canım çok güzel kilosu gelişimi vs. sen hep korkardın direnç yüzünden gelişmeyecek diye. şekerini sürekli kontrol altında tutuyorsun zaten, onunla ilgili olması zor. çok sevindim :)Kızlar anca şimdi yazabiliyorum.
Nts de sanci 2,3 defa cikti.
Dr a normalde evde surekli o sancidan oluyor dedim.
Dinlenemedigin için etkisi oluyordur dedi.
Eger aralıksız olmaya baslarsa erken doğum olur o yuzden bekleme gel hastaneye dedi.
Arada yoklama şeklinde devam ederse 3 hafta sonra gel kontrole dedi. (Once nts yine)
42 cm
2035 gr.
32+3 bugun.
Ama 32+5 cıktı.
Yuzum düştü korktum dr da anladi tabi.
Cunku normalde hep 2 gun geriden gelirdik duzenli olarak.
Sekerden mi diye sorunca yok, sat a +5 -5 fark gayet olasi ve normal bisey dedi.
Kilosuna sasirmadim diyemicem 1800 bekliyordum acikcasi.
30+3 de 1520 gr di.
Kasilmalar yüzünden progestanin bas donmesi yapmayan emsalini yazdi.
Sabah aksam icicem onu.
Kalsiyum suda eritilen oldugu icin kullanmiyorum dedim, onemli dedi ve agizdan cignemeli seklinde verdi.
Kan sulandiriciyi da 1 hafta sonra icme artik dedi.
64 kilo olmuşum
Bahar da toplam 4 kg almistim,
Bunda simdiden 4 kilo aldım bile.
140 liradan aşağı gelmiyor canım.127 tl elektrik faturası gelmiş,
2+1 evimiz.
Sizlere kac geldi bu ay?
Sinir olmamak elde değil,
150 hastane 50 ilaclar tuttu bugun.
Kizima oglana bez islak mendil alt acma vs hepsini bir alacaz o da 350 tl tutuyo.
Su gibi para gidiyor, ama su gibi gelmiyor bu paralar
Muayene ucretini 200e cikarip ustune bir de kan idrardan 80 tl almalari gercekten asiri sacma olmus yaa insanlari nasil somuruyolar boyleecanım çok güzel kilosu gelişimi vs. sen hep korkardın direnç yüzünden gelişmeyecek diye. şekerini sürekli kontrol altında tutuyorsun zaten, onunla ilgili olması zor. çok sevindim :)
kasılmalar demek gerçekten yorgunluktan olabiliyormuş. küçük çocuğu olan bir annenin dinlenmesi gerçekten zor ama en azından dün de dediğim gibi bazı şeylerden ödün verebilirsin. evin temizliği, yemek yapma vs bu konularda kendini daha az yormaya çalış. eşin de çalışıyor ama biraz o da kendini zorlayıp sana ekstra destek olmalı. en azından 36 haftayı bitirirsin öyle böyle. ki bence daha da sonra doğuracaksın, içimden senin erken doğuracağın geçmiyor hiç :)
140 liradan aşağı gelmiyor canım.
ne denediysek olmadı. su ısıtıcısı çok elektrik harcar dediler 2 ay kullanmadım, evin tüm ampüllerini tasarruf ampülle değiştirdik. bu önlemlerden sonra belki az gelir dedik daha da fazla geldi, şaka gibi
her şeye ikide bir zam geliyor. asıl doğalgaza gelen zamlardan sonra ben şimdi ilk faturayı bekliyorum merak içinde. gerçekten öde öde öde bitmiyor.
bizim de zam gelmiş muayeneye yine, 200 tl olmuş. şimdi bir de 20 günde bir çağırıyor, 15 güne de düşer. bazen 10 günde bir gidicem valla kusura bakmasınlar parayı kürekle toplamıyoruzkan idrar eskiden ücretsizdi o da 80 lira olmuş. eczaneye de gidiyorsun orası da ayrı. geçen hastaneden eve gelene kadar yemin ediyorum 300 lira harcadık ya.
