2020 Şubat Anneleri

Kızlar süt saklama poşeti lazım mı hastane için, ben hemen işe başlamayacağım için pompa almadım, işe başlarken alacağım ama poşeti bilemedim lazım olunca alınır dedim ama size sorayım

hastane icin lazim olacagini sanmam canim,

karışık olmadı gayet net anlattın canım :)

bu durumda farklı hastane ve doktorda doğum yapman gerekecek. hepiniz için bavul hazırlaman, hazırlık yapman gerekecek.

ben olsam eğer eşim 15 gün izin kullanabilirse gitmezdim. diğer türlü ne yapardım bilmiyorum cidden zor bir karar sanırım evde olmayı tercih ederdim. doğumdan önce yardımcı bir kadın araştırırdım, gücüm elverdiğince bir süre gelip gider temizlik yemek va yapar, çocukla ilgilenir. belki biraz masraflı olur ama geçici bir süre sonuçta.

tabiiki bunlar benim fikrim, yani siz olsanız ne yapardınız diye sorduğun için anlattım. yoksa iyice düşünüp eksisini artısını tartıp en doğru kararı sen vereceksin canım.

Baya karisik duygular canim ya ama sezeryan da ilk hafta cok onemli sen ia yapamazsin bunu goz onunde bulundurup 1 hafta orda kalip daha sonrada evinde esin sana destek olursa allahiin izniyle 15 gune zaten ufakdan toplarsın en azindan oglunla ve kizinla ufak ufak ilgilenirsin diye düşünüyorum karar senin tabiki

@KARABATAK_ eşim izin ayarlayabilirse ben kendi evimde eşimin yardımıyla idare etmeyi düşünürdüm, temizliğe bir yardımcı gelebilir. Yemek olayı da halledilir bir şekilde diye düşündüm. Ama yine de bütün kararı sen vereceksin. Ameliyat sonrası zor mu geçiriyorsun, benim ilk doğumum çok sancılı sıkıntılı geçmemişti biraz da ona güvenerek böyle bir karar verebileceğimi düşünüyorum. Zaten benim de doğumdan sonra eve geldiğimde yanımda kimsenin kalacağını düşünmüyorum. Annem vefat etti, kv min kalmasını istemem herşeye çok müdahale ediyor, ilk doğumda hastanede yanımda kaldı benden çok uyudu ben de saygısızlık olmasın diye bişey diyemiyorum eşime patlıyorum. Zaten gelse de öyle yemek temizlik yapayım çocuğa bakayım da demez. O yüzden kimse gelmesin kafam rahat olsun şuna karıştı bunu dedi lafı olmasın. Sadece çok bunalırsam oğlumu ona gönderirim arada, onun dışında bebeğin banyosunda filan çağırırım o kadar. Benim de eşim 2 hafta evde kalır ben de toparlanırım diye düşünüyorum. Temizliğe yardımcım geliyor çok bunalırsam yemek de yapmasını isterim.

kuzum burda esinde is bitiyor biraz ,diyelimki 15 gun izin alabildi,esinin elinden yemek geliyormu,baharla yeterince ilgilenebilecekmi ,ortaligi derleyip toplayabiliyormu? benim icin herzaman kendi evinde olmak daha iyidir ama yaninda bir kadinin olmasi senin icin daha iyi olur gibide ayni zamanda ,bilemedimki

Bence o fikir iyi toparlanana kadar birileri olacak yanında eşinin kızının ve senin
Fikirleriniz cok degerli, cok teşekkür ediyorum.
Diger arkadaslarda yorumladiktan sonra iyice dusunup son bi karar verecegim.

Aslinda şurada tikaniyorum, ben titiz biriyim (kendi capimda diyelim) kv ler de coj temiz insanlardir anma velakin dus vc olaylarinda ne yaparim diye kara kara dusunuyorum. Annanenin evinde fiskiye yok kovaya su doldurup tasla yikaniliyor ve ben açıkça yazmak gerekirse o sekil hikyenik gelmiyor. Benin evde yatak odasinda banyo wc ayri hep orayi kullanirim mesela normalde de. Alafranga wc de kim olursa olsun kendim disinda, iyce temizler otururum normal sartlarda lakin ameliyat yarasi gecene kadar orada kalirsam bunu yapamam sonucta. Ote yandan kizim icin esimdeki yuk acisindanda harika olur orasi. Kalabalik olur canlari sikilmaz. Evin salonu ve bir odasi tahta yerleri, cok ses yapiyor gacur gucur, o seste de kızımin uykusu hafif uyanirsa normalde yanimda yatiyor orada yatili kaldığımızda, e simdi bebekle ben ayri odada esimle kizim baska odada kalacaz orada. Cok uzattım, kisacasi cok detaya takiliyorum ve sirf bu detaylar yuzunden yüzeysel olarak sizlerin fikirlerini almak istedim. Nihai karar acisindan.

Bu dediklerinde onemli konular canim acikcasi düşünmen de cok normal ben de kendi capimda titizimdir ama kv ole olmadigindan 2 ayda anca giderim wc sıkıntılı dune kadar cok kucukdu yeniden yikip yaptilar felan ama hala temizlii yok malesef esim bile annesinin yemegini yemez temiz olmadigi icin kv cok galesiz birisi genc de yasli deil hani senin bu konulari düşünmen cok normal ben de dusunurdum acikcasi ve sen sezeryanliyken o kovayla nasil yikanacaksin oturamazsin ki fiskiye olsa iyi kotu ayakta yikanirsin felan ama dedim gibi cook derin mevzular bende muzdaribim bu durumdam acikcasi

@KARABATAK_ canım bnde evimin rahatlığını göz önüne alır eşimle kalmayı tercih ederdim. Bize kv de bile gelse rahat edemiyorm yatıp kalkmam eşimleyken ki gibi rahat değil.Hatta gebeliğimn ortasında kanamam varken bile bizde kal demşti kv de ben istemedm orda rahat edemem gelen giden de olur dye istemedm hep evimde kaldım.

