utanma utanma alışırsınYa bende şimdi gideceğim bayaa uzun zamandan sonra ilk kez özel bölge için gitcem o kadar utanıyorum kiYarın doktor kontrolüm var mecbur gitmem lazım. Göbeğim büyüdü göremiyorum artık kendim ama utanmaktan ölücem sanırım
Tesekkur ederim canim doktorum daha cevap yazcak cok yogun olunca buraya sormak istedimAnladığım kadarıyla sorun yok :)
Rica ederim :)Tesekkur ederim canim doktorum daha cevap yazcak cok yogun olunca buraya sormak istedim
Kızlar buraya olumsuz birsey yazıp kimse etkilemek korkutmak istemiyorum. Ama yazmaya ve dualariniza cok ihtiyacım var. Bugün kontrolum vardi bir ay önce de rahim boyumda biraz kısalma vardı progestan fitil başlamıştık bugünkü kontrolde rahim boyum baya kısalmış bebis dönmüş kafasını yaslamış erken doğum riskine karsi iki günlük hastaneye yatirildim serum yapildi cok sanci yok bir iki sanci cikti takip edilecek 23.30 da bir nst daha bakilacak ona göre sanci durdurucu ilac baslanacak bebeğe ciğer geliştirici igne yapip yapmayacagi belli olacak böyle iste kızlar biraz rahatladim ilk serumla ama hoca 32 haftayi atlatsan çok iyi olurdu dedi bebis 1.350 gr bugun 30. Haftaya yeni girmistik. Allaha sığındım 7 yıl sonra gelen mucizemi Allaha emanet ettim. Ne olur kimse benden etkilenmesin hakkinizi helal edin hepimiz saglikla tam vaktinde bebislerimizi kucagimiza alalim insallah
5 gun yasal hakki bar canim, hafta sonu ile de birlesirse 7 gun eder. Benim derdim en az 15 gun ise gitmeyecek sekilde isinden izin alsin ki aralarda yine gider gelir onemli bi durumlarda.
Cij teşekkür ediyorum,Allah razi olsun.
Var ama herkesin kendi sorumluluklari var.
Çöpsüz üzüm yok yani cevremde:)
Izmitteler onlar arada 1.5 saatlik bi mesafe var.
Git gel yapabilir ara sira zaten, yemek yapip koyacak dolaba gibi gibi. Zaten bi kv var , o da olmasa naparmisim bilmem. Allah tan cok iyi bir insan seviyoruz sayiyoruz anlasiyoruz yoksa cekilmezdi o günler. Esim ile zaten o sekil konustum. Dogum izninin pesine yillik izninden ek ile 15 gun yanimda kal ki ben toparlanip cocuklara bakabilecek duruma gelebileyim. Bahar cok hareketli onun enerjisi icin baba sart valla :)
Aminnn canim, esim izin ayarlayip yanimda olursa kimseye de ihtiyacim kalmayacak zaten.
Hayırlısı olsun.
Amin canim insaAllahhBeni cok zor gunler bekliyor.
Ne bi annem ne bi ablam var gelebilecek.
Ne de kuzen vs.
Umarim esim yillik izninden alabilir is yerinden, yoksa halim duman. Ayaklanana kadar kizimla ilgikenecek biri sart çünkü.
Hastanede 2 gun ref olarak esimin teyzesi gelecek(kesin degil ayarlayabilirse gelecek,yoksa tek olcam hastanede)
Evde de kv ile esim ilgilecek kizimla bu surecte.
Eve gelince ben, 2 gun daha durabilir kv, cunku o da annesine bakıyor kalamaz daha fazla.
Uzun lafin kisasi dogumdan itibaren 4-5 gun sonra yanliz kalacagim. Sezeryani istememe sebebim ssvd yi arzu etme nedenim buydu. Ama dr um onay vermedi durumumdan dolayi.
Maddi durumum iyi olsa 1 ayligina eve oyun ablasi alirdim o zaman hersey çözülmüş olurdu.
Allah o günler geldiginde insallah kolaylik verir bana, bize
Tesekkur ederimm canimm. Cok sagolgeçmiş olsun canım inşallah hamilelik boyunca bir sıkıntı yaratmadan tamamlarsın.
bebeklerin yastıkta yatması önerilmiyor canım, nedenini biliyordum doktor anlatmıştı ama inan unuttum. kafa yapıları boyun yapıları yastık için uygun olmuyor hatta 1 yaşına kadar yatırmayın demişti bizim doktorumuz. o yüzden bebek için yastığı eleyebilirsin listenden :)
özel hastanelerde önlük giydiriyorlar, ben normal doğurmama rağmen yatışı yaptığım an o önlüğü giydim gecelik gibi. doğumdan sonra seni temizleyip artık çantanda ne varsa ne istiyosan onu giydirirler. iki takım yeter bence çok da abartma :))
kabin boy valizle gitmiştim ben anca sığmıştı her şey, çoğunu kullanmadım ama ertesi gün öğlen hemen taburcu oldum kullanacak vakit olmadı. ama yine de almak gerek hazır bulunsun bence yanında.
Ozel sektorde 3 gun babalik izni canim esimin de bu seneden iceride 3 gunu vardi 3 ordan 3 te babalik izni 6 gunde esim kullanacak izin dogumdan sonra. Hepimiz kisa surede toparlaniriz kolayca atlatiriz insaAllah dogum sonrasiniinşallah çok hafif atlatırsın ve hemen ayaklanırsın canım
eşinin zaten doğum izni hakkı değil mi neden yıllık izninden kullanacak? gerçi özel sektörde çalışıyorsa hak hukuk tanımayan şirket çok ne yazık ki. ama yanlış hatırlamıyorsam özel sektörde 5 gün, kamuda 10 gün babalık izni kullanma hakları var. eşim 5 gün kullanacak iznini, hafta sonuyla birleşirse işte bir hafta oluyor.
insan hüzünleniyor seni anlayabiliyorum, keşke yanında en azından 15 gün kalacak biri olsaydı. ama yine de hep en kötüsünü düşünüp yaşadığımız duruma şükredelim, allah sağlık versin evlatlarımıza yeter ki. kadınlar o kadar güçlü ki aşılır bir şekilde bu zor günler inşallah
Ben biberon almadım, kullanmayı düşünmüyorum inşallah gerek kalmaz, emzik aldım sadece onu da sıcak suda kaynatsam temizleyici kullanmadan olur mu acaba
Beni cok zor gunler bekliyor.
Ne bi annem ne bi ablam var gelebilecek.
Ne de kuzen vs.
Umarim esim yillik izninden alabilir is yerinden, yoksa halim duman. Ayaklanana kadar kizimla ilgikenecek biri sart çünkü.
Hastanede 2 gun ref olarak esimin teyzesi gelecek(kesin degil ayarlayabilirse gelecek,yoksa tek olcam hastanede)
Evde de kv ile esim ilgilecek kizimla bu surecte.
Eve gelince ben, 2 gun daha durabilir kv, cunku o da annesine bakıyor kalamaz daha fazla.
Uzun lafin kisasi dogumdan itibaren 4-5 gun sonra yanliz kalacagim. Sezeryani istememe sebebim ssvd yi arzu etme nedenim buydu. Ama dr um onay vermedi durumumdan dolayi.
Maddi durumum iyi olsa 1 ayligina eve oyun ablasi alirdim o zaman hersey çözülmüş olurdu.
Allah o günler geldiginde insallah kolaylik verir bana, bize
Ya bende şimdi gideceğim bayaa uzun zamandan sonra ilk kez özel bölge için gitcem o kadar utanıyorum kiYarın doktor kontrolüm var mecbur gitmem lazım. Göbeğim büyüdü göremiyorum artık kendim ama utanmaktan ölücem sanırım
Ilk bebekte ayniymisiz.emzik kaynatın sadece temizleyici kullanmanıza gerek yok, ama biberon kullanacakları tavsiyemdir sterilizatör alın.
benim annemde kayınvalidemde var ancak doğumda birer gün mü ne kalmışlardı yanımda evde 1 er günde hastanede o kadar üstelik aynı şehirdeyiz, kalma konusunda maaelsef beklenen olmamıştı eşimdi10 gün falan mı ne kalmıştı, kısmetse bunda da izin alacak yine öyle yarı kırkımız çıkmadan bizde yanlızız yani
ağda konusunda utanılacak bi durum yok onlara sizin gibi kaç tane geliyor öyle düşünün, kesinlikle çok rahatlık
Canim senin 2. Gebeligin planli miydi ?Ilk bebekte ayniymisiz.
Peki aralari ne kadar olacak doğduğunda?
Beni zorlayacak olan zaten kizim. Aralarinda 2.5 yas olacak cunku.
Evet.Canim senin 2. Gebeligin planli miydi ?
Herkes hemfikirse muhtemelen haklıdırlar :)Kızlar çevremdeki herkes bana Deniz konusunda çok gerginsin çok korumacısın diyor. Hatta ablam bu gerginlikle erken doğurursun diye takılıyor bana. Deniz çok hareketli sürekli tehlikeli şeyler deniyor ben yaralanmasından korkuyorum ama diğer insanlar eşim de dahil çok rahat. Ben mi abartıyorum. Şu aralar depresif ve mutsuzum
Sağol canım Doğumu bekleyeceğiz sanırım ayaklanması uzun sürüyor artık biz de her an tetikte olmalıyızRabbim sana da kolayliklar versin, zor.
Eşin icin de acil şifa diliyorum Allah tan, hemen olup ayaklanir o da inşallah.
Şu durumda başka çare yok canım ben de geçen ay başladım kuaföreYa bende şimdi gideceğim bayaa uzun zamandan sonra ilk kez özel bölge için gitcem o kadar utanıyorum kiYarın doktor kontrolüm var mecbur gitmem lazım. Göbeğim büyüdü göremiyorum artık kendim ama utanmaktan ölücem sanırım
Ben hala yapabiliyorum, görmesem de ulaşabiliyorum. Ama bidaha başarabilceğimi sanmam doğum öncesi ben de kuaföre giderim sanırım :/Şu durumda başka çare yok canım ben de geçen ay başladım kuaföre
Bende ilk cocukla 2. Arasinda 4 sene beklemeyi dusunuyorum es kaza bir sey olmazsaEvet.
33 yasinda evlendim.
35 de kizim dogdu.
37 yasindayim.
Yoksa deli olmam gerekirdi bu sartlarda 2.hamilelik icin.
Cunku normalde iki çocuk arasi en az 4 yas olmasi gerektiğini dusunen biriyim.
Anne ve 1. cocuk acisindan bu zaman dilimi gerekli cunku.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?