ben ameliyat olmadım ama mantıklı düşünürsek dikişler bayağı aşağıda olduğundan pijamanın beli oraya asla gelmez :) belki ilk günler gecelik rahat olur bilemiyorum tabii.
bir de kuzenlerimden bildiğim kadarıyla sıcak tutmak da önemli orayı, pijama daha sıcak tutar sanırım.
Kızlar günaydın, hamileligimin ilk 3 ayında folik asit 6 ayından sonra da kan ilacı kullandım bunun dışında ne vitamin ne de balık hapı vermedi doktorum ancak bir yerde okudum kafam karıştı ben balığı seven biri değilim ayda bir yiyorum desem doğru olur ancak bunun bebeğin gelişimi için yeterli olmadığını balık hapı kullanmak gerektiğini söylüyorlar sizce de gerekli mi bu hap kullanan ve kullanmayanlar ne düşünüyorsunuz
Bana da özellikle balık ilacı vermedi am hamileliğimin başından beri elenatal1 vermişti. 20. Haftada kan ilacı ve magnezyum ilacını ekledi. Kan ilacıyla elenatal1 i gün gün dönüşümlü olarak içmemi söyledi, magnezyumu günde iki defa
Kızlar cumartesi günü kızım çok hareketliydi hiç durmadı sabahtan akşama kadar dünde biraz avm gezdim akıntı ve ıslaklık vardı enfeksiyondandır dedim dünde bugünde hareketleri azaldı doktor azalınca gel demişti gitmelimiyim normal mi acaba cumartesi gidicektim ama çok hareketli rahatı yerinde heralde diye erteledim bugün acile gitsem mi
Kızlar cumartesi günü kızım çok hareketliydi hiç durmadı sabahtan akşama kadar dünde biraz avm gezdim akıntı ve ıslaklık vardı enfeksiyondandır dedim dünde bugünde hareketleri azaldı doktor azalınca gel demişti gitmelimiyim normal mi acaba cumartesi gidicektim ama çok hareketli rahatı yerinde heralde diye erteledim bugün acile gitsem mi
Böbrek ağrım geçmedi sabah beri hastanedeyim taş var dediler acilde ağrı kesici serum da fayda etmedi. Daha güçlü ağrı kesici veremem acil uroloji doktoru görsün dedi. Orada tekrar ultrason tahlil . Idrarda az da olsa kan varmış ve enfeksiyon tabi ki. Aynı zamanda taş değil genişleme var bunlar ağrı yapar dedi. Antibiyotik ve ilaç verdi. Bunları hamileler kullanabilir ama yine de doktoruna danış dedi. Kendi doktoruma gittim. Onay verdi. Sıcak su torbası böbreğin olduğu yere, ilaçlar ve bol su. 1 hafta sonra kontrol geçmezse bobrege stent takilacakmis. Şeker insülin derken bir de bu çıktı başıma. Buna da şükür
Ben genelde tavada kırma yiyorum kaşar beyaz peynirkarıştırıp. Çünkü erimişin dışında peynir yiyemiyorum vitaminini almak için öyle yapıyorum. Zaten haşlamada pek sevmem ama haşlama yaptığımdada kayısı yapmam tam pişiririm kendiminkini ve sarısından ziyade beyazını daha çok yerim sarısı yağ beyazı protein.
Özel hastanenin acilinde direk nst ye alıyorlar ama devlet hastanesinde benim yaşadığım şehirde kadın doğum servisine yönlendiriyorlar doktor ile haberleşip. Zaten durumunu soyledigin zaman mutlaka alırlar canım. Durumdan haberdar et bizi de.
Kızlar gece geç yattığımdan sabah 12 buçuğa doğru kalktım. Hemencik bir kahvaltı hazırlayıp yedim. Masayı topladım. Sora hep yattım dinlendim. Saat 4 gibi bulaşık makinesini boşaltayım dedim bulaşıkları boşalttım çorba yaptım yemek yaptım masayı hazırladım yavaş yavaş 2.5 saat kadar oyalandım. Ama çok zor dayandım. Ağrı oluyor çok gerçekten çok dikkat etmem lazım sanırım
Anlıyorum canım seni çok üzüldüm ayrıca başın sağolsun. Ablam ameliyathanesinde çalıştığı benimde sezaryan olacağım için tercih ettim. Erzurum’da da doğar doğmaz bebeği vermiyorlar yenidoğan yoğun bakımda yatırıyorlar ne kadar bebek orda kalırsa o kadar teşvik-destek gibi birşey alıyorlar. Arkadaşlarımın çocuklarını geç getirdiler ve bebek sarılık oldu çok uğraştılar böyle çok hikaye var. Benimde çalışmayı hiç gözüm yemedi raporumu postaya verip iş yerine göndereceğim. İstesem de bedenim izin vermez ayakta kalınca vücudum şişiyor
Kızlar gece geç yattığımdan sabah 12 buçuğa doğru kalktım. Hemencik bir kahvaltı hazırlayıp yedim. Masayı topladım. Sora hep yattım dinlendim. Saat 4 gibi bulaşık makinesini boşaltayım dedim bulaşıkları boşalttım çorba yaptım yemek yaptım masayı hazırladım yavaş yavaş 2.5 saat kadar oyalandım. Ama çok zor dayandım. Ağrı oluyor çok gerçekten çok dikkat etmem lazım sanırım
Ah canım ya demek bu yüzden acı çekiyormuşsun çok geçmiş olsun inşallah doktorun verdiği ilaçlar ile 1 hafta sonraki kontrolünde çok daha iyi olursun. Bu arada hangi antibiyotik ve ilaci verdi. Çok zordur çok. Ah şu süreci hayırlısıyla sağlıkla bi atlatsaydık. Çok geçmiş olsun canım.
çok geçmiş olsun ya ne ağrılar çekmişsindir tahmin edebiliyorum, böbrek ağrısı çok fena
ilaçlarını suyunu güzelce içip iyileşirsin inşallah gerek kalmaz başka bi şeye
çok su içicem diye de 2 buçuk 3 litreden fazla içme, hep yanlış biliyor insanlar, gereğinden fazla su da böbrekleri çok yorar.