Ben o gün e bebek e gittiğimde mustela göremedim bizim evin yanındaki eczanede vardıBugün bir de jokere gireyim dedim de ay nasıl kalabalıktı kaçtım hemen. mustelanın ürünlerine bakacaktım ama jokerde yokmuş sanırım. acaba sadece eczanelerde mi var mustela? haftaiçi bir ara ebebek mağazasına tek başına gidip rahat rahat eksiklerimi tamamlayacağım. fiyatlar internettekinden çok da fazla değil. üstüne kargo ücreti zaten nerdeyse aynıya denk geliyor. her zaman görerek dokunarak almayı tercih etmişimdir.
bez için de molfixi denemeye karar verdim. yenidoğan ıslak mendili için dalin alıcam sanırım.
biberon alsam mı bilemiyorum çok kararsızım. sütüm gelmezse de benim doktorum kaşıkla verdiriyor mamayı, kızıma öyle yapmıştı. ben yine de alayım mamayı hazırlamaları için.
sizce cam mı alsam? kuzenimin çocuğu cam biberonu iki kere atıp kırmış 6 aylıkken. sonuçta bir kere alıp uç değiştiriyorsun ya hep kullanıyorsun yani.
bir de emziği damaklı mı damaksız mı aldınız kızlar? kızımda ilk ne almıştım hiç hatırlamıyorum ama damaklı kullanmıştı sonradan.
gerçi 20 günden sonra emzik verebilirsin demişti ebeler bana. o ara da alabilirim. kızıma o kadar para verip avent emzik almıştım onu reddetmişti gidip 10 liralık dandik emziği almıştı, bunlar bizi batırmaya yeminli geliyorlar
Sezeryan olursan 2 gece hastanede kalmak gerekir oyüzden sen 15-20 tane bez götür ne olur ne olmaz , ilk zmanlarda su gibi sık sık yapıyorlar cnku, emzikte bence bir tane yanına al , hastaneden cıkarken pusetıni veya babynestmi neydi onu yanına alabılırsın ,agızbezi al,çocugada çorap koy,Kizlar ben yarin hastane cantasini hazirlamaya baslayacagim ilk basta yikanacak olanlari yikayip kurutup utuleyecegim tecrubeli anneler yardimci olursaniz sevinirim
Çantaya koyulacaklar
Anne icin
Pijama takimi, gecelik,sabahlik, corap, terlik, emzirme atleti, emzirme sutyeni, kulot, gogus pedi, ped, gogus ucu kremi
Bebek icin
Hastane cikisi, yedek 5 li takim, bez , islak havlu, her ihtimale karsi biberon, battaniye 2 adet
Bunun disinda koymamiz gereken bir sey var mi ve bebek icin yanimiza kac adet bez almamiz gerek ? Bir de yalanci emzigi ilk etapta yanimiza almamiz gerekir mi bulunsun mu cantada ?
Bana da 32 sonunda dedi doktor anlamadım gitti bu işibilemiyorum okadarını cnm ama doktoruma ve iş yerime sorduğumda ikiside 32+0 da almalısın demişlerdi
Kizlar suwende yuzde 50 indirim vardi. Su denedigim pijama takimi 109 liraya dusmustu. Hastane icin ondan mi alsam dedim bir koyu renk bsey aldim. Sonra insanlar sik giyiniyorlar hastanede bebek dogunca o aklima geldi almadim. Acaba su kirmiziyi mi alsam hastane icin subat sonu dogum olcak ama yarim kollu bilemedim. Bordo falan alirim beyaz almam hastanede giymek icin. Bu arada denedigim pijama takimi hastanede giysem cocuk gibi olurdum dmi kizlar. Su beyaz pembe gibi olanda hosuma gitti rahata benziyor. Hastane icin nasil bsey alcaksiniz ya da aldiniz
32. Haftanın sonu 32+0 dır aslında.Bana da 32 sonunda dedi doktor anlamadım gitti bu işi
Merhaba kızlar, iyi haftasonları ❤
bugün çok işim vardı ya bayağı yoruldum, artık iyice nefes nefese kalıyorum. temizlik yapmak çok zor. Allahtan eşim bugün süpürdü ben sildim arkasından.