napıcaz bilmiyorum, bir de çocuklar okula başlayınca daha fena oluyor. yetmiyor arkadaş yetmiyor cidden
Benim eski doktorumun (son kanamadan sonra doktor değiştirdim) ölçümüne göre de öndeydi, yeni doktorum gününden sadece bi gün büyük ölçtü. Tam uyumlu dedi. Minik farklar olabilir düzenli büyümesi önemli, güzelce büyüsünler inşallah :)Evet bizim sipada hep 5 gun onden gidiyodu en son ne durumdayiz bilmiyorum dr hep iri bebek olcak kafasi da buyuk diyip duruyo babaya cekecek kafasi belli oldu simdiden
Evet canim 5 gun 1 hafta sorun degilmis zaten ileride gitmesinin onemli olan geride kalmasinlar guzelce buyusunler icerideBenim eski doktorumun (son kanamadan sonra doktor değiştirdim) ölçümüne göre de öndeydi, yeni doktorum gününden sadece bi gün büyük ölçtü. Tam uyumlu dedi. Minik farklar olabilir düzenli büyümesi önemli, güzelce büyüsünler inşallah :)
medical park değildi ben kızımı doğurduğumda aynı hastane. tam doğum yapacağım ay medical park’a satıldı. hatta bize dedilerki size eski fiyatları uygulayacağız doğum için. o zamanlar kan idrar vs ücretsizdi. doğum da çok uygundu.Muayene ucretini 200e cikarip ustune bir de kan idrardan 80 tl almalari gercekten asiri sacma olmus yaa insanlari nasil somuruyolar boylee
Canim bu hastane olayindan bende cok muzdaribim ya hala karar vermis degilim kafamda deli sorular var dogum hakkinda. Şar buradaki tek ozel hastane sgk ya muayene ucreti 100 tl arti idrar kan icinde ekstradan para alinmiyo. Muhasebeyle daha dogum ucretini konusmadigimiz icin onun fiyatini bilmiyorum ama suanlik Rize gibi Turkiye nin en pahali sehri olan bir yere gore cok uygun bu hastanenin fiyati ama asm deki hemsireme ben ozele gidiyorum dogum icin hangi hastaneyi onerirsiniz ben buranin yabancisiyim hic bir fikrim yok diye sordugumda bana kesinlikle devlet dedi. Arastirma hastanesi hakkinda asiri kotu yorumlar ve haberler var dogum konusunda Allah oraya dusurmesin diye dua ediyorum. Şar tek ozel hastane ama onunda sartlari su yonden kotu yenidogan sıkıntılı kuvozleri vs yetersiz ve bebekte bir sorun olursa direk ya devlete ya da arastirmaya nakil ediyolar. Bu durum benim kafami cok karistiriyo. Devletin gebelik kursuna basladigimi soylemistim persembe gunu ders cikisi dogumhaneyi ve odalari gezdik. Sistemi tamamen degistirmisler ve icime cok sindi. Soyle ki 10 tane falan ayri tek kisilik odalar var, yaninda sadece 1 kisi refakatci kaliyo. Sancini tek kisilik odanda cekiyosun ve benim hep istedigim bir olay vardi sanci sirasinda dusa sicak suyun altina girip belden asagimi yikayabilmek bu hem sancilarin azalmasini sagliyo hemde rahmi kisa surede aciyo sen daha iyi bilirsin bunu cunku daha onceden dogum yaptin ve bu her hastanede cogunlukla ozelde olmadigi surece munkun olmuyodu ama bu hastanede artik bu mumkunmus. Sonra acilman 10 cm e geldiginde refakatcini disari aliyolar yattigin yatagini catal sekline getirip dogum baslatiliyo, dogumdan sonra bebek farkli bir odaya asla goturulmuyo ten temasindan sonra bebegin muayenesi bakimi giydirilmesi hepsi yattigin yataginin yani basinda ayni oda icerisinde yapiliyo hepsini izleyebiliyosun bebek icin gerekli aletlerin