- 31 Aralık 2017
- 12.133
- 32.162
- 548
- 37
Herkes altın biriktirmiyor sonuçta onlarda altın biriktirmeyiversin ayrıca o kadar paranız varsa ücretsize ayrılınKızlar size bişey danışmak istiyorum fikirleriniz benim için önemli
Şimdi biz eşimle ikimizde çalışıyoruz ve maaşlarımız ortalamanın üzerinde ilk çocuğumuz olacak ve ona her ay yatırım olması için yarım yada tam altın yapmayı planlıyoruz yalnız eşimin birde erkek kardeşi var ve onlarında 10 ay önce bebekleri oldu Onun eşi hamile kalınca İşi bırakmıştı şu anda da çalışmıyor eşimin kardeşinin maaşıda asgeri ücretten biraz fazla eşim “kardeşimle konuşayım onlar da hiç olmazsa bebekleri için her ay çeyrek altın yapsınlar paranın yarısını da biz verelim” diyor. İlk söylediğinde olabilir gibi gelmişti bana da, eşime de olur veya olmaz diye bişey demedim biraz düşünelim bakarız dedim ama eşim çok hevesli ve benim eltimle aram pekte iyi değil maddi olarak bu parayı vermek bizi zorlamayacak ama ilerleyen zamanlarda kendimce yanlış düşüncelere de dalmak istemiyorum (mesela ben izinlerim bitince işe döneceğim ücretsiz izin almayacağım eltim bebeğiyle kalmaya devam edecek ben bebeğimden ayrılmış olacağım bu beni sinirlendirebilir lohusa kafasıyla) siz olsanız nasıl bir tutum izlerdiniz..
kızlar cahilliğimi mazur görünÇok mu. Merak ediyormuş ne tatlı yanasıl tuttun kız o kadar içinde ama doğum sonu sakın kasma kendini sezaryen olursa. Yani normal çıkarken bile zor oluyor bir de çıkaramazsan daha zor olur bu normal birşey
Of benim çok kötü bir anım var yaBen ohoo sayısız kerene kasacam ya ama rahatsızsam tabi. Durup dururken yaparsam ayıp olur. Birde sezeryan sonrası çok gazlı oldum. Eşim kızınca ameliyatlıyım ben kolay mı diyorum çok arsızım ya
çok kötü ya yazık vallahi bir doktor yüzünden hayatı boyunca zor bir hastalık taşıyacak.Kuzenim vakumla çekildiği için epilepsi hastası,evet sanırım artık yasak. Saçma sapan bişeymiş zaten :S
Çünkü karnını açıp bağırsaklarınla oynuyorlar kaba tabirlekızlar cahilliğimi mazur görün
sezaryen olunca mı gaz problemi yaşanıyor ve neden yaşanıyor?
ben hiç yaşamadım normal doğumda gazla ilgili sıkıntı.
eskiden 3 kez narkoz almışlığım var ama, ameliyattan bir kaç gün sonra inanılmaz gaz sancım olurdu narkozdan dolayı. ama bu daha başka nedenden sanırım.
maşallah bayağı büyümüşKızlar bugün 32+0da çalışabilir raporu aldım
Tekrar 3 hafta sonra gideceğim
Kilosu 1960 olmuş, boyunu sormayı unuttum
O ortaya doğru toplanma gibi sertleşme kasılmaymış
15 dakikada 3 defa olursa mutlaka gel dedi, erken doğum riski olabilirmiş
Bir de 12 saatte 15 kere hareket etmesi lazım en az dedi, sakın 1 gündür 2 gündür hareket etmiyor diye gelme en istemediğimiz şey o dedi sizin de aklınızda bulunsun
ayy tamam tamam anladım şu an çok net olarakÇünkü karnını açıp bağırsaklarınla oynuyorlar kaba tabirleoralar biraz karman çorman oluyor bunlar sana gaz ve gaita çıkışında sıkıntı olarak geri dönüyor
Kesinlikler sıcak bakma derim bu konuya. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Ben şahsen eltime gıcık oluyorum eşim bekarlığında ona kızına dünya kadar yardım yapmış altın almış kıyafet almış. Daha kadın oğluma bir çorap almadı. Biz her gittiğimizde alıyoruz onun kızlarına. Toplu yardım istiyorsanız yapın ama bence her ay saçma olur. Birde insanlar alışınca beklenti içine giriyor vermeyince bozuluyor. Sen çocuğundan ayrı kalıp kazanacaksın o parayı çok ihtiyaçları varsa çalışırdı. Kibar bir dille çocuğunuzun geleceğinden bahsedip bu konuyu kapatmaya bak derim.
ben olsam böyle bir şey yapmazdım.
siz de parayı sokaktan toplamıyorsunuz sonuçta ki sen çocuğun doğunca çalışacaksın. ondan ayrı kalıp çalışıp para kazanacaksın ve onların çocuğunun birikmiş parası olsun diye yardım edeceksin. ben olsam bunu yapmam. ha çok param olur çok zengin olurum, onların da çok ihtiyacı olur tabiiki veririm.
bence bir ihtiyaçlarını karşılamak, ya da doğumda biraz daha fazla para veya altın vermek daha mantıklı olur.
sonra bu yatırım işini sürekli yapmak durumunda kalırsınız, bırakamazsınız da.
çocuk olunca masraflar hiç bitmiyor. emin olun yetmediği zamanlar olacak, hele okula başlayınca.
Adi uzerinde gelecege yatirim. Yani herkes imkanlari olcusunde kendi evlatlari için yatırım yapabilir. Yada durumu yoksa yapamaz, anlık geçinir. Ben mantıklı bulmuyorum. Bence yardim yapım ihtiyaçları varsa. Hediye alabilirsiniz eksikleri için katkıda bulunabilirsiniz ancak her ay bu işe kalkışmayı doğru bulamadım.
Valla sizden de bunları duydum ya iyice rahatladım eşimele de bu konı tekrar açıldığında bu şekilde konuşacağım sonuçta biz de herzaman bu desteği veremeyebiliriz sonradan verememek daha kötü. Umarım eşimde beni yanlış anlayıp eltimle pek anlaşamadığımdan dolayı vermiyelim dediğimi düşünmezmermermermer anlaşıldı eşinin sıkıntısız bir hayatı var problem arıyor
Çok istiyorsa bebeğin adına bes açsın üniv yıllarında versin kimsenin bilmesine gerek var mı o zamana kadar allah göstermesin yarın ne olacağınız belli değil sizin ihtiyacınız olursa kendi paranızı kullanırsınız
Eşimin vermeyi düşündüğü miktar çeyrek altının yarısı yani vermesek bile ücretsiz izne ayrılamam ayrıca ben ücretsiz izne ayrılırsam birçok şeyden fedakarlık etmemiz gerekir ve tek maaşla geçinemiyiz sanırımHerkes altın biriktirmiyor sonuçta onlarda altın biriktirmeyiversin ayrıca o kadar paranız varsa ücretsize ayrılın
Bende bunu merak ediyorum mesela benim karnımın ortası da sertleşiyor elimi üstünde gezdirdiğimde altında bebeğin bir uzvu varmış gibi geliyor ve bir süre sonra çekiyor gibi geliyor en son doktora gittiğimde ultrasonda orda ayağı vat demişti bana bende ayağıdır diye düşünüyordummaşallah bayağı büyümüş
canım karnın ortasının sertleşmesini biraz tarif edebilir misin?
bebek kendini geriyor ya bazen karnın yırtılacak gibi oluyor, o değil di mi? bu daha farklı bir şey mi? bebek hareketinden olan bir şey mi yoksa durduk yere karnın sertleşmesi mi?
Ortalamanın içinde dedi boyuna kilosuna sevindim bende sağolasınmaşallah bayağı büyümüş
canım karnın ortasının sertleşmesini biraz tarif edebilir misin?
bebek kendini geriyor ya bazen karnın yırtılacak gibi oluyor, o değil di mi? bu daha farklı bir şey mi? bebek hareketinden olan bir şey mi yoksa durduk yere karnın sertleşmesi mi?
Yok o uzuv geçmesi bende de oluyor o değil de bütün karnın sertleşmesi gibi bir şeyBende bunu merak ediyorum mesela benim karnımın ortası da sertleşiyor elimi üstünde gezdirdiğimde altında bebeğin bir uzvu varmış gibi geliyor ve bir süre sonra çekiyor gibi geliyor en son doktora gittiğimde ultrasonda orda ayağı vat demişti bana bende ayağıdır diye düşünüyordum
merhaba, sağlıkla kucağınıza alın inşallah.merhaba hatunlar,bende şubat annesi olacağım inşallah. benim 4 boyutlu ultrasonda bebek üstte eşi altta dediler,bu durum devam ederse normal doğum yapamazmışım ama dönme ihtimali de varmış.var mı bu konuda bilgi veya tecrübeniz?
Bende bunu merak ediyorum mesela benim karnımın ortası da sertleşiyor elimi üstünde gezdirdiğimde altında bebeğin bir uzvu varmış gibi geliyor ve bir süre sonra çekiyor gibi geliyor en son doktora gittiğimde ultrasonda orda ayağı vat demişti bana bende ayağıdır diye düşünüyordum
Ortalamanın içinde dedi boyuna kilosuna sevindim bende sağolasın
Ben ortada toplanıyor gibi oluyor, karnım sertleşiyor diye tarif ettim doktora, o dedi toplanma değil aslında kasılma diye
Bazen bebek sanki tam göbek deliğimize doğru toplanıyor, semsert oluyor ya, gergin, kısa sürüp geçiyor ondan bahsediyorum
Yaklaşık 15 saniye sürer, 30 haftadan sonra başlar günde 6 ya da 10 kere olabilir gibi bir şey dedi, vücudun kendini doğuma hazırlama şekliymiş, bütün sancıyı bir günde yaşamamamız için bu şekilde haftalara bölünüyormuş
çok sevindim çok merak etmiştim gerçekten.kızlar merak etmişsiniz beni hepinize teşekkür ederim hala hastanedeyim üni hastanesi olduğu için çok bilgi de vermiyorlar ama sabah ve öğle nts iyi çıktı ağrım da yok ama usg de bakilmadi tekrar . 6 gündür kabızlık problemim var onu biraz taktılar ve şeker yüksek çıkıyor. Bugün ciğer geliştirici ikinci dozu vuruldu bir de sürekli sancı önleyici ilaç veriliyor bekliyorum yani
Parayı ücretsiz için biriktirin en azından bir süre çünkü doğum sonu izin çok az bir de arkadaşların dediği gibi görev olur vermeyince kötü olursunuz hiç gerek yok.biz de tek maaşla geçinemeyip sanıyorduk iyi kötü idare ediyoruz keşke diğer oğlumda da alsaymışım ücretsizEşimin vermeyi düşündüğü miktar çeyrek altının yarısı yani vermesek bile ücretsiz izne ayrılamam ayrıca ben ücretsiz izne ayrılırsam birçok şeyden fedakarlık etmemiz gerekir ve tek maaşla geçinemiyiz sanırım
Benimki o yüzdendir bu kadar antrenman yapıyor ama bilmiyor ki anası sezeryan olacakOrtalamanın içinde dedi boyuna kilosuna sevindim bende sağolasın
Ben ortada toplanıyor gibi oluyor, karnım sertleşiyor diye tarif ettim doktora, o dedi toplanma değil aslında kasılma diye
Bazen bebek sanki tam göbek deliğimize doğru toplanıyor, semsert oluyor ya, gergin, kısa sürüp geçiyor ondan bahsediyorum
Yaklaşık 15 saniye sürer, 30 haftadan sonra başlar günde 6 ya da 10 kere olabilir gibi bir şey dedi, vücudun kendini doğuma hazırlama şekliymiş, bütün sancıyı bir günde yaşamamamız için bu şekilde haftalara bölünüyormuş
Gerçekten ilginç katlanincada bastonlar gibi gayet küçük sanırım hiç bu kadar hafif olup bu kadar yük taşıma kapasitesi olan görmemiştim.Bu konuda sana güveniyorum Alisden merakla bekliyorum yorumlarını memnun kalirsan bende almak istiyorum .Nerdeyse baston kadar yer kaplıyor katlanincada sanırım.Nerenin ürünü acabaYoya plus pro olması lazım görseli de aşağıda ürün henüz gelmedi gelince yorum yazarım
HhaahaKızlar bunca zaman hiç ihtiyacım olmadığı için bilmiyormuşum sütyenlerin arkası için ek kopçalar satıldığını. dün aldım taktım allahım böyle bir rahatlık yok, neler çekiyomuşum sütyen takıcam diye. arkadan sıkıyordu beni hep, oh rahatladım. bi tane taktım yetti, doğuma kadar ikilemem umarımama takarken aklıma sen geldin Canan_Ela sanırım bundan sonra bu adını bilmediğim şeyi görünce aklıma hep sen geleceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?