2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim kardeşim epilepsi hastası nöbetleri irkilme şeklinde oluyordu 8aylıkken başladı bu sebeple irkilmeler morarmalar beni acayip strese sokuyor.Bir kaç sayfa öncesi yazmıştım aramızdan birine bizim irkilmelerimiz çok fazla hele birde soyunmuşsa altı açıkken ayaklarını serbest bırakmışsam çocuk sanki uçacak içi havalanıyor hızlı hızlı yapıyorum kucağıma alıp sarmalayayım.sıkı sıkı tutulmayı çok seviyor çok huzurlu sarılınca yatarken emzir yedir altını temizle gazı olmasın yanına yat elini bile üzerine koysan bırakıyor kendini rahatlıyor.Bu irkilmelerin herkeste olduğunu biri söylerse acayip içim rahatlayacak.Yarın alt değiştirirken bi dener misiniz sizinkide serbest bırakınca boşluğa düşüyor gibi irkiliyor mu Bu arada mastit olmuşum bende largopen verdi doktor

Doğduğu ilk saatlerde ağzına sokusturup emzige alıştırdığımız sevgili oglusum bir kaç gündür emziği istemiyor az tutar gibi yapıp fırlatıyor ağzından geri nasıl alıştırabilirim ki okula giden cocugum var ve bana yardım edecek yakın da oturan kimse de yok emzik biraz oyalıyor yemek yaparken kahvaltı hazırlarken büyük oğlum emziğini verip oyalıyordu. Şimdi nasıl olacak

Alt değiştirirken de oluyor, banyo küvetine koyunca da. Hele küvette çok komik, serbest düşüş yaşıyor. Büyük düşüş Hiç endişelenmedim.

Canım bu her bebekte olan bir şey benim bebeğimde de oluyor.Harika haftalar diye bir kitap edindim orada da yazıyor bebeklerin doğal refleksi.icin rahat olsun bence.Hem epilepsi öyle sarılınca geçecek bir şey değil diye biliyorum.

Eklentiler

• 20200222_021256.webp
    12,3 KB · Görüntüleme: 39
  • 20200222_021240.webp
    21 KB · Görüntüleme: 35
Oluyor canım. Sıkı sarılınca olmuyor bizde de o yüzden bazen uyurken yarım kundak yapıyorum ki kendi kendini uyandırıp korkmasın. Bence korkulucak bi şey yok ama doktora gidersen rahat edersin önceden anlaşılıyor mu epilepsi bilmiyorum

Sma bizi kabiz yapti similacta kakayi yesil yapiyor
Ben sma'yi oglumda kullandım hep kabizdi. Mamadan oldugunu düşünüyorum.
Similac'i bilmiyorum da aptamil kullaniyorum ben.
Comcortmil iyi ama bulmak zor. Eczaneden sioarisle getirttim ilk. Ama simdi depoda da yokmus.
Bir de aptamilin hazir likit mamalari var migrosta. Buyuk kolaylik oluyo dışarıdayken. Sicak su bul mama hazirla ilit derdi yoo. Aklınızda olsun

Cok gecmis olsun öncelikle kardesinize Allah sifa versin.
Evet benim kizimda da oluyo. Cok komik ve sapsik oluyo hatta bosluga dusmus gibi. Dusun ki aylarca iki kat daracik bi rahimdeydi. Su an etrafındaki boslugu algilayamiyor bile. O kadar normal ki yani. Ben de yarim kundak yapıyorum genelde. Elleriyle kendini urkutmesin diye. Kendijden bile irkiliyor cunku

Kızlar içimi biraz rahatlattınız biz böyle bir durumu yaşamamış olsak belki de bende mantıklı düşünebilirdim ama işte insanın kötü hikayesi varsa sonra onunla yaşıyor R refikaaydin canımmm Deniz için çokkkk sevindim çok şükür Rabbim tez zamanda da atlatmanızı nasip etsin.Büyük sınavlardan geçtin vesselam
X xemax yok canım epilepsi sarılınca geçmiyor diyazem almadan durmuyor nöbetleri kardeşimin birde dirençli günde on kere on beş kere atak geçirdiği oluyordu.Yaaa kokudan olur belki tetikler diye offff ne bileyim biz küvezde de morarma yüzünden kaldık korktuğun şeylere benzetiyorum psikolojik olarak sanırım
Kaplumbagalardaucar Elifakca teşekkür ederim cevaplarınız için

Cocuk kucagimda diye sesli gülemedim ya la.
Kendimi bir cizgi filmdeki kopel degerli gibi hissettim gulerken kihhhhkihhhhkihhhh
güldürebilsiysem ne mutlu bende eşimin o hallerıne sinir olmakla beraber cok gülüyorum ki benm bebegım saatlerce aglayan bır bebek değil sorsan dünyaları yıktı cocuk

Elifakca aptamil conformil migroslarda satılıyor. Migrosa çıkmadım başka marketten alırım dedim telef oldum. Depolarda Yokmuş hakkaten. Migros sanal marketten de alabiliriz.

N narantikibi çok komik ama o an çok sinir oluyor insan. Benim kocam da tam tersi, aç bu çocuk diyorum, yok aç değil diyor. Ay biliyorum aç işte. İlk zamanlar acemiliğime geldi inandım da beslemedim açken. Geçen de diyor ki her acıktığında vermeyelim dayansın biraz 3 aylık bebemizi açlıkla terbiye edeceğiz
Doktor bol bol konuşun dedi, benim konuşmaktan çenem ağrıyor. Ne hikayeler, davalar, tarihi olaylar... adam geliyor sakin sakin bebişim bebişim diyor, 3. Bir kelime yok. hemen uyuyor sıpa.

Bosluga dusmus gibi olsugundan adi da zaten parasut reflexi canim benim. 3 aydan sonra geciyor. 3 aya kadar bebek reflex ile hareket ediyor bu reflexler bebegin kontrol edemedigi reflexler zaten. Kendini kontrol etmeye baslayinca gececek. Doktorunuz hic yapmadimi ellerinden tutup aniden birakir bebek birden ellerini kollarini acar korkudan dusuyomus gibi eger bebek oyle yapmazsa doktorlar sorun oldugunu soyler tepki vermesi sorun olmadigini gosterir

Ever doktor hep yapıyor, bunu kontrol etmek için yaptığını bilmiyordum. asıl mesele şimdi başladı. Yıkanırken balık gibi çırpınma. Tutamıyorum, elimden kayıyor. İlk zamanlar yıkamak ne kolaymış. Şimdi kımıl kımıl, karşı koyuyor, bluzumdan tutup çekiştiriyor, bırakmıyor. Artık tek başıma yıkayamıyorum.

Çok teşekkür ederim cevabınuz için Mamayı günde bire indirmeye çalışıyorum inş. Bu hafta karıştı biraz bir iki falan diye de bakalım günde 2 ile ne kadar kilo almış olacak.

Ben mama olarak sma kullanıyordum son pakette similac a geçtim. Açıkçası ilk birkaç gün iyi gaz çıkarıyordu ama şimdi bi garipleşti. Sabahları aşırı kavranıyor. Gün içinde de yavaş yavaş çıkarıyor. Yalnız şöyle bir şey oldu geceki çişli bez sayısı bariz şekilde azaldı. Büyüdüğü için mi mamadan dolayı mı anlamadım. Gece mesela 12 den bu yana sadeve on saatte bir bez değiştirdik ki o da sadece çişliydi. Hanımlar Siz kaç saatte bir bez değiştiriyorsunuz? Bir de şu kilo alımı için bez takibi olayını pek anlamıyorum ben. Burdaki takiplerde bezin full dolu olması mı gerekiyor?

Gece artik bez degistirmiyoruz biz. Buyudukce azaliyor bence.

Ben hic cis takibi falan yapmiyorum takilmiyorum onlara ki kilo alma probleminiz vardi aslinda. Atak olayini tam hesaplayamayiz bebegin gelisimine gore olabiliyor cunku. Yani soyle 5. Hafta atagi 5in sonunda da gelebilir 4 un ortasinda da. Biz tam haftalarinda yakalidik. 8 i mesela 8 in icinde yakaladik. Aslinda erken dogum oldugumuz icin daha gec yakalamamiz lazimdi. Yani tahminen gidicez mecbur hangi haftaya yakinsa onun atagi

Su kitabi cok merak ediyorm ya trendyolda gordum ama siparis veremedim bi turlu olmadi sitede sorn verdi ama

Su hamile kalmaktan korkan arkadaslar kontrol yontemi secmediniz mi kendinize. Benim doktorum 40 im ciktigi gibi kontrolde hemen sec bisey dedi. Ama bana zaten hap igne falan yasak. Spiralide ben istemedim. Esim korunuyo
Ben şahsen hiçbir hormon ilacı ya da diğer şeyleri kullanmak istemiyorum çünkü hiçbirinin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Condomda şöyle bir sıkıntı var "o an" geldiğinde onu bulmak, uğraşmak çok sıkıntı oluyor Bizde korunma meselesi çok karmaşık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…