hepsi oda icerisinde mevcut isiticisindan solunum cihazina kadar sonra da emzirmek icin bebegini sana veriyolar catal olan yatagi eski haline getiriyolar ve 1 odanin icinde hem sancini cekmis hem dogumunu yapmis hemde yer degistirmeden tekrar yatagina yatmis oluyosun bu psikolojikmanda bana cok iyi geldi annemle kendimi hayal ettim sadece odada ve 1 oda icerisinde her sey gerceklesip bitiyo. Kizlar siz bu sartlar altinda hangisine karar verirdiniz ? Ozeldeki dr umdan cok memnunum ama hastane sartlari yetersiz maalesef ki Allah korusun bebegimde bir sorun olursa ben baska hastanede o baska hastanede kalmis olucaz ve bu cok kotu bir durum. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorummedical park değildi ben kızımı doğurduğumda aynı hastane. tam doğum yapacağım ay medical park’a satıldı. hatta bize dedilerki size eski fiyatları uygulayacağız doğum için. o zamanlar kan idrar vs ücretsizdi. doğum da çok uygundu.
aradan tabii 4 buçuk yıl geçti. sırf doktorum orada diye devam ediyorum. bayağı sömürüyorlar. gerçi şehirde doğru düzgün özel hastane yok zaten de. devletin şöyle yeni ve güzel bir doğum hastanesi olsa gerçekten oraya gidebilirdim ama o da yok. neyse sıkıcaz dişimizi, daha da allah bilir ama çocuk mocuk defteri kapanmıştır bizim içinallah olanlara sağlık versin.
Canim bu hastane olayindan bende cok muzdaribim ya hala karar vermis degilim kafamda deli sorular var dogum hakkinda. Şar buradaki tek ozel hastane sgk ya muayene ucreti 100 tl arti idrar kan icinde ekstradan para alinmiyo. Muhasebeyle daha dogum ucretini konusmadigimiz icin onun fiyatini bilmiyorum ama suanlik Rize gibi Turkiye nin en pahali sehri olan bir yere gore cok uygun bu hastanenin fiyati ama asm deki hemsireme ben ozele gidiyorum dogum icin hangi hastaneyi onerirsiniz ben buranin yabancisiyim hic bir fikrim yok diye sordugumda bana kesinlikle devlet dedi. Arastirma hastanesi hakkinda asiri kotu yorumlar ve haberler var dogum konusunda Allah oraya dusurmesin diye dua ediyorum. Şar tek ozel hastane ama onunda sartlari su yonden kotu yenidogan sıkıntılı kuvozleri vs yetersiz ve bebekte bir sorun olursa direk ya devlete ya da arastirmaya nakil ediyolar. Bu durum benim kafami cok karistiriyo. Devletin gebelik kursuna basladigimi soylemistim persembe gunu ders cikisi dogumhaneyi ve odalari gezdik. Sistemi tamamen degistirmisler ve icime cok sindi. Soyle ki 10 tane falan ayri tek kisilik odalar var, yaninda sadece 1 kisi refakatci kaliyo. Sancini tek kisilik odanda cekiyosun ve benim hep istedigim bir olay vardi sanci sirasinda dusa sicak suyun altina girip belden asagimi yikayabilmek bu hem sancilarin azalmasini sagliyo hemde rahmi kisa surede aciyo sen daha iyi bilirsin bunu cunku daha onceden dogum yaptin ve bu her hastanede cogunlukla ozelde olmadigi surece munkun olmuyodu ama bu hastanede artik bu mumkunmus. Sonra acilman 10 cm e geldiginde refakatcini disari aliyolar yattigin yatagini catal sekline getirip dogum baslatiliyo, dogumdan sonra bebek farkli bir odaya asla goturulmuyo ten temasindan sonra bebegin muayenesi bakimi giydirilmesi hepsi yattigin yataginin yani basinda ayni oda icerisinde