• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

4-5 gün önce kaşıntım artınca üçüncü kez tahlillerim tekrarlandı. Bütün vücudum kaşınıyordu artık. Bacağımı morartmışım hatta kotun üstünden kaşırken. Buna rağmen Alt 77 Ast 45 çıktı. Başka hiçbir tahlilde sorun yok. Durum stabil olduğu için ve safrakesesi taşlarından dolayı ilaca başlamayacağız dedi yine dahiliye uzmanı ve genel cerrah. Kadın doğum doktorum da bu değerlerde gerek yok ilaca dedi. İki tane krem yazdı. Biri kortizonlu. Kaşıntı coşmadığı sürece kullanmıyorum. Standart lierac nemlendiricimi kullanıyorum gündüzleri bol bol. Gece el ayakta başlarsa dr.un yazdıklarını kullanıyorum 2-3 saat rahatlatıyo. Son iki gündür kaşıntım niyeyse epey azaldı ki dün acı yediğim halde. 25inde tekrar tahlil yaptırıcam eğer aşırı bi kaşıntım olmazsa. Bana hiçbir şekilde ilaç vermeyi düşünmüyorlar sanırım. Hastanede serum veririz yükselirse değerlerin dedi genel cerrah. Sabredicen diyo :/ Sizin kaç çıktı karaciğer değerleri?
Benim sizden daha dusuk aslinda alt 63, ast 36. Ama dun arayip yalvardim resmen gece gr uyku uyuyamiyorum defalarca soguk dus aliyorum her yerim yara kasiyacak yer yok artik vücudumda. Dun gece sabaha kadar agladim 7 bucuk gibi uyuyakalmisim 😢
Belki daha da yukselmistir bu surecte bilmiyorum 😫
Dayan demek kolay benim dr da safra asidi sonucunu bekleyelim demisti. Ankaraya gonderdiler cuma gunu, 1 haftayi bulur dediler. E ilac da zaten 3-4 gunde etki ediyor yazmislar hep forumlarda. Benim 1 kasimda basladi kasintilar dayan demek kolay 😢😢

Benim sizden daha dusuk aslinda alt 63, ast 36. Ama dun arayip yalvardim resmen gece gr uyku uyuyamiyorum defalarca soguk dus aliyorum her yerim yara kasiyacak yer yok artik vücudumda. Dun gece sabaha kadar agladim 7 bucuk gibi uyuyakalmisim 😢
Dayan demek kolay benim dr da safra asidi sonucunu bekleyelim demisti. Ankaraya gonderdiler cuma gunu, 1 haftayi bulur dediler. E ilac da zaten 3-4 gunde etki ediyor yazmislar hep forumlarda. Benim 1 kasimda basladi kasintilar dayan demek kolay 😢😢
Bu degerler gecen haftaninkiydi

Krem verselermiş bari ilaç etki edene kadar yaa. Çok iyi anlıyorum seni. Dr bana dayanacaksın dediğinde ben de söylemesi kolay dedim. Çıldırır insan. İki gece uyuyamadım ben sabaha kadar ama vücudumu yara edecek derecede kaşımadım. Kaşıdıkça artıyo bi de sanki. Yanıyo resmen. Buz gezdir, kalın giyinme, bol su tüket ve yoğun nemlendirici kullan. Cildindeki tuz seyrelsin. Benim değerler kaç oldu acaba yaa valla kaşıntım yok gibi ama yine de tırsıyorum geri gelecek diye.

Krem verselermiş bari ilaç etki edene kadar yaa. Çok iyi anlıyorum seni. Dr bana dayanacaksın dediğinde ben de söylemesi kolay dedim. Çıldırır insan. İki gece uyuyamadım ben sabaha kadar ama vücudumu yara edecek derecede kaşımadım. Kaşıdıkça artıyo bi de sanki. Yanıyo resmen. Buz gezdir, kalın giyinme, bol su tüket ve yoğun nemlendirici kullan. Cildindeki tuz seyrelsin. Benim değerler kaç oldu acaba yaa valla kaşıntım yok gibi ama yine de tırsıyorum geri gelecek diye.
Kasimadigimda derimin altinda kurtcuklar dolasiyo gibi hissediyorum 😂
Masallah diyelim sana nazar degmesin insallah boyle devam eder. Kremi ben de söyleyim olmadi. Bi de ilac ise yaramadi yazanlar falan olmus. Tek korkum o su an. Gider sezeryan icin konusurum boyle devam ederse 37ye kadar dayanamam gibi 😓

Yarın doktora gidicem bi muayene yapsın bi içim rahatlasın. Eğer akşam kötüleşirsem yada yine gelirse acile giderim. Pijama fln hep battı hiç böyle olmazdı. İnş idrardır ya şuan çok erken 😔 acaba sancı fln oluyor mu su gelince ben şuan çok iyi hissediyorum kendimi
Bende aynı şeyi düşünmüştüm idrar mı suyum mu geliyor diye ama enfeksiyon akintisiymis canim gebelikten önce hiç böyle enfeksiyon akıntım olmamasti benimde şimdi arada arada böyle akıntım geliyor malesef yani yarın gidince bu dedigimide doktora bir danış suyum mu geldi diye de kendini çok üzme sıkıntı yoktur inşallah geçmiş olsun☺️