Bende gurbetteyim ve babamın tedavi gördüğünü yazmıştım daha öncede kemoterapi alıyor, annem de gelince anca tedavide bir hafta ara oluyor o zaman gelebilecekler anca babamla annem bir hafta kalabilir. Sonrası eşimle kalıcam yemekte halledilir bir şeklde dye düşünüyorm temzliği de eşim halleder.Kv de gelin kalın dese ben yne de gtmeyi düşünmem canım inşallah eşimle hallederiz bebeklerimiz de uslu olurlar inşallah bizi zorlamazlar

Yemek temizlik kismini hic dusummuyorum bile, ben ilk dogumda da kendim hallettim hepsini, hastaneden geldigim gun evi süpürmüştüm. (Kp yerleri ufacik yapmisti)kv ye de supur diyemedigim icin haliyle, ben de csni cikik biriyim hemen halletmistim :)
Benim ilkinde toparlanma surecim uzun surdu ama bunun sebebi agri esigimin cok düşük olmasi idi. 10 gune yakin asla normal yatamadim mesela. Hep uzun oturur gibi uyumuştum yastiklarla besleyip ayaklarimi sirtimi :) esasen tek derdim kizim da kizim :)

Canim esim 1 numaradir her konuda. Yemek de yapar kizimiza harika da bakar. Kaldiki altini bile degistirir normalde. Kaka yaptiginda bile birkac kez degistirmisligi vardir baya beceriklidir elinden gelir kisacasi. Benim dediklerimi de uygular, zaten ona ds kiyamiyorum bu yuzden, ben toparlanana kadar baya bi yorulcak adam. Oyun arkadasi bi bulsaydim harika olacakti. Sirket usulu altından kalkamam. Araba aldik borc oduyoz, yoksa 6 ayligina biriyle anlasip kizimin oyun oynamasina arkadas bi abla olaydi geri kalan herseyi hallederim ben evelalah.
Canim benim kv bayağı becerikli bi hatundur.
Difrizi doldurur benim, istemesemde yapar yani.
Ben de yemek yapamayacak kadar zorlandigim zamanlar cikarir pratik yapiveririrm aslinda.
Ama iste kova olayi fiskiye olmayisi ne bilim dusunuyorum sonucta 10 gune yakin kalacagim artisi da cok eksiside. Zaten bu yuzden kafam asiri karisik.
Canim ilk bebegim olsaydi asla dusunmezdim dahi. Insanin en rahat ettigi yer kendi evi, kendi duzeni. Lakin benim once dusundugum kizim acikcasi. O yuzden bocaliyorum. Esim elim kolum olacak o halledecek kizimla ilgili oz bakim yemek uyku oyun herseyleri, ben sadece oglanla ilgilenip iyilesmeye bakip en kisa zamanda toparlanacagim işte. Dr um 10 gun cok onemli dedi, sanirim 2.oldugu icin oyle soyledi. 10 gun Iyi bakilirsan sonrasi cok kolay olur dedi.

Evet cnm artisi da cok eksisi de zor bir karar gercekden sanki gidersin gibi geliyor bana esin ve kizin icin ama kendini ihmal etme derim yapamayacak gibi dusunursen hic bocalama evinde iyi kotu kal derim hersey senin iyi olmana bagli bunu unutma oraya gidip hastalanirsan veya kendine.dikkat etmez dinlenmezsen bu seni.daha cok yipratir unutma

Merhaba hanımlar. Annemin rahatsızlığından bahsetmiştim. Annem vefat etti . İyileşemedi bebeğimi görmeye ömrü vefa etmedi. Gitti güzel annem.mekanı cennet olsun. Buraya bunu yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama sizden ricam olacaktı. Okuyabilen cüz yada Yasin okuyabilirse Allah rızası için. Hepinizin ayrı meşgalesi var biliyorum Doğum öncesi okuyamayanın canı sağolsun. O kadar daraldım ki ancak Buraya yazabilirdim. İnsan böyle günde seçiyor dostu , samimiyeti. En yakınlarımızdan bekledik vefayı. Çok kötü çok zor günler . Allah herkesin yardımcısı olsun

Hani burada bahsediyoruz ya hastalıklarımızdan , tedavilerimizden. Aslında şükredecek ne çok sebebimiz varmış . Mesela anneniz hayatta ise , sağlıklı ise . Bir aileye sahipseniz ne bileyim herşey sebep işte. Bu çok acı oldu bize. Bu günleri nasıl atlatacağız bilmiyorum. arasimmmm senin babam rahatsızdı değil mi ? Allah yardımcınız olsun

Mekani cennet olsun cok uzuldumm. Cennette gorur bebegini

Yarin okurum insallah yasin

Başınız sağolsun sabırlar dilerim Allah size ailenize bebeğinize sağlıklı ömürler versin insallah.
Uyumadan okuyacağım yasin suresi.
Tekrardan Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun anneciğinizin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…