- 23 Aralık 2018
- 3.738
- 2.893
- 83
- 33
Hemde nasıl ya eşime söylüyorum ama umarım bunlar da daha fazla ileriye gitmezler yaGercekten tahammul edilmesi zor bir konu
Çok teşekkürler, bu bilgiler gerçekten çok değerli. Peki sütün gelip gelmediğini makineylemi anlayabiliyoruz sadece ilk başta?evet katılıyorum, insanın sütü hemen gelmeyebiliyor. benim 3 gün gelmedi. hastanede doktorum mama vermese belki bizim büyükler de verme diyecekti, çocuk sarılık olacaktı. doktorum sarılık olmasın diye hemen mama başladı.
tabii ben yine emziriyordum. sonrasında çay kaşığıyla mama verdik üç gün, zaten minnacık midesi hemen doyuyorlar. sonra makineyle bi deniyim dedim baktım sütüm geliyor. emzirdikten sonra da mamayı istemeyince doyduğunu anladık.
bunu anlatmamım sebebi tecrübesiz anneler öyle büyüklerin mama vermeyin demelerine kulak asmasın diye. emzirmekten asla vazgeçmemek lazım ama hemen süt gelmezse mamayı mutlaka vermek gerekiyor bence de.
Çok geçmiş olsun canım bir an önce iyileş inşallahBen daha çok hastalandım kızlar. Boğazlarım acıyor göğüsten öksürüyorum . Acile gittik ilaç verdi nasıl bukadar üşüttün dedi. Soğuk biyerede hiç gitmedimki anlamadım nasıl oldu. Serumda takacaktı ama istemedim. Akşamları kötü olur tıkanırsan acilde hava taktır dedi.
Ben de bu konuda bişey bilmiyorum. Süt sağma makinesi,biberon gibi ürünleri lazım olursa bulunsun diye mi alıyosunuz yoksa doğduğu gibi kesin kullanılır mı? Nasıl oluyo? Ne bileyim ben süt gelirse ilk aylar nasılsa evdeyim gerekmez diye düşünmüştüm, almadım. Almak mı gerekir?Anladım canım aman doğrudur kadına da dedim çünkü ama doğru yaCahil ben
Bulunsun diye aldim ben canim cunku dogumdan sonra kimisinin sutu hemen geliyo kimisinin 3,5,10 gunu buluyomus o sure zarfinda da bebek ac kalamayacagi icin mecbur biberon kullaniliyor. Sut sagma makinesini de dogumdan sonra alip almamayi dusunuyorum sut durumuma gore. Arkadasim mesela disari cikarken evde sagip biberona koyuyo disarida emzirmek yerine biberonla iciriyo sutuBen de bu konuda bişey bilmiyorum. Süt sağma makinesi,biberon gibi ürünleri lazım olursa bulunsun diye mi alıyosunuz yoksa doğduğu gibi kesin kullanılır mı? Nasıl oluyo? Ne bileyim ben süt gelirse ilk aylar nasılsa evdeyim gerekmez diye düşünmüştüm, almadım. Almak mı gerekir?
yaşadığımız tecrübeler sadece canım, benim de bilmediğim ya da yanıldığım şeyler elbet vardır :)Çok teşekkürler, bu bilgiler gerçekten çok değerli. Peki sütün gelip gelmediğini makineylemi anlayabiliyoruz sadece ilk başta?
İnsaAllah kuzumHemde nasıl ya eşime söylüyorum ama umarım bunlar da daha fazla ileriye gitmezler ya
Sağol cnm teşekkür ederimÇok geçmiş olsun canım bir an önce iyileş inşallah
Oğlana bakar tabi. Ama ben sezaryan olacağım için nasıl olurum bilmiyorum. evet baya var denizi babasıyla göndersem mi diye düşünmüyor değilim.Eşinin yardımı yeterli olmaz mı? Şartları bilemiyorum tabi ama böyle de zor olacak gibi. Daha da bayaa var.