sonra bir de hiç sevmesem de avmye gittik. hele haftasonu gitmekten nefret ederim ama kızıma bot almamız gerekiyordu. malum her sene yeni bir ayakkabı alınıyor. bir numara büyük alsak da işe yaramıyor, kıyafetler yine uzun süre giyiliyor da ayakkabılar için şimdiden bir kenara koyun çok fena batırıyorlar adamı
bir de burun göz şapır şapır akmaya başladı kızımın dünden beri, kış geldi artık o burundan sümük hiç eksik olmaz. yara oldu silmekten. bu kış aylarını eskiden de çok sevmezdim, anne olunca hiç sevmemeye başladım
Tesekkurler canimmm. Ben sanirim gecelik almicam cok sevmiyorum o zaman yarin gideyim bir normal raht pijama bir de biraz daha sik birsey bakayim. Birde trendyoldan soyledim 3 pijamayla giderim hastaneye yeter. Insanlar doktoru ile fln foto cekiliyor bakiyorum boyle biraz daha guzel pijama var ustlerinde tac falan :) oyle bir pijama alirim bordo muhtemelen. Bir de bu denedigimi alirim.Bence giydiğin çok yakışmış canım. Ben çok beğendim üzerinde görünce. Kendini nasıl rahat hissedersen öyle giyin hastanede bence. Eğer gelenin gidenin çok olacaksa arkadaşlarından bununla rahat edemem diyorsan kırmızı da güzelmiş ama yarim kol üşüyebilirsin. Bu arada ben de suwenden indirim öncesi gecelik aldım beyaz. Hastanede yarim kol onu giyeceğim. Hani diyorlar ya arkadaşlar sezeryan olunca ilk etapta gecelik giyinmek daha iyi oluyor dikislerden dolayı diye. O yüzden aldım. Sonra indirime girince aldığım gebeliğin pijamasini aldım beli ayarlanabilir geldi hatta ama kocaman oldu bana m almıştım geri gönderdim hala ses yok iadeden. Bakalım ne zaman geri yatircaklar bekliyorum. Lcwdan iki pijama aldım aslında çok yakışmadı ama geri gönderemeyeceğim artık öyle yada böyle giyeceğim bugün etiketlerini söktüm yıkayıp hastane çantasına koyacağım. Senin ekledigin tüm pijamalar güzel. Ben beğendim
Normal istiyorum bi aksilik cikmazsaSezeryan olursan 2 gece hastanede kalmak gerekir oyüzden sen 15-20 tane bez götür ne olur ne olmaz , ilk zmanlarda su gibi sık sık yapıyorlar cnku, emzikte bence bir tane yanına al , hastaneden cıkarken pusetıni veya babynestmi neydi onu yanına alabılırsın ,agızbezi al,çocugada çorap koy,
Kendınede birkaç makyaj malzemesi unutma fotograf cekılırsınız bol bol
Sımdılık aklıma gelenler bukadar , internette örnek listelerde var ordan yardım alabılırsın
Açıklama için çok teşekkür ederim nasipse çalışabilir raporu alacağımEğer çalışabilir raporu alacaksanız sıkıntı olmaz da çalışamaz raporu alacaksanız o çalıştığınız 2 gün boşa çalışmış oluyosunuz rapor 32+0 a göre yazılıyor diye biliyorum ben
Bence cok seker olmussunKizlar suwende yuzde 50 indirim vardi. Su denedigim pijama takimi 109 liraya dusmustu. Hastane icin ondan mi alsam dedim bir koyu renk bsey aldim. Sonra insanlar sik giyiniyorlar hastanede bebek dogunca o aklima geldi almadim. Acaba su kirmiziyi mi alsam hastane icin subat sonu dogum olcak ama yarim kollu bilemedim. Bordo falan alirim beyaz almam hastanede giymek icin. Bu arada denedigim pijama takimi hastanede giysem cocuk gibi olurdum dmi kizlar. Su beyaz pembe gibi olanda hosuma gitti rahata benziyor. Hastane icin nasil bsey alcaksiniz ya da aldiniz
Cok kararsizim ama kafama tac falanda takmam icin bir tane bu tarz bsey almam lazim sanirimmm. BilmiyorumBence cok seker olmussunkisa kolla usuyebilirsin canim yani ben sahsen donarim
Ben kozmetik alışverişlerini sona bıraktım,şampuandır bezdir hiçbişey almadım. Sadece göğüs ucu kremini şimdiden alıcam çünkü sürmeye başlarım artık.
