- 19 Temmuz 2019
- 713
- 916
- 103
- 36
Mide yanması da çok zor oluyor . Sıvı ağırlıklı beslenmeye dikkat ederek bu sorunu yendim . Genelde çorba, veya Sulu yemekler sebze yemekleri vs rahatlatıyor. Az kaldı direnelim annelerİki akşamdır benim de midem bulanıyo, sanırım yaşadığım mide yanması-ekşimesi, onu bi ayırt edemedim nasıl yanar. Bana hepsi bulantı gibi geliyo.
Beter bi durum
Merhaba kızlar ❤
kış bugün geldim dedi resmen, bir soğuk bir yağmur anlatamam. giyindim sağlık ocağına gidecektim, kaç zamandır arıyor hemşire takip için gel diye, ama yakın olmasına rağmen yağmurdan tırstım gidemedim vallahi.
bu arada hamileliğimde dün geceki kadar kötü olmamıştı midem. akşam eşim sevdiğim bi yemeği yaptı, bende tabii abarttım. ama öyle böyle değil bayağı abarttımbir de geç kaldık yemek için 8’de yedik. 6’da yeriz her zaman. tabii ben dokunsalar patlayacak moda geldim.
sonra bir ağırlık çöktü, saat on buçukta koltukta bi uyudumama gece o kadar uyandım ki midem burnuma geldi dilim damağım kurudu. ay bi daha asla bu kadar yemem bir de yarım bardak asitli içecek içtim kaçamak yaptım çok pişmanım, uzun zamandır içmediğim için o da mahvetti.
ay zaten bi tartıldım yemekten sonra bir buçuk kilo fazla çıktım. resmen bir buçuk kiloluk yemek yemişim
Bende ayaklarimi usutursem hemen gaz yapiyo. Cogu gitti azi kaldi biraz daha sabredecegizYanma son aylar normalmiş. Yediklerime elimden geldiğince dikkat ediyorum ama olacağı varsa oluyo.
Gaz da aynı şekilde. En çok mide ve bağırsaklar zorluk çıkardı zaten
Yok kuzum bir sorun kanim 12 kusurdu en son idrarimda normal cikti. Dr um kimisinin 4. Ayda gecer bulantisi kimisi de doguma bile istifra ederek gelir 9 ay surer seninkiside 9 ay surcek belli ki demisti ilac istersen veriyim dedi bulanti icin ben istemedigim icin yazmadiBebeğin kilosu nasıl Peki. Ben gittiğimde doktorum bana bu aylarda Hala bulantı varsa normal değil demişti ve kan , idrar bakmıştı.kan değerim 8 e düşmüş ondan dolayı oluyormuş. Bilgin olsun diye söylüyorum. Bence bir kanına ve idrarına baktır(idrarda muhtemelen enfeksiyon yada pro. Kaçağına bakacaktır ) oroferon diye kan ilacı verdi . Benim normale döndü çok şükür . İnşallah seninde geçer ama ablam Doğum a girene kadar kusmuştu belki seninde öyledir
sorma nasıl yağıyo ya tam karadeniz havası bu işte :)MasaAllah canim sifa olsun diyelimyagmur burda da cok fena yagiyo oyle boyle degil gercekten kış birden çöktü
sorma tatlımBaşımıza ne gelse boğazımızdan geliyor zaten
Soda fln içseydın canım biraz rahatlatırdı
Evet rize merkezede yagmiyo 2 senedir biz gecen sene kar oynamak icin esimle aydere cikmistik resmen karın ayagina gittik o bize gelmedisorma nasıl yağıyo ya tam karadeniz havası bu işte :)
inşallah bu yıl kar da yağar, iki senedir yağmıyor burda ya.
sorma tatlımhazır yemek de güzel oluyo valla
soda yoktu o an evde. sonra zaten koltukta sızmışım. şimdi benim bir kaç gün hafif ve sağlıklı beslenip dengelemem lazım
Kan ilacini gunde kac kere aliyosun canim ?Kızlar dün verdiğim kan ve idrar sonuçlarım çıkmış. her şey normal görünüyor ama bir tek kan değerim 10, en az 12 olması lazım malum. çok düşük bir değer mi sizcegeçen ay 11 küsürdü. 11’den yukarı çıkmaz zaten normal zamanımda da.
Bayağı düşük canim,Kızlar dün verdiğim kan ve idrar sonuçlarım çıkmış. her şey normal görünüyor ama bir tek kan değerim 10, en az 12 olması lazım malum. çok düşük bir değer mi sizcegeçen ay 11 küsürdü. 11’den yukarı çıkmaz zaten normal zamanımda da.
Kuzum hazır çok yemişken bişey soracağımsorma nasıl yağıyo ya tam karadeniz havası bu işte :)
inşallah bu yıl kar da yağar, iki senedir yağmıyor burda ya.
sorma tatlımhazır yemek de güzel oluyo valla
soda yoktu o an evde. sonra zaten koltukta sızmışım. şimdi benim bir kaç gün hafif ve sağlıklı beslenip dengelemem lazım
ayderde şubatta kardan adam festivali oluyo, her sene gidicem dedim gidemedim. bu sene şubatta zaten mümkün değil biz olucaz festivalEvet rize merkezede yagmiyo 2 senedir biz gecen sene kar oynamak icin esimle aydere cikmistik resmen karın ayagina gittik o bize gelmedi
bir kere canım.Kan ilacini gunde kac kere aliyosun canim ?
canım inan bende bilmiyorum ama mantıklı düşünürsek sezaryende daha çok kan kaybedilir, ameliyat o sonuçta.Bayağı düşük canim,
Cahilligime ver ama acaba sezeryande daha mi cok kan kaybediliyor ? Hani sen normal yapacaksin yuksek ihtimalle ya, mesela benim dr bu hamileligimde kan hapina cok erken baslatmisti bi onceki gebeliği ref aldi diye dusundum. Senin neden yukselmedi 10 dan once kacti ki? Dr un ne dicek bakalim.
yani nasıl tarif edilir bilmem ki patlıcak gibi oldum diyebilirimKuzum hazır çok yemişken bişey soracağımkarnının içerden gerildiğini hissettin mi ben akşam yemeğini geç yiyince yada çok yiyince karnım gerim gerim geriliyor acaba kasılıyor mu diyorum ama yemekten diye tahmin ediyorum sende nasıl?
Anladim canım.ayderde şubatta kardan adam festivali oluyo, her sene gidicem dedim gidemedim. bu sene şubatta zaten mümkün değil biz olucaz festival
bir kere canım.
canım inan bende bilmiyorum ama mantıklı düşünürsek sezaryende daha çok kan kaybedilir, ameliyat o sonuçta.
bana kan ilacını her iki hamileliğimde de 4. ayımda başlattı. günde bir sefer yatmadan önce içiyorum. hamile olmadığım zamanlarda da ne zaman baktırsam 11 küsürden fazla çıkmaz kan değerim.
geçen ay 11,1 çıkmış. dünki 10,8 çıkmış şimdi daha dikkatli bakınca küsüratını gördüm aslında çok da fark yokmuş.
anketine katıldım bu arada :)
Kan yapici seyler de yemeye calis canim gidalardan da almaya bak ya da dr un cok dusuk bulursa belki dozunu 2 ye cikarir bende gunde 1 tane iciyorum ama benim kanim iyi sanirim o yuzden 1 doz verdi drayderde şubatta kardan adam festivali oluyo, her sene gidicem dedim gidemedim. bu sene şubatta zaten mümkün değil biz olucaz festival
bir kere canım.
canım inan bende bilmiyorum ama mantıklı düşünürsek sezaryende daha çok kan kaybedilir, ameliyat o sonuçta.
bana kan ilacını her iki hamileliğimde de 4. ayımda başlattı. günde bir sefer yatmadan önce içiyorum. hamile olmadığım zamanlarda da ne zaman baktırsam 11 küsürden fazla çıkmaz kan değerim.
geçen ay 11,1 çıkmış. dünki 10,8 çıkmış şimdi daha dikkatli bakınca küsüratını gördüm aslında çok da fark yokmuş.
anketine katıldım bu arada :)
Kan hapı hangisini kullanıyorsunKan yapici seyler de yemeye calis canim gidalardan da almaya bak ya da dr un cok dusuk bulursa belki dozunu 2 ye cikarir bende gunde 1 tane iciyorum ama benim kanim iyi sanirim o yuzden 1 doz verdi dr
İlaca rağmen istenilen seviyeye gelmezse karabatağın dediği gibi sabah akşam içiliyo, zaten kan ilacı normalde sabah akşam içilir, gebelikte takviye olarak aldığımız için tek alıyoruz.yani nasıl tarif edilir bilmem ki patlıcak gibi oldum diyebilirim
midem rahatsız oldu canım.
o gerilmeler bebeğin hareketlerinden dolayı bende oluyor genelde zaten.
Anladim canım.
Aslinda cok dusuk sayılmaz. 11 gibi düşünmek gerekir. Ama ben olsam senin dr un sabah aksam gunde 2 sefer ic derdim . Benimki oyle yaptiydi. Ankete katildigin icin de tsk ederim
Kan yapici seyler de yemeye calis canim gidalardan da almaya bak ya da dr un cok dusuk bulursa belki dozunu 2 ye cikarir bende gunde 1 tane iciyorum ama benim kanim iyi sanirim o yuzden 1 doz verdi dr
bakalım doktorum ne diyecek, belki de çok düşük bulmaz. hiç sevmiyorum şu hapı. ilk hamileliğimde o kadar kabızlık çektim ki bu ilaç yüzünden. ama bu sefer çok şükür olmadı öyle bi sorun.İlaca rağmen istenilen seviyeye gelmezse karabatağın dediği gibi sabah akşam içiliyo, zaten kan ilacı normalde sabah akşam içilir, gebelikte takviye olarak aldığımız için tek alıyoruz.
Benim de hep düşüktü gebelikte süper. Meğer bendeki tüm kanı demiri adet dönemleri sömürüyomuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?