Bu yola nasıl girdim bilmiyorum zamanında büyük konuşup Erzurum’da doğum yapmayacağım diye çok konuştum. Şimdi lafımı yemicem diye debelenip duruyorum. Bizimkilere burda yapmasam ne olur diyorum alınıyorlar. Oğlum bugün avm de bizi çıldırttı. Baston puset bulduk arabasını götürmemiştik. Pusetten çıkana kadar ağladı. Çıkarttık nasıl koşuyor etrafta ,yakalayamıyoruz yerlere yatıyor. Şaka gibiydi. Babası gidince nasıl bakıcam bilmiyorumsenin yerinde olsam evime giderdim.
eşin doğum izni almayacak mı? en azından Denizle ilgilenir.
en azından bir hafta yanına biri gelemez mi? o kadar fedakarlık yapar sanırım bir yakının. kendini toparlayana kadar yanında kalsa yeter.
gerçekten insanın evi gibisi yok.
geçen halam bana diyoki annenin yanında doğursana. dedim evimden başka yerde mecburi bir durum olmadığı sürece doğurmak istemem. anne baba evi bile olsa zor.
çocukların başka yerde huyu daha çok değişiyor. kızım burda şımardı bayağı, laf dinlemez oldu. evdeki disiplin olmuyor.
gerçekten evinde daha rahat edersin zorlansan da bir süre.
gerçekten evden başka yerde olmak çok zor. lafımı yemeyeyim diye kendine eziyet edeceksin o zamanOğlana bakar tabi. Ama ben sezaryan olacağım için nasıl olurum bilmiyorum. evet baya var denizi babasıyla göndersem mi diye düşünmüyor değilim.
Bu yola nasıl girdim bilmiyorum zamanında büyük konuşup Erzurum’da doğum yapmayacağım diye çok konuştum. Şimdi lafımı yemicem diye debelenip duruyorum. Bizimkilere burda yapmasam ne olur diyorum alınıyorlar. Oğlum bugün avm de bizi çıldırttı. Baston puset bulduk arabasını götürmemiştik. Pusetten çıkana kadar ağladı. Çıkarttık nasıl koşuyor etrafta ,yakalayamıyoruz yerlere yatıyor. Şaka gibiydi. Babası gidince nasıl bakıcam bilmiyorum
Lafını yemek olarak bakma bu mesele değil, senin rahatın önemli. Alınmamaları gerekir çünkü evini tercih etmenden daha doğal bişey yok. Eminim 3-4 günde kendine gelirsin, o arada yakın bi arkadaşın biraz ilgilense bile yeterli olur. Daha şimdiden sıkıldın doğum öncesi sonrası az değil ki 4 ay kadar kalman gerekicek heralde dimi? Uzun süre eşinden ayrı kalmanız da hem senin hem Deniz için zor olur.Oğlana bakar tabi. Ama ben sezaryan olacağım için nasıl olurum bilmiyorum. evet baya var denizi babasıyla göndersem mi diye düşünmüyor değilim.
Bu yola nasıl girdim bilmiyorum zamanında büyük konuşup Erzurum’da doğum yapmayacağım diye çok konuştum. Şimdi lafımı yemicem diye debelenip duruyorum. Bizimkilere burda yapmasam ne olur diyorum alınıyorlar. Oğlum bugün avm de bizi çıldırttı. Baston puset bulduk arabasını götürmemiştik. Pusetten çıkana kadar ağladı. Çıkarttık nasıl koşuyor etrafta ,yakalayamıyoruz yerlere yatıyor. Şaka gibiydi. Babası gidince nasıl bakıcam bilmiyorum
Ben de bu konuda bişey bilmiyorum. Süt sağma makinesi,biberon gibi ürünleri lazım olursa bulunsun diye mi alıyosunuz yoksa doğduğu gibi kesin kullanılır mı? Nasıl oluyo? Ne bileyim ben süt gelirse ilk aylar nasılsa evdeyim gerekmez diye düşünmüştüm, almadım. Almak mı gerekir?