Hastane çantasına girecek diğer her şeyi bu haftaiçinde alıp yıkama ütüleme kısmına geçicem.
Benim en fazla 5-6 haftam kaldı çantamı hazırlamalıyım artık.
Biran önce haftalar geçse de sağ salim doğurup rahatlasak
Hastanenın evıne yakın olması süper tabı , rica ederımNormal istiyorum bi aksilik cikmazsahastane evime 10 dk uzaklikta Allahtan bu cok avantaj bana eksik kalanlari hemen alabiliriz evden tesekkur ederim
Ben o gün e bebek e gittiğimde mustela göremedim bizim evin yanındaki eczanede vardı
E bebek bana çok uygum geldi kuzum inşallah sende kolayca işini halledersin
Biz yarın yatağını sipariş vermeye gidicez ancak getiriyorşarmış biz Ankara’da aynı gün teslimata alışmışız burada şaşırdık telaşlandık
ah kıyamam ya çok geçmiş olsun. bizimki bişey değil yine nezle gibi, sizin daha kötü olmuş. inşallah hemen iyileşirGecmis olsun canim ya benim oglum da dun cok kotu ateslendi gece 1 e kadar hastanedeydik ates bogaz enfeksiyonu hala evde atesi yukseliyor ilk defa bu kadar uzun sürdükışi hic sevmiyorum bu yüzden bende oglum hemen hastalaniyor
Al benden de okadar , öksürüğü burun akıntısı hiç geçmedi 2 aydır , öyle olunca gecede rahat uyuyamıyolar
Evet çok zorluk yaşadın, az kaldı güzel günler gelecekÇok heyecanlı.. 5 6 hafta deyince sanki hiç bir şey kalmamış gibi geliyor kulağa. Ama geçmiyor günler yaaa. Gece 12 den sonra telefondaki uygulamadan 1 gün daha eksilmiyor ya hafta olarak 1 gün artıyor o yaziyi görünce oh diyor insan. Zaman sağlıkla geçsin hepimiz için. Muhtemelen süreç iyi geçseydi bitsin istemezdim. Bambaşka bir sürece gireceğim diye. Ama şu halde geçsin bir an önce diyorum
Evet çok zorluk yaşadın, az kaldı güzel günler gelecek
Benim açımdan hamilelik çok keyifli, vücudumun yeni halinden de bebeğimin 7/24 benimle olmasından da çok memnunum :)
O açıdan hiç bitsin istemiyorum ama bi yandan da artık sağ salim kucağıma alsam diyorum tabi.
ah kıyamam ya çok geçmiş olsun. bizimki bişey değil yine nezle gibi, sizin daha kötü olmuş. inşallah hemen iyileşir
ya geçen sene kış boyu inan burnu akmadığı gün 10 gün falandır
gece öksürük ayrı tabii bazen krizlere giriyor. bunlar ciddi hastalık değil allah başka dert vermesin diyosun da çocuklar da perişan oluyor ya. niye burnum akıyo diye ağlıyodu dün Begümağladıkça daha çok akıyo tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?