2020 Şubat Anneleri

Çok teşekkürler, bu bilgiler gerçekten çok değerli. Peki sütün gelip gelmediğini makineylemi anlayabiliyoruz sadece ilk başta?

Çok geçmiş olsun canım bir an önce iyileş inşallah

Anladım canım aman doğrudur kadına da dedim çünkü ama doğru yaCahil ben
Ben de bu konuda bişey bilmiyorum. Süt sağma makinesi,biberon gibi ürünleri lazım olursa bulunsun diye mi alıyosunuz yoksa doğduğu gibi kesin kullanılır mı? Nasıl oluyo? Ne bileyim ben süt gelirse ilk aylar nasılsa evdeyim gerekmez diye düşünmüştüm, almadım. Almak mı gerekir?

Bulunsun diye aldim ben canim cunku dogumdan sonra kimisinin sutu hemen geliyo kimisinin 3,5,10 gunu buluyomus o sure zarfinda da bebek ac kalamayacagi icin mecbur biberon kullaniliyor. Sut sagma makinesini de dogumdan sonra alip almamayi dusunuyorum sut durumuma gore. Arkadasim mesela disari cikarken evde sagip biberona koyuyo disarida emzirmek yerine biberonla iciriyo sutu

Çok teşekkürler, bu bilgiler gerçekten çok değerli. Peki sütün gelip gelmediğini makineylemi anlayabiliyoruz sadece ilk başta?
yaşadığımız tecrübeler sadece canım, benim de bilmediğim ya da yanıldığım şeyler elbet vardır :)
hemşire hastanede yutkunuyor mu diye bakmıştı emerken. zaten çocuk aç kalırsa ağlar. doymazsa kakasını yeterince yapamaz. emdiğinde memenin ucundan süt geldiğini zaten görüyorsun. benim ilk 3 gün hiç süt yoktu, bebek emdikçe getirdi bir de makineyle sağdıkça gelmeye başladı.

Benim dun aksam sol gogus ucumda toplu igne basi kadar sivi vardi sarimsi sanirim bu bastan beri gelen ilk suttu egzamayla alakasi yok. Cok sukur kremde ise yaradi 1 haftayi bulmadi gecti gogus ucumdaki seyler. Simdiden bu sari sut geliyosa dogumdan sonra da sutum olur degil mi cok korkuyorum sutum olmazda bebegimi emziremem diye

Eşinin yardımı yeterli olmaz mı? Şartları bilemiyorum tabi ama böyle de zor olacak gibi. Daha da bayaa var.
Oğlana bakar tabi. Ama ben sezaryan olacağım için nasıl olurum bilmiyorum. evet baya var denizi babasıyla göndersem mi diye düşünmüyor değilim.

Bu yola nasıl girdim bilmiyorum zamanında büyük konuşup Erzurum’da doğum yapmayacağım diye çok konuştum. Şimdi lafımı yemicem diye debelenip duruyorum. Bizimkilere burda yapmasam ne olur diyorum alınıyorlar. Oğlum bugün avm de bizi çıldırttı. Baston puset bulduk arabasını götürmemiştik. Pusetten çıkana kadar ağladı. Çıkarttık nasıl koşuyor etrafta ,yakalayamıyoruz yerlere yatıyor. Şaka gibiydi. Babası gidince nasıl bakıcam bilmiyorum

gerçekten evden başka yerde olmak çok zor. lafımı yemeyeyim diye kendine eziyet edeceksin o zaman
bir hafta yanına gelemez mi annen o kadar mı zor yahu. anneannene bakacak başka evladı yok mu? cidden ben alır başımı giderdim ya minnet edeceğime. sana akıl vermek gibi olmasın yanlış anlama, yani durumuna üzüldüm ve ben olsam çeker giderdim ya herkesin nazını çekeceğime.

Lafını yemek olarak bakma bu mesele değil, senin rahatın önemli. Alınmamaları gerekir çünkü evini tercih etmenden daha doğal bişey yok. Eminim 3-4 günde kendine gelirsin, o arada yakın bi arkadaşın biraz ilgilense bile yeterli olur. Daha şimdiden sıkıldın doğum öncesi sonrası az değil ki 4 ay kadar kalman gerekicek heralde dimi? Uzun süre eşinden ayrı kalmanız da hem senin hem Deniz için zor olur.

bende be olur ne olmaz her ihtimale karşı önceden aldım. Doğum sorası ani bişey olsa eşim anlayıp alamaz yanındakilerde gidip dandik şeyler alır onlara bırakmaktansa benönden aldım

sağ göğüs altındamı canm. Benimde sağ göğüs altımda ağrı ve baskı var ve karnımın o tarafında şişkinlik var bebişin başının orada olduğunu düşğnüyoruö
Bende şişkinlik yok bende anlamadım dik durunca sıkıntı yok az kamburlaşıverdim mi başlıyor geçer inşallah

Cok tesekkur ederim canim tavsiyelerin icinnn

Canım senin ilk Doğum sezeryandan mıydı benim oğlan daha yürümüyor Doğum sonrası da annem 10 gün filan kalır nasıl başedeceğiz dikişlerle çocuklara bilmiyorum ve gerçekten korkuyorum patlar filan diye

Biberon bence ihtiyaç canım hastahanede de lazım olabiliyor ama bende süt sağma makinasını almadım onda da kararsızım

İlk günlerde sütüm çok az gelmişti. Benim doktorum da hastanede mama verdirtti kaşıkla yoksa sarılık olur dedi. Ben de iyi ki dinlemişim onu. Bi ara bi göğsüm çok şişti düğüm düğüm oldu. Makine sayesinde açıldı o yüzden makine aldım lansinoh tekli elektrikli aldım. Biberon hep avent kullandım yine öyle yapıcam. Biberon ve emzik kullandım ve meme reddi hiç yaşamadım oğlumda. İnşallah kızımda da öyle olur.

Lansinoh markaya bende baktim siz onceden kullanmissiniz cekim gucunden memnun muydunuz bir de sesi cok cikiyor muydu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…