yapiliyo hepsini izleyebiliyosun bebek icin gerekli aletlerin hepsi oda icerisinde mevcut isiticisindan solunum cihazina kadar sonra da emzirmek icin bebegini sana veriyolar catal olan yatagi eski haline getiriyolar ve 1 odanin icinde hem sancini cekmis hem dogumunu yapmis hemde yer degistirmeden tekrar yatagina yatmis oluyosun bu psikolojikmanda bana cok iyi geldi annemle kendimi hayal ettim sadece odada ve 1 oda icerisinde her sey gerceklesip bitiyo. Kizlar siz bu sartlar altinda hangisine karar verirdiniz ? Ozeldeki dr umdan cok memnunum ama hastane sartlari yetersiz maalesef ki Allah korusun bebegimde bir sorun olursa ben baska hastanede o baska hastanede kalmis olucaz ve bu cok kotu bir durum. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
Evet canim normal istiyorum insaAllah bi aksilik cikmazsa bu duzenide yeni saglamislar sartlar onceden bu sekilde degilmis. Odalarin tek kisilik olmasi, her istediginde sana ozel ayrilan dusa girebilmen, dogumu ayni odada yapman ve bebeginin hep seninle ayni odada kalmasi gercekten cok guzel onyargilarim vardi ozele gittigim icin devlette kesin soyledir ilgilenmezler Allah bilir kac kadin ayni odada sanci cekiyodur vs diye dusunuyodum hep ama tamamen tam tersi oldugunu kendi gozlerimle gordum ve ortam yapilan seyler cok icime sindi. İnsaAllah hepimizin gonlundeki olurCanım ne kadar güzel şartları varmış hastanenin. Bence tercih edebilirsin normal doğum istiyorsan
Inşallah gönlünce olur her şey.
Tahlillerini devlette yaptır canım 10 güne çağırırsa da kontrol oluyor 10 gün ücretsizcanım çok güzel kilosu gelişimi vs. sen hep korkardın direnç yüzünden gelişmeyecek diye. şekerini sürekli kontrol altında tutuyorsun zaten, onunla ilgili olması zor. çok sevindim :)
kasılmalar demek gerçekten yorgunluktan olabiliyormuş. küçük çocuğu olan bir annenin dinlenmesi gerçekten zor ama en azından dün de dediğim gibi bazı şeylerden ödün verebilirsin. evin temizliği, yemek yapma vs bu konularda kendini daha az yormaya çalış. eşin de çalışıyor ama biraz o da kendini zorlayıp sana ekstra destek olmalı. en azından 36 haftayı bitirirsin öyle böyle. ki bence daha da sonra doğuracaksın, içimden senin erken doğuracağın geçmiyor hiç :)
140 liradan aşağı gelmiyor canım.
ne denediysek olmadı. su ısıtıcısı çok elektrik harcar dediler 2 ay kullanmadım, evin tüm ampüllerini tasarruf ampülle değiştirdik. bu önlemlerden sonra belki az gelir dedik daha da fazla geldi, şaka gibi
her şeye ikide bir zam geliyor. asıl doğalgaza gelen zamlardan sonra ben şimdi ilk faturayı bekliyorum merak içinde. gerçekten öde öde öde bitmiyor.
bizim de zam gelmiş muayeneye yine, 200 tl olmuş. şimdi bir de 20 günde bir çağırıyor, 15 güne de düşer. bazen 10 günde bir gidicem valla kusura bakmasınlar parayı kürekle toplamıyoruzkan idrar eskiden ücretsizdi o da 80 lira olmuş. eczaneye de gidiyorsun orası da ayrı. geçen hastaneden eve gelene kadar yemin ediyorum 300 lira harcadık ya.
napıcaz bilmiyorum, bir de çocuklar okula başlayınca daha fena oluyor. yetmiyor arkadaş yetmiyor cidden
MasaAllah erkekine hepsi ne guzelde buyuyoMerhabalar kızlar bende sabah doktordaydım :)
32+1 iz bugun.
