2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben sagmiyorum ya aslında sagmak da iyigelir artmasına ama işte sürekli memede olunca sağmaya fırsat olmuyor

Ben ne yapsam uyanmıyor bu gece boyu saat 1 de iyice doyurdum sonra bir sadece 15 cc mama zorla verebildim almıyor şuanda

Bu gece uyanmıyor evham yaptım

Gözünaydin canim , evine gitmene com sevindim. Rahat etmissindir. Benim kizlar da ilk hastaneden eve geldigimde bir gun uyumuslardi. Ilk gece hic uyanmadan gunduz olmus ikinci kizimda degisir ilerleyen zamanlarda. Kac gun kaldi hastanede ?
7 gün kaldı cnm çok tşkler rahata ereceğim beslenme düzene girse

Canım iki saate bir alarm kur mutlaka uyandır. Ellerin biraz soguk olsun, burnunu sık. Ayaklarının altına parmak uçlarınla vur ama mutlaka uyandır doyur. Sarılık bebekleri sürekli uyuturmuş. İlk hafta benimkinde de vardı, sürekli doyurunca geçti.

Doyup doymadigini bir bez sayisindan iki kilo alimindan anlarsin. Bence bi aile hekimligine git tarttır, 1 hafta daha dayan sadece emzir sonra bi daha tarttir. Eger kilo alimi yeterli ise mama verme. Bu karari da kendin alma bence naçizane tavsiyem
Mamayi ben önce emzirip sonra eds ile (internetten arastirabilirsin memede mama verme olarak da geciyor) veriyorum. Gunde bir kere yerine hemen her öğün az az takviye yapiyorum. Gündüz uykudan uyaninca ilk ogunde sutum yetiyo hic mama vermiyorum, aksama doğru mama miktari 5-10 ml artıyo sadece.
Sutun azalmasi mevzuuna gelince. Mama icince daha uzun süre uyur. O ara sen ihmal etme sag sutunu. Sagarak artirmaya calis. Sonra yine kademeli olarak azaltirsin mamayi

Siringayla ağzına damlata damlata icirdim saatlerce basinda nobet tuttuk annemle. 30 cc mamayi bitirmesi bile saatler sürdü hic bos birakmadik agzini. Cook zor oluyo ama doymadikc yukselir sariligi.
Bir de endisen varsa kan verin baksinlar sarilik degerine. Beslebmedikce cok hizli yukseliyo

M MMihrimahh mutlaka uyandir. Dedikleri gibi ellerim soguk olsun. Hastanede hemsirelerin elleri buz gibiydi..derdim ki niye boyle bebeklere dokunuyolar sonucta olur mu diye ..gereken oymus bebek.uyarilip uyaniyodu. Bide topugunun altina hani boyle bas parmaginla isaret parmagini halka yapip biseye vurusun ya misket gibi biseye falan oyle yapip vurun. Olmazda tirnaklarinla kasir gibi yap ama sertce. Soy hafif ususun. Ama uyansin mutlaka.. sariligo artmasa bile dogum kilosunun ustune cikana kadar 2 saatte bir uyanmali.

Kizlar su mamadan öcü gibi korkmayin. Biberonla veriyorum. Mememide veriyorum. Hem o mutlu hem benim memeler daha cok doluyor sonra bebege daha iyi geliyor ayrica sagabiliyorum.

çok sağol . Bebe Doğum kilosunun 70 gr üstüne çıkmış küvözde. Ben de hem meme hem biberon vermeye başladım. Benim kız sürekli uyumak peşinde.sabah 5 gibi uyandı 2-3 saat boş mememi emdi sütüm az geliyor

Olsun bos olsada emsin. Motilium kullan sende. Yemeye asılma sadece duzgun beslen yeter. Bak benim ilk cocugum ama ben yigenler sagolsun cok deneyim kazandim. Bide ne hikmetse herkes doguma beni cagirir ic gudusel bi sekilde anliyorum bu isten her halta maydonoz olmanin faydalari. Birazcik daha kilo alinca uyandirmana gerek kalmiycak. Simdi o 70 gr imi kaybetme bi dahaki kontrolde daha da artmis olursa birak 4 saat uyusun istiyosa. Memeyide emsin dursun oksitosin oyle oyle salgilaniyor. Mamayida tek ogunde 30 a cikarmaya calis ama birden yapma kusturma cocugu 15 i icir yarim saat sonra kalani ver gibi. Mama oyle 1 saat durabilir. Bide sen bilirsin ama 2 3 saat surekli tutma memeni agzinda sut gelmiyorsa yarim saat dursun al. Emzik ver

Memen boş değildir damla damla da olsa gelir vazgeçme emzir benimde 4 gün gelmiyor sandım azmettim şimdi geliyor sütüm hoşaf yap iç kuru incir ye rezene çayı iç bol bol ılık duş al

Aynı sizin gibiyiz. Uykusuzluktan mahvoldum. Biran önce düzene girsekte anneliğin tadını çıkarsak artık

İlk zamanlar öyle oluyor. Sen uyandırıp besle altını aç. 15 gün sonra sarılık bitecek o zaman uyanacak bol bol hemde uyu nolursun diyecek kadar

Arkadaslar bende lohusalık üzüntüsü var galiba . Akşamları çok içim daralıyor depresyona giriyorum ne yapsam ki. Geçse biran önce çok yipratiyor. Cevremdekilere catiyorum surekli
Uykusuzluktandır o. Geçecek öerak etme bende de var. Sünirlerim bozuluyor saçma sapan şeylere ağlıyorum. Terapiye gidiyorum. Bebeği bırakıp 1 saat dışarı çıkıyorum büyük kızımla kahveye gidiyoruz. Geçen pazar kızımı madamme tousse ya götürdüm. Bunlar bana çok iyi geldi. Allah kv den razı olsun. Sütü sağıp bırakıyorum haftada bir. Böyle bir şansın barsa sende değerlendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…