Canım doktorum sadece nifty test sonucunda işlem yapılmadığını sonuç olumsuzsa amniyosentez yapıldığını ve sürecin devam ettiğini söyledi o zaman neden boşuna nifty yaptırayım ki dedim bende.. amniyosentez doğru kişilerce yapıldığında sıkıntı olmuyor zaten. Ben şu an devlette yaptırdığım 2li sonucunu bekliyorum. Ona göre amniyosentezi gündeme alacağız.
Nasil bir islemden bahsediyorsunuz ki down riskinde amniyosentezde de yapilabilecek bir islem yok.. yada kromozam kirilmasi varsa da amniyosentez sonrasi yapilacak bir islem yok.. bunlar tani testi zaten sonuclarin bir tedavisi yok maalesef.. beni. Kromozom kirilmam var genetik doktoru sizdr sorun yaratmamis ama bebekte sorun olabilir demisti ne yapmam lazim dedigimde amniyosentez yapilir olup olmadigi ogrenilir sadece isterseniz gebelik sonlandirirsiniz baska bir mudahale yapilmaz demisti.
Riskli gebeligi olan doktor bir arkadasim kendine nifty yaptirdi. Bende nifty yaptirdim nifty sonucu olumsuz gelirse amniyosenteze ihtiyac yok dedigim gibi ikiside tani testi zaten