1900 gr cıktı minik erkekim:)
Fl ölçüsünü bi kaç kez ölçtü kaç çıktıgını göremedim ama uzun ve ince bi yapısı var bacak ölçümü 34 hafta gibi cıkıyor dedi
Karın cevresi 31 haftayla uyumlu yani 1 hafta gibi geri ama normal dedi.
Suyun kilosu vs normal şekerden etkilenme yok şuan dedi.
Zaten dikkat ediyorum olabildiğince
Başkaaa
Nst istedi kalp elektrosuna bakıcaz bebeğin dedi nst de güzel çıktı sancı va yok çok şükür.
Artık her geldiğinde nst yapcaz dedi.
Bi daha 35 te cağırdı 3 hafta sonra
Gelirken tam kan sayımı ve troid baktırıp öyle gel dedi doğum yaklaştı bi kan değerlerine bakalım dedi.
Şeker Diyetini yine yap ama sağlıklı olan şeylerden kısma ye dedi.
Normal doğum pozisyonunada dönmüşüz çok şükür :)
Bu kadar :)
Maşallah tospişe sağlıkla gelsin ya bu şeker benimde çok canımı sıkıyor artık ne yesem çıkıyor ne yapıcağımı şaşırdım senin açlık tokluk kaç çıkıyor canımMerhabalar kızlar bende sabah doktordaydım :)
32+1 iz bugun.
Fl ölçüsünü bi kaç kez ölçtü kaç çıktıgını göremedim ama uzun ve ince bi yapısı var bacak ölçümü 34 hafta gibi cıkıyor dedi
Başkaaa
Nst istedi kalp elektrosuna bakıcaz bebeğin dedi nst de güzel çıktı sancı va yok çok şükür.
Gelirken tam kan sayımı ve troid baktırıp öyle gel dedi doğum yaklaştı bi kan değerlerine bakalım dedi.
şartlar güzel görünüyor devlet hastanesinde ama bilemedim ki canım yanlış yönlendirmek istememCanim bu hastane olayindan bende cok muzdaribim ya hala karar vermis degilim kafamda deli sorular var dogum hakkinda. Şar buradaki tek ozel hastane sgk ya muayene ucreti 100 tl arti idrar kan icinde ekstradan para alinmiyo. Muhasebeyle daha dogum ucretini konusmadigimiz icin onun fiyatini bilmiyorum ama suanlik Rize gibi Turkiye nin en pahali sehri olan bir yere gore cok uygun bu hastanenin fiyati ama asm deki hemsireme ben ozele gidiyorum dogum icin hangi hastaneyi onerirsiniz ben buranin yabancisiyim hic bir fikrim yok diye sordugumda bana kesinlikle devlet dedi. Arastirma hastanesi hakkinda asiri kotu yorumlar ve haberler var dogum konusunda Allah oraya dusurmesin diye dua ediyorum. Şar tek ozel hastane ama onunda sartlari su yonden kotu yenidogan sıkıntılı kuvozleri vs yetersiz ve bebekte bir sorun olursa direk ya devlete ya da arastirmaya nakil ediyolar. Bu durum benim kafami cok karistiriyo. Devletin gebelik kursuna basladigimi soylemistim persembe gunu ders cikisi dogumhaneyi ve odalari gezdik. Sistemi tamamen degistirmisler ve icime cok sindi. Soyle ki 10 tane falan ayri tek kisilik odalar var, yaninda sadece 1 kisi refakatci kaliyo. Sancini tek kisilik odanda cekiyosun ve benim hep istedigim bir olay vardi sanci sirasinda dusa sicak suyun altina girip belden asagimi yikayabilmek bu hem sancilarin azalmasini sagliyo hemde rahmi kisa surede aciyo sen daha iyi bilirsin bunu cunku daha onceden dogum yaptin ve bu her hastanede cogunlukla ozelde olmadigi surece munkun olmuyodu ama bu hastanede artik bu mumkunmus. Sonra acilman 10 