• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Benim bebiş kaldığı zaman 3.gün sormuştum sanırım canım tam hatırlamıyorum her beslemede 30 cc verdiklerini söylemişlerdi.ama benimki için iştahlı demişlerdi diğer bebeklerdede aynımıydı miktar bilmiyorum.100 cc kötü değil sıkma canını..benim 5.günde en fazla 60 cc çıkmıştı iki göğüsten çok sevinmiştim.6.gün akşam emzirmeye çağırmışlardı bebeğimle temas ettiğim anda öyle güzel geldi ki 🥰 mama takviyesi yapılır bizimde öyle olmuştu.bi kaç güne kavuşursunuz inşallah 🤗
sağol canım içime su serptin günde 90 cc anca geliyor benden ortalama süt. Mecburen mama vercem. Kendimi kötü hissediyorum sütüm az geldiği için.

M MMihrimahh canım kendini üzme, Minnak emmeye başlayınca artar. Benim tüm gün 40-50 ml çıkıyordu ilk hafta, sonraki hafta 300-350 ml oldu bebeği kucağıma vermeye başladıklarında. Bebeği eve getirdiğimizde 100 ml’e düştü. Strese girmiştim bakabilir miyim diye, uykusuz kalmıştım, iyice azalmıştı. Sonra yine arttı. Normal bunlar. Hala biraz uykusuz kalsam azalıyor hemen.
İnş Minnak çabucak çıkar😍 sen güçlü ol, kendini üzme. Bebişin açık büfesi olacaksın, gelip gidip emecek, oyuncak edecek seni😻
İnşaAllah gerçekten yıpratıcı.küvözde Babaya bebeği göstermiyorlar çok kötü Bi hastane politikaları var. Bebekleri yalnızca anneler görebiliyor günde sabah 10 ve akşam 6 da yarım saat sadece. Bebeği küvözde kalan Kızlar sizlerin küvözde kaç saat görüş hakkınız vardı ve babalara görmek serbest miydi ? Sözde özel hastanedeyim , yenidoğan yoğun bakım ünitesi tam bir fiyasko! Bozuk bir de süt sağma makineleri var koca hastanede! EMZİRme odası doktorun nöbetinde uyuduğu bir oda haline gelmiş, odaya bir bilgisayar koymuşlar emzirme odasında doktor evrak işi yapıyor deyip yalan söylüyor hemşireler. Dr çağırıyoruz gözler şiş uykulu, koltukta uyumuş emzirme odasında. Hemşireler maske bone takmıyor bir karış makyaj, içeride 480 gramlık bir bebek yatıyor ona bakan hemşirin saç sakal birbirine karışmış. Çocuğumu buradan bir kurtarayım her yere şikayet edicem.

M MMihrimahh bizim günde 1 saat görüş hakkımız vardı, bazen yarım saate düşüyordu acil bir şey oluyordu bir bebeğe veya bizimkine, bazen ayak oyunlarıyla 15-20 dk fazla kalıyordum😊 babaya serbestti. Hemşireler bone eldiven takmıyorlardı, bir şey yaparken eldiven lazımsa takıyorlardı. Bebeklere her temastan önce ellerini sabunluyorlardı. Yere düşen bir dosya, kalem gibi şeyleri steril ıslak mendille siliyorlardı. Biz içeri girmeden önce dirseklerimize kadar sabunlanıp tırnak içlerini fırçalayıp temizleniyor ve önlük giyiyorduk. Yenidoğan yoğun bakımdan aşırı memnun kalmıştım, İstanbul’da en iyilerden biriymiş zaten. Doktorlar hemşireler kendi evlatları gibi ilgilendi. Hala aynı doktora gidiyoruz, çok güveniyorum doktora.
Unutmuşum, bebeği görmek için her gün arayıp randevu alıyordum. Normalde saat 11-17 arasındaydı ama ailelerin geliş saatini ayarlıyorlardı ki aynı anda 5 aile birden içerde olmasın.

M MMihrimahh 100 cc bence cok iyi benim 20 30 anca geliyordu. Birde kusura bakma ama yogun lohusa kafasi yasiyosun cik o durumdan cunku sana hic bir faydasi yok. Cok yipratiyosun kendini. Bebegine faydali olmak istiyosan birak bunlari. Uzme kendini. Enfeksiyonda hastanede cok cok normal birsey. Gecip gidicek. Emin ol cok iyi bakiyolardir orda ona.

Arkadaşlar mamayı ne ile veriyorsunuz. Biberonla veriyorsanız meme reddi yaşamıyor musunuz

Biberon ile veriyorum memeyi de gayet iyi aliyor. Bu konuda hastanedeki bebek hemsirelerine ve doktoruma guvendim. Onlar sehir efsanesi bebek once anneyi ister birakmak isterse zaten birakir bisey yapamazsin dediler.

Kızlar benim sütüm yeni yeni gelmeye başladı fakat emiyor boş emiyor gibi iki saat memede tutsam kalacak.Memeyi bıraktığında sıkıyorum süt var ama emmeden sıkmaya çalıştığımda süt bir damla geliyor zorla.Ben anlamadım süt var ki emdikten sonra bıraktığında çıkıyor baya ama varsa bu Uşak niye doymuyor sürekli ağzı açık aranıyor mama verirsem anca o zaman rahatça uyuyor.Kuvvetli de emiyor bıkmıyor da ama hiç emin olamiyorum 😞 mama takviyesi olmasa kafayı yerim ah bu tecrübesizlik ne zor bir şey ya.Birde burun açmak için ne kullanıyorsunuz sevgiler 🤗

Ayni sorun bende de iste mama takviyesiyle devam. Ama biz artik mamadan sonrada uyumuyoruz cin gibi gozler. Daha kucukken uyuyordu. Otri bebe kullaniyorum once damlasini sonra cekiyorum

Söylemiştim de bi de burdan yazayım, zoenka air model. Aldım ya, o parayı verdim ya arkadaşlarım AA bizde vardı verelim dediler. Hepsi de bekar, ablamda vardı, yengemde vardı diye başladılar. Birazdan getirip bırakacak hatta birisi. Ama işte ben o parayı harcamadan da ortaya çıkmıyor bu😂 akacak kan damarda durmuyor.

Iade et aldigini

İnşaAllah gerçekten yıpratıcı.küvözde Babaya bebeği göstermiyorlar çok kötü Bi hastane politikaları var. Bebekleri yalnızca anneler görebiliyor günde sabah 10 ve akşam 6 da yarım saat sadece. Bebeği küvözde kalan Kızlar sizlerin küvözde kaç saat görüş hakkınız vardı ve babalara görmek serbest miydi ? Sözde özel hastanedeyim , yenidoğan yoğun bakım ünitesi tam bir fiyasko! Bozuk bir de süt sağma makineleri var koca hastanede! EMZİRme odası doktorun nöbetinde uyuduğu bir oda haline gelmiş, odaya bir bilgisayar koymuşlar emzirme odasında doktor evrak işi yapıyor deyip yalan söylüyor hemşireler. Dr çağırıyoruz gözler şiş uykulu, koltukta uyumuş emzirme odasında. Hemşireler maske bone takmıyor bir karış makyaj, içeride 480 gramlık bir bebek yatıyor ona bakan hemşirin saç sakal birbirine karışmış. Çocuğumu buradan bir kurtarayım her yere şikayet edicem.

Canim emzirme odasi 7/24 kullanilmiyorsa doktorun orada uyumasi cok normal. Bu adamin bir yerde uyumasi lazim uyuycak ki dinc olup isine devam edebilsin. Baska bir yer yoksa buldugu yerde uyuycak. Gerekirse o yogun bakimda yemek de yiycekler mesela. Cunku baska alan yok orda da gidemezler. Saglik bakanligida bunu cok iyi biliyor mesela hastaneye ruhsat verirken uyumak icin yemek yemek icin ayri oda olmadigini bilerek vermis o ruhsati. Sac sakal makyaj meselesine gelince inan o da normal. Onlar bebekleri kucaklarina aldiklarinda sevip opmek icin almiyolarki makyaji sakali olsa ne olmasa ne.. bone takmasi cok elzem degil maskede oyle. Sadece disaridan gelenlerin takmasi sart. Orada calisanlarda ne oldugu biliniyo ama disaridan gelende bilinmiyor . Yarim saat gorus yine iyi kardesim gunlerce sadece sut verebilmisti. Yogun bakima ailelerin girip cikmasi oradaki islerin aksamasi demek.

Takilicak sey arama kendine. Bak sutunden sikayet ediyosun kafana bunlari takma sutun etkilenir.

M MMihrimahh çalışanların makyajla gelmesi serbest ve normal. Bizim hemşireler de hep makyajlıydı. Sen çocuğun her yerinde kablolar var diye sinirleniyorsun, çocuğuna damar yolu açıyorlar sinirleniyorsun deldiler elini kolunu diye ama tüm yapılan işlemler bebişin sağlığı için. Bebek yoğun bakım hemşireleri özel seçiliyor, her türlü aşıyı oluyorlar, mecburlar. Yoğun bakımda tüm gün steril şekilde oluyorlar. Enfeksiyon kapması da olabilecek bir şey, tedavi ediyorlar. Deniz’in de enfeksiyon riski yüksekti. Orada olan çocukların hepsinin enfeksiyon riski yüksek, bünyeleri daha zayıf, sağlık sorunları var. Bizim doktorlar Deniz’in enfeksiyon kapmasına kesin gözüyle bakıyordu, uzun süre kateter takılı olduğu için. Allah korudu olmadı, olabilirdi. Ne yapalım. İyi olsunlar da, 1-2 ay geç kucağıma alsam nolur dedim.

2 2kedi_1deli bizim hemşilereler de yoğun bakımda yemek yiyordu.bebekleri bırakıp yemeğe çıkamazlar zaten. Yoğun bakımda sırayla dinleniyorlar, uyuyorlar. Ne yapacaklardı ki?

Benim ilk kuzum Ankara Zübeyde Hanım hastanesinde 52 gün yattı onlar çok profesyoneldiler. Günde bir kez yarım saat görüyordum sadece anneler giriyordu, Ramazan bayramı denk gelmişti mesela babaları da aldılar sadece bir kez gördü babası 52 gün boyunca. Telefon fln yasaktı, gizli sokup birkaç poz çekebilmiştim. Bu kızımda buradaki çok da iyi olmayan bi özel hastanede doğum yaptım babaları yine almıyorlardı ama yoğun bakımın kapısına kadar getirip gösteriyorlardı. Bir hemşirenin tırnakları çok uzun ve ojeliydi bende acayip sinirlenmiştim farkedince. Çok küçük ve kusurlu bir YDUydi. Toplam 6 kuvöz vardı zaten. 1 hafta kaldık istediğin zaman giriyordum görmeye. Sende sabırlı ol düşmeye başlamıştır enfeksiyon olmasa iyiydi ama artık üzülme bebeğine en faydalı olan şu an sütüne yoğunlaşman sütün sandıkça artar ki 100cc de iyi şu aşamada, bu arada 1 tanemi makine var değiştirmelerini istesen.

Benim kızım abla oldu, 0-3 ay kıyafetler iyice küçüldü. 3-6 ay Kıyafetler aldım, onlar da büyük geldi. komik görünüyor şebek. 😻 N narantikibi darısı başına arkadaşım. 5 kiloya yaklaştı Deniz.
oyy maşallah yerim onu💞💞 bizde yavas yavas 0 3 ay giyiyoruz yenıdoğandan cıktık olmuyor onlar 😅 perşembe günü 2900dü mert 3 kilo olmuştur inşallah bızde 5 kıloları cabuk görürüz😍

Kızlar benim sütüm yeni yeni gelmeye başladı fakat emiyor boş emiyor gibi iki saat memede tutsam kalacak.Memeyi bıraktığında sıkıyorum süt var ama emmeden sıkmaya çalıştığımda süt bir damla geliyor zorla.Ben anlamadım süt var ki emdikten sonra bıraktığında çıkıyor baya ama varsa bu Uşak niye doymuyor sürekli ağzı açık aranıyor mama verirsem anca o zaman rahatça uyuyor.Kuvvetli de emiyor bıkmıyor da ama hiç emin olamiyorum 😞 mama takviyesi olmasa kafayı yerim ah bu tecrübesizlik ne zor bir şey ya.Birde burun açmak için ne kullanıyorsunuz sevgiler 🤗
Doymuyor büyük ihtimal canım çünkü bende başlarda dediğin gibi süt az çok geliyordu sıkınca ama meme emdikten sonra ağlamaya devam ediyordu ve memeyi arıyordu ben o doymadığını öyle anlıyordum. Şimdi emzirince göğsümde uyuyor rahatlıyor. Doktora sormuştum bebeğin doyup doymadığını anlamıyorum diye doktorun cevabı anlarsın her anne anlar demişti kriz geçirmiştim sinirden ama öyleymiş insan anlıyor sütüm çoğalana kadar ben de mama takviyesi verdim ne zaman yettiğini anladım bıraktık. Burun açmak için damla ve aspiratör kullanıyoruz aspiratörü yapmayı bıraktım alışmasın diye ama damlayı burnunu yumuşatmak için arada kullanıyorum. Marka vermiyim çünlü biz yurtdışındayız. Burda bir eczaneden aldırmıştım.

Back
X