuş sizde nasıl oldu nasıl geçti? hepimiz uysukuz savaş veriyoruz resmen gerçekten yorucu bazen hiç geçmicek gibi hissediyorum bazen de kızıma bakıp kıyamıyorum... Ama gerçekten yorucu... Psikolojik boyutuda yoruyor fiziksel olarakta yoruluyoruz allah yardımcımız olsun.
evet canım müdsit olduğumda size anlatırım detayları suni sancı verdiler 2 saaat içinde 2 cm açıklık ile gittiğim hastanede açıklığım 10 cm ye çıktı. 3 cm de iken epidurali vrdurdum ay o ilk iğnesi ne yaktı.halbuki o devede kulakmış vajinamı canlı canlı diktiler resmen
Kızlarrrrrrr, Mesajları hala okuyamadım taburcu oldum evdeyim bebeğim küvözde acilen bana elektrikli süt sağma pompası markası önermenizi isteyebilir miyim ???? en kullanışlı hangisi? Çok acil....
Ameda elite hastane tipi kiralanabiliypor çok çok iyi dedilerevet canım müdsit olduğumda size anlatırım detayları suni sancı verdiler 2 saaat içinde 2 cm açıklık ile gittiğim hastanede açıklığım 10 cm ye çıktı. 3 cm de iken epidurali vrdurdum ay o ilk iğnesi ne yaktı.halbuki o devede kulakmış vajinamı canlı canlı diktiler resmen
Kızlarrrrrrr, Mesajları hala okuyamadım taburcu oldum evdeyim bebeğim küvözde acilen bana elektrikli süt sağma pompası markası önermenizi isteyebilir miyim ???? en kullanışlı hangisi? Çok acil....
hayırlı olsun canım güle güle büyüt normal mi yaptın nasılsın bebek nasıl anlat...Kizlar günaydın yorumlariniza mesajlarınıza tam bakamadim ama burda fikir aldik versik cok şükür bende gece 1 de fındığımı kucagima aldim darisi tum bekleyen hamilelere evlat sahibi olmak isteyenlere nasip olsun isallah o sanciyla cok dua ettim herkez icin
nerddn kiralarız canım antepteyimArkadaşlar beşinci gün kontrolünde Dr bebeğimin doğum kilosuna gelmese bile + ya geçemesini bekleriz henüz geçmemiş dedi doyduğunu düşünüyorum kendi adıma
Ameda elite hastane tipi kiralanabiliypor çok çok iyi dediler
ben de normal Doğum olup çılgınlar gibi dikiş atılanlardanım. Tecrübeli annelerden dikişlerime nasıl bakacağım konusunda yardım bekliyorum rahimden feci kanama geliyor enfeksiyon kapmazmı bu böyle . Allah’ım annelik ne kadar zor birşeymiş Hamd olsun halimizeNormal doğum yapıp dikiş atılanlar bir bakaydınız rica ediyorum pazt doktora gidicem
çok geçmiş olsun ne kadar dikiş var beni de çok diktiler bakamıycam gibi çok korkuyorum sütüm de gelmedi bebeğim de küvözde bebeğime üzülüyorumnormal dogum mu yaptiniz acaba. benimki normal dikislerim var bugün kintrole gittim hic iyi bakamamissin dedi . antibiyotik hap krem verdi. ampul tut o bolgeye dedi. aciklik olur da dikis tutmazsa daha kotu olursun dogumdan kotu olur dedi cok korktum canim cok sıkıldı .( iki cocuk ve misafirlerle kendimle hic ilgilenemdim (
canımbenim bebeğim doğduktan sonra saatlerce aç kaldı mama verelim çocuğa dedim herkes ağzını büktü sütüm gelmedi bebek şuanda sarılıkNeden agliyorsunki birsey yok onda hayirlisi olsun sag salim dogumunu yapmışsın ya ona şükredelim duzelir her yenidoganda oluyor sarilik benim bebegim karacigerinde yag ile dogmustu simdi cok şükür iyi kotu dusunme ağlama iyi olur dualarımız onunlada isallah sen iyisin demi
Bugün alcaz inşaAllah bir elektrikli pompa . DÜN hastanedeki ile yarım saat sağdı m sadece 2 -3 damla geldi süt diye birşey yok bende psikolojim bozuldu . Süt anne bulduk şimdi görümcem ve onun arkadaşı. Sabah hastaneye giderken alıcaZ onların sütlerini.Doğum oldu benim bebeğim tam 4 buçuk saataç kaldı ciğerim yanıyornasıl olur bu. Ben bir süre kendime gelemedim tansiyonum düştü baygınlık geçirdim o süreçte. Mama verelim dedim her ağızdan ayrı ses mama yasakmış olmazmış emmezmiş ulan sütüm y ok sütüm bebeğimi aç bıraktılar el birliğiyle Cidden çok acemice bir Doğum sonrası oldu tam bir rezalet bebeğim aç kaldı . Doktor en son geldi bebeği ne zamana kadar beslememeyi düşünüyorsunuz dedi. İçim sızladıben lansınoh tek pompalı kullanıyorum memnunum ama çift olsa daha mı kullanışlı olur dıye dusunmuyor değilim cunku bşr tarafı sağarken diğer göğüs akıyor başka birşey koymak gerekıyor o tarafa yoksa baya zıyan yanı
Ben medela çiftli kullanıyorum. Sütyenini de aldım ikisini sütyene takıp ellerini kullanmadan sağabiliyorsun. Birde mochi aldım. Emzirirken onu kullanıyorum böylece diğer göğüsten akanlarıda toplıyabiliyorum. Çok tavsiye ederimKızlar sordum ama cevap yazan pek olmamış evde kullandığınız elektrikli süt sağma pompanızın markasını ve önerilerinizi söyler misinzi bugün gidip alacağız aciliyetle
Canım bebekler doğduktan sonra bir süre aç kalabilirler. Ben 09:00 da doğurdum sütüm gelmedi gece 12:00 de kaşıkla mama verdiler. Bebek ondan sarılık olmadı yani. Sen çok üzüyorsun ama kendini sarılık her bebek oluyor birde seninki kan gruplarınızdan kaynaklıymış. Üzme kendini ki sütün olsun. Sende bu süreyi iyileşmek için kullanBugün alcaz inşaAllah bir elektrikli pompa . DÜN hastanedeki ile yarım saat sağdı m sadece 2 -3 damla geldi süt diye birşey yok bende psikolojim bozuldu . Süt anne bulduk şimdi görümcem ve onun arkadaşı. Sabah hastaneye giderken alıcaZ onların sütlerini.Doğum oldu benim bebeğim tam 4 buçuk saataç kaldı ciğerim yanıyornasıl olur bu. Ben bir süre kendime gelemedim tansiyonum düştü baygınlık geçirdim o süreçte. Mama verelim dedim her ağızdan ayrı ses mama yasakmış olmazmış emmezmiş ulan sütüm y ok sütüm bebeğimi aç bıraktılar el birliğiyle Cidden çok acemice bir Doğum sonrası oldu tam bir rezalet bebeğim aç kaldı . Doktor en son geldi bebeği ne zamana kadar beslememeyi düşünüyorsunuz dedi. İçim sızladı
Gözünüz aydın olsun inşallah üzülmeyin ilk süt herkeste damla damla gelir. 2-3 gün içinde dolar inşallah sütler. Yeni doğan hemişerisi ilgilenmeliydi.sürekli mama hazırlayın şu kadar verin şu sürelerle diye uyarmışlardı bizi ilk doğumda. Önce emzirip sonra biraz mama veriyorduk. Bebek çıkınca bol bol emzirirsiniz inşallah hemen toparlanır.Bugün alcaz inşaAllah bir elektrikli pompa . DÜN hastanedeki ile yarım saat sağdı m sadece 2 -3 damla geldi süt diye birşey yok bende psikolojim bozuldu . Süt anne bulduk şimdi görümcem ve onun arkadaşı. Sabah hastaneye giderken alıcaZ onların sütlerini.Doğum oldu benim bebeğim tam 4 buçuk saataç kaldı ciğerim yanıyornasıl olur bu. Ben bir süre kendime gelemedim tansiyonum düştü baygınlık geçirdim o süreçte. Mama verelim dedim her ağızdan ayrı ses mama yasakmış olmazmış emmezmiş ulan sütüm y ok sütüm bebeğimi aç bıraktılar el birliğiyle Cidden çok acemice bir Doğum sonrası oldu tam bir rezalet bebeğim aç kaldı . Doktor en son geldi bebeği ne zamana kadar beslememeyi düşünüyorsunuz dedi. İçim sızladı
Ben kiraladım medela hastane tipi, makine süper ama çok pahalıya geliyor. Biz de acele etmiştik, Deniz hastanede uzun kalacağı için parayı düşünmedik, aylığı 120 liradan 3 aylık kiraladık. Oysa 360 liraya iyi bir makina alınırmış. Şimdi bir de makina alıcam, 700-800 lirayı bulacak. Senin minnoş da birkaç güne çıkar, bence makine al. Orta halli bir makine işini görür, fiyatları markaları bilmiyorumKızlar sordum ama cevap yazan pek olmamış evde kullandığınız elektrikli süt sağma pompanızın markasını ve önerilerinizi söyler misinzi bugün gidip alacağız aciliyetle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?