cm e geldiginde refakatcini disari aliyolar yattigin yatagini catal sekline getirip dogum baslatiliyo, dogumdan sonra bebek farkli bir odaya asla goturulmuyo ten temasindan sonra bebegin muayenesi bakimi giydirilmesi hepsi yattigin yataginin yani basinda ayni oda icerisinde yapiliyo hepsini izleyebiliyosun bebek icin gerekli aletlerin hepsi oda icerisinde mevcut isiticisindan solunum cihazina kadar sonra da emzirmek icin bebegini sana veriyolar catal olan yatagi eski haline getiriyolar ve 1 odanin icinde hem sancini cekmis hem dogumunu yapmis hemde yer degistirmeden tekrar yatagina yatmis oluyosun bu psikolojikmanda bana cok iyi geldi annemle kendimi hayal ettim sadece odada ve 1 oda icerisinde her sey gerceklesip bitiyo. Kizlar siz bu sartlar altinda hangisine karar verirdiniz ? Ozeldeki dr umdan cok memnunum ama hastane sartlari yetersiz maalesef ki Allah korusun bebegimde bir sorun olursa ben baska hastanede o baska hastanede kalmis olucaz ve bu cok kotu bir durum. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
biliyorum canım o yüzden 15 günde bir gel derse 10 gün içinde gidicem dedim zatenTahlillerini devlette yaptır canım 10 güne çağırırsa da kontrol oluyor 10 gün ücretsiz
her şey çok güzel görünüyor, gözün aydın canımMerhabalar kızlar bende sabah doktordaydım :)
32+1 iz bugun.
Başkaaa
Dr umdan bende cok memnunum ama is dr la bitmiyo iste sadece hastane ortaminin sartlarinin yetersiz olusu beni tedirgin ediyoşartlar güzel görünüyor devlet hastanesinde ama bilemedim ki canım yanlış yönlendirmek istememben doktorumdan çok memnun olduğum için o nereye giderse oraya giderdim.
ama anlattığına göre güzel görünüyor. ordaki devlet hastanesini de dışardan görmüştüm, yeni temiz ve güzel bir hastaneye benziyordu ama başka bir fikrim yok canım. iyice bir düşün sen bakalım.
biliyorum canım o yüzden 15 günde bir gel derse 10 gün içinde gidicem dedim zaten
muayeneden sonra diyor bana git aşağı kan idrar ver diye mecbur gidiyorum. her zaman istemiyor tahlil allahtan.
bakalım nst de ücretli mi, eskiden değildi. ondan da alırsalar yuh artık diyeceğim.
her şey çok güzel görünüyor, gözün aydın canım
Valla açlık 95-100 civarı toklukta yediğim şeye göre değişiyor 120-130-140 gibi 140 ı geçirmiyorum.Maşallah tospişe sağlıkla gelsin ya bu şeker benimde çok canımı sıkıyor artık ne yesem çıkıyor ne yapıcağımı şaşırdım senin açlık tokluk kaç çıkıyor canım
Valla geçmiyo sanıyoruz ama hızlı geçiyor aslındaMasaAllah erkekine hepsi ne guzelde buyuyobende benim erkekimi cok merak ediyorum boyu kilosu ne kadar oldu diye haftaya p.tesi gidecegim bende gunler gecmek bilmiyoo
Bana 28. Haftadan sonra durdu gibi geliyo yaValla geçmiyo sanıyoruz ama hızlı geçiyor aslındabi bakmışız kucagımızdalar sağ salim gelsin hepsi inşallah
Banaaa bayaa hızlı geçti yaa ne ara 33 e girdik anlamadımBana 28. Haftadan sonra durdu gibi geliyo yaamin insaAllahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?