Kızlar mrblar bende dün doktora muayeneye gittim boy 42cm kilo 1650 gr dedi kilosunu az buldu bebegin gelişimi 5 gün kadar geride dedi bebeğin gelişimi normale dönmesi için özel bi şeyler yapılıyor mu başına böyle bi şey gelen varsa yardımcı olabilir mi dünden beri içim içimi yiyor
canım bol bol balık ye muz tüket taze meyveleri bol tüket Bebekk hemencecik geliişsin inşallah yoğurt tüket . Kaliteli protein alman için de hayvansal kaynaklı gıdalar et tüketmen şart. Yumurtayı günde 2 Tane tüket. Allahın izniyle gelişimiehızlansın. Bence 5 günlük gerilik hiçbir problem teşkil etmez ❤️😊😘🤗 moralini yüksek yüksek tut sol tarafına yat bebecik serpilsin

Benim de ara ara kollarım ve karnım kaşınıyor o kadar. Oysa Hamileliğimin ilk 3 ayı deliler gibi kaşınmıştım Bi daha kendiliğinden geçti çok şükür o kadar kötü zor bir şey ki geceleri kanatıyordum kaşırken nasıl geçti gitti hayret etmiştim tedavisi hk hiç bilgim de yok....

Kızlar Ankara da karı koca 20 yıldır çocuğu olmayan dr çift var demiştim size geçenlerde. tüp bebekle üçüzlere hamile kalmıştı hatırlarsanız. Bebeklerin birini düşürmüş, bugün öğrendim. Tabi ikisi duruyor hamd olsun. Arkadaşım anlattı Bi tuhaf oldum yüce rabbimin bildiği vardır elbet. Buna şükür dualarımızı ona Da edelim güzel hamiş anneler

Benim kızım da aynı. Ayakta kalmamı istemiyo sağ kaburgamı delecek bi gün 😇
MAşallah kızlar ben daha kaburgama yaklaşmak şöyle dursun daha tekmeleri göbeğimde bile hissedemedim hep aşağıda takılıyor benim kız göbek deliğimin altında. benim bebeğim niye hep aşağıda niye hiç yukarı değmiyor anlayamadım ama..yan mı duruyo acaba..boyu da uzun hayret.....

Bana kremden bahsetmedi doktorum. Gerci kortizonlu olunca insan bi tereddüt ediyor ama ☹

Kortizonlu krem için kadın doğum doktorum endişelenmene gerek yok, bebeği etkilemez bu krem dedi. Advantan. Geceleri sadece ellerime ayaklarıma sürüyorum ben. Sabah akşam kullanabilirsin demişti.

Diğeri nemlendirici. Excipial hydro. üre içeriyo. Kozmetikte de kullanıyomuş yüz için falan. O da iyi geldi. Onu da göbeğim hariç tüm vücuduma günde 2-3 defa sürüyorum.

Yükselse hissedilir bişey oluyo mu peki anlar mıyım ki ölçümlerin dışında olursa diye ☺
Aslında olmazmış. Çok bilgim yok, benim de tansiyon sorunum gebelikte başladı ama çok çok ciddi yükselmedikçe belirti vermeyebilr diye biliyorum, ama gebelikte sürekli 13-9 olması, hatta sürekli 9-6 iken birden 12-8 olması bile risk. O nedenle damarlar dirençli olmasa da her hamile ölçmeli, basit bişey sonuçta :)
Ben kendimi gayet iyi hissederken 14-9 ölçtüm, hiçbi farklılık yoktu.

Güzel anlatmışsın teşekkürler 😘😘😘 Şimdi benim göğüs ucum o kadar kuru ki krem ile nemlendirme ihtiyacı duyuyorum böyle kuru kuru emerse yara olur diye düşünüyorum bizim eğitimci hemşire çok katıydı kesinlikle krem kullanmayın dedi kestirdi attı 🤣🤣 Ama en azından 10 günde bir sürerim yoksa kabuk kabuk oluyor 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Benimki şimdilik sezeryan görünüyor makat geliş olunca ped işini son zamana bırakırım senin dediğin gibi mantıklı 🤗
Canım şimdi kuruysa nemlendir tabi ama bebek emerken normal nemlendirici olmaz bebege zarar veririsn lansinoh falan olmalı..onu sürdükten sonra temizleyip emzirmeme gerek yok direk emzirebilirsin.. valla hemşire kesip atmış ama o çatlak ağrısı öyle böyle bisey değil insani emzirkrken soğutur yani kan bile gelir bazen o yüzden emzirdikten sonra kurulamak lazım çatlarsa krem sürmen lazım mecburen..
Yalniz benim bi arkadaşta kanada da doğum yaptı hemsireler ona krem sürdürmemişler anne sütü sür demişler gerçekten işe yaradı bende de..

Back
X