Bende şişkinlik yok bende anlamadım dik durunca sıkıntı yok az kamburlaşıverdim mi başlıyor geçer inşallahsağ göğüs altındamı canm. Benimde sağ göğüs altımda ağrı ve baskı var ve karnımın o tarafında şişkinlik var bebişin başının orada olduğunu düşğnüyoruö
Cok tesekkur ederim canim tavsiyelerin icinnnGöğüs pedi yara yapabiliyor ben de kullanamamıştım ağız mendillerini sıkça değiştiriyorsun dışarı çıktığımda da mendil üstüne ped koyuyordum az sayılı olanlarını tercih edebilirsin
Poşet ve pedin tanesi 50 kuruş civarı ortalama ona göre bak fiyatlarına
Poşet az sayıda al bence çünkü ilk zaman çok sütün oluyor bebek yeterince emmezse sağarsın
Çalışmasan bile bebeği bırakıp dışarı çıkacaksın
Burun için pilli olanları öveni duymadım ben de
Serum fizyolojik için size öneri
Poşet serum alıyorsunuz bir de enjektör çok çok daha ucuza geliyor boşuna tekli paketlere o kadar para ödemeyin
Büyük ped bence de yeterli olur
Ateş ölçer ne alırsanız alın mutlaka kolaltı ölçer d3 alın atrşten çok çekmiş biri olarak evde 2 tane olmasına özen gösterin derim
İnşallah sütünüz gelir ve bebeğiniz emebilir ama bence mutlaka yanınızda mama bulunsun benim sütüm geldi kızım emdi ama ertesi gece sütüm kesilmiş hiç anlamadım mama olsaydı evde aklıma gelir denerdim çocuğum da boşuna hastanede yatmazdı büyükleri dinlediğime çok çok pişmanım bu konuda
Canım senin ilk Doğum sezeryandan mıydı benim oğlan daha yürümüyor Doğum sonrası da annem 10 gün filan kalır nasıl başedeceğiz dikişlerle çocuklara bilmiyorum ve gerçekten korkuyorum patlar filan diyeEvime dönmeyi çok istiyorum ama bu kez bana yardımcı olacak kişiler düzenlerini bozacaklar. Yanımda fazla kalamayacaklarını söylüyorlar. Deniz çok yaramaz oldu bir dakika zaptedemiyoruz. Bu süreç nasıl geçecek bilmiyorum
Aynen Konya’ya gelene kadar her yerde klozet vardı maalesef burda yok. Bir haftanın çabuk geçmesini diliyorum
Biberon bence ihtiyaç canım hastahanede de lazım olabiliyor ama bende süt sağma makinasını almadım onda da kararsızımBen de bu konuda bişey bilmiyorum. Süt sağma makinesi,biberon gibi ürünleri lazım olursa bulunsun diye mi alıyosunuz yoksa doğduğu gibi kesin kullanılır mı? Nasıl oluyo? Ne bileyim ben süt gelirse ilk aylar nasılsa evdeyim gerekmez diye düşünmüştüm, almadım. Almak mı gerekir?
İlk günlerde sütüm çok az gelmişti. Benim doktorum da hastanede mama verdirtti kaşıkla yoksa sarılık olur dedi. Ben de iyi ki dinlemişim onu. Bi ara bi göğsüm çok şişti düğüm düğüm oldu. Makine sayesinde açıldı o yüzden makine aldım lansinoh tekli elektrikli aldım. Biberon hep avent kullandım yine öyle yapıcam. Biberon ve emzik kullandım ve meme reddi hiç yaşamadım oğlumda. İnşallah kızımda da öyle olur.Ben de bu konuda bişey bilmiyorum. Süt sağma makinesi,biberon gibi ürünleri lazım olursa bulunsun diye mi alıyosunuz yoksa doğduğu gibi kesin kullanılır mı? Nasıl oluyo? Ne bileyim ben süt gelirse ilk aylar nasılsa evdeyim gerekmez diye düşünmüştüm, almadım. Almak mı gerekir?
Lansinoh markaya bende baktim siz onceden kullanmissiniz cekim gucunden memnun muydunuz bir de sesi cok cikiyor muydu ?İlk günlerde sütüm çok az gelmişti. Benim doktorum da hastanede mama verdirtti kaşıkla yoksa sarılık olur dedi. Ben de iyi ki dinlemişim onu. Bi ara bi göğsüm çok şişti düğüm düğüm oldu. Makine sayesinde açıldı o yüzden makine aldım lansinoh tekli elektrikli aldım. Biberon hep avent kullandım yine öyle yapıcam. Biberon ve emzik kullandım ve meme reddi hiç yaşamadım oğlumda. İnşallah kızımda